2011 Nisan Anneleri

canım sorma şu anda da uyanık ve babasının kucağında,sabah ateşlenince dün gece ki gibi yine şurup(isim vermek doğru olmaz sanırım)verdim,gece geçmiştiama sabah geçmedi,2-3 saat sonra fitil yaptık yine geçmedi ve son çare başka bir şurup daha verdik akşama doğru düştü ateşi şükür,canım dile kolay bayramın 2. gününden beri hastalığı devam ediyor bir ayı geçti artık

evt ya çocuk ne cektı dr ne dıyor pekı.demekkı hassas mıkroplara karşı

evt ya çocuk ne cektı dr ne dıyor pekı.demekkı hassas mıkroplara karşı

canım doktor kan, idrar,gaita vs tahlili istedi ama hepsi temiz gaitada rota ve adenovirus de negatif çıktı,şu anda burun tıkanıklığı dışında birşeyi yok bir ara öksürüyordu ama o da yok şimdi,hatta o dönem ishalin üstüne üst solunum yolu geçirince antibiyotik de verdiler onu da sürekli kusunca iğneye çevirdiler,3 gün iğne oldu tam düzeldi dedik,5. akşam yine ateş ve 3 gün sürdü ateşi ,hafta içi iyiydi yine hafta sonuna 3 gün ateş,sonraki hafta sonu da aynı ve bu hafta sonu da cuma cumartesi ve bu gün yine ateşli,doğal olarak iştahsızlık ve kusmaları oluyor (formdaki herkes inan ezberledi hastalık seyrimizi ve umarım yeter artık bıktık demiyorlardır,aynı satırları yazıp duruyorum çünkü) bu olay da beni mahvediyor,ama yine de allah bunu aratacak başka dert vermesin deyip halime şükretmeye çalışıyorum,inş en kısa zamanda atlatacağız

canım doktor kan, idrar,gaita vs tahlili istedi ama hepsi temiz gaitada rota ve adenovirus de negatif çıktı,şu anda burun tıkanıklığı dışında birşeyi yok bir ara öksürüyordu ama o da yok şimdi,hatta o dönem ishalin üstüne üst solunum yolu geçirince antibiyotik de verdiler onu da sürekli kusunca iğneye çevirdiler,3 gün iğne oldu tam düzeldi dedik,5. akşam yine ateş ve 3 gün sürdü ateşi ,hafta içi iyiydi yine hafta sonuna 3 gün ateş,sonraki hafta sonu da aynı ve bu hafta sonu da cuma cumartesi ve bu gün yine ateşli,doğal olarak iştahsızlık ve kusmaları oluyor (formdaki herkes inan ezberledi hastalık seyrimizi ve umarım yeter artık bıktık demiyorlardır,aynı satırları yazıp duruyorum çünkü) bu olay da beni mahvediyor,ama yine de allah bunu aratacak başka dert vermesin deyip halime şükretmeye çalışıyorum,inş en kısa zamanda atlatacağız

ınş bır an once atlatr canm.benm kızmdada burun tıkanıklıgı var hırıltı ypyor gecn dr gtmıştım yrn tekrar gostermeyı duşunuyorum.ayy cnm bıkılırmı çocugun hastalıgıda çok zorr

merhaba

kızlar birkaç gündür ilgilenemedim bebişi rahatsız olan herkese geçmiş olsun diyorum.Allah hepsine acil şifalar versin.
yerlerde sürünmeye herşeyi iyicene ağızlarına sokmaya başladılar diş çıkarma döneminde bünyeleride hassaslaşıyo bence
havalarda malum evi ne kadar ısıtsanda yer o kadar ısınmyo bana bunlardan gibi geliyor

slm kızlar

bu aralar pek kimse yok ortalarda
sanırım bebişlerin zor bir döneminden daha geçiyoruz.
dişleri çıkmayanlar hiç üzülmesin ne kadar geç o kadar iyi sanırım
üst dişlerimiz patladı 1-2 gündür çok fenayız altlar ilk dişler olmasına rağmen bu kadar sıkıntı yapmamıştı.
yemek yemiyoruz pek ,iyi ki emzirebiliyorum bir kez daha şükrettim ondada azalma var ama gene de kurtarıyor.
üst dişler çkarken ne kadar çok şişiyormuş kaşık görünce deliye dönüyo kızım boynumu yırttı bugün kaşığı görünce demekki ne kadar canı acıyor kuzumun.
balığı pek sevdi zaten babamızda balık canavarıydı kızımda öyle olacak sanırım bugün ne adam gibi kahvaltı etti nede sebze yemeklerinden yedi ama balığa hayır diyemedi :)
bizde durumlar böyle haftaya çarşamba dr randevumuz var bakalım bu ay neler yapmışız yada yapamamışız göreceğiz bakalım

slm kızlar

üst dişlerimiz patladı 1-2 gündür çok fenayız altlar ilk dişler olmasına rağmen bu kadar sıkıntı yapmamıştı.
yemek yemiyoruz pek ,iyi ki emzirebiliyorum bir kez daha şükrettim ondada azalma var ama gene de kurtarıyor.
üst dişler çkarken ne kadar çok şişiyormuş kaşık görünce deliye dönüyo kızım boynumu yırttı bugün kaşığı görünce demekki ne kadar canı acıyor kuzumun.
balığı pek sevdi zaten babamızda balık canavarıydı kızımda öyle olacak sanırım bugün ne adam gibi kahvaltı etti nede sebze yemeklerinden yedi ama balığa hayır diyemedi :)
bizde durumlar böyle haftaya çarşamba dr randevumuz var bakalım bu ay neler yapmışız yada yapamamışız göreceğiz bakalım

dişleriniz hayırlı olsun o minik incileriyle güzel ve iştahlı yemekler yesin inş,darısı başımıza

kızlar bugün yine doktordaydık,tıp fak. gittik,1 aydır kuzumu rahatsız eden iştahtan kesen,ateşini yükselten şey sinüzit miş,yine bir ton burun spreyi,antibiyotik ve şurupla geldik,en azından artık sinüzite yorup tedavisini uygulayabileceğiz ,15 gün sonra bir azalma olmazsa tekrardan detaylı tetkikler yapılacak ama gerek kalmadan kurtuluruz inş

kızlar bugün yine doktordaydık,tıp fak. gittik,1 aydır kuzumu rahatsız eden iştahtan kesen,ateşini yükselten şey sinüzit miş,yine bir ton burun spreyi,antibiyotik ve şurupla geldik,en azından artık sinüzite yorup tedavisini uygulayabileceğiz ,15 gün sonra bir azalma olmazsa tekrardan detaylı tetkikler yapılacak ama gerek kalmadan kurtuluruz inş

geçmiş olsun dediğin gibi en azından ne rahatsızlığı olduğunu anlamışsınız evde mi üşüttü o kadar neyse inş ilaçlar iyi gelir

bizimde yarın doktor randevumuz var 2 aydır gitmiyorduk bakalım ne diyecek doktorumuz

Son düzenleme:
slm kızlar

hayırlı olsun yenı dışlerınız:bende bışe yedıremıyorum emmek ıstıyor sadece mama onlugunu gorur gormez kıyamet koparıyor

demkkı çocugun huysuzlugu bundanmış ınş.çabuk atlatır.banyo yaptrdıktan sonra şapka tak bır sure

bızde bugun dr gttık burnu rahatsız edıyordu bırde oksuruyordu gecen hafta annemdeyken goturdum antıbıyotık verdı tam kullanmadım ılaçları gectı dıye tedavı olamamış.bugun yıne antıbıyotık verdı dr.antıbıyotık duyunca uzuluyorum vermek ıstemıyorum ama bıtırmek lazm

bızde bugun dr gttık burnu rahatsız edıyordu bırde oksuruyordu gecen hafta annemdeyken goturdum antıbıyotık verdı tam kullanmadım ılaçları gectı dıye tedavı olamamış.bugun yıne antıbıyotık verdı dr.antıbıyotık duyunca uzuluyorum vermek ıstemıyorum ama bıtırmek lazm

size de geçmiş olsun canım,kesinlikle haklısın antibiyotik tedavisini yarıda bırakmamak gerek yoksa mutlaka geri dönüşü oluyor,hem de daha kuvvetli

dişleriniz hayırlı olsun o minik incileriyle güzel ve iştahlı yemekler yesin inş,darısı başımıza

saol canım darısı başınıza çok sıkıntı olmadan çıkarırsınız inşallah
rahatsızlığın ne olduğunun tespit edilmiş olmasna sevindim.ama minnacık bebiş nasıl sinüzit olmuş zaten üstlerine titriyoruz.dr değilim tabiki ama sinüzit genelde ıslak saçla çok dolaşırsa falan olmaz mı virüsle falanda oluyomuymuş.yavrucum ne kadar rahatsız olmuştur sinüzit gözlerde burun çevresinde falan ağrı yapar.
allah acil şifalar versin çabucak toparlansın.
onlar minicik bedenleri ile bizden güçlüler maşallah

geçmiş olsun dediğin gibi en azından ne rahatsızlığı olduğunu anlamışsınız evde mi üşüttü o kadar neyse inş ilaçlar iyi gelir

bizimde yarın doktor randevumuz var 2 aydır gitmiyorduk bakalım ne diyecek doktorumuz

dr randevunuz keyifli geçer inşallah kocaman olmuşsunuzdur :)
sonuçları bizede söyle

sizede çok geçmiş olsun
antibiyotiği bende hiç sevmiyorum ama yarıda kalıncada mikroplar o antibiyotiğe karşı direnç kazanp tekrar geri dönüyorlar bu sefer kini tam kullanınca bişeyciği kalmaz inşallah
bebişlerin dönem dönem aynı tepkileri oluyo demekki bizde mama önlüğü kaşık mama tepsisi gördükmü coşuyoruz hemde ne sinir bir kere sinirlenincede hanfendi hemen kaldırsamda geçmiyo siniri 5 dakika söyleniyo sinirli sinirli :)

sizede çok geçmiş olsun
antibiyotiği bende hiç sevmiyorum ama yarıda kalıncada mikroplar o antibiyotiğe karşı direnç kazanp tekrar geri dönüyorlar bu sefer kini tam kullanınca bişeyciği kalmaz inşallah
bebişlerin dönem dönem aynı tepkileri oluyo demekki bizde mama önlüğü kaşık mama tepsisi gördükmü coşuyoruz hemde ne sinir bir kere sinirlenincede hanfendi hemen kaldırsamda geçmiyo siniri 5 dakika söyleniyo sinirli sinirli :)

tşk ederım cnm.ben yatıştırmak ıçın arada dışarı çıkarıyorum geldıkten sonra hem yıyor hem uyuyor

saol canım darısı başınıza çok sıkıntı olmadan çıkarırsınız inşallah
rahatsızlığın ne olduğunun tespit edilmiş olmasna sevindim.ama minnacık bebiş nasıl sinüzit olmuş zaten üstlerine titriyoruz.dr değilim tabiki ama sinüzit genelde ıslak saçla çok dolaşırsa falan olmaz mı virüsle falanda oluyomuymuş.yavrucum ne kadar rahatsız olmuştur sinüzit gözlerde burun çevresinde falan ağrı yapar.
allah acil şifalar versin çabucak toparlansın.
onlar minicik bedenleri ile bizden güçlüler maşallah

sorma canım dediğin gibi ev kaloriferli,peteklerin üzerinde sürekli ıslak havlu var,banyosunu bile yaptırırken aman üşümesin diye bir de elektrikli soba yakıyoruz,canı sağolsun da inş bu sefer ki tedavi sonuç verir rahatlar kuzum,sinüzite gelince birçok nedeni var ama doktorun söylediği ve bize en yakın olanı yakınlarda geçirmiş olduğu üst solunum yolu enfeksiyonuna bağlı sinüs boşluklarının tıkanması ve burada iltahabik durumun olduğu,bu da baktaeri-virus ve de mantarla bile olabiliyormuş,malum üst solunum yolunu atlatamamıştık ve aynı doktor 15 gün önce de görmüştü demek ki yeni yeni sinüzite çeviriyor,ilerlemediğinin en büyük belirtilerinden biri de öksürük olup olmadığıydı,şükür bizim öksürüğümüa yok yatınca gıcık gibi geliyordu,o da bu olaydan kaynaklı geniz akıntısının verdiği bir öksürükmüş,allah tüm hasta bebişlere şifa versin

teşekkürler canım,size de yarın kolay gelsin bakalım:kızımızın son halini merak ediyoruz:))

kızlar biz bu akşam doktorumuza gittik
kızımın sesi kalın çıkıyordu demiştim ya sanki onun sesi değil başka bir ses gibi boğazlarını bayağı kızarık gördü doktor ama ilaç vermedi kendi kendine geçecek dedi zaten çok şükür burun akıntısına çevirmemişti
ağzı bayağı pamukçuk olmuştu bir sprey verdi birde karbonatlı su ile sil dedi ya biberon ağzından olmuştur dedi iyicene kaynat dedi biberonu yada çatlamış göğüs ucundan olurmuş bende öyle bir şey yok herhalde biberondan oldu. genel durumunu iyi gördü çok şükür
dişlerimiz daha ortalıkta yok
bu arada kilomuz 10 kilo olmuş boyumuz 72 cm kan ilacını bundan sonra 11 damla d vitaminini 8 damla kullanacağız
ben de adama soruları liste yaptım unutuyorum sonra
ben çıkmıştı kızımda 3 tane normal dedi doktorumuz ,su çok içmiyor kızım dedim yavaş yavaş alıştır ama panik yapma anne sütünde ve mama da var dedi, tuza ve şekere bu zamanda çok alıştırma dedi ama azcık tat için atabilirsin dedi
kızlar şimdi kıymaya başlıycaz sebze püresinde siz nasıl yapıyorsunuz yardımcı olur musunuz?

X