2011 Nisan Anneleri

maşallah gerçekten kuzlara anneler size de maşallah valla.biz napsak eremiyoruz o kilolara. bize 1 günlük yemek listenizi anlatsanıza.acaba bünyeden mi bizimki kilo almıyo yoksa az mı yiyo çözmeyi düşünüyorum

canım hiç canını sıkma bende çok taktım bu mevzuya bizimkide 8,5 aylık daha yeni 8500 oldu doktora sordum hatta oda yapılan araştırmaya göre çizelgeyle anlattı bi sıkıntı yok dedi ilerde tek farkı seninki 70 kilo olur mesela dedi diğerleri 72 kilo olurmuş sonra rahatladım bende takmıyorum artık :)
evet canım yaaa,als ye de aynı şeyi sordum,aslında uyuyor,gözler kapalı ama 1-2 dk ağlıyor,pışpışlayınca geri dalıyor,ama o kadar sık oluyor ki hep elim üzerinde resmen,sen sağlık ocağında sordun mu bu durumu,sizin de diş geliyor olabilir mi ya da bizim de...:)
bizde yaşadık aynı sıkıntıları dişten patlaması zaman alıyomuş iki haftayı hatta daha fazlayı buluyo bizim beş dişimiz çıktı iki ay çektik aynı sorunu şuan biraz rahat herhalde 1,5 saatte bir uyanıyo bunada şükür ama:KK53:

evet canım yaaa,als ye de aynı şeyi sordum,aslında uyuyor,gözler kapalı ama 1-2 dk ağlıyor,pışpışlayınca geri dalıyor,ama o kadar sık oluyor ki hep elim üzerinde resmen,sen sağlık ocağında sordun mu bu durumu,sizin de diş geliyor olabilir mi ya da bizim de...:)

yok cnm sormadım

canım bizim de dişler henüz ortada yok,geceleri sık uyanıyordu demişsin ya:uykudan aniden bağırarak uyanma ve uyuduğu halde ağlamaya devam etme(1-2 dk süren ağlamalar) şeklinde mi senin ki de?artık her seferinde dişten herhalde demekten yorulduk ama dişin de geldiği yok:)))

snnkinede maş cnm.

bizimkide uyurken ağlıyor 1 2 dk sürüyo, gözünü açmıyo ama ağlıyo snra pışpışlıyorum veya sallıyorum geri uyuyor

aynen bizimkininde gözleri kapalı ama ağlamaya devam ediyor biraz pışpışlayınca tekrar uyuyor bazen uyumuyor emziriyorum uyuyor bu aralar çok sık aralıklarla oluyordu bu. ani ağlıyordu bana hep ani ve bağırarak ağlamalarda diş çıkıyor olabilir demişlerdi ama en son öyle bir ağlama duymadım ama 1 hafta önce olmuştur herhalde. sizinkilerde muhtemelen dişe benziyor

Son düzenleme:
maşallah kuzulara:nazar:benim oğluşum da bugün 8,5 aylık oldu,nazar değmesin maşaallah:nazar::nazar::nazar: kilomuz 11,200 gr oldu,geçen ay muhallebiyi de kestik ama kilo alımı düzenli gidiyor maşaallah,sadece çooook huysuz gece gündüz gram uyku kalmadı,sürekli kucakda da olsa mızırdanıyor:KK43:

hemen hemen kiloda aynı gidiyoruz kilosundan dolayı mı muhallabiyi kestiniz cnm

günlük menümüzü sormuşsunuz
ben hiç hazır kavanoz maması vermedim
sabahları 60 cc. lik süte kahvaltı hazırlarım
çorbayı bazen içer çok sevmiyor
ama kilosu maşallah 10.900 belki bünyedendir
bizim günlük menümüz şöyle:
sabahları 9:00 gibi :60 cc devam sütüne 5 cici bebe, yarım muz. bazende 1 dilim ekmek içi, biraz tuzu alınmış peynir, yumurta, 1 çay kaşığı ev yapımı tereyağı
2 saat sonra 1 elma püresi
3 saat sonra 100 cc civarı çorba bazen ekmek içi doğruyorum bazı günler 1 çorba kaşığı kadar yiyor
2 saat sonra 100 cc kadar yoğurt içine yarım muz
3 saat sonra 150 cc civarı süte pirinç unundan yapılmış muhallebi
bazende akşamları evdeki yemeklerden tattırıyorum
aralarda 3 kez emzirme 3 kez devam sütü.

Son düzenleme:
günlük menümüzü sormuşsunuz
ben hiç hazır kavanoz maması vermedim
sabahları 60 cc. lik süte kahvaltı hazırlarım
çorbayı bazen içer çok sevmiyor
ama kilosu maşallah 10.900 belki bünyedendir
bizim günlük menümüz şöyle:
sabahları 9:00 gibi :60 cc devam sütüne 5 cici bebe, yarım muz. bazende 1 dilim ekmek içi, biraz tuzu alınmış peynir, yumurta, 1 çay kaşığı ev yapımı tereyağı
2 saat sonra 1 elma püresi
3 saat sonra 100 cc civarı çorba bazen ekmek içi doğruyorum bazı günler 1 çorba kaşığı kadar yiyor
2 saat sonra 100 cc kadar yoğurt içine yarım muz
3 saat sonra 150 cc civarı süte pirinç unundan yapılmış muhallebi
bazende akşamları evdeki yemeklerden tattırıyorum
aralarda 3 kez emzirme 3 kez devam sütü.

3 kez devam sütü demişsin cnm?
hangi arada içiyor sütü
ve ne kadar içiyor?

maşallah gerçekten kuzlara anneler size de maşallah valla.biz napsak eremiyoruz o kilolara. bize 1 günlük yemek listenizi anlatsanıza.acaba bünyeden mi bizimki kilo almıyo yoksa az mı yiyo çözmeyi düşünüyorum

bu ara 11 den once uyanmıyor kahvaltı tahıllı ballı devam sutu labne peynır pekmez tereyag gun aşırı yumurta
çorba çeşitlerı
meyva
yogurt
kaşık maması
aralarda devam sutu anne sutu
haftada bır tavuk çobası-balık-kıymalı yemek
balkabagı ıle ırmık
bu ara devam sutunu reddedıyor

devam sutu dedıınız hazır sut kutularında olanlardanmı yoksa toz mılupanın olnlardan mı ben ole seylerden vermıyorum hıc.dogru mu yapıyorum blmıyoum tabı.bırde gece ytarken mutlaka muhallebı yada mama mı verıyosuuz onuda vermıyorum ben sureklı emzırıyoum.sabah 10.30da kalkıyor bebe bısk.labne pekmez yumurta karısımı verıyorum.oglen corba aralarda meyve yogurt aksam bızle beraber ne varsa onu yıyor.tarhana ve pılav hastası.kılosu 1 ay once 9 kıloydı bu ayın 23 unde kontrolumuz.

valla tekrar maşallah deyim o zaman çünkü yedirdiklerimiz aynı tek fark bizimi en geç 7 buçukta ayakta.devam sütüne de pek gönüllğ değil.ama öğün miktarları aynı.demekki bizim fingirdeğin bünye böyle:) zaten çok takmıyorum ne sıkıntılar atlattıktan snra bunlar hiçbişey bana.tek derdim aç mı kalıyordu ama yok anı yiyorlar.yalnız bizimki 1 sn durmuyor yerinde.emekliyor,tırmanıyor,sıralıyor bütün gün mücadele:)

devam sutu dedıınız hazır sut kutularında olanlardanmı yoksa toz mılupanın olnlardan mı ben ole seylerden vermıyorum hıc.dogru mu yapıyorum blmıyoum tabı.bırde gece ytarken mutlaka muhallebı yada mama mı verıyosuuz onuda vermıyorum ben sureklı emzırıyoum.sabah 10.30da kalkıyor bebe bısk.labne pekmez yumurta karısımı verıyorum.oglen corba aralarda meyve yogurt aksam bızle beraber ne varsa onu yıyor.tarhana ve pılav hastası.kılosu 1 ay once 9 kıloydı bu ayın 23 unde kontrolumuz.

Devam sütü dediğim milupanın 2 numaralı toz maması haftaya 3 e geçeceğiz.Benim kızım 4. ayda memeyi bıraktığı için ondan kullanıyorum mecburen.Günde en az 500 ml de içmeleri gerektiğini biliyorum.

Devam sütü dediğim milupanın 2 numaralı toz maması haftaya 3 e geçeceğiz.Benim kızım 4. ayda memeyi bıraktığı için ondan kullanıyorum mecburen.Günde en az 500 ml de içmeleri gerektiğini biliyorum.

Tabi anne sütü almıyorsa sen ne güzel emziriyormuşsun hala maşallah sübhanallah.

Geçmiş olsun annelere ve bebişlere... Daha önce de yazmıştım ama tekrar hatırlatmak isterim, doktor önerisi: burnu tıkalı bebişleri serin odada sıkı giydirerek yatırın. Sıcakta burun tıkanıklığı daha kötü oluyor.
külotlu çorabı anlayamadım neden giydirmemek gerekiyor acaba?
bir de benim doktorum da yürüteci yasaklamıştı nedenini sormayı unuttum neden yasaklıyorlar
Benim bldiğim kadarıyla, erkeklerin(yaşı farketmez) yumurtalıklarının belli bir sıcaklığın üstüne maruz kalmaması gerekiyor, yoksa sperm kalitesi ve sayısı düşüyor ve kısırlığa varabiliyor.. Sıkı olmasında ziyade fazla sıcak tutmaması için çorap tavsiye edilmiyor.
Valla biz de eremiyoruz o kilolara yalnız değilsin... İştahsız bir bebişim var benim de... Hele 2 haftadır iyice zıvanadan çıktı...
arkadaslar sizlerin bebekleri de evden baska ortamlarda huzursuz oluyor mu diger insanlara karsi yabancilik cekiyor mu . benim oglum son gunlerde kimi gorse bi dudak bukup agliyo ben ve babasindan baska... misafirlige gitmek falan hayal oldu yani. belki bunda bu sehirde hic kimsemizin olmayisi etkili cocuk butun gun beni goruyor ...
Huzursuzluk ne kelime! Ağlama krizine giriyor kızım.
ayy maşallah canım bebişine :) benm kızm 25nisan doğumlu şuan 8ay 10günlük filan ama emeklemior öyle kafama da takmıorum ama emeklese çok hoşuma gidecek yerde durmasını hiç sevmior aslında kendi kendine oynasa yerde dönüyo bazen geri geri gidio ama basıyo çığlığı hemen kucak istiyo yada yürüterçte idare ediyorum bide öyle nay naya hiç oynamıor ya annemde dior bu kız oynamasını sevmicek tam tersi bende çok severim :)))
birde kızlar en fazla 9aydan sora yürüteçi kaldırayım diorum hem tehlikeli olmaya başlıor hemde yürümeyi geciktirir diorlar sizce bu konudaki fikirleriniz nedir :??
Yürütecin yürümeye olumlu bir katkısı yok ama olumsuz olduğuna dair de bir kanıt bulunamamış, geciktirebilir deniliyor sadece... Yürüteç daha ziyade çok fazla ev kazasına sebebiyet verdiği için önerilmiyor. Merdivenden düşme, devrilme, masa vs. üzerindeki eşyaları (sivri-sıcak vb.) çekip üzerine düşürme v kendine zarar verme gibi.. Allah korusun, kullanıyorsanız da sakın gözünüzü ayırmayın...

valla tekrar maşallah deyim o zaman çünkü yedirdiklerimiz aynı tek fark bizimi en geç 7 buçukta ayakta.devam sütüne de pek gönüllğ değil.ama öğün miktarları aynı.demekki bizim fingirdeğin bünye böyle:) zaten çok takmıyorum ne sıkıntılar atlattıktan snra bunlar hiçbişey bana.tek derdim aç mı kalıyordu ama yok anı yiyorlar.yalnız bizimki 1 sn durmuyor yerinde.emekliyor,tırmanıyor,sıralıyor bütün gün mücadele:)

valla işin özü aynı yazdığın gibi canım,bazı bebek vardır çok azıcık yer ama güzel kilo alır,kimisi de oldukça güzel yer ama hareketten gram et tutmaz,nihayetinde en önemli olan sağlıklı olmaları... benimkine gelince kilo alışı miktarı fazla yemesinden,yoksa aşırı hareketli ,bugün saat tutayım dedim kaç dk oturacak diye inan 30 sn yi bulamadık bile,kıpır kıpır,el ayak hiç rahat durmuyor,kucağımdayken bile bacakları sürekli tekme atar pozisyonda,emekleme,dikilme dediğin gibi tırmanma max,düzeyde,canları sağolsun canım,yaptığım tek ekstra şey halen öğün-uyku günlüğü tutuyor olmam,elimde değil diğer oğlumdan kaldı,ogün ne yemiş neyi eksik kalmış gözümün önünde olmalıymış gibi geliyor,hergün bugün artık bırakıyorum yazmıcam diyorum ama dayanamıyorum,artık bu huyumdan nefret ediyorum aslında:KK43:

kızlar kilo alımında ve büyümede uyku düzeninin ve özellikle gece uykusunun çooook önemli oldunu düşünüyorum..bebeklerinizi erken yatırın..9 u geçmesin bence..nadiren hadi 10 diyelim..ama etrafımda görüyorum 11 de falan uyuyan bebekler çook yeseler bile yemelerine oranla zayıflar..ben kızıma öle mamalar muhallebiler vermiyorum..tıka basa yemiyoruz..ama gene de Allaha şükür diyeyim maşallah kilosu fena değil:nazar:ha huysuz bir kızım var, gündüzleri durmaz pek de uyumaz ama gece uykusu sık sık kalksa da fena değildir..9 gibi yatar sabah 7-8 gibi kalkar..ama gece de 5 kere falan kalkar..o da diş çıkarmıyorsa..diş döneminde 15 dk da kalktığımız bile oluyor..ama sonuçta büyüme hormonu salgılanırken uyuyor olması çok önemli bence..eskiler bilip de söylemiş uyusun da büyüsün..ben sabah 1 yumurta sarısına az ekmek ufalıyorum..onu ayrı yiyor..3 bisküvi, 1 ceviz içine bazen peynir katıyorum ayrı yemesse onu yediriyorum yumurtadan sonra..öğlen çorba..ara da meyve..bu ara nezle portakal sıkıp biberonla içirtiyorum yarım portakalı zor içio pek sevmiyor..muz bazen..muzu bazen kahvaltısına katarım bazen meyve öğününde veririm..ikindin yoğurt sade yoğurt..bisküvi meyve falan yok..yatarken de eğer akşam bizimle bir şeyler atıştırdıysa bir şey vermem emer uyur..yemediyse 3 çektiriyorum bi süt yaparım 90 cc kadar..onla yatar..aralarda emiyor işte..gece de emiyor..kızım da hareketli maşallah emeklemiyor tırmanmıyor da ama eli ayağı hiç durmaz doğduğundan beri kök söktürüyor..yani arkadaşlar bence erken uyutmaya alıştıralım..

bu arada alıştıralım dedim ama..biliyorum alışkanlıkları değişmiyo bu inatçı bebişlerin..belki de ben şanslıydım bilmiyorum..

kızlar kilo alımında ve büyümede uyku düzeninin ve özellikle gece uykusunun çooook önemli oldunu düşünüyorum..bebeklerinizi erken yatırın..9 u geçmesin bence..nadiren hadi 10 diyelim..ama etrafımda görüyorum 11 de falan uyuyan bebekler çook yeseler bile yemelerine oranla zayıflar..ben kızıma öle mamalar muhallebiler vermiyorum..tıka basa yemiyoruz..ama gene de Allaha şükür diyeyim maşallah kilosu fena değil:nazar:ha huysuz bir kızım var, gündüzleri durmaz pek de uyumaz ama gece uykusu sık sık kalksa da fena değildir..9 gibi yatar sabah 7-8 gibi kalkar..ama gece de 5 kere falan kalkar..o da diş çıkarmıyorsa..diş döneminde 15 dk da kalktığımız bile oluyor..ama sonuçta büyüme hormonu salgılanırken uyuyor olması çok önemli bence..eskiler bilip de söylemiş uyusun da büyüsün..ben sabah 1 yumurta sarısına az ekmek ufalıyorum..onu ayrı yiyor..3 bisküvi, 1 ceviz içine bazen peynir katıyorum ayrı yemesse onu yediriyorum yumurtadan sonra..öğlen çorba..ara da meyve..bu ara nezle portakal sıkıp biberonla içirtiyorum yarım portakalı zor içio pek sevmiyor..muz bazen..muzu bazen kahvaltısına katarım bazen meyve öğününde veririm..ikindin yoğurt sade yoğurt..bisküvi meyve falan yok..yatarken de eğer akşam bizimle bir şeyler atıştırdıysa bir şey vermem emer uyur..yemediyse 3 çektiriyorum bi süt yaparım 90 cc kadar..onla yatar..aralarda emiyor işte..gece de emiyor..kızım da hareketli maşallah emeklemiyor tırmanmıyor da ama eli ayağı hiç durmaz doğduğundan beri kök söktürüyor..yani arkadaşlar bence erken uyutmaya alıştıralım..

canım çok güzel bir konuya değindin,dediğin gibi biz de 20:00-20:30 gibi yatıyoruz(yani oğlum yatıyor),bir konu da daha yazmıştım yanlış hatırlamıyorsam saat 22:00 dan önce yatırılmalı diye,tabii bizimki de sabah 7 gibi kalkıyor ama olsun daha düzenli oluyor sanki,erken kalkmayı ben de seviyorum,yeter ki onlar uyusun da büyüsün:)))

Benim oglum devam sutunu hic almadi beni emmeye devam ediyor ; kahvaltisina ve gece kasik mamasina koyarak takviye etmeye calisiyorum cunku gunluk 500 ml sutumun geldigini sanmiyorum. nasil icirebilirim hiic bilmiyorum :KK43:

vala cnm haklısın ama bizimki de 8 buçuk en geç 9 da uyur
7-7buçuk arası uyanır.ama bu da kılo yapmıyo bizde formumuzu koruyoruz:)

X