2011 Nisan Anneleri

cnm ben 3.5 aylıkken ek gıdaya yavaş yavaş başladığım için oğlum 6 aylık olduğunda öğün halinde herşeyi yiyordu.
şöyle yazayım:

sabah kahvaltıda 8 9 gibi : 120 cc devam sütünün içine 2 cicibebe +2 tatlı kaşığı milupa nın 8 tahıllı ballı + 1 tatlı kaşığı labne+ 1 tatlı kaşığı pekmez.
bunu biberon maması olarak yapıp veriyorum ben.

saat 11 : meyvesuyu sıkıyorum yada kavanoz maması (meyva)
meyvesuyu sıkarsam 60 cc falan içiyor ama kavanoz maması verdiğimde tamamını bitiyor.

saat 1 de: sebze çorbası (pattaes, kereviz, ıspanak, pirinç, havuç, mercimek vs.) küçük bi kase

saat 4 te : 8 adet cicibebe+ 125 cc yoğurt

saat 7 de 180 cc muhallebi ( aptamil sütlü pirinçli veya hero baby googly )

saat 9 da 120 cc devam sütü (içine ya bi kaç tane cicibebe yada aptamil sütlü pirinçli 2 tatlı kaşığı fln)

gece uyandıkça devam sütü.
bi kere uyanıyor genelde 90 cc veriyorum.

ben bunları 6. ayda öğün halinde verdim.
çok bi aksi durum olmadıkça hasta vs oğlum bunları yedi cnm
ve o ay 950gr aldı.
6. aya göre gayet iyiydi.
7. ayda bunun aynısını uyguladım gene 950 gr aldı.
bakalım bu ay bişiler daha ekledim aralara ne kadar alıcak.
ama belli aydan snra yavaşlıyor kilo alımı.
6.5 aylıkken oğlum 8700 idi.
şuan 7.5 aylık 9700 tartıyorum.
yani yine ortalama 1 kilo almış.

maşallah süphanallah oğluşuna benim kızım bu sıralar çok sıkıntılı yemek yiyor.sabah zar zor.meyve suyu yaptım bugün ağladı aralıksız içmemek için.ağzını kilitliyor resmen.bugün çok sinirlendim.poposuna vurdum yavaşçana.

aman cnm çocukların bi günü bi gününü tutmuyor.
bnmki artık sebze çorbası yemek istemiyor.7 8 kaşık anca yiyor.
bende mercimek ve tarhana veriyorum bazende arpa şehriye fln.
çorbalarına kıyma koymaya başladım..

bebişinizi allah nazardan korusun kocaman maşaallahçok teşekkürler bilgileriniz için,benim minnoşum 3 haftadır ek gıda alıyor,tek problemimiz saatimiz düzene binmedi ve bir sabah kahvaltısını severek yiyorsa diğer sabah ağzını kilitliyor,meyve püresi,çorba,muhallebi ben de veriyorum ama yeni yeni öğün haline geçiyoruz,gelişimimiz oldukça güzel maşaallahama bir okadar da hareketliyiz,şimdilik evdeki tartımla 9 kg görünüyor,2 gün sonra 6.ay aşımızda daha da netleşir,

çok geçmiş olsun
allah analı babalı büyütsün
sebze çorbasını bende 2-3 kaşık yedirebiliyorum sevmiyor benim kızımda

maşallah bebişine cnm
senin doktorun mu bunları yedirmeni tavsiye etti yoksa birinden mi tavsiye aldın
benim kız önceleri geceleri 1 kez uyanırken şimdi en az 3 kez uyanıyor acba doymuyor mu diyorum yoksa diş mi çıkarıyor diyorum ama bakıyorum diş filan yok daha
ben yeni başladım ek gıdaya meyve püresi veriyorum günlük sebze çorbası bu ara yoğurda başladım şimdi kaşık mamasına başlıycam ama bu aralar geceleri neden böyle fazla uyandığını anlayamıyorum

maşallh bebeğine cnm. tartısı iyiymiş. mama yiyormu?

muhallebi olara ne kullanıyosun?

öyle cnm bebeklerde biliyor.
ben 4.5 aylıkkken başladım sebze çorbasına.
ama artık istemiyor gibi.

ben sebze çorbasına makarnada koyuyorum bu arada.
daha doyurucu oluyor.

maşallh bebeğine cnm. tartısı iyiymiş. mama yiyormu?

muhallebi olara ne kullanıyosun?

evet 4. aylıktan sonra mamaya başladık,bebekliğinden beri sadece anne sütü alırken bile aşırı kabızlığımız vardı bazen 5.günde artık biz yaptırmak zorunda kalıyorduk,önce milupa denedim ama mamadan sonra aşırı gaz ve kakasında iyice zorlanma oldu doktorumuzun önerisiyle sma kullanmaya başladık ve kakasını aynı anne sütü alıyormuş kıvamda yapmaya başladı , artık günde bir düzenli kaka yapabiliyor ve çok memnun kaldım,her bebeğin bünyesi ve metabolizması farklı tabii bizim ki sma yı sevdi,şimdi mama veriyorum,anne sütüne devam ediyoruz,muhallebiye gelince çok devam sütlü pirinç unlarını tercih etmiyorum,sadece bebekler için olan vitamin katkılı sade pirinç unu kullanıyorum(daha çok piyale) ve devam mamasını pişirince toz olarak katıyorum,şeker ilave etmiyorum çünkü paşamın şekerli besinlerle hiç arası yok hatta bazen muhallebisine şeftali püresi de ilave ediyorum tadı biraz daha ekşi oluyor ve daha çok seviyor,seveceği tadı yakalamak için gün içerisinde değişik tatları karıştırıp önce kendim beğenirsem veriyorum bu arada eskilere göz atabildiyseniz ben 2. bebeğimde çok çektim reflü hastasıydı ve bu bebeğimde katı gıdalara geçişte çok pinpirikliyim,benim için her tarif her bilgi çok değerli,tekrardan paylaşımınız için çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…