- 24 Haziran 2011
- 325
- 0
-
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #55.001
kızlar biz bu akşam doktorumuza gittik
kızımın sesi kalın çıkıyordu demiştim ya sanki onun sesi değil başka bir ses gibi boğazlarını bayağı kızarık gördü doktor ama ilaç vermedi kendi kendine geçecek dedi zaten çok şükür burun akıntısına çevirmemişti
ağzı bayağı pamukçuk olmuştu bir sprey verdi birde karbonatlı su ile sil dedi ya biberon ağzından olmuştur dedi iyicene kaynat dedi biberonu yada çatlamış göğüs ucundan olurmuş bende öyle bir şey yok herhalde biberondan oldu. genel durumunu iyi gördü çok şükür
dişlerimiz daha ortalıkta yok
bu arada kilomuz 10 kilo olmuş boyumuz 72 cm kan ilacını bundan sonra 11 damla d vitaminini 8 damla kullanacağız
ben de adama soruları liste yaptım unutuyorum sonra
ben çıkmıştı kızımda 3 tane normal dedi doktorumuz ,su çok içmiyor kızım dedim yavaş yavaş alıştır ama panik yapma anne sütünde ve mama da var dedi, tuza ve şekere bu zamanda çok alıştırma dedi ama azcık tat için atabilirsin dedi
kızlar şimdi kıymaya başlıycaz sebze püresinde siz nasıl yapıyorsunuz yardımcı olur musunuz?
canım geçmiş olsun ve de maşallah kuzunakıymayı ben tarhana mercimek hemen hemen her çorbasına koyuyorum,belki biliyorsunuz ama tekrar etmiş olayım:kıymayı azıcık yağın içine atıp,ocağın altını açmadan kıymayının üzerini geçecek kadar soğuk su koyup, ocağı açıp,hızlıca ezerek karıştırırsak su kaynayana kadar kıyma iyice ufalanıyor,kısırlık bulgur gibi oluyor resmen,tekrar blendara da gerek kalmıyor,kıyma pişince de üzerine hangi çorbadan yapacaksanız onları ilave ediyorsunuz...bir de ben yeni yeni sulu köfte vermeye başladım,aynı yemeği kendimize de yapıyorum ama salça ve baharatını sonradan ekliyorum,tarifini de yazayım:250gr kadar kıyma(bebişler için çift çekilmiş),1 çay bardağı köftelik bulgur,yarım çay bardağı pirinç,1 yumurta,1 soğan rendesi,nane,karabiber vs..bunları güzelce yoğurup 10 dk dinlendikten sonra minik misket şeklinde yuvarlıyoruz kaynayan suyun içine(tabi bizim için salçalı-baharatlı)köfteleri atıyoruz,köfteler beş dk haşlandıktan sonra küp doğranmış patatesleri(orta boy 3-4 tane) de atıyoruz ,patatesler yumuşayana kadar köfteler de pişmiş oluyor,içinde bulgur olduğu için oldukça yumuşak köfteler oluyor,bizim kuzumuz da bizimle masaya oturduğunda 2 köfte 2 küp patatesle çiğneme egzersizi yapıyor,tavsiye ederim
kızlar biz bu akşam doktorumuza gittik
kızımın sesi kalın çıkıyordu demiştim ya sanki onun sesi değil başka bir ses gibi boğazlarını bayağı kızarık gördü doktor ama ilaç vermedi kendi kendine geçecek dedi zaten çok şükür burun akıntısına çevirmemişti
ağzı bayağı pamukçuk olmuştu bir sprey verdi birde karbonatlı su ile sil dedi ya biberon ağzından olmuştur dedi iyicene kaynat dedi biberonu yada çatlamış göğüs ucundan olurmuş bende öyle bir şey yok herhalde biberondan oldu. genel durumunu iyi gördü çok şükür
dişlerimiz daha ortalıkta yok
bu arada kilomuz 10 kilo olmuş boyumuz 72 cm kan ilacını bundan sonra 11 damla d vitaminini 8 damla kullanacağız
ben de adama soruları liste yaptım unutuyorum sonra
ben çıkmıştı kızımda 3 tane normal dedi doktorumuz ,su çok içmiyor kızım dedim yavaş yavaş alıştır ama panik yapma anne sütünde ve mama da var dedi, tuza ve şekere bu zamanda çok alıştırma dedi ama azcık tat için atabilirsin dedi
kızlar şimdi kıymaya başlıycaz sebze püresinde siz nasıl yapıyorsunuz yardımcı olur musunuz?
gecmış olsun cnm maş.kılonuza.
bende kıymayı sakkuçuk arkadaşımız gıbı kullnıyorum.drmuz kofte dolma ve kıymalı yemeklerden de ver dedı
ayy sorma bende kalanları yıyorumsağol cnm
ben de bugün yaptım kıymayı o şekilde mercimek çorbasının içine attım ama herhalde yavaş yavaş alışacak yarısını içti diğer yarısını da ben içtim valla kalanları yiye yiye şişicez galiba
aynen bana da artık ver dedi kıyma, tavuk, balık, baklagiller
bundan sonra 2 ay aralıklarla gel dedi doktorumuz tam 10. ayda kan, idrar testi yapılacakmış bu testleri her bebeğe yapıyorlarmış kanı anladım da idrar testi nasıl yapılıyor onu anlamadım
sağol cnm
ben de bugün yaptım kıymayı o şekilde mercimek çorbasının içine attım ama herhalde yavaş yavaş alışacak yarısını içti diğer yarısını da ben içtim valla kalanları yiye yiye şişicez galiba
aynen bana da artık ver dedi kıyma, tavuk, balık, baklagiller
bundan sonra 2 ay aralıklarla gel dedi doktorumuz tam 10. ayda kan, idrar testi yapılacakmış bu testleri her bebeğe yapıyorlarmış kanı anladım da idrar testi nasıl yapılıyor onu anlamadım
afiyet olsun yarasın kuzuya,canım idrar tahlili için minik steril poşet veriyorlar,erkek ve kız bebek için ayrı oluyor,ambalajını açıp bebişine yapıştırıyorsun ve sabırla çiş yapmasını bekliyorsun:)
erenhava sen şu anda kızının kilosunu biliyor musun?
senin kızın ile benimki aynı zamalarda
benimki tam 10 kilo 200 gr
doktorumuz maşallah diyeyim ortalama 1 yaşındaki bebek kilosunda yani görünümü öyle dedi o yüzden soruyorum
cnm suan 8 kg felan heralde 2500 dogdmuştu benım kızım anca bu kıloya geldık
selam nisan anneleri.kızım 4nisan da dünyaya geldi.uykusu hala çok ama çok düzensiz zombi gibiyim hala düzene giren bişe yok.yemesi yok deneck kadar az mızmızlana mızmızlana.geceleri uyanıp uyanıp emmk isstiyor.o da doyurucu emmek te değil ağzına alıo 2 gıygıy bırakıyor..şimdilerde yeni bi huy çıkardı.özellikle yemek yedirdiğim zaaman ve uyku için ayağıma aldığım zaman kendini ve ellerini sıkıyor.inanamadım 8aylık bebek yumruk yapıp kendini kızarıp bozarana dek sıkıyor.niçin böyle yapıyor bu durumla karşılaşan varmı....ben bittim artık dayanamıyorum.uykusuz yorgunum, bide yemek yememek için sinielenen bi bebekle uğraşıyorum...düzelecek mi lütfen yardım
maşallah senin kıza da. benimki de 3.160 doğmuştu
selam nisan anneleri.kızım 4nisan da dünyaya geldi.uykusu hala çok ama çok düzensiz zombi gibiyim hala düzene giren bişe yok.yemesi yok deneck kadar az mızmızlana mızmızlana.geceleri uyanıp uyanıp emmk isstiyor.o da doyurucu emmek te değil ağzına alıo 2 gıygıy bırakıyor..şimdilerde yeni bi huy çıkardı.özellikle yemek yedirdiğim zaaman ve uyku için ayağıma aldığım zaman kendini ve ellerini sıkıyor.inanamadım 8aylık bebek yumruk yapıp kendini kızarıp bozarana dek sıkıyor.niçin böyle yapıyor bu durumla karşılaşan varmı....ben bittim artık dayanamıyorum.uykusuz yorgunum, bide yemek yememek için sinielenen bi bebekle uğraşıyorum...düzelecek mi lütfen yardım