- 20 Nisan 2010
- 2.910
- 3
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #54.561
evet 4. aylıktan sonra mamaya başladık,bebekliğinden beri sadece anne sütü alırken bile aşırı kabızlığımız vardı bazen 5.günde artık biz yaptırmak zorunda kalıyorduk,önce milupa denedim ama mamadan sonra aşırı gaz ve kakasında iyice zorlanma oldu doktorumuzun önerisiyle sma kullanmaya başladık ve kakasını aynı anne sütü alıyormuş kıvamda yapmaya başladı , artık günde bir düzenli kaka yapabiliyor ve çok memnun kaldım,her bebeğin bünyesi ve metabolizması farklı tabii bizim ki sma yı sevdi,şimdi mama veriyorum,anne sütüne devam ediyoruz,muhallebiye gelince çok devam sütlü pirinç unlarını tercih etmiyorum,sadece bebekler için olan vitamin katkılı sade pirinç unu kullanıyorum(daha çok piyale) ve devam mamasını pişirince toz olarak katıyorum,şeker ilave etmiyorum çünkü paşamın şekerli besinlerle hiç arası yok hatta bazen muhallebisine şeftali püresi de ilave ediyorum tadı biraz daha ekşi oluyor ve daha çok seviyor,seveceği tadı yakalamak için gün içerisinde değişik tatları karıştırıp önce kendim beğenirsem veriyorum bu arada eskilere göz atabildiyseniz ben 2. bebeğimde çok çektim reflü hastasıydı ve bu bebeğimde katı gıdalara geçişte çok pinpirikliyim,benim için her tarif her bilgi çok değerli,tekrardan paylaşımınız için çok teşekkürler
benim kızımda ilk 4 ay kakasını 4-5 günde 1 yapıyordu bazen müdahale etmek zorunda kalıyordum ama gazını çok şükür iyi çıkarıyordu ben doğduğundan beri anne sütü ve milupanın mamasını kullanıyordum hala kullanıyorum ama çok şükür 4 aylıktan sonra şimdi günde 1 kez kakasını yapıyor bence belli bir zamandan sonra düzene giriyor