2011 Nisan Anneleri

canım kızım 4 100 kg dogdu
5 aya kadar hersey cok guzedı kılosuda
ek gıdalara baslamızla başladı çok tuaf bı bebek
mamaolayını hıç sevmıyo kavozu da buskıvıde mamasınıda
yogurt mayalıyorum onuda meyve sularınıda sadece yedıgımız seylerden
sadeceen fazla 3 talı kasıgı kaşık yıyor oda yederlı degıl yanı ınınanın cok uzluyorum
ben en cok degışik saglıklı mamalar yapmaya heveslenırdım ama işte yemıyo
su an kılosu 8 100

nazara çooook inanırım ve de çok yaşadım,kızım 9 aylıkken yürüdü,diğer oğlumda ama kızımda bu konuda nazara birebir şahit oldum,bir ortamda kızımdan 4 ay büyük bir bebek vardı,yürümeyi bırakın ayakta duramıyordu ve annesi ikidebir aay bu çok erken yürümüş falan dedi ve o akşam eve gelince çocuk adım atmadı taa ki babannem dualar okudu ama tekrar adım atıp yürümesi 15 günü falan buldu,oğlumun reflü hastası olduğunu biliyorsunuz ve oğlumda reflü 6-7 aydan onra çıktı çok tombik bir bebekti,yine bir ortamda oğlumdan 1 ay küçük ikizler vardı ama benim ki maşaallah onlardan olduuuukçaa büyük duruyordu,bebklerin anne ve babası sürekli ne yediyorsun kaç kilo oldu şimdi falan derken inanın akşamına oğlum ateşlendi ve kusmaya başladı ama ne kusma ve taam 3 yıl sürdü,diyeceğim arkadaşım tüm bebekleri allah korusun,şimdi oğlum hastalığını da nazara yormuyor değilim hepiniz biliyorsunuz tam 1,5 ay sürdü ve son haftaya kadar ne olduğu belli değildi,face sayfamda bebişlerimin resimleri boy boy duruyordu ve annem geçen hafta aryıp kızım face den resimlere bakarken dünürün diğer kızının bebeğiyle kıyasladılar(o bebek bu arada 15 aylık),bizimkinden iri duruyor,bunun tüm bebekleri böyle zaten falan filan,o resimleri kaldır dedi annem ve kaldırdım,annemin aradığı gece yine 3 gün süren ateş ve sonrasında da biliyorsunuz...uzattım ama hep bir bebeğe bakarken,konuşurken,maşaallah-la kuvvete illa billah-allah anasına babasına bağışlasın demek gerekirmiş,allah tüm bebekleri nazardan korusun
canım maşaallah benim ki şimdi gündüz 3 kez yatıyor sabah ve en son akşamki yarım saat kadar,öğlen uykusu bazen 2 saati buluyor,herhalde 9. ay civarı gündüz uykusu 2 ye iniyor değil mi? benimkinin hasta olduğu dönemler hariç çok şkür maşaalah diyeyim şimdi uykusu eski düzene girdi,gece uykusuna 20:30 en geç 21:30 da yatıyor ama henüz deliksiz sabahı bulmuyor,20:30 gibi uyursa gece 00:00_00:30 gibi bir de sabaha karşı 4:00 gibi iki kez mama içiyor ve sabah 7:30-8:00 gibi kalkıyor, aklıma gelmişken arkadaşlar gece uykusuna 22:00 dan önce yatırılması geregkiyor,çünkü büyüme hormonları özellikle 23.00 ve 3:00 arsında salgılanıyor,mümkünse odanın karanlık olması gerekiyor bu da melatonin hormonun salgılanmasını artırıyor
kolay gelsin arkadaşım,öncelikle nasıl yapıyorsun bilmiyorum ama seni emerken nasıl bir düzeni var? 2 saat mi 3 saat mi yoksa her aklına geldiğinde emip-bırakarak mı? öncelikle dayanabildiği süreyi sabit tut,en azından bir süre belirle ve 2 saatten başla mesala,ilk gün sadece 2 saate bir emzir ve sadece bir öğününde ama sadece bir öğününde mesela ikindiye gelen öğünü emme saati gelince en sevdiği ya da sevme ihtimali olan bir şeyi ver,belki meme olmadan onu da reddecektir ,o zaman 5 dk emziriyorsan öğün vereceğin zaman hemen 2 dk emzir,biraz rahatlasın ardından tekrar dene,ama öğünün miktarını alışık değilse istediği kadar ver,1 kahve fincanıysa öyle ver ,1 küçük kase yerse öyle ,yani o belirlesin,ilk günü bunu yapabilir ve bir öğünü yedirebilirsen 2.gün de aynı yöntemle o saat geldiğinde yine aynını uygula,üstüne basarak söylemek istiyorum,sadece BİR öğün(neticede bebekte kaşık fobisi oluşmuş olabilir,o yemedikçe siz 1 saate kalmadan farklı birşeyle ve kaşık denen aletle yine karşısına çıkmış olabilirsiniz,bu da onu tedirgin etmiş olabilir,şimdi bir öğün ne işimize yarar demeyin,bu şekilde tüm bebeklik ve çocukluk döneminde yemek yemesiyle mücadele etmektense sabredin birkaç gün ve deneyin derim,umarım 3gün sonra beslenmemize bir öğün ekledik diye güzel haberinizi alırız)

muttlaka denıyecem çok teşekur ederım ve gece sureklı kalkıp emıyor ılk başlarda saatlı emzırmeye calışdım ek gıdalara gecemedıgı ıcın bende surekli emzirdim ve suyuda sevmıyor verıyorum ama gerı cıkardıyo yarın sıze bıdırecem

canım gerçekten maşallah tecrübeli olduğun her halinden anlaşılıyor..cevap yazamıyorum ama yazdıklarını büyük bi dikkatle okuyorum güzel tavsiyelerin için teşekkür etmek istedim..bebişine de geçmiş olsun inşallah şimdi iyidir kuzucuk..Allah bebişlerimizi nazardan kazadan beladan korusun..

çok teşekkürler arkadaşım,ben de zamanında hatalar yaptım ve şimdi de farkında olmadan yapıyorumdur,elimden geldiğince bildiklerimi paylaşmak istiyorum,kaldı ki her geçen gün yeni şeyler öğreniyorum ve sonu gelmiyor bu öğrenmenin,bir de şunun farkına vardım ki,ben de dahil anneler bebekleri hastalanınca ve huysuzluk krizleri yaşarken gerçekten her saniye o konuya yoğunlaşıp,panik bir durum yaşıyorlar,bildikleri doğrular bile altüst oluyor,dışarıdan olayı takipte olan kişiler böyle fikir alışverişleriyle anneye biraz rahatlık veriyor ve kendilerine getirip'' gerçekten doğru olan bu,ben de biliyordum aslında,evet bunu bir uygulayım''deyip en azından silkinip kafalarını toplamalarına yardımcı oluyor,o yüzden hem sizlerden öğrendiklerim,hem de kendi tecrübelerimi paylaştığım için bu forum bana çoook iyi geliyor:))ayrıca geçmiş olsun dileklerin için de teşekkürler,oğluşum şükür atlattı sayılır ,daha iyiyiz maşaallah:)))))))

Son düzenleme:
kızlar ya yardım dün oğlum yatana kadar her şey süperdi.9 da uyuttum.gece 12 de bi ses boğazını sıkıyolar gibi..gittim hemen çocuk öksirecek öksüremiyo be paniklerde. sonra açıldı biraz ama koh koh öksürüyo borazan gibi sesi.ıhlamurun içine pekmez koyup veriyorum başka önerisi olan var mı??

gecmş olsun cnm bence dr goster ben ılerlettım antıbıyotık kullanıyorum

canım çok geçmiş olsun,bazen öksürük 1-2 günde geçiyor,bazen de ateşe çevirebiliyor,öksürüğün nedeni geniz akıntısından kaynaklanıyorda olabilir,ateşi çıkmamışsa hemen endişelenme,zaten doktora götürdüğünde ateşini soracak,ateşi yoksa o da biraz bekleyelim,kendiliğinden geçebilir diyecek,doğru olan da bu,öksürük şurubu vs ile öksürüğü hemen kesmek önerilmiyor zaten,inş ateş falan çıkmadan,ilaca gerek kalmadan atlatırsınız,böyle durumlarda ben de ıhlamur veririm...

Kızlar hastalık mevsimi malum, bebişlerimiz ile ilgili bir bilgi paylaşmak istiyorum. Uyudukları odanın ısısının 20-21 dereceyi geçmemesi tavsiye ediliyor, en ideali 18 derece imiş (ama ben odasında emzirdiğim ve göğsümü açınca da üşüdüğüm için 20 derece yapıyorum). Bebişlerin üstünü kalın giydirip serin odada yatırmak özellikle burun tıkanıklığının ilerlememesi için gerekliymiş. Ayrıca en kaliteli uyku serin odada uyunuyor. Üstünü açmaması için uyku tulumu gerekli, sıcak tutan bir tulum olduktan sonra "üşüdü mü?" derdi olmuyor...

merhaba nisan anneleri:)
benimde 14 nisan doğumlu bir oğlum var.
Merak ettiğim bir konu var. Benişlerinize ayaykkabı giydiriyor musunuz? Giydiriyorsanız nasıl ayakkabı tercih ediyorsunuz? ben evde giydirmiyorum ve nasıl ayakkabı almam gerektiiğini bilmiyorum. Tabanı patik gibi yumuşak olanı mı terci etmeliyim yoksa sert olanları mı? Birde kaçıncı ayda kaç numara ayakkabı giydiriyorsunuz. Benn internetten alacağım için ayakkabı numarasından da anlamıyorum. Oğlum 8 aylık ve 9.600kg. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim . Şimdiden teşekkürler....

kızlar bir sorum var
bizim kız bu ara ellerini uyurken bile sürekli oynatıyo çarşafı yada kendi parmaklaryla oynuyor var mı sizdede böyle durumlar

ben 4 aylıktan bu yana dışarı çıkarken giydiriyorum,evde altları yumuşak ama kalın olan çorap-patik şeklinde olanlarını giydiriyorum,benim oğluşum şimdi 21- 22 numara giyiyor,bana sorarsan ilk ayakkabısını internetten sipariş vermek yerine birebir mağazada deneyerek al,çünkü kalıbı,ayağına oturması ,tabanının çok ağır olmaması ve ortopedik olması hem daha düzgün basmasını sağlar,hem de o minicik ayaklara fazla yük bindirmez,bunu da en iyi deneyerek görebilirsin

kızlar bir sorum var
bizim kız bu ara ellerini uyurken bile sürekli oynatıyo çarşafı yada kendi parmaklaryla oynuyor var mı sizdede böyle durumlar

biz de aynı durumdayız canım,özellikle uykuya dalana kadar özellikle yüzümle çok uğraşıyor,kendi gözleri kapalı ama parmaklarını illa ağzıma sokacak,öyle rahat ediyor herhalde:)))

merhabalar hanımlar,
yazmayalı baya oldu. arada okuyorum yazdıklarınızı o kadar..
kzım 8 aylık oldu. pek çoğunuzun ki öyle çok çok mama yemiyoruz, boyu 67 olmuş evde ölçtüm, kilo 7500 civarlarında , cuma ya falan gidip bir doktorumuza görüneceğiz, orda daha sağlıklı tartılırız.

benim kızım geceleri çok sık uyanıyor. ortalam 6-15 arası uyunma sayısı. neden uyandığını bir türlü anlayamadım. aç diye düşündüm, emerek doymuyor diye biberonda maması yaptım istemedi. gazdan olduğunu düşünüyorum ama eminde değilim, çünkü gaz çıkarıp rahatladığı olmuyor, hala diş çıkarmadık, çok da bir farklılık yok diş etlerinde.

devam mamalarının hiç birini sevmedi, artık alıp denemiyorum vazgeçtim,
sabah kalvaltısı hazırlıyorum, en fazla yarısını yiyor, 2-3 bebe bisküvisi, bazen yumurta, 1 tatlı kaşığı tahıllı mama, 1 çay kaşığı labne, pekmez, ceviz. bazen ıhlamurla bazen suyla..
kaldıktan 2-3 sonra uyuyor, uyurken emiyor, ya da emerek uyuyor ....:)
emdiği saatten 3 saat sonra meyve püresi veriyorum, 3 te 2 sini yiyor: yarım elma, yarım armut, 2-3 bebe bisküvisini portakal, mandalna veya nar suyu ile ıslatıyorum. arada çerek muzda ekliyorum.

sonrasında sebze püreleri yapıyorum, et veya tavuk veya suları ile, her türlü sebzeyi kullanıyorum artık evde ne varsa, 2-3 çeşitten fazlasını koymuyorum, tahıl olarak içine, irmik, pirinç, makarna, şehriye, mısır unu ekliyorum.

akşam mama yiyoruz yine bisküvi ile başka türlü yemiyor.

bazen süt ile muhallebi yapıyorum (içine bir ymurta sarısı koyuyorum), yoğurt çorbası, mercimek, yoğurt veriyorum, yemek sularını pek seviyor, ama salçalı tuzlu olduğundan karnını böyle doyurması uygum olmadığından daha çok bir kaç tadımlık.

uykumuz çok düzensiz, 9 9:30 arası kalkıyoruz. gündüz uykularımız 40 60 dakika arası 3 defa. nadiren 1.5 saat uyuduğu oluyor. genelde ağlayarak ve uykusunu alamadan uyanıyor. yine gazdan olduğunu düşünüyorum. uyku saatlerini uyanma saatleri belli olmadığından bir türlü düzene koyamadım. hep aynı saatte yatırmaya, gündüz uykusu 2 defaya indirmeye çalıştım, olmadı, baktım bebeğim sefil oluyor vazgeçtim bende. ama akşam 7 den sonra yatırmıyorum ve 22:30 23 arası uyuyor. ama ondan sonra kabus başlıyor. ne oturabiliyorum ne uyuyabiliyorum. defalarca kalkıyorum, emzirince süt içmese bile uykuya dalıyor, sonra tekrar uyanıyor, gaz sancısından diye masaj falan yapıyorum, bir faydası olmuyor,

çok uzun oldu hanımlar kusura bakmayın, acaba kızımın yedikleri sizinkilere göre nasıl , az çok veya aynı ?

geceleri kaç defa uyanıyor bebeğiniz?
gündüz uykularınız nasıl?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:

Merhabalar; benim oglum da 16 nisan dogumlu. geceleri neredeyse saat basi uyanma problemi ek gidaya gectigimiz 6. aydan beri var daha once gece en fazla 2 kez uyanirdi simdi 9 gibi yatiyor ve sabah 6 a kadar her saat uyaniyor ' gunduz 3 kez uyuyor 1 er saatten 3 saatlik gunduz uykumuz var ...

beslenme duzenine gelince sabah 4 bebe biskuvisi yumurta sarisi peynir ceviz pekmez ve tereyagdan olusan bi kahvaltiyi yiyor. yaklasik 2 saat sonra meyve puresi elma yada armut' oglen zorlada olsa bi kac kasik sebze corbasi yada herhangi bi corba' ikindide yogurt ve aksam da 19.30 gibi tahilli mama yiyor . aralarda da keyif olarak beni emiyor :) gece sabaha kadar da uyandikca emmeye devam ediyor. her uyandidinda meme dayamayin diyorlar ama baska turlu uykuya dalamiyor.

nerde neyi yanlis yapiyorum bilmiyorum ama duzen boyle ...su gece uyanmalar azalsa saglikli uykular uyuyup saglikli dusunebilsem cok mutlu olacagimmm ...
bu arada ustten 3 alttan da 2 disimiz cikti belki bu huzursuz uykularin sebebi bu dislerdir kimbilir..

ben gecelri çok sık uyanmayı gündüz az yemelerine bağlıyorum.
eğer benm oğlum o gün tam güzel beslenmediyse gece kalkıyor.
normalde hiç kalkmıyoruz zaten artık. yaklaşık 6. aydan beri.

mersa8 yoğurt vermiyormusun?

Son düzenleme:

yoğurt veriyorum ama pek sevmiyor yani her gün değil. bazen biberonda ayran yapıp veriyorum , içtiği oluyor

merhaba

biz sabah kalkınca emiyoruz ardndan 1.5saat sonra falan 90 cc devam sütüne 1 cicibebe ekmeği 1 kaşık labne yda yumurta sarısı 1 kaşık pekmez 1 kaşık tereyağı kahvaltımız var ardından 1.5 saat sonra yarım yamalak bir emme ile uyuyoruz çünkü bizde memesiz uyuyamyoruz.saat 2 ye doğru kalkıp biraz ayılıp oyun la keyfimizi yerine gelince sebze püresi kıymalı yada tavuklu, birçok sebzeyi denedim patataes havuç kabak karnıbahar semizotu kereviz ama hiç birini çok da bayılarak yemiyoruz çorbalardanda mercimek çorbası yoğurt çorbası içiyoruz sebzelerin yanına yoğurt takviyesi yapıyorum öyle daha çok yiyor.sonra tekar oyunayarak yoruluyoruz .5 e doğru emerek uyuyoruz biraz 1 saat falan kalkınca yoğurdumuzu yiyoruz evde yapıyorum eskiden dışardayken falan babymix yerdi şimdi istemiyor.7-7.5 da emiyoruz çünkü yoğurt tok tutmuyor.8.30 9 arası tahıllı mama yanında meyve püresi ile yiyor yoksa sevmiyor.sonra 9.30 da yatma çalışmalarına başlıyoruz yalandan biraz emiyoruz öyle uyuyoruz.ben yatmadan gece 12.30 da falan emziriyorum uykusunda sonra kendisi gece 1 defa 5 de falan kalkp emiyor.

ama üst dişlerimiz çıkmaya başladığından beri 1aydır 2 dişde patlamasına rağmen huzursuz uyuyor bazen gece 1-2 ye kadar aralıklı uyanıp mızıldanıyor.biraz emip uyuyor.
lifecity e katılıyorum bazı günler gün içinde az yediğinde geceleri öokuyanıyor ama bununla beraber diş de çok önemli bir faktör dişlerimiz patlamasına rağmen kaşıntıları arasıra ağrıları ark ediyorum uykusunda onu rahatsız ediyor.

birde babamız biraz geç geliyor ve yatmadan önce onula yarım saat kırkbeş dakika çok hareketli onu heyecanlandıracak oyunlar oynuyor bu durumdada dalması ve sakin uyuması zor oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…