- 21 Aralık 2009
- 7.743
- 1
-
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #55.021
bebişleri rahatsız olan arkadaşlar erenhavva sakkucuk ve als nasıl oldu minik kuzular ??
bizim üst 2 dişimizde şişti şişti en sonunda patlaslar artık kaşğa o kadar tepki vermiyoruz
bir daha ki diş macersına kadar rahatız inşallah yalnız dişlerini benim üzerimde deniyor ço fena :))
ilk başlarda elimi kolumu ısısrıyordu şimdi yanaklarm burnum ve çenem minicik dişleriyle amma da kuvvetli ısırıyor her yanım kırmızı ve mor oldu
bilmiyorum canım ne dişmiş bu ya anlamadım gitti.çok asabileşti ne yapacağımı şaşırdım.sütüm azalı tabiki eskisi gibi değil.gece maması yedirip yatırıyorum dr.um 7 saat uyumalı artık büyüdü desede bebeğim 1 saat sonra meme istio emio uyuyo ve tekrar 2 saat sonra bu döngü böyle devam edio.dr.u da anlamış değilim sadece gece ve kahvaltıdan sonra emzir dio.ama 7 saat kesintisiz uyumalı alma kucağına dio. gecen gece deneyelim dedik ne mümkün yarım saat ağladı kıyamadım aldım emdi 2 gıygıy eminim doymadı doyacak kadar emmedi çünkü uyudu.ne yapmalıyım yardım lütfen çok bunaldım artık.ücretsiz izne ayrılmış bir öğretmenim.şubatta başlamalıyım ve düşünşubata ne kaldı,biz de düzen müzen kalmadı(
bilmiyorum canım ne dişmiş bu ya anlamadım gitti.çok asabileşti ne yapacağımı şaşırdım.sütüm azalı tabiki eskisi gibi değil.gece maması yedirip yatırıyorum dr.um 7 saat uyumalı artık büyüdü desede bebeğim 1 saat sonra meme istio emio uyuyo ve tekrar 2 saat sonra bu döngü böyle devam edio.dr.u da anlamış değilim sadece gece ve kahvaltıdan sonra emzir dio.ama 7 saat kesintisiz uyumalı alma kucağına dio. gecen gece deneyelim dedik ne mümkün yarım saat ağladı kıyamadım aldım emdi 2 gıygıy eminim doymadı doyacak kadar emmedi çünkü uyudu.ne yapmalıyım yardım lütfen çok bunaldım artık.ücretsiz izne ayrılmış bir öğretmenim.şubatta başlamalıyım ve düşünşubata ne kaldı,biz de düzen müzen kalmadı(
çok şükür iyi kızım gittiğimde doktorumuz boğazını kızarmış gördü ama ilaç vermedi kendisi geçecek dedi sesi eskiye döndü çok şükür ağzımızda pamukçuk var oda düne göre daha iyi karbonatlı su ile siliyorumbebişleri rahatsız olan arkadaşlar erenhavva sakkucuk ve als nasıl oldu minik kuzular ??
bizim üst 2 dişimizde şişti şişti en sonunda patlaslar artık kaşğa o kadar tepki vermiyoruz
bir daha ki diş macersına kadar rahatız inşallah yalnız dişlerini benim üzerimde deniyor ço fena :))
ilk başlarda elimi kolumu ısısrıyordu şimdi yanaklarm burnum ve çenem minicik dişleriyle amma da kuvvetli ısırıyor her yanım kırmızı ve mor oldu
7 saat mibilmiyorum canım ne dişmiş bu ya anlamadım gitti.çok asabileşti ne yapacağımı şaşırdım.sütüm azalı tabiki eskisi gibi değil.gece maması yedirip yatırıyorum dr.um 7 saat uyumalı artık büyüdü desede bebeğim 1 saat sonra meme istio emio uyuyo ve tekrar 2 saat sonra bu döngü böyle devam edio.dr.u da anlamış değilim sadece gece ve kahvaltıdan sonra emzir dio.ama 7 saat kesintisiz uyumalı alma kucağına dio. gecen gece deneyelim dedik ne mümkün yarım saat ağladı kıyamadım aldım emdi 2 gıygıy eminim doymadı doyacak kadar emmedi çünkü uyudu.ne yapmalıyım yardım lütfen çok bunaldım artık.ücretsiz izne ayrılmış bir öğretmenim.şubatta başlamalıyım ve düşünşubata ne kaldı,biz de düzen müzen kalmadı(
teşekkürler canım çok şükür burun tıkanıklığı -buna bağlı uyku ve yemede iyiye gidiyoruz ama mızmızlık ve kucakta gezme olayında dibine vurdu resmen,gündüz tek yaptığım onu kucakta gezdirmek ki bu da artık yeterli gelmiyor evin içinde akşama kadar sadece benimle olmak sıkıyor herhalde arada dışarı çıkarıyorum zevkten dört köşe oluyor ya da akşam abi,abla baba gelince tamam o zaman bakın keyfine,artık iyi ya çok şükür bu da nazar boncuğu olsun...sizin de yeni dişleriniz hayırlı olsun:)bebişleri rahatsız olan arkadaşlar erenhavva sakkucuk ve als nasıl oldu minik kuzular ??
canım şundan emin olabilirsin ne kadar denersen dene alıştırmak bir yere kadar etkili,ben ilk kızımda ne çektim uyku konusunda,bebk arabasında uyuyor diye gecenin bir vakti eşim dışarıda dolaştırır uyuturdu eve girer girmez gözünü hiç uyumamış gibi açardı,o yüzden alıştıramadım diye kendini yiyip bitirme,bir cevabımda daha yazmıştım ama tekrarlamak isterim : ''bir bebeği annesinden başka kimse daha iyi tanıyamaz,nasıl ki bebeklerimiz aynı doğum haftasında dünyaya gelmiyorlar,aynı kiloda doğmuyorlar,gün içerisinde aynı miktarda uyumuyorlar,aynı hareketliliğe sahip değiller ve de aynı ayda diş çıkarmıyor,emeklemiyor ,yürümüyorlarsa ek gıdaya geçişte de kalıplaşmış 6.AY diye bir standart yok,olmamalı(bu benim şahsi fikrim)bu nedenlerden dolayı erken ek gıdaya geçmek zorunda kalan,sütü az olan ya da bebeği çok istekli diye birşeyler tattıran anneler neden 6 ay sadece anne sütü veremedik diye üzülmesinler'',bu uyku meselesi için de geçerli bence,emin olduğun tekbir şey olsun o da bebişinin şu anda sana muhtaç olduğu,derdinden anlayan tek kişinin sen olduğu ve onu rahatlatabilecek tek kişinin de sen olduğu,ilk 3 ay 5ay 6 ay derken zaman nasıl da çabuk geçiyor değil mi?bir bakmışsın yaşına girmiş,bir bakmışsın 2 yaşında o zaman çevresindekiler onun dünyasını oluşturmaya başlayacak ve sen yalvarsan da gelip kucağında oturmak istemeyecek hepimiz çok yoruluyoruz gerçekten ,ben de dahil yeri geliyor yeter artık diyoruz ama bu olumsuzlukları düşündükçe bebeklerimizden zevk almak yerine olay işkenceye dönüşüyor,olaylara şu açıdan bakarsak arkadaşlar,biraz daha çeksek değmez mi?:yalnız olmadığıma sevindim.7 saat cok hayal 4 ü göremedik henüz...ağlayınca alma diyor nasıl dayanırım denedim olmadı yapamadık eşimle.hatta kızım ağlamayı arttırdı bile.dr a da güvenim kalmadı.sadece burda yazıp moraal buluyorum.ne zaman düzene girecek bu melekler bilemiyorum.çok teşekkür edrim bi nebze olsun rahatladım canlar
cnm suan 8 kg felan heralde 2500 dogdmuştu benım kızım anca bu kıloya geldık
teşekkürler canım çok şükür burun tıkanıklığı -buna bağlı uyku ve yemede iyiye gidiyoruz ama mızmızlık ve kucakta gezme olayında dibine vurdu resmen,gündüz tek yaptığım onu kucakta gezdirmek ki bu da artık yeterli gelmiyor evin içinde akşama kadar sadece benimle olmak sıkıyor herhalde arada dışarı çıkarıyorum zevkten dört köşe oluyor ya da akşam abi,abla baba gelince tamam o zaman bakın keyfine,artık iyi ya çok şükür bu da nazar boncuğu olsun...sizin de yeni dişleriniz hayırlı olsun:)
canım şundan emin olabilirsin ne kadar denersen dene alıştırmak bir yere kadar etkili,ben ilk kızımda ne çektim uyku konusunda,bebk arabasında uyuyor diye gecenin bir vakti eşim dışarıda dolaştırır uyuturdu eve girer girmez gözünü hiç uyumamış gibi açardı,o yüzden alıştıramadım diye kendini yiyip bitirme,bir cevabımda daha yazmıştım ama tekrarlamak isterim : ''bir bebeği annesinden başka kimse daha iyi tanıyamaz,nasıl ki bebeklerimiz aynı doğum haftasında dünyaya gelmiyorlar,aynı kiloda doğmuyorlar,gün içerisinde aynı miktarda uyumuyorlar,aynı hareketliliğe sahip değiller ve de aynı ayda diş çıkarmıyor,emeklemiyor ,yürümüyorlarsa ek gıdaya geçişte de kalıplaşmış 6.AY diye bir standart yok,olmamalı(bu benim şahsi fikrim)bu nedenlerden dolayı erken ek gıdaya geçmek zorunda kalan,sütü az olan ya da bebeği çok istekli diye birşeyler tattıran anneler neden 6 ay sadece anne sütü veremedik diye üzülmesinler'',bu uyku meselesi için de geçerli bence,emin olduğun tekbir şey olsun o da bebişinin şu anda sana muhtaç olduğu,derdinden anlayan tek kişinin sen olduğu ve onu rahatlatabilecek tek kişinin de sen olduğu,ilk 3 ay 5ay 6 ay derken zaman nasıl da çabuk geçiyor değil mi?bir bakmışsın yaşına girmiş,bir bakmışsın 2 yaşında o zaman çevresindekiler onun dünyasını oluşturmaya başlayacak ve sen yalvarsan da gelip kucağında oturmak istemeyecek hepimiz çok yoruluyoruz gerçekten ,ben de dahil yeri geliyor yeter artık diyoruz ama bu olumsuzlukları düşündükçe bebeklerimizden zevk almak yerine olay işkenceye dönüşüyor,olaylara şu açıdan bakarsak arkadaşlar,biraz daha çeksek değmez mi?:
!!!!şükür ki anne olmuşuz bırakalım mızmızlansınlar,şükür ki sağlıklı doğmuşlar- dünyalara bedel bırakalım uykusuz bir süremiz daha geçsin ve allah bebek isteyen herkese bu duyguyu tattırsın!!!
uykusuz annelere sabır diliyorum
2 gece oğlum hasta olmuştu uyumamıştı ço kzor gerçekten.
bizim normalde düzenimiz hasta vs olmadığından normalde yani 9 10 saat aralıksız uyur.
yani akşam 11 de yattığında 9 gibi kalkar
şanslıyım
amin inş. tüm isteyen bizlerden dua bekleyen herkese tattırsın allahım.teşekkürler canım çok şükür burun tıkanıklığı -buna bağlı uyku ve yemede iyiye gidiyoruz ama mızmızlık ve kucakta gezme olayında dibine vurdu resmen,gündüz tek yaptığım onu kucakta gezdirmek ki bu da artık yeterli gelmiyor evin içinde akşama kadar sadece benimle olmak sıkıyor herhalde arada dışarı çıkarıyorum zevkten dört köşe oluyor ya da akşam abi,abla baba gelince tamam o zaman bakın keyfine,artık iyi ya çok şükür bu da nazar boncuğu olsun...sizin de yeni dişleriniz hayırlı olsun:)
canım şundan emin olabilirsin ne kadar denersen dene alıştırmak bir yere kadar etkili,ben ilk kızımda ne çektim uyku konusunda,bebk arabasında uyuyor diye gecenin bir vakti eşim dışarıda dolaştırır uyuturdu eve girer girmez gözünü hiç uyumamış gibi açardı,o yüzden alıştıramadım diye kendini yiyip bitirme,bir cevabımda daha yazmıştım ama tekrarlamak isterim : ''bir bebeği annesinden başka kimse daha iyi tanıyamaz,nasıl ki bebeklerimiz aynı doğum haftasında dünyaya gelmiyorlar,aynı kiloda doğmuyorlar,gün içerisinde aynı miktarda uyumuyorlar,aynı hareketliliğe sahip değiller ve de aynı ayda diş çıkarmıyor,emeklemiyor ,yürümüyorlarsa ek gıdaya geçişte de kalıplaşmış 6.AY diye bir standart yok,olmamalı(bu benim şahsi fikrim)bu nedenlerden dolayı erken ek gıdaya geçmek zorunda kalan,sütü az olan ya da bebeği çok istekli diye birşeyler tattıran anneler neden 6 ay sadece anne sütü veremedik diye üzülmesinler'',bu uyku meselesi için de geçerli bence,emin olduğun tekbir şey olsun o da bebişinin şu anda sana muhtaç olduğu,derdinden anlayan tek kişinin sen olduğu ve onu rahatlatabilecek tek kişinin de sen olduğu,ilk 3 ay 5ay 6 ay derken zaman nasıl da çabuk geçiyor değil mi?bir bakmışsın yaşına girmiş,bir bakmışsın 2 yaşında o zaman çevresindekiler onun dünyasını oluşturmaya başlayacak ve sen yalvarsan da gelip kucağında oturmak istemeyecek hepimiz çok yoruluyoruz gerçekten ,ben de dahil yeri geliyor yeter artık diyoruz ama bu olumsuzlukları düşündükçe bebeklerimizden zevk almak yerine olay işkenceye dönüşüyor,olaylara şu açıdan bakarsak arkadaşlar,biraz daha çeksek değmez mi?:
!!!!şükür ki anne olmuşuz bırakalım mızmızlansınlar,şükür ki sağlıklı doğmuşlar- dünyalara bedel bırakalım uykusuz bir süremiz daha geçsin ve allah bebek isteyen herkese bu duyguyu tattırsın!!!
maşallah maşallah aman cnm bence çevrendekilere söyleme nazar değmesin nasıl beceriyosun yatarken mesela ne veriyorsun
biliyorsun çocuğum çok güzel emiyor demiştin sütüm çok iyi demiştin belki de nazar değdi sütün gitti.o yüzden ben çok fazla çevremdekilere herşeyi söylemiyorum normal filan diyorum
benım kızım bı kaç ay once akşam 22:30da uyurdu gece 5te kalkardı ama şimdı nerdeeeeeeee 6 aylık olduk ış bıttı ama gunduz uyumazdıçok şükür iyi kızım gittiğimde doktorumuz boğazını kızarmış gördü ama ilaç vermedi kendisi geçecek dedi sesi eskiye döndü çok şükür ağzımızda pamukçuk var oda düne göre daha iyi karbonatlı su ile siliyorum
bizim doktorumuz daha görünürde yok dedi dişler için ama benim kızımda bayağı ısırıyor elimi ama diş yok tabii
7 saat miyok cnm bazen gece emziriyorum 10 dk sonra uyanıyor en fazla 2 saat belli olmuyor 7 saat uyuyan varmıdır aramızda bilmiyorum resmen geceleri uyur gezer gibiyim...
yalnız olmadığıma sevindim.7 saat cok hayal 4 ü göremedik henüz...ağlayınca alma diyor nasıl dayanırım denedim olmadı yapamadık eşimle.hatta kızım ağlamayı arttırdı bile.dr a da güvenim kalmadı.sadece burda yazıp moraal buluyorum.ne zaman düzene girecek bu melekler bilemiyorum.çok teşekkür edrim bi nebze olsun rahatladım canlar
sağğol cnm valla çok zor oldumaşaallah canım kuzunaküçük doğmasına rağmen ayına göre gaaaaayeet normal,allah nazardan korusun tüm bebişleri
maşallahuykusuz annelere sabır diliyorum
2 gece oğlum hasta olmuştu uyumamıştı ço kzor gerçekten.
bizim normalde düzenimiz hasta vs olmadığından normalde yani 9 10 saat aralıksız uyur.
yani akşam 11 de yattığında 9 gibi kalkar
şanslıyım
maşallah
evet haklısın aslında.
bnce çocuk gün içinde düzgün ve doyurucu şekilde besleniyorsa uykuyu daha iyi uyuyor gibime geliyor.
ben gece yatırırken 120 cc aptamil 3+ 2 tatlı kaşığı armutlu muhallebi gece olanından
dün gece mesela 11:30 gibi yatırdım
9: 30 gibi kalktı.
maşallah diyeyim
2 kez uyuyormaşallahpeki gündüz uyuyor mu merak eetim
mrhaba benımde sızı gıbı 14 4 2011 dogumlu bır kızım var sorunumuz halen bır turlu ek besınlere gecemedık ana besın olarak sadece anne sutu alıyo ve bılıyorumkı anne sutu nun eskısı gıbı besleyıcı olmadıgını ama ek besınlerı halen sevmıyo abdamııl nefret edıyo kokusunu alır almaz mıdesı bulanıyo banada yardım ede bılırmısınız ben bu ışı bılemıyorum anlamadım ya