merhabalar hanımlar,
yazmayalı baya oldu. arada okuyorum yazdıklarınızı o kadar..
kzım 8 aylık oldu. pek çoğunuzun ki öyle çok çok mama yemiyoruz, boyu 67 olmuş evde ölçtüm, kilo 7500 civarlarında , cuma ya falan gidip bir doktorumuza görüneceğiz, orda daha sağlıklı tartılırız.
benim kızım geceleri çok sık uyanıyor. ortalam 6-15 arası uyunma sayısı. neden uyandığını bir türlü anlayamadım. aç diye düşündüm, emerek doymuyor diye biberonda maması yaptım istemedi. gazdan olduğunu düşünüyorum ama eminde değilim, çünkü gaz çıkarıp rahatladığı olmuyor, hala diş çıkarmadık, çok da bir farklılık yok diş etlerinde.
devam mamalarının hiç birini sevmedi, artık alıp denemiyorum vazgeçtim,
sabah kalvaltısı hazırlıyorum, en fazla yarısını yiyor, 2-3 bebe bisküvisi, bazen yumurta, 1 tatlı kaşığı tahıllı mama, 1 çay kaşığı labne, pekmez, ceviz. bazen ıhlamurla bazen suyla..
kaldıktan 2-3 sonra uyuyor, uyurken emiyor, ya da emerek uyuyor ....:)
emdiği saatten 3 saat sonra meyve püresi veriyorum, 3 te 2 sini yiyor: yarım elma, yarım armut, 2-3 bebe bisküvisini portakal, mandalna veya nar suyu ile ıslatıyorum. arada çerek muzda ekliyorum.
sonrasında sebze püreleri yapıyorum, et veya tavuk veya suları ile, her türlü sebzeyi kullanıyorum artık evde ne varsa, 2-3 çeşitten fazlasını koymuyorum, tahıl olarak içine, irmik, pirinç, makarna, şehriye, mısır unu ekliyorum.
akşam mama yiyoruz yine bisküvi ile başka türlü yemiyor.
bazen süt ile muhallebi yapıyorum (içine bir ymurta sarısı koyuyorum), yoğurt çorbası, mercimek, yoğurt veriyorum, yemek sularını pek seviyor, ama salçalı tuzlu olduğundan karnını böyle doyurması uygum olmadığından daha çok bir kaç tadımlık.
uykumuz çok düzensiz, 9 9:30 arası kalkıyoruz. gündüz uykularımız 40 60 dakika arası 3 defa. nadiren 1.5 saat uyuduğu oluyor. genelde ağlayarak ve uykusunu alamadan uyanıyor. yine gazdan olduğunu düşünüyorum. uyku saatlerini uyanma saatleri belli olmadığından bir türlü düzene koyamadım. hep aynı saatte yatırmaya, gündüz uykusu 2 defaya indirmeye çalıştım, olmadı, baktım bebeğim sefil oluyor vazgeçtim bende. ama akşam 7 den sonra yatırmıyorum ve 22:30 23 arası uyuyor. ama ondan sonra kabus başlıyor. ne oturabiliyorum ne uyuyabiliyorum. defalarca kalkıyorum, emzirince süt içmese bile uykuya dalıyor, sonra tekrar uyanıyor, gaz sancısından diye masaj falan yapıyorum, bir faydası olmuyor,
çok uzun oldu hanımlar kusura bakmayın, acaba kızımın yedikleri sizinkilere göre nasıl , az çok veya aynı ?
geceleri kaç defa uyanıyor bebeğiniz?
gündüz uykularınız nasıl?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler