- 8 Aralık 2011
- 44.207
- 154.848
-
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #55.041
nazara çooook inanırım ve de çok yaşadım,kızım 9 aylıkken yürüdü,diğer oğlumda ama kızımda bu konuda nazara birebir şahit oldum,bir ortamda kızımdan 4 ay büyük bir bebek vardı,yürümeyi bırakın ayakta duramıyordu ve annesi ikidebir aay bu çok erken yürümüş falan dedi ve o akşam eve gelince çocuk adım atmadı taa ki babannem dualar okudu ama tekrar adım atıp yürümesi 15 günü falan buldu,oğlumun reflü hastası olduğunu biliyorsunuz ve oğlumda reflü 6-7 aydan onra çıktı çok tombik bir bebekti,yine bir ortamda oğlumdan 1 ay küçük ikizler vardı ama benim ki maşaallah onlardan olduuuukçaa büyük duruyordu,bebklerin anne ve babası sürekli ne yediyorsun kaç kilo oldu şimdi falan derken inanın akşamına oğlum ateşlendi ve kusmaya başladı ama ne kusma ve taam 3 yıl sürdü,diyeceğim arkadaşım tüm bebekleri allah korusun,şimdi oğlum hastalığını da nazara yormuyor değilim hepiniz biliyorsunuz tam 1,5 ay sürdü ve son haftaya kadar ne olduğu belli değildi,face sayfamda bebişlerimin resimleri boy boy duruyordu ve annem geçen hafta aryıp kızım face den resimlere bakarken dünürün diğer kızının bebeğiyle kıyasladılar(o bebek bu arada 15 aylık),bizimkinden iri duruyor,bunun tüm bebekleri böyle zaten falan filan,o resimleri kaldır dedi annem ve kaldırdım,annemin aradığı gece yine 3 gün süren ateş ve sonrasında da biliyorsunuz...uzattım ama hep bir bebeğe bakarken,konuşurken,maşaallah-la kuvvete illa billah-allah anasına babasına bağışlasın demek gerekirmiş,allah tüm bebekleri nazardan korusunmaşallah maşallah aman cnm bence çevrendekilere söyleme nazar değmesin nasıl beceriyosun yatarken mesela ne veriyorsun
biliyorsun çocuğum çok güzel emiyor demiştin sütüm çok iyi demiştin belki de nazar değdi sütün gitti.o yüzden ben çok fazla çevremdekilere herşeyi söylemiyorum normal filan diyorum
canım maşaallah
evet haklısın aslında.
bnce çocuk gün içinde düzgün ve doyurucu şekilde besleniyorsa uykuyu daha iyi uyuyor gibime geliyor.
ben gece yatırırken 120 cc aptamil 3+ 2 tatlı kaşığı armutlu muhallebi gece olanından
dün gece mesela 11:30 gibi yatırdım
9: 30 gibi kalktı.
maşallah diyeyim
kolay gelsin arkadaşım,öncelikle nasıl yapıyorsun bilmiyorum ama seni emerken nasıl bir düzeni var? 2 saat mi 3 saat mi yoksa her aklına geldiğinde emip-bırakarak mı? öncelikle dayanabildiği süreyi sabit tut,en azından bir süre belirle ve 2 saatten başla mesala,ilk gün sadece 2 saate bir emzir ve sadece bir öğününde ama sadece bir öğününde mesela ikindiye gelen öğünü emme saati gelince en sevdiği ya da sevme ihtimali olan bir şeyi ver,belki meme olmadan onu da reddecektir ,o zaman 5 dk emziriyorsan öğün vereceğin zaman hemen 2 dk emzir,biraz rahatlasın ardından tekrar dene,ama öğünün miktarını alışık değilse istediği kadar ver,1 kahve fincanıysa öyle ver ,1 küçük kase yerse öyle ,yani o belirlesin,ilk günü bunu yapabilir ve bir öğünü yedirebilirsen 2.gün de aynı yöntemle o saat geldiğinde yine aynını uygula,üstüne basarak söylemek istiyorum,sadece BİR öğün(neticede bebekte kaşık fobisi oluşmuş olabilir,o yemedikçe siz 1 saate kalmadan farklı birşeyle ve kaşık denen aletle yine karşısına çıkmış olabilirsiniz,bu da onu tedirgin etmiş olabilir,şimdi bir öğün ne işimize yarar demeyin,bu şekilde tüm bebeklik ve çocukluk döneminde yemek yemesiyle mücadele etmektense sabredin birkaç gün ve deneyin derim,umarım 3gün sonra beslenmemize bir öğün ekledik diye güzel haberinizi alırız)canım kızım 4 100 kg dogdu
5 aya kadar hersey cok guzedı kılosuda
ek gıdalara baslamızla başladı çok tuaf bı bebek
mamaolayını hıç sevmıyo kavozu da buskıvıde mamasınıda
yogurt mayalıyorum onuda meyve sularınıda sadece yedıgımız seylerden
sadeceen fazla 3 talı kasıgı kaşık yıyor oda yederlı degıl yanı ınınanın cok uzluyorum
ben en cok degışik saglıklı mamalar yapmaya heveslenırdım ama işte yemıyo
su an kılosu 8 100
nazara çooook inanırım ve de çok yaşadım,kızım 9 aylıkken yürüdü,diğer oğlumda ama kızımda bu konuda nazara birebir şahit oldum,bir ortamda kızımdan 4 ay büyük bir bebek vardı,yürümeyi bırakın ayakta duramıyordu ve annesi ikidebir aay bu çok erken yürümüş falan dedi ve o akşam eve gelince çocuk adım atmadı taa ki babannem dualar okudu ama tekrar adım atıp yürümesi 15 günü falan buldu,oğlumun reflü hastası olduğunu biliyorsunuz ve oğlumda reflü 6-7 aydan onra çıktı çok tombik bir bebekti,yine bir ortamda oğlumdan 1 ay küçük ikizler vardı ama benim ki maşaallah onlardan olduuuukçaa büyük duruyordu,bebklerin anne ve babası sürekli ne yediyorsun kaç kilo oldu şimdi falan derken inanın akşamına oğlum ateşlendi ve kusmaya başladı ama ne kusma ve taam 3 yıl sürdü,diyeceğim arkadaşım tüm bebekleri allah korusun,şimdi oğlum hastalığını da nazara yormuyor değilim hepiniz biliyorsunuz tam 1,5 ay sürdü ve son haftaya kadar ne olduğu belli değildi,face sayfamda bebişlerimin resimleri boy boy duruyordu ve annem geçen hafta aryıp kızım face den resimlere bakarken dünürün diğer kızının bebeğiyle kıyasladılar(o bebek bu arada 15 aylık),bizimkinden iri duruyor,bunun tüm bebekleri böyle zaten falan filan,o resimleri kaldır dedi annem ve kaldırdım,annemin aradığı gece yine 3 gün süren ateş ve sonrasında da biliyorsunuz...uzattım ama hep bir bebeğe bakarken,konuşurken,maşaallah-la kuvvete illa billah-allah anasına babasına bağışlasın demek gerekirmiş,allah tüm bebekleri nazardan korusun
canım maşaallahbenim ki şimdi gündüz 3 kez yatıyor sabah ve en son akşamki yarım saat kadar,öğlen uykusu bazen 2 saati buluyor,herhalde 9. ay civarı gündüz uykusu 2 ye iniyor değil mi? benimkinin hasta olduğu dönemler hariç çok şkür maşaalah diyeyim şimdi uykusu eski düzene girdi,gece uykusuna 20:30 en geç 21:30 da yatıyor ama henüz deliksiz sabahı bulmuyor,20:30 gibi uyursa gece 00:00_00:30 gibi bir de sabaha karşı 4:00 gibi iki kez mama içiyor ve sabah 7:30-8:00 gibi kalkıyor, aklıma gelmişken arkadaşlar gece uykusuna 22:00 dan önce yatırılması geregkiyor,çünkü büyüme hormonları özellikle 23.00 ve 3:00 arsında salgılanıyor,mümkünse odanın karanlık olması gerekiyor bu da melatonin hormonun salgılanmasını artırıyor
kolay gelsin arkadaşım,öncelikle nasıl yapıyorsun bilmiyorum ama seni emerken nasıl bir düzeni var? 2 saat mi 3 saat mi yoksa her aklına geldiğinde emip-bırakarak mı? öncelikle dayanabildiği süreyi sabit tut,en azından bir süre belirle ve 2 saatten başla mesala,ilk gün sadece 2 saate bir emzir ve sadece bir öğününde ama sadece bir öğününde mesela ikindiye gelen öğünü emme saati gelince en sevdiği ya da sevme ihtimali olan bir şeyi ver,belki meme olmadan onu da reddecektir ,o zaman 5 dk emziriyorsan öğün vereceğin zaman hemen 2 dk emzir,biraz rahatlasın ardından tekrar dene,ama öğünün miktarını alışık değilse istediği kadar ver,1 kahve fincanıysa öyle ver ,1 küçük kase yerse öyle ,yani o belirlesin,ilk günü bunu yapabilir ve bir öğünü yedirebilirsen 2.gün de aynı yöntemle o saat geldiğinde yine aynını uygula,üstüne basarak söylemek istiyorum,sadece BİR öğün(neticede bebekte kaşık fobisi oluşmuş olabilir,o yemedikçe siz 1 saate kalmadan farklı birşeyle ve kaşık denen aletle yine karşısına çıkmış olabilirsiniz,bu da onu tedirgin etmiş olabilir,şimdi bir öğün ne işimize yarar demeyin,bu şekilde tüm bebeklik ve çocukluk döneminde yemek yemesiyle mücadele etmektense sabredin birkaç gün ve deneyin derim,umarım 3gün sonra beslenmemize bir öğün ekledik diye güzel haberinizi alırız)
nazara çooook inanırım ve de çok yaşadım,kızım 9 aylıkken yürüdü,diğer oğlumda ama kızımda bu konuda nazara birebir şahit oldum,bir ortamda kızımdan 4 ay büyük bir bebek vardı,yürümeyi bırakın ayakta duramıyordu ve annesi ikidebir aay bu çok erken yürümüş falan dedi ve o akşam eve gelince çocuk adım atmadı taa ki babannem dualar okudu ama tekrar adım atıp yürümesi 15 günü falan buldu,oğlumun reflü hastası olduğunu biliyorsunuz ve oğlumda reflü 6-7 aydan onra çıktı çok tombik bir bebekti,yine bir ortamda oğlumdan 1 ay küçük ikizler vardı ama benim ki maşaallah onlardan olduuuukçaa büyük duruyordu,bebklerin anne ve babası sürekli ne yediyorsun kaç kilo oldu şimdi falan derken inanın akşamına oğlum ateşlendi ve kusmaya başladı ama ne kusma ve taam 3 yıl sürdü,diyeceğim arkadaşım tüm bebekleri allah korusun,şimdi oğlum hastalığını da nazara yormuyor değilim hepiniz biliyorsunuz tam 1,5 ay sürdü ve son haftaya kadar ne olduğu belli değildi,face sayfamda bebişlerimin resimleri boy boy duruyordu ve annem geçen hafta aryıp kızım face den resimlere bakarken dünürün diğer kızının bebeğiyle kıyasladılar(o bebek bu arada 15 aylık),bizimkinden iri duruyor,bunun tüm bebekleri böyle zaten falan filan,o resimleri kaldır dedi annem ve kaldırdım,annemin aradığı gece yine 3 gün süren ateş ve sonrasında da biliyorsunuz...uzattım ama hep bir bebeğe bakarken,konuşurken,maşaallah-la kuvvete illa billah-allah anasına babasına bağışlasın demek gerekirmiş,allah tüm bebekleri nazardan korusun
canım maşaallahbenim ki şimdi gündüz 3 kez yatıyor sabah ve en son akşamki yarım saat kadar,öğlen uykusu bazen 2 saati buluyor,herhalde 9. ay civarı gündüz uykusu 2 ye iniyor değil mi? benimkinin hasta olduğu dönemler hariç çok şkür maşaalah diyeyim şimdi uykusu eski düzene girdi,gece uykusuna 20:30 en geç 21:30 da yatıyor ama henüz deliksiz sabahı bulmuyor,20:30 gibi uyursa gece 00:00_00:30 gibi bir de sabaha karşı 4:00 gibi iki kez mama içiyor ve sabah 7:30-8:00 gibi kalkıyor, aklıma gelmişken arkadaşlar gece uykusuna 22:00 dan önce yatırılması geregkiyor,çünkü büyüme hormonları özellikle 23.00 ve 3:00 arsında salgılanıyor,mümkünse odanın karanlık olması gerekiyor bu da melatonin hormonun salgılanmasını artırıyor
kolay gelsin arkadaşım,öncelikle nasıl yapıyorsun bilmiyorum ama seni emerken nasıl bir düzeni var? 2 saat mi 3 saat mi yoksa her aklına geldiğinde emip-bırakarak mı? öncelikle dayanabildiği süreyi sabit tut,en azından bir süre belirle ve 2 saatten başla mesala,ilk gün sadece 2 saate bir emzir ve sadece bir öğününde ama sadece bir öğününde mesela ikindiye gelen öğünü emme saati gelince en sevdiği ya da sevme ihtimali olan bir şeyi ver,belki meme olmadan onu da reddecektir ,o zaman 5 dk emziriyorsan öğün vereceğin zaman hemen 2 dk emzir,biraz rahatlasın ardından tekrar dene,ama öğünün miktarını alışık değilse istediği kadar ver,1 kahve fincanıysa öyle ver ,1 küçük kase yerse öyle ,yani o belirlesin,ilk günü bunu yapabilir ve bir öğünü yedirebilirsen 2.gün de aynı yöntemle o saat geldiğinde yine aynını uygula,üstüne basarak söylemek istiyorum,sadece BİR öğün(neticede bebekte kaşık fobisi oluşmuş olabilir,o yemedikçe siz 1 saate kalmadan farklı birşeyle ve kaşık denen aletle yine karşısına çıkmış olabilirsiniz,bu da onu tedirgin etmiş olabilir,şimdi bir öğün ne işimize yarar demeyin,bu şekilde tüm bebeklik ve çocukluk döneminde yemek yemesiyle mücadele etmektense sabredin birkaç gün ve deneyin derim,umarım 3gün sonra beslenmemize bir öğün ekledik diye güzel haberinizi alırız)
canım gerçekten maşallah tecrübeli olduğun her halinden anlaşılıyor..cevap yazamıyorum ama yazdıklarını büyük bi dikkatle okuyorum güzel tavsiyelerin için teşekkür etmek istedim..bebişine de geçmiş olsun inşallah şimdi iyidir kuzucuk..Allah bebişlerimizi nazardan kazadan beladan korusun..
kızlar ya yardım dün oğlum yatana kadar her şey süperdi.9 da uyuttum.gece 12 de bi ses boğazını sıkıyolar gibi..gittim hemen çocuk öksirecek öksüremiyo be paniklerde. sonra açıldı biraz ama koh koh öksürüyo borazan gibi sesi.ıhlamurun içine pekmez koyup veriyorum başka önerisi olan var mı??
kızlar ya yardım dün oğlum yatana kadar her şey süperdi.9 da uyuttum.gece 12 de bi ses boğazını sıkıyolar gibi..gittim hemen çocuk öksirecek öksüremiyo be paniklerde. sonra açıldı biraz ama koh koh öksürüyo borazan gibi sesi.ıhlamurun içine pekmez koyup veriyorum başka önerisi olan var mı??
merhaba nisan anneleri:)
benimde 14 nisan doğumlu bir oğlum var.
Merak ettiğim bir konu var. Benişlerinize ayaykkabı giydiriyor musunuz? Giydiriyorsanız nasıl ayakkabı tercih ediyorsunuz? ben evde giydirmiyorum ve nasıl ayakkabı almam gerektiiğini bilmiyorum. Tabanı patik gibi yumuşak olanı mı terci etmeliyim yoksa sert olanları mı? Birde kaçıncı ayda kaç numara ayakkabı giydiriyorsunuz. Benn internetten alacağım için ayakkabı numarasından da anlamıyorum. Oğlum 8 aylık ve 9.600kg. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim . Şimdiden teşekkürler....[/]
merhaba
ben kızıma evde ayakkabı giydirmeyi tercih etmiyorum.çünkü sürekli ayağa kalkmak istiyor ve ayaklarını üzerine basıyor tam basamadığından ayakkabı problem yaratacak ,
sadece dışarı çıkarken ayakları üşümesin diye yumuşak tabanlı ayağını terletmeyecek şekilde bir ayakkabı aldım.kaliteli birşey aldım ilk aldığıma çok önem vermemiştim nasılsa basmıyor diye ama baktımki çok terletiyor.spor ayakkabı markalarından birininkini tercih ettim çok memnunuz.sert tabanlı olanlar bildiğim kadarı ile yürümeye başladıklarında kullanılıyor.kızım geçen ay 8.150 gr dı bu ay dr a henüz gitmedik 18 numara giyiyor.ama çok değişken olacaktır diye tahmin ediyorum bence bi mağazada giydir numarasını öğren ondan sonra sipariş ver derim.
merhaba nisan anneleri:)
benimde 14 nisan doğumlu bir oğlum var.
Merak ettiğim bir konu var. Benişlerinize ayaykkabı giydiriyor musunuz? Giydiriyorsanız nasıl ayakkabı tercih ediyorsunuz? ben evde giydirmiyorum ve nasıl ayakkabı almam gerektiiğini bilmiyorum. Tabanı patik gibi yumuşak olanı mı terci etmeliyim yoksa sert olanları mı? Birde kaçıncı ayda kaç numara ayakkabı giydiriyorsunuz. Benn internetten alacağım için ayakkabı numarasından da anlamıyorum. Oğlum 8 aylık ve 9.600kg. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim . Şimdiden teşekkürler....
kızlar bir sorum var
bizim kız bu ara ellerini uyurken bile sürekli oynatıyo çarşafı yada kendi parmaklaryla oynuyor var mı sizdede böyle durumlar
merhabalar hanımlar,
yazmayalı baya oldu. arada okuyorum yazdıklarınızı o kadar..
kzım 8 aylık oldu. pek çoğunuzun ki öyle çok çok mama yemiyoruz, boyu 67 olmuş evde ölçtüm, kilo 7500 civarlarında , cuma ya falan gidip bir doktorumuza görüneceğiz, orda daha sağlıklı tartılırız.
benim kızım geceleri çok sık uyanıyor. ortalam 6-15 arası uyunma sayısı. neden uyandığını bir türlü anlayamadım. aç diye düşündüm, emerek doymuyor diye biberonda maması yaptım istemedi. gazdan olduğunu düşünüyorum ama eminde değilim, çünkü gaz çıkarıp rahatladığı olmuyor, hala diş çıkarmadık, çok da bir farklılık yok diş etlerinde.
devam mamalarının hiç birini sevmedi, artık alıp denemiyorum vazgeçtim,
sabah kalvaltısı hazırlıyorum, en fazla yarısını yiyor, 2-3 bebe bisküvisi, bazen yumurta, 1 tatlı kaşığı tahıllı mama, 1 çay kaşığı labne, pekmez, ceviz. bazen ıhlamurla bazen suyla..
kaldıktan 2-3 sonra uyuyor, uyurken emiyor, ya da emerek uyuyor ....:)
emdiği saatten 3 saat sonra meyve püresi veriyorum, 3 te 2 sini yiyor: yarım elma, yarım armut, 2-3 bebe bisküvisini portakal, mandalna veya nar suyu ile ıslatıyorum. arada çerek muzda ekliyorum.
sonrasında sebze püreleri yapıyorum, et veya tavuk veya suları ile, her türlü sebzeyi kullanıyorum artık evde ne varsa, 2-3 çeşitten fazlasını koymuyorum, tahıl olarak içine, irmik, pirinç, makarna, şehriye, mısır unu ekliyorum.
akşam mama yiyoruz yine bisküvi ile başka türlü yemiyor.
bazen süt ile muhallebi yapıyorum (içine bir ymurta sarısı koyuyorum), yoğurt çorbası, mercimek, yoğurt veriyorum, yemek sularını pek seviyor, ama salçalı tuzlu olduğundan karnını böyle doyurması uygum olmadığından daha çok bir kaç tadımlık.
uykumuz çok düzensiz, 9 9:30 arası kalkıyoruz. gündüz uykularımız 40 60 dakika arası 3 defa. nadiren 1.5 saat uyuduğu oluyor. genelde ağlayarak ve uykusunu alamadan uyanıyor. yine gazdan olduğunu düşünüyorum. uyku saatlerini uyanma saatleri belli olmadığından bir türlü düzene koyamadım. hep aynı saatte yatırmaya, gündüz uykusu 2 defaya indirmeye çalıştım, olmadı, baktım bebeğim sefil oluyor vazgeçtim bende. ama akşam 7 den sonra yatırmıyorum ve 22:30 23 arası uyuyor. ama ondan sonra kabus başlıyor. ne oturabiliyorum ne uyuyabiliyorum. defalarca kalkıyorum, emzirince süt içmese bile uykuya dalıyor, sonra tekrar uyanıyor, gaz sancısından diye masaj falan yapıyorum, bir faydası olmuyor,
çok uzun oldu hanımlar kusura bakmayın, acaba kızımın yedikleri sizinkilere göre nasıl , az çok veya aynı ?
geceleri kaç defa uyanıyor bebeğiniz?
gündüz uykularınız nasıl?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
ben gecelri çok sık uyanmayı gündüz az yemelerine bağlıyorum.
eğer benm oğlum o gün tam güzel beslenmediyse gece kalkıyor.
normalde hiç kalkmıyoruz zaten artık. yaklaşık 6. aydan beri.
mersa8 yoğurt vermiyormusun?
merhabalar hanımlar,
yazmayalı baya oldu. arada okuyorum yazdıklarınızı o kadar..
kzım 8 aylık oldu. pek çoğunuzun ki öyle çok çok mama yemiyoruz, boyu 67 olmuş evde ölçtüm, kilo 7500 civarlarında , cuma ya falan gidip bir doktorumuza görüneceğiz, orda daha sağlıklı tartılırız.
benim kızım geceleri çok sık uyanıyor. ortalam 6-15 arası uyunma sayısı. neden uyandığını bir türlü anlayamadım. aç diye düşündüm, emerek doymuyor diye biberonda maması yaptım istemedi. gazdan olduğunu düşünüyorum ama eminde değilim, çünkü gaz çıkarıp rahatladığı olmuyor, hala diş çıkarmadık, çok da bir farklılık yok diş etlerinde.
devam mamalarının hiç birini sevmedi, artık alıp denemiyorum vazgeçtim,
sabah kalvaltısı hazırlıyorum, en fazla yarısını yiyor, 2-3 bebe bisküvisi, bazen yumurta, 1 tatlı kaşığı tahıllı mama, 1 çay kaşığı labne, pekmez, ceviz. bazen ıhlamurla bazen suyla..
kaldıktan 2-3 sonra uyuyor, uyurken emiyor, ya da emerek uyuyor ....:)
emdiği saatten 3 saat sonra meyve püresi veriyorum, 3 te 2 sini yiyor: yarım elma, yarım armut, 2-3 bebe bisküvisini portakal, mandalna veya nar suyu ile ıslatıyorum. arada çerek muzda ekliyorum.
sonrasında sebze püreleri yapıyorum, et veya tavuk veya suları ile, her türlü sebzeyi kullanıyorum artık evde ne varsa, 2-3 çeşitten fazlasını koymuyorum, tahıl olarak içine, irmik, pirinç, makarna, şehriye, mısır unu ekliyorum.
akşam mama yiyoruz yine bisküvi ile başka türlü yemiyor.
bazen süt ile muhallebi yapıyorum (içine bir ymurta sarısı koyuyorum), yoğurt çorbası, mercimek, yoğurt veriyorum, yemek sularını pek seviyor, ama salçalı tuzlu olduğundan karnını böyle doyurması uygum olmadığından daha çok bir kaç tadımlık.
uykumuz çok düzensiz, 9 9:30 arası kalkıyoruz. gündüz uykularımız 40 60 dakika arası 3 defa. nadiren 1.5 saat uyuduğu oluyor. genelde ağlayarak ve uykusunu alamadan uyanıyor. yine gazdan olduğunu düşünüyorum. uyku saatlerini uyanma saatleri belli olmadığından bir türlü düzene koyamadım. hep aynı saatte yatırmaya, gündüz uykusu 2 defaya indirmeye çalıştım, olmadı, baktım bebeğim sefil oluyor vazgeçtim bende. ama akşam 7 den sonra yatırmıyorum ve 22:30 23 arası uyuyor. ama ondan sonra kabus başlıyor. ne oturabiliyorum ne uyuyabiliyorum. defalarca kalkıyorum, emzirince süt içmese bile uykuya dalıyor, sonra tekrar uyanıyor, gaz sancısından diye masaj falan yapıyorum, bir faydası olmuyor,
çok uzun oldu hanımlar kusura bakmayın, acaba kızımın yedikleri sizinkilere göre nasıl , az çok veya aynı ?
geceleri kaç defa uyanıyor bebeğiniz?
gündüz uykularınız nasıl?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler