- 19 Nisan 2010
- 1.149
- 2
-
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #55.061
merhaba
biz sabah kalkınca emiyoruz ardndan 1.5saat sonra falan 90 cc devam sütüne 1 cicibebe ekmeği 1 kaşık labne yda yumurta sarısı 1 kaşık pekmez 1 kaşık tereyağı kahvaltımız var ardından 1.5 saat sonra yarım yamalak bir emme ile uyuyoruz çünkü bizde memesiz uyuyamyoruz.saat 2 ye doğru kalkıp biraz ayılıp oyun la keyfimizi yerine gelince sebze püresi kıymalı yada tavuklu, birçok sebzeyi denedim patataes havuç kabak karnıbahar semizotu kereviz ama hiç birini çok da bayılarak yemiyoruz çorbalardanda mercimek çorbası yoğurt çorbası içiyoruz sebzelerin yanına yoğurt takviyesi yapıyorum öyle daha çok yiyor.sonra tekar oyunayarak yoruluyoruz .5 e doğru emerek uyuyoruz biraz 1 saat falan kalkınca yoğurdumuzu yiyoruz evde yapıyorum eskiden dışardayken falan babymix yerdi şimdi istemiyor.7-7.5 da emiyoruz çünkü yoğurt tok tutmuyor.8.30 9 arası tahıllı mama yanında meyve püresi ile yiyor yoksa sevmiyor.sonra 9.30 da yatma çalışmalarına başlıyoruz yalandan biraz emiyoruz öyle uyuyoruz.ben yatmadan gece 12.30 da falan emziriyorum uykusunda sonra kendisi gece 1 defa 5 de falan kalkp emiyor.
ama üst dişlerimiz çıkmaya başladığından beri 1aydır 2 dişde patlamasına rağmen huzursuz uyuyor bazen gece 1-2 ye kadar aralıklı uyanıp mızıldanıyor.biraz emip uyuyor.
lifecity e katılıyorum bazı günler gün içinde az yediğinde geceleri öokuyanıyor ama bununla beraber diş de çok önemli bir faktör dişlerimiz patlamasına rağmen kaşıntıları arasıra ağrıları ark ediyorum uykusunda onu rahatsız ediyor.
birde babamız biraz geç geliyor ve yatmadan önce onula yarım saat kırkbeş dakika çok hareketli onu heyecanlandıracak oyunlar oynuyor bu durumdada dalması ve sakin uyuması zor oluyor.
merhabalar hanımlar,
yazmayalı baya oldu. arada okuyorum yazdıklarınızı o kadar..
kzım 8 aylık oldu. pek çoğunuzun ki öyle çok çok mama yemiyoruz, boyu 67 olmuş evde ölçtüm, kilo 7500 civarlarında , cuma ya falan gidip bir doktorumuza görüneceğiz, orda daha sağlıklı tartılırız.
benim kızım geceleri çok sık uyanıyor. ortalam 6-15 arası uyunma sayısı. neden uyandığını bir türlü anlayamadım. aç diye düşündüm, emerek doymuyor diye biberonda maması yaptım istemedi. gazdan olduğunu düşünüyorum ama eminde değilim, çünkü gaz çıkarıp rahatladığı olmuyor, hala diş çıkarmadık, çok da bir farklılık yok diş etlerinde.
devam mamalarının hiç birini sevmedi, artık alıp denemiyorum vazgeçtim,
sabah kalvaltısı hazırlıyorum, en fazla yarısını yiyor, 2-3 bebe bisküvisi, bazen yumurta, 1 tatlı kaşığı tahıllı mama, 1 çay kaşığı labne, pekmez, ceviz. bazen ıhlamurla bazen suyla..
kaldıktan 2-3 sonra uyuyor, uyurken emiyor, ya da emerek uyuyor ....:)
emdiği saatten 3 saat sonra meyve püresi veriyorum, 3 te 2 sini yiyor: yarım elma, yarım armut, 2-3 bebe bisküvisini portakal, mandalna veya nar suyu ile ıslatıyorum. arada çerek muzda ekliyorum.
sonrasında sebze püreleri yapıyorum, et veya tavuk veya suları ile, her türlü sebzeyi kullanıyorum artık evde ne varsa, 2-3 çeşitten fazlasını koymuyorum, tahıl olarak içine, irmik, pirinç, makarna, şehriye, mısır unu ekliyorum.
akşam mama yiyoruz yine bisküvi ile başka türlü yemiyor.
bazen süt ile muhallebi yapıyorum (içine bir ymurta sarısı koyuyorum), yoğurt çorbası, mercimek, yoğurt veriyorum, yemek sularını pek seviyor, ama salçalı tuzlu olduğundan karnını böyle doyurması uygum olmadığından daha çok bir kaç tadımlık.
uykumuz çok düzensiz, 9 9:30 arası kalkıyoruz. gündüz uykularımız 40 60 dakika arası 3 defa. nadiren 1.5 saat uyuduğu oluyor. genelde ağlayarak ve uykusunu alamadan uyanıyor. yine gazdan olduğunu düşünüyorum. uyku saatlerini uyanma saatleri belli olmadığından bir türlü düzene koyamadım. hep aynı saatte yatırmaya, gündüz uykusu 2 defaya indirmeye çalıştım, olmadı, baktım bebeğim sefil oluyor vazgeçtim bende. ama akşam 7 den sonra yatırmıyorum ve 22:30 23 arası uyuyor. ama ondan sonra kabus başlıyor. ne oturabiliyorum ne uyuyabiliyorum. defalarca kalkıyorum, emzirince süt içmese bile uykuya dalıyor, sonra tekrar uyanıyor, gaz sancısından diye masaj falan yapıyorum, bir faydası olmuyor,
çok uzun oldu hanımlar kusura bakmayın, acaba kızımın yedikleri sizinkilere göre nasıl , az çok veya aynı ?
geceleri kaç defa uyanıyor bebeğiniz?
gündüz uykularınız nasıl?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
canım allah kolaylık versin hepimize, biz de hastalığı atlatalı bayağı güzel gelişmeler var,o söylediklerini ben de 1,5 ay çektim,bağırarak uyanması ,biberonu,memeyi almaması vs.. ama bizim ki hastalıktandı,canım uyuma şekli nasıl bebişinin,yalancı emzik alıyor mu uyurken ya da beşiğinde uyandıkça sallanıyor mu?diş,gündüz az beslenmesi gibi konular buna sebep olabileceği gibi ben ilk bebeğimde sürekli beşiğini salladığım için önüne geçemedik ve uzun zamanımızı aldı,örneğin kızım gündüz beslenmesinden,dişinden değil sürekli sallanmaya alıştığı için elimizi beşikten çeker çekmez ya da ayağımızdaysa ayak durunca uyanırdı,dişlerini bile 5. ayda çıkarmıştı ve hiç huzursuzluk vermemişti,gündüz yediğini anlatsam şu anda sen-ben yiyemem şimdi,yani bebekten bebeğe durumlar değişiyor,şimdi ki oğluşuma gelecek olursam maşaallah diyeyim düzenimizi kurduk,
sabah 4-5 gibi 120 cc(fazla içinca kahvaltısı geç saate kalıyor)
saat 8-9 gibi kahvaltı:90 cc+6 bebe biskv+2,5 mama ölçeği ile tahıl+2 tatlı kaş labne+1 yumurta sarısı+biraz tereyağ+(bazen ceviz ya da tahin)
saat 10:30- 11 gibi 90 cc(bu öğünde meyve de veriyorum bazen ama emme isteği yoğunsa mama)
saat 13 gibi çorba(tarhana,mercimek,patates çorb..)bu günlerde maşaallah miktarı oldukça güzel
saat 16 gibi 1 muz+6 bebe bisk+100 gr yoğurt
saat 20 gibi 180 cc su+3 ölçek pirinçunu+biraz tereyağ+pişince 6 ölçek mama
saat 00-1 gibi 150-180cc(içine ya 4-5 bisk ya da 4-5 tatlı kaş meyveli tahıllı
uykumuz sabah 7-7:30gibi kalkar 10:30-11gibi sütünü içer ve uyur(yarım saat),öğleden sonra çorbasını yer uyur(1-2 saat) akşam üstü 5-6 arsında yine yarım saat kestirir ve enson 20:30-21:00 gibi gece uykusuna yatar,ilk uykuya dalana kadar bir iki kez bizimki de mızırdanır ama gece 2 defa beslenmek için uyanır
canım allah kolaylık versin hepimize, biz de hastalığı atlatalı bayağı güzel gelişmeler var,o söylediklerini ben de 1,5 ay çektim,bağırarak uyanması ,biberonu,memeyi almaması vs.. ama bizim ki hastalıktandı,canım uyuma şekli nasıl bebişinin,yalancı emzik alıyor mu uyurken ya da beşiğinde uyandıkça sallanıyor mu?diş,gündüz az beslenmesi gibi konular buna sebep olabileceği gibi ben ilk bebeğimde sürekli beşiğini salladığım için önüne geçemedik ve uzun zamanımızı aldı,örneğin kızım gündüz beslenmesinden,dişinden değil sürekli sallanmaya alıştığı için elimizi beşikten çeker çekmez ya da ayağımızdaysa ayak durunca uyanırdı,dişlerini bile 5. ayda çıkarmıştı ve hiç huzursuzluk vermemişti,gündüz yediğini anlatsam şu anda sen-ben yiyemem şimdi,yani bebekten bebeğe durumlar değişiyor,şimdi ki oğluşuma gelecek olursam maşaallah diyeyim düzenimizi kurduk,
saat 8-9 gibi kahvaltı:90 cc+6 bebe biskv+2,5 mama ölçeği ile tahıl+2 tatlı kaş labne+1 yumurta sarısı+biraz tereyağ+(bazen ceviz ya da tahin)
saat 10:30- 11 gibi 90 cc(bu öğünde meyve de veriyorum bazen ama emme isteği yoğunsa mama)
saat 13 gibi çorba(tarhana,mercimek,patates çorb..)bu günlerde maşaallah miktarı oldukça güzel
uykumuz sabah 7-7:30gibi kalkar 10:30-11gibi sütünü içer ve uyur(yarım saat),öğleden sonra çorbasını yer uyur(1-2 saat) akşam üstü 5-6 arsında yine yarım saat kestirir ve enson 20:30-21:00 gibi gece uykusuna yatar,ilk uykuya dalana kadar bir iki kez bizimki de mızırdanır ama gece 2 defa beslenmek için uyanır
bugun kontrolumuz vardı kızım ıyıleşmış.antıbıyotıgı saatı saatıne 1 hafta vermek lazm ben antıbıyotıkten korktugum aksattıgım ıçın bu kadar uzun surdu ıyıleşmesı.gece çok kalkıyor ıştahsız dıştenmı dıye sormuştum gecen gun gttıgımde kendı drumuzda anasaglıgındakı dr da dışle hıçbır alakası yok ust solunum yolu enfeksıyonu demıştı.kulaklarını arada kontrol edın kızlar kulaklarda agrıyınca uyutmuyor gece
canım çok teşekkürler,benimkine ve tüm bebeklere maşaallahay cnm maşallahallahım nazardan esirgesin bunların hepsini yiyor mu ??ben çok az yediriyorum demekki...kaç kilo bebeğin cnm??benimki önce ağız kitlemeyi falan bilmiyordu dişten beri ağzını kitliyo mahfoluyorum...benim menüm şöyle...sabahları eskiden tek tek yediriyodum ne yersem ama diş sorunumuzdan beri ben de mama veriyorum...kalkınca emdi.sabah 1 yumurta sarısı 1 ceviz 3 bebe bisküvisi ve biraz ekmek ıslattım mama yaptım...normal zamanki menümü yazıyorum bu aralar bunu bile yemiyo ki bugüne kadar hiç yeme sorunumuz olmamıştı ara öğün de meyve genelde muz veya elma..uyur 1 saat en az 50 dk en fazla 1.5 saat uyanınca gene emer..1 saat sonra bir yada bir buçuk kepçe çorba...kalktıktan 2.5 saat sonra falan uyur..uyanınca emer..gene 1 saat sonra yoğurt...akşamları da o gün yemekte uygun birşeyler varsa bizden tadına bakar...sonra yatmadan 120 cc devam sütü ve emer uyur..yemekte uygun bişeyler yoksa sebze vs..pirinç unu yaparım devam sütlü gene emer uyur..normalde geceleri 3 saatte bir kalkardı ama sabaha karşı acıktıkça sıklaşır..ama şu sıra diş yüzünden gene çok huzursuzuz..yani sizinkine bakış ben baaayaaa az yediriyorum..öyle meyvesine yada yoğurduna yada sütüne bebe bisküvisi atmıyorum kahvaltıda veriyorum.yada o gün çorba ya da yoğurt yetiştirememişsem meyve bisküvi veriyorum..ama azolsa gündüz uykuları düzenli olmaz toplam da günde 3.5 4 saat uyur..geceleri de dediğim gibi...ama siz baya veriyorsunuz lifecity de öyle sanırım..bebeklerinizin gelişimi nasıl??maşallah kuzulara..
teşekkürler canım, bebişlerimizin hepsine maşaallahmaşalah bebişine gayet güzel yiyor aman nazar değmesin
hepsini bitirebiliyormu?boy kilo neydi sizin bizim kız bunların hepsini hayatta yemez
canım hadi gözün aydın,geçmiş olsunbugun kontrolumuz vardı kızım ıyıleşmış.antıbıyotıgı saatı saatıne 1 hafta vermek lazm ben antıbıyotıkten korktugum aksattıgım ıçın bu kadar uzun surdu ıyıleşmesı.gece çok kalkıyor ıştahsız dıştenmı dıye sormuştum gecen gun gttıgımde kendı drumuzda anasaglıgındakı dr da dışle hıçbır alakası yok ust solunum yolu enfeksıyonu demıştı.kulaklarını arada kontrol edın kızlar kulaklarda agrıyınca uyutmuyor gece
biz halen ayırmadıkarkadaslar bebeklerinizin odasini ayirdiniz mi yoksa ayni odada yatmaya devammi, bunun icin uygun zaman ne zaman fikirleriniz nelerdir
aman maşaallah kuzuyakızlar bugün dr a gittik 8.ay kontrolüne herşey yolunda
makarna pilav ve yeşil mercimek yemeğinide ver artık dedi
nohut ve kurufasülyenin tadınada çok az baktırabilirsin dedi
ayrıca çok az tuz ve salçada koymaya başlayabilirmişim.
hoşgeldiiin,özlettin yorumlarını,canım karışık verince çıkarıyorsa öyle midesini bulandırma,nasıl seviyorsa öyle verkızlar nihayet girebildim anneme gitmiştim hafta sonu geldim ev temizle oydu buydu derken..
bizim kızda genel de meyve, kahvaltı, yoğurt (içerisine meyve koyduysam),muhallebiyi genelde iyi yiyor ama sebze çorbası veya herhangi bir çorba çok iyi yemiyor herhalde tat istiyor tadını beğenmiyor tuzsuz olunca hele hiç yemiyor bu çorbalara bir formül bulmam lazım bir de kıymalı yapınca hiç yemek istemiyor kıymaları geri çıkarıyor
bu ara bebe bisküvisi ben de kullanmaya başladım öbür türlü hep ekmek içi veriyordum kahvaltı da arada bebişlerde değişiklik istiyor
kahvaltısına 5 tane bebe bisküvisi, 60 cc. devam sütü ve yarım muz koyuyorum peynir ve yumurta sarısı da koyabilirmiyim acaba? çok karışık ta olunca çıkarıyor baktım sizler koyuyorsunuz ben de deneyeyim
gündüz 3 kez uyuyor 7 de kalkıyor
10 gibi yarım saat 45 dk
2 gibi öğlen uykusu genelde iyi 1-2 saat
6 gibi filan yarım saat uyuyor
bir daha gece 9-10 gibi uyuyor ama çok sık kalkıyor bazen emziriyorum bazen devam sütü bazen de sallıyorum beşiği uyuyor işte bizim durumumuz da böyle :)
canım teşekkürler,senin kuzuna da maşaallahMaşallah Allah nazarlardan saklasın.
kızım emzikle uyuyor.çok sık uyandığından devamlı başına gitmek sorunda kalıyorum. eskiden hemen emzirirdim uykudan ayılmadan geri uyusun diye. şimdilerde kucağıma alıp kendimi sağa sola sallayak uykuda dalmasını sağlıyorum. sonra yatağına bırakıyorum. belki bir kaç dakika yatağını sallamam gerekebiliyor ama bunun dışında ayağımda sallayarak falan uyutmuyorum emerken uyuya kalıyor.
bu ara bu yediklerinizi biz 2-3 günde anca yiyoruz. benim kız zayıf 2860 doğmuştu , şu an 7500 civarında. kafasıda küçük olduğundan 8 aylık dediğimde insanlar "aa 8 aylık mı" diyorlar, moralim çok bozuluyor. yavaş yavaş kafaya takmamaya başladım. Allah yardımcımız olsun
sağol canım.dişlerındendr bu ara çocuklar huysuzçok sevindim canım hastalıklar bebişlerden uzak olsun
bizim kızda 1-2 gündür kulağını çekiştiriyordu dişleri patladığı için acaba başka bir nedenlemi kulağı ağrıyor diye düşünmüştüm ama aylık rutin dr kontrolümüz vardı bugün bişeysi yokmuş
bızde bu ay başlıycaz.bu arada benım kızım erişteyı çok sevdı dr dan once başaldık bız çaktırmadan:)kızlar bugün dr a gittik 8.ay kontrolüne herşey yolunda
makarna pilav ve yeşil mercimek yemeğinide ver artık dedi
nohut ve kurufasülyenin tadınada çok az baktırabilirsin dedi
ayrıca çok az tuz ve salçada koymaya başlayabilirmişim.
Maşallah Allah nazarlardan saklasın.
kızım emzikle uyuyor.çok sık uyandığından devamlı başına gitmek sorunda kalıyorum. eskiden hemen emzirirdim uykudan ayılmadan geri uyusun diye. şimdilerde kucağıma alıp kendimi sağa sola sallayak uykuda dalmasını sağlıyorum. sonra yatağına bırakıyorum. belki bir kaç dakika yatağını sallamam gerekebiliyor ama bunun dışında ayağımda sallayarak falan uyutmuyorum emerken uyuya kalıyor.
bu ara bu yediklerinizi biz 2-3 günde anca yiyoruz. benim kız zayıf 2860 doğmuştu , şu an 7500 civarında. kafasıda küçük olduğundan 8 aylık dediğimde insanlar "aa 8 aylık mı" diyorlar, moralim çok bozuluyor. yavaş yavaş kafaya takmamaya başladım. Allah yardımcımız olsun