2011 Nisan Anneleri

ay kızlaaar bu diş bizi mahvetti...geceleri 15 dk yarım saatte bi uyanmalar..ağız kilitlemeler...dişine bile baktırmıyo çıkıyo mu çıkmıyo mu..yemiyo..kavga dövüş yediriyorum ki pek yeme sorunumuz yoktu nazar mı değdi noldu diyorum..alt ikiçıkmıştı bizim..üstler heralde çünkü gecen hafta 38 i gecmeyen 2 gün hafif ateşimiz oldu..gece yavrum sağa sola dönmekten inlemekten uyuyamıyo..ben nerde yatıyorum bilmiyorum yat kalk zombi oldum..zaten çnceden de yattı mı sabaha kadar uyumazdı ama bari 2 3 saatte bir kalkardı..of çok zormuş çok..gece 4 te kalktım aç heralde doymuyo diye bi biberon mama yaptım yok..olmuyo..öğlen sızdı en sonunda..diş jeli aldık sürdük bakalım fayda edecek mi..allah yardımcısı olsun kuzucukların..çok sıkıntılılar..

aslında baya baya düzene girmişsiniz, ne güzel, Allah sağlık versin bebişinize...

ben gece diş ağrısı olup olmadığını anlamak için bu gece (ki birazdan uyanır. 1.5 saatte 6 dafe kalktı saat daha 11) karanfil yağını zeytinyağı ile karıştırıp diş etlerine sürücem. bakalım faydası olacak mı

canım allah kolaylık versin hepimize, biz de hastalığı atlatalı bayağı güzel gelişmeler var,o söylediklerini ben de 1,5 ay çektim,bağırarak uyanması ,biberonu,memeyi almaması vs.. ama bizim ki hastalıktandı,canım uyuma şekli nasıl bebişinin,yalancı emzik alıyor mu uyurken ya da beşiğinde uyandıkça sallanıyor mu?diş,gündüz az beslenmesi gibi konular buna sebep olabileceği gibi ben ilk bebeğimde sürekli beşiğini salladığım için önüne geçemedik ve uzun zamanımızı aldı,örneğin kızım gündüz beslenmesinden,dişinden değil sürekli sallanmaya alıştığı için elimizi beşikten çeker çekmez ya da ayağımızdaysa ayak durunca uyanırdı,dişlerini bile 5. ayda çıkarmıştı ve hiç huzursuzluk vermemişti,gündüz yediğini anlatsam şu anda sen-ben yiyemem şimdi,yani bebekten bebeğe durumlar değişiyor,şimdi ki oğluşuma gelecek olursam maşaallah diyeyim düzenimizi kurduk,
sabah 4-5 gibi 120 cc(fazla içinca kahvaltısı geç saate kalıyor)
saat 8-9 gibi kahvaltı:90 cc+6 bebe biskv+2,5 mama ölçeği ile tahıl+2 tatlı kaş labne+1 yumurta sarısı+biraz tereyağ+(bazen ceviz ya da tahin)
saat 10:30- 11 gibi 90 cc(bu öğünde meyve de veriyorum bazen ama emme isteği yoğunsa mama)
saat 13 gibi çorba(tarhana,mercimek,patates çorb..)bu günlerde maşaallah miktarı oldukça güzel
saat 16 gibi 1 muz+6 bebe bisk+100 gr yoğurt
saat 20 gibi 180 cc su+3 ölçek pirinçunu+biraz tereyağ+pişince 6 ölçek mama
saat 00-1 gibi 150-180cc(içine ya 4-5 bisk ya da 4-5 tatlı kaş meyveli tahıllı
uykumuz sabah 7-7:30gibi kalkar 10:30-11gibi sütünü içer ve uyur(yarım saat),öğleden sonra çorbasını yer uyur(1-2 saat) akşam üstü 5-6 arsında yine yarım saat kestirir ve enson 20:30-21:00 gibi gece uykusuna yatar,ilk uykuya dalana kadar bir iki kez bizimki de mızırdanır ama gece 2 defa beslenmek için uyanır

bugun kontrolumuz vardı kızım ıyıleşmış.antıbıyotıgı saatı saatıne 1 hafta vermek lazm ben antıbıyotıkten korktugum aksattıgım ıçın bu kadar uzun surdu ıyıleşmesı.gece çok kalkıyor ıştahsız dıştenmı dıye sormuştum gecen gun gttıgımde kendı drumuzda anasaglıgındakı dr da dışle hıçbır alakası yok ust solunum yolu enfeksıyonu demıştı.kulaklarını arada kontrol edın kızlar kulaklarda agrıyınca uyutmuyor gece

ay cnm maşallahallahım nazardan esirgesin bunların hepsini yiyor mu ??ben çok az yediriyorum demekki...kaç kilo bebeğin cnm??benimki önce ağız kitlemeyi falan bilmiyordu dişten beri ağzını kitliyo mahfoluyorum...benim menüm şöyle...sabahları eskiden tek tek yediriyodum ne yersem ama diş sorunumuzdan beri ben de mama veriyorum...kalkınca emdi.sabah 1 yumurta sarısı 1 ceviz 3 bebe bisküvisi ve biraz ekmek ıslattım mama yaptım...normal zamanki menümü yazıyorum bu aralar bunu bile yemiyo ki bugüne kadar hiç yeme sorunumuz olmamıştı ara öğün de meyve genelde muz veya elma..uyur 1 saat en az 50 dk en fazla 1.5 saat uyanınca gene emer..1 saat sonra bir yada bir buçuk kepçe çorba...kalktıktan 2.5 saat sonra falan uyur..uyanınca emer..gene 1 saat sonra yoğurt...akşamları da o gün yemekte uygun birşeyler varsa bizden tadına bakar...sonra yatmadan 120 cc devam sütü ve emer uyur..yemekte uygun bişeyler yoksa sebze vs..pirinç unu yaparım devam sütlü gene emer uyur..normalde geceleri 3 saatte bir kalkardı ama sabaha karşı acıktıkça sıklaşır..ama şu sıra diş yüzünden gene çok huzursuzuz..yani sizinkine bakış ben baaayaaa az yediriyorum..öyle meyvesine yada yoğurduna yada sütüne bebe bisküvisi atmıyorum kahvaltıda veriyorum.yada o gün çorba ya da yoğurt yetiştirememişsem meyve bisküvi veriyorum..ama azolsa gündüz uykuları düzenli olmaz toplam da günde 3.5 4 saat uyur..geceleri de dediğim gibi...ama siz baya veriyorsunuz lifecity de öyle sanırım..bebeklerinizin gelişimi nasıl??maşallah kuzulara..

maşalah bebişine gayet güzel yiyor aman nazar değmesin
hepsini bitirebiliyormu?boy kilo neydi sizin bizim kız bunların hepsini hayatta yemez

Son düzenleme:

çok sevindim canım hastalıklar bebişlerden uzak olsun
bizim kızda 1-2 gündür kulağını çekiştiriyordu dişleri patladığı için acaba başka bir nedenlemi kulağı ağrıyor diye düşünmüştüm ama aylık rutin dr kontrolümüz vardı bugün bişeysi yokmuş

kızlar bugün dr a gittik 8.ay kontrolüne herşey yolunda
makarna pilav ve yeşil mercimek yemeğinide ver artık dedi
nohut ve kurufasülyenin tadınada çok az baktırabilirsin dedi
ayrıca çok az tuz ve salçada koymaya başlayabilirmişim.

kızlar nihayet girebildim anneme gitmiştim hafta sonu geldim ev temizle oydu buydu derken..
bizim kızda genel de meyve, kahvaltı, yoğurt (içerisine meyve koyduysam),muhallebiyi genelde iyi yiyor ama sebze çorbası veya herhangi bir çorba çok iyi yemiyor herhalde tat istiyor tadını beğenmiyor tuzsuz olunca hele hiç yemiyor bu çorbalara bir formül bulmam lazım bir de kıymalı yapınca hiç yemek istemiyor kıymaları geri çıkarıyor
bu ara bebe bisküvisi ben de kullanmaya başladım öbür türlü hep ekmek içi veriyordum kahvaltı da arada bebişlerde değişiklik istiyor
kahvaltısına 5 tane bebe bisküvisi, 60 cc. devam sütü ve yarım muz koyuyorum peynir ve yumurta sarısı da koyabilirmiyim acaba? çok karışık ta olunca çıkarıyor baktım sizler koyuyorsunuz ben de deneyeyim
gündüz 3 kez uyuyor 7 de kalkıyor
10 gibi yarım saat 45 dk
2 gibi öğlen uykusu genelde iyi 1-2 saat
6 gibi filan yarım saat uyuyor
bir daha gece 9-10 gibi uyuyor ama çok sık kalkıyor bazen emziriyorum bazen devam sütü bazen de sallıyorum beşiği uyuyor işte bizim durumumuz da böyle :)

Maşallah Allah nazarlardan saklasın.
kızım emzikle uyuyor.çok sık uyandığından devamlı başına gitmek sorunda kalıyorum. eskiden hemen emzirirdim uykudan ayılmadan geri uyusun diye. şimdilerde kucağıma alıp kendimi sağa sola sallayak uykuda dalmasını sağlıyorum. sonra yatağına bırakıyorum. belki bir kaç dakika yatağını sallamam gerekebiliyor ama bunun dışında ayağımda sallayarak falan uyutmuyorum emerken uyuya kalıyor.
bu ara bu yediklerinizi biz 2-3 günde anca yiyoruz. benim kız zayıf 2860 doğmuştu , şu an 7500 civarında. kafasıda küçük olduğundan 8 aylık dediğimde insanlar "aa 8 aylık mı" diyorlar, moralim çok bozuluyor. yavaş yavaş kafaya takmamaya başladım. Allah yardımcımız olsun

canım çok teşekkürler,benimkine ve tüm bebeklere maşaallahbir -iki hafta öncelerini okuyabildiysen o ağız kitleme bizde de vardı hatta ben kaşığa 2 gün ara verdim,hiç zorlamadım,kendiliğinden tekrar kaşığa döndü,zaman zaman onlar da kendi isteklerinin olduğunu bize kanıtlamak istiyorlar ben de o nasıl isterse öyle davranıyorum,gelişimi maşallahgüzel gidiyor,şu aralar tartımın pili bitti ve ben de epeydir tartmadım,1 hafta sonra 8 aylık kontrolümüz var o zaman daha net bildiririm,canım senin ki de maşallah yumurtasını-yoğurdunu yiyor,sütünü alıyor önemli olan hepsinden faydalanması zaten,miktar bebekten bebeğe değişiyor,ama birşey farkettim ki yemekleri ikili yedirmek yani,çorba-yoğurt,muhallebi-yoğurt gibi daha fazla iştahlı yemelerini sağlıyor bizim genelde önceden yoğurt miktarı fazla idi ama şimdi öğünlerinin miktarı arttıkça küçük reçelliklerle yine her öğününde veriyorum,bir de yemeklerden sonra 10-15 dk geçene kadar dikkat ediyorum gazını çıkarınca su içmek istiyor ve istediği kadar içiyor

maşalah bebişine gayet güzel yiyor aman nazar değmesin
hepsini bitirebiliyormu?boy kilo neydi sizin bizim kız bunların hepsini hayatta yemez
teşekkürler canım, bebişlerimizin hepsine maşaallah tabi bazı zamanlar bitirmek istemiyor ben de ne kadar isterse o kadar veriyorum,yukarda da yazdığım gibi haftaya kontrolümüz var o zaman bildiririm:))
canım hadi gözün aydın,geçmiş olsun
arkadaslar bebeklerinizin odasini ayirdiniz mi yoksa ayni odada yatmaya devammi, bunun icin uygun zaman ne zaman fikirleriniz nelerdir
biz halen ayırmadık
aman maşaallah kuzuya,sağlıcakla büyüsünler inşaallah
hoşgeldiiin,özlettin yorumlarını,canım karışık verince çıkarıyorsa öyle midesini bulandırma,nasıl seviyorsa öyle ver
canım teşekkürler,senin kuzuna da maşaallah,inan tombul zayıf nasıl olurlarsa olsunlar hepsi zaten bize kattıkları nefesle maşaallahlık değiller mi?moralini hiç bozma ben o duyguyu 2. bebeğim oğlum şimdi 9 yaşında ondan çok iyi bilirim,ağlamadığım günü bırakın,öğün-öğün arası-gece-gündüz yoktu,çocuğum reflü hastası yediği herşeyi kusuyor extra eline birşey vermeyin yediği bari midesinde kalsın derdim ama marifetmiş gibi yediği iki lokmanın üstüne bir de eline meyve,kraker tutuşturup,annesi sen ver ki alışsın yemeye derler,çocuk hevesle ağzına götürür ve hooop ne varsa yerde,sonra da aaay keşke vermeseydik ne bilelim böyle olacağını derlerdi,sanki onları uyarmamışım gibii...hatta doktor kontrolü sonrası doktor reflülü bir bebek için normal diyor dediğimde aayy amaa çooook zayıf ya diye de üstüne eklerlerdi...neyse arkadaşım çok uzattım ama inan canları sağolsun da kilo şurda kalsın,ben oğlum bir gün gelecek de pilav makarna yiyebilecek mi diye kara kara düşünürdüm ama çook şükür şimdi ne gelse mideye indiriyor,sen de eğer aaaa çok zayıf diyen olursa sakın bozuntuya verme :aman zayıf olsun jimnastikçi olacak benim kızım,esnek bir vücudu olacak de,çünkü bazı tipler vardır ki senin üzüldüğün bu konuya sana yardımcı olmak için yanındaymış gibi görünür ama hiç olmadık yerde benim sütüm bir yarardı,bir yarardı bebeklerim tosun gibi olurdu diye şaaaaak yapıştırıverir,senin zayıf noktanı yakalamasınlar(aaay çok mu artniyetli oldu ne?ama yaşadıklarımdan tecrübedir:))))))

sağol canım.dişlerındendr bu ara çocuklar huysuz
bızde bu ay başlıycaz.bu arada benım kızım erişteyı çok sevdı dr dan once başaldık bız çaktırmadan:)

benım kızımda 2560 dogdu gecen hafta 8 kıloydu.hıç takma kafaya saglıklı olsunlarda yeter bıze.benım kıde kuçuk duruyor.yapısı buysa yapck bışe yok.demek kı narın olcak annesı.devam sutu verıyormusun pekı

bızımde gece çok sık uyanır emer sabaha karşı artık tak edıyor bana yat kalk yat kalk mama verıyorum genelde 60cc ıçıyor
sonra sabh 8den en gec 11 kadar ara ara emıyor oyalıyorum gunduz uykusu olmadıgı ıçın bızım kızda.sonra kahavltı labne cevızıçıyumurta pekmez tahıllı ballı mama dvam sutu daha sonra 1 2 emıp uyuyor dha yenı yenı uyumaya başladı sonra sebze çorbası yogurt meyva ya da kabak ırmıklı bunların sıraları değişebılıyor 5ten sonra yıne bı kestırıyor bazen 1saat bazen 10dk 9 gıbı gece kasık maması oylanırsa zamn gecerse devam sutu tabı aralarda emıyor bazen bunları bır gunde guzelce yıyor bazen yemıyor

kızlar bugün kızma kahvaltıyı karışık verdim öyle bir kustu ki aynen geri banyo filan yaptırdım bundan sonra karışık vermemeye çalışıcam yumurtayı peyniri ekmek içi veya bisküviyi ayrı ayrı vericem bir de böyle deneyeyim
bir de oda ayırmadan bahsetmişsiniz daha erken değil mi bilmiyorum çok sık uyanıyorlar ya o yüzden söylüyorum ben daha ayıramam herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…