2011 Nisan Anneleri

hayırlı olsun pırınçlerınız.bızım ustler çıkmadı ama altlar goguslerımı parcalmaya yetıyor:)ıyız bız cnm sağol ılaçlara devam edıyoruz salı kontrolumuz var cnm.

kelın ılacı oolsa başna surcek cnm aynı durumdayım belkı sennle uyumak ıstıyordur.benım yaptıklarım bıberon maması verıyorum su verıyorum susamışta olabılır çunku kaşık mamaları tatlı oluyor

valla biz de aynı durumdayız işne bişey gelmediğinde kıpkırmızı olup sıkıyo kendini.bütün gün gıy gıy gıy yaışık ikiz olduk. sürekli meme istiyo gündüz bile. ama tek çekmelik. emekliyo geliyo çekiyo gidip tekrar geliyo mıncıklıyo oyuncak etti resmen. ben de gece pirinç unu verip yatırıyorum ama saat başı uyanıyor ne 7 saati.bizimki uzun süre çekiyo ama :)) doktorlar gelsin sustursun o zaman çocuk deli gibi meme arıyo gözü kapalı. hem anne sütü 1. öncelik mucize diyolar hem de sınır koyuyolar

kesinlikle doğru söylüyorsunuz.anne sütü en iyisi tamam da sadece kahvaltıda ve gece 1 kez verdio.7 saat nasıl uyur uyanmadan anlamadım.normal insan moduna girmelihmiş...ahh ahhh ne biberonu beceremio bile.emzik biberon almıyor emmeyi keser yada sütüm giderse neyaparım hiçç bilmemm.diş belirtisi de yok diş deyim sadece ne bulursa ağzına götürüyor o kadar..allahım ne zor anne olmak yaaa..sen yardım et yarabbiimm

sıkıntılarımız tamamen aynı göğsüm rengarenk uğrşmaktan:) bi de ben de öğretmenim okuldan gelince hırsından hiç bırakmıyo memeyi:)

çok şükür iyi kızım gittiğimde doktorumuz boğazını kızarmış gördü ama ilaç vermedi kendisi geçecek dedi sesi eskiye döndü çok şükür ağzımızda pamukçuk var oda düne göre daha iyi karbonatlı su ile siliyorum
bizim doktorumuz daha görünürde yok dedi dişler için ama benim kızımda bayağı ısırıyor elimi ama diş yok tabii
7 saat mi yok cnm bazen gece emziriyorum 10 dk sonra uyanıyor en fazla 2 saat belli olmuyor 7 saat uyuyan varmıdır aramızda bilmiyorum resmen geceleri uyur gezer gibiyim...

canım merhaba. bu gece uykusu ıcın yalnız deılsın bızım kızda sık sık uyanır 7 saat delıksız uyumadı bunun ıcın telaş yapma .bızımkısıde mızıldıyo emzırıyorum tekarr dalıo.ben alıstım artık.bazı doktorlar cok kuralcı herbebek bu dyuzenı tutturacak dıye bısey yok..bebeklerı nasıl kucagımıza almayalım ya onların suanda guvene ıhtıtyacı var bızden baska bıldıklerı kımse yokkı ..bence cok korkma tatlım hepımız aynıyızz...

yalnız olmadığıma sevindim.7 saat cok hayal 4 ü göremedik henüz...ağlayınca alma diyor nasıl dayanırım denedim olmadı yapamadık eşimle.hatta kızım ağlamayı arttırdı bile.dr a da güvenim kalmadı.sadece burda yazıp moraal buluyorum.ne zaman düzene girecek bu melekler bilemiyorum.çok teşekkür edrim bi nebze olsun rahatladım canlar

uykusuz annelere sabır diliyorum
2 gece oğlum hasta olmuştu uyumamıştı ço kzor gerçekten.

bizim normalde düzenimiz hasta vs olmadığından normalde yani 9 10 saat aralıksız uyur.
yani akşam 11 de yattığında 9 gibi kalkar

şanslıyım

teşekkürler canım çok şükür burun tıkanıklığı -buna bağlı uyku ve yemede iyiye gidiyoruz ama mızmızlık ve kucakta gezme olayında dibine vurdu resmen,gündüz tek yaptığım onu kucakta gezdirmek ki bu da artık yeterli gelmiyor evin içinde akşama kadar sadece benimle olmak sıkıyor herhalde arada dışarı çıkarıyorum zevkten dört köşe oluyor ya da akşam abi,abla baba gelince tamam o zaman bakın keyfine,artık iyi ya çok şükür bu da nazar boncuğu olsun...sizin de yeni dişleriniz hayırlı olsun:)
canım şundan emin olabilirsin ne kadar denersen dene alıştırmak bir yere kadar etkili,ben ilk kızımda ne çektim uyku konusunda,bebk arabasında uyuyor diye gecenin bir vakti eşim dışarıda dolaştırır uyuturdu eve girer girmez gözünü hiç uyumamış gibi açardı,o yüzden alıştıramadım diye kendini yiyip bitirme,bir cevabımda daha yazmıştım ama tekrarlamak isterim : ''bir bebeği annesinden başka kimse daha iyi tanıyamaz,nasıl ki bebeklerimiz aynı doğum haftasında dünyaya gelmiyorlar,aynı kiloda doğmuyorlar,gün içerisinde aynı miktarda uyumuyorlar,aynı hareketliliğe sahip değiller ve de aynı ayda diş çıkarmıyor,emeklemiyor ,yürümüyorlarsa ek gıdaya geçişte de kalıplaşmış 6.AY diye bir standart yok,olmamalı(bu benim şahsi fikrim)bu nedenlerden dolayı erken ek gıdaya geçmek zorunda kalan,sütü az olan ya da bebeği çok istekli diye birşeyler tattıran anneler neden 6 ay sadece anne sütü veremedik diye üzülmesinler'',bu uyku meselesi için de geçerli bence,emin olduğun tekbir şey olsun o da bebişinin şu anda sana muhtaç olduğu,derdinden anlayan tek kişinin sen olduğu ve onu rahatlatabilecek tek kişinin de sen olduğu,ilk 3 ay 5ay 6 ay derken zaman nasıl da çabuk geçiyor değil mi?bir bakmışsın yaşına girmiş,bir bakmışsın 2 yaşında o zaman çevresindekiler onun dünyasını oluşturmaya başlayacak ve sen yalvarsan da gelip kucağında oturmak istemeyecek hepimiz çok yoruluyoruz gerçekten ,ben de dahil yeri geliyor yeter artık diyoruz ama bu olumsuzlukları düşündükçe bebeklerimizden zevk almak yerine olay işkenceye dönüşüyor,olaylara şu açıdan bakarsak arkadaşlar,biraz daha çeksek değmez mi?:
!!!!şükür ki anne olmuşuz bırakalım mızmızlansınlar,şükür ki sağlıklı doğmuşlar- dünyalara bedel bırakalım uykusuz bir süremiz daha geçsin ve allah bebek isteyen herkese bu duyguyu tattırsın!!!

Son düzenleme:

o kadar güzel yazmışsın ki arkadaşım bu lafların üzerine söylenecek hiç bir şey yok

maşallah maşallah aman cnm bence çevrendekilere söyleme nazar değmesin nasıl beceriyosun yatarken mesela ne veriyorsun
biliyorsun çocuğum çok güzel emiyor demiştin sütüm çok iyi demiştin belki de nazar değdi sütün gitti.o yüzden ben çok fazla çevremdekilere herşeyi söylemiyorum normal filan diyorum

Son düzenleme:
amin inş. tüm isteyen bizlerden dua bekleyen herkese tattırsın allahım.

evet haklısın aslında.
bnce çocuk gün içinde düzgün ve doyurucu şekilde besleniyorsa uykuyu daha iyi uyuyor gibime geliyor.
ben gece yatırırken 120 cc aptamil 3+ 2 tatlı kaşığı armutlu muhallebi gece olanından
dün gece mesela 11:30 gibi yatırdım
9: 30 gibi kalktı.
maşallah diyeyim

benım kızım bı kaç ay once akşam 22:30da uyurdu gece 5te kalkardı ama şimdı nerdeeeeeeee 6 aylık olduk ış bıttı ama gunduz uyumazdı

bızım drda gecen gttıgımzde senden kaynaklanıyor dedı 7 aydr ben senı ıyıce tanıdım çocuk senı değil sen çocugu bırakamıyorsun dıyor.bı dahakı geldıgınde konuşcam senle dedı bakalım ne dıcek merak edıyorum yanı suçlu benmışım

maşaallah canım kuzuna küçük doğmasına rağmen ayına göre gaaaaayeet normal,allah nazardan korusun tüm bebişleri
sağğol cnm valla çok zor oldu

maşallah

maşallah peki gündüz uyuyor mu merak eetim

mrhaba benımde sızı gıbı 14 4 2011 dogumlu bır kızım var sorunumuz halen bır turlu ek besınlere gecemedık ana besın olarak sadece anne sutu alıyo ve bılıyorumkı anne sutu nun eskısı gıbı besleyıcı olmadıgını ama ek besınlerı halen sevmıyo abdamııl nefret edıyo kokusunu alır almaz mıdesı bulanıyo banada yardım ede bılırmısınız ben bu ışı bılemıyorum anlamadım ya

maşallah peki gündüz uyuyor mu merak eetim
2 kez uyuyor
mesela 11 de yattı
1 de kalktı
şimdide 4.30 gibi yattı bakalım kaçta kalkıcak. tahminimce 6.30 gibi kalkar.
snrada gece uyksuu 11 gibi fln

peki kilo alımı nasıl?
emzirmeseniz biraz mesela etki etmezmi
bütün çocuklar o kavanoz mamalarına bayılıyor
onlardan verin.
zaten sizi emiyor aptamil e gerek yokki.sevmesine gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…