- 8 Nisan 2008
- 6.162
- 151
- 35
-
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #54.541
maşallah süphanallah oğluşuna benim kızım bu sıralar çok sıkıntılı yemek yiyor.sabah zar zor.meyve suyu yaptım bugün ağladı aralıksız içmemek için.ağzını kilitliyor resmen.bugün çok sinirlendim.poposuna vurdum yavaşçana.cnm ben 3.5 aylıkken ek gıdaya yavaş yavaş başladığım için oğlum 6 aylık olduğunda öğün halinde herşeyi yiyordu.
şöyle yazayım:
sabah kahvaltıda 8 9 gibi : 120 cc devam sütünün içine 2 cicibebe +2 tatlı kaşığı milupa nın 8 tahıllı ballı + 1 tatlı kaşığı labne+ 1 tatlı kaşığı pekmez.
bunu biberon maması olarak yapıp veriyorum ben.
saat 11 : meyvesuyu sıkıyorum yada kavanoz maması (meyva)
meyvesuyu sıkarsam 60 cc falan içiyor ama kavanoz maması verdiğimde tamamını bitiyor.
saat 1 de: sebze çorbası (pattaes, kereviz, ıspanak, pirinç, havuç, mercimek vs.) küçük bi kase
saat 4 te : 8 adet cicibebe+ 125 cc yoğurt
saat 7 de 180 cc muhallebi ( aptamil sütlü pirinçli veya hero baby googly )
saat 9 da 120 cc devam sütü (içine ya bi kaç tane cicibebe yada aptamil sütlü pirinçli 2 tatlı kaşığı fln)
gece uyandıkça devam sütü.
bi kere uyanıyor genelde 90 cc veriyorum.
ben bunları 6. ayda öğün halinde verdim.
çok bi aksi durum olmadıkça hasta vs oğlum bunları yedi cnm
ve o ay 950gr aldı.
6. aya göre gayet iyiydi.
7. ayda bunun aynısını uyguladım gene 950 gr aldı.
bakalım bu ay bişiler daha ekledim aralara ne kadar alıcak.
ama belli aydan snra yavaşlıyor kilo alımı.
6.5 aylıkken oğlum 8700 idi.
şuan 7.5 aylık 9700 tartıyorum.
yani yine ortalama 1 kilo almış.
life city oğluşun diş çıkarıdmı?benimkisi çıkarmadı ama ağlaması arttı.
bebişinizi allah nazardan korusun kocaman maşaallahcnm ben 3.5 aylıkken ek gıdaya yavaş yavaş başladığım için oğlum 6 aylık olduğunda öğün halinde herşeyi yiyordu.
şöyle yazayım:
sabah kahvaltıda 8 9 gibi : 120 cc devam sütünün içine 2 cicibebe +2 tatlı kaşığı milupa nın 8 tahıllı ballı + 1 tatlı kaşığı labne+ 1 tatlı kaşığı pekmez.
meyvesuyu sıkarsam 60 cc falan içiyor ama kavanoz maması verdiğimde tamamını bitiyor.
saat 1 de: sebze çorbası (pattaes, kereviz, ıspanak, pirinç, havuç, mercimek vs.) küçük bi kase
saat 9 da 120 cc devam sütü (içine ya bi kaç tane cicibebe yada aptamil sütlü pirinçli 2 tatlı kaşığı fln)
ve o ay 950gr aldı.
canım çok geçmiş olsun hemen geçer inşallh benim komşumda da öyle bi ağrı olmuştu ama sonra geçti kızı hala emiyo
ılık suyla masaj yap göğsüne bol bol
çok geçmiş olsunıyı geceler kızlar
ıkı gundur halsızlık ve ateşten yataktan kalkamadım acıle gttık bırde sag gogusum agrıyordu dokunamıyordum muayene oldm sut sıtması da olabılr dedı sonra kan tahlılınde enfeksıyon çıkrtı gecen haftada ıshal ve bulantıdan geceyı hast.gecırmıştık bugunde bundan ayy hastalık çok kotu çocuga bakamıyorum.
bugunde kızımn aşıları vardı 3 aşı bırden vuruldu ınş ateşlenmez şimdılık bışey yok ama.ek gıdlardan sonra 300 gr almış boyu 2cm uzamış az kılo almış o kadarda yedırıyorum ama dr çok hareketlı ondan dıyor.
ek gıdayı bıraz genışlettı bu sefer tarhana çorbası yayla çorbası tavuk çorbası şehrıye çorbası,sebze puresıne kıyma kat dedı.
bır de kızlar sutu sutcuden alıyordum drum alma bı daha dedı enfeksıyon rıskı çok yuksek dedı babymıx yogurt ya da gunluk sek sut ıle mayala dedı.
allah analı babalı büyütsünmerhabalar bende nisan annesiyim herkese merhaba demek istiyorum oncelikle. Birbirimizden ogrenecegimiz cok sey olduguna inaniyorum... bazen oyle bir an geliyor ki yalniz olmadigini bunu baskalarinin da yasadigini bilmek bile insani rahatlatiyor sanirim...
benim oglum 6. ayini doldurdu ek gidalara baslayali 1 ay kadar oldu tam birseyler yoluna girecekti ki simdi de disler gelmeye basladi. cocuk buyutmek zorlu bir surec hep dendigi gibi; biri bitiyor derken yeni birsey basliyor ama anne olmak yine de cok ozel ve guzel...
sebze corbasi konusunda onerilerinizi bekliyorum cunku patates kabak havuc ve pirincle defalarca denedigim corbayi yememekte direnmekte oglum ...
cnm ben 3.5 aylıkken ek gıdaya yavaş yavaş başladığım için oğlum 6 aylık olduğunda öğün halinde herşeyi yiyordu.
şöyle yazayım:
ve o ay 950gr aldı.
bebişinizi allah nazardan korusun kocaman maşaallahçok teşekkürler bilgileriniz için,benim minnoşum 3 haftadır ek gıda alıyor,tek problemimiz saatimiz düzene binmedi ve bir sabah kahvaltısını severek yiyorsa diğer sabah ağzını kilitliyor,meyve püresi,çorba,muhallebi ben de veriyorum ama yeni yeni öğün haline geçiyoruz,gelişimimiz oldukça güzel maşaallah ama bir okadar da hareketliyiz,şimdilik evdeki tartımla 9 kg görünüyor,2 gün sonra 6.ay aşımızda daha da netleşir,
bir de eşim milupanın tahıllı mamasını almış üzerinde gece yazıyor ben bunu akşam mı vericem acaba
Arkadaslar gecmis yazilari okuma firsatim olmadi mutlaka konusulmustur ama tarhana corbasi kacinci aydan itibaren verilebiliyor
önce sebze çorbasına alışıcak cnm ondan snra tarhanada verilebilir.
ben 6. aydan itibaren veriyorum
maşallh bebeğine cnm. tartısı iyiymiş. mama yiyormu?
muhallebi olara ne kullanıyosun?