2011 Nisan Anneleri

evet 4. aylıktan sonra mamaya başladık,bebekliğinden beri sadece anne sütü alırken bile aşırı kabızlığımız vardı bazen 5.günde artık biz yaptırmak zorunda kalıyorduk,önce milupa denedim ama mamadan sonra aşırı gaz ve kakasında iyice zorlanma oldu doktorumuzun önerisiyle sma kullanmaya başladık ve kakasını aynı anne sütü alıyormuş kıvamda yapmaya başladı , artık günde bir düzenli kaka yapabiliyor ve çok memnun kaldım,her bebeğin bünyesi ve metabolizması farklı tabii bizim ki sma yı sevdi,şimdi mama veriyorum,anne sütüne devam ediyoruz,muhallebiye gelince çok devam sütlü pirinç unlarını tercih etmiyorum,sadece bebekler için olan vitamin katkılı sade pirinç unu kullanıyorum(daha çok piyale) ve devam mamasını pişirince toz olarak katıyorum,şeker ilave etmiyorum çünkü paşamın şekerli besinlerle hiç arası yok hatta bazen muhallebisine şeftali püresi de ilave ediyorum tadı biraz daha ekşi oluyor ve daha çok seviyor,seveceği tadı yakalamak için gün içerisinde değişik tatları karıştırıp önce kendim beğenirsem veriyorum bu arada eskilere göz atabildiyseniz ben 2. bebeğimde çok çektim reflü hastasıydı ve bu bebeğimde katı gıdalara geçişte çok pinpirikliyim,benim için her tarif her bilgi çok değerli,tekrardan paylaşımınız için çok teşekkürler

benim kızımda ilk 4 ay kakasını 4-5 günde 1 yapıyordu bazen müdahale etmek zorunda kalıyordum ama gazını çok şükür iyi çıkarıyordu ben doğduğundan beri anne sütü ve milupanın mamasını kullanıyordum hala kullanıyorum ama çok şükür 4 aylıktan sonra şimdi günde 1 kez kakasını yapıyor bence belli bir zamandan sonra düzene giriyor

kızlar kızımım karnını doyuruyorum ama yanında duran herşeyi ağzına götürüyor üzerine örttüğüm örtü, oyuncak v.s. o zaman da acaba doymadı mı diyorum

kızlar kızımım karnını doyuruyorum ama yanında duran herşeyi ağzına götürüyor üzerine örttüğüm örtü, oyuncak v.s. o zaman da acaba doymadı mı diyorum[/QUOTE

merhaba ; bizim doktorumuzun dedigine gore bu aylar bebeklerde AGIZ donemiymis; onlarin nesneleri tanimak icin herseyi agizina goturmesinin normal oldugunu soylemisti

merhaba ; bizim doktorumuzun dedigine gore bu aylar bebeklerde AGIZ donemiymis; onlarin nesneleri tanimak icin herseyi agizina goturmesinin normal oldugunu soylemisti[/QUOTE]

evet kesinlikle tanıma dönemindeler hatta ayakları bile ağzında bizim minnoşun:)

Bebişleriniz yemek seçimi yapıyor mu ?? benim 13 aylık oğlum var ve şimdiden bu ayrımı yapıyor :/
hemde nasıl secım muhallebıyı hıç yemez
kızlar kızımım karnını doyuruyorum ama yanında duran herşeyi ağzına götürüyor üzerine örttüğüm örtü, oyuncak v.s. o zaman da acaba doymadı mı diyorum
benım kızmda oyle dışlerı kaşınıyor

öğleden sonra aşımız var,umarım problemsiz atlatırız
:44:

ınş sorun olmaz çok şukur bız atlattık

kızlar muhallebiyi nasıl yapıyorsunuz? hazır mı kullanıyorsunuz?
bir de hazır mamadan yoğurt nasıl yapıyorsunuz? ılık olarak mı yapıyorsunuz? ben ilk kay' ın keçi sütü ile yaptım kızım sevdi bir de günlük sek in pastörize sütü ile yaptım sulu oldu niye böyle oluyor anlamadım koyu ayran gibi gerçi onu da yedi ama neden sulu oluyor acaba

kızlar merhaba oğlumun altıncı ay aşılarını yaptırdık çok şükür ateş falan yapmadı fakat geceleri artık direk ağlayarak uyanıyor sanırım huyu değişti :44: bide benimki hala geceleri düzenli olarak hiç sekmeden iki saatte bir emiyor sizinde öylemi yaaa tabi gündüzleride iki saatte bir üç gün sonra işe başlayacağım napcam bilmiyorum :KK37:

kızlar merhaba oğlumun altıncı ay aşılarını yaptırdık çok şükür ateş falan yapmadı fakat geceleri artık direk ağlayarak uyanıyor sanırım huyu değişti :44: bide benimki hala geceleri düzenli olarak hiç sekmeden iki saatte bir emiyor sizinde öylemi yaaa tabi gündüzleride iki saatte bir üç gün sonra işe başlayacağım napcam bilmiyorum :KK37:

gecmis olsun asilar icin; benim oglumda hala 2 saatte bir emiyor ek gidalara baslamis olsak da ... ve hatta memede uyuyor sadece ...

geçmiş olsun biz de dün yaptırdık ve aşırı mızmızdık bugün,inşaallah çabuk atlatırlar,allah kolaylık versin bu arada ek gıdalara geçmediniz mi?

bir de hazır mamadan yoğurt nasıl yapıyorsunuz? ılık olarak mı yapıyorsunuz? ben ilk kay' ın keçi sütü ile yaptım kızım sevdi bir de günlük sek in pastörize sütü ile yaptım sulu oldu niye böyle oluyor anlamadım koyu ayran gibi gerçi onu da yedi ama neden sulu oluyor acaba
mılupanın pırınçlı sutlu muhallebısını verıyorum .sutcuden alıyordum şimdıye kadar dr sakın alma dedı.sek sut ıle yaptım çok guzel oldu bırde babymax dr tavsıye ettı

teyzelerı kızımın bugun dışi çıktı.ıkı gundur yemek yerken kaşıgı ısrıyordu bugunde ses geldı bır baktım dışı çıkmış çok mutlu oldum

teyzelerı kızımın bugun dışi çıktı.ıkı gundur yemek yerken kaşıgı ısrıyordu bugunde ses geldı bır baktım dışı çıkmış çok mutlu oldum

aman allahım ne güzel tatlar,heyecanlar bunlar...her geçen gün yeni mucizeler gösteriyorlar bize değil mi?gerçi o minikler başlı başına kendileri bir mucize zaten,hayırlı uğurlu olsun dişleriniz,darısı başımıza inşaallah

biz muhallebiyi 3. hafta sonunda öğün olrak yemeye başladık.180 cc su ile 3 tatlı kaşığı pirinç ununu(genelde piyalenin vitaminli olanı)pişiriyorum,ılıyınca içine 6 ölçek sma2 katıyorum,bebeğinizin isteğine göre pirinç ununu biraz daha az koyabilirsiniz ,bu ölçülerle biraz katı oluyor.yoğurda gelince kızımı büyüttüğüm trabzonun yayla sütünü arar oldum,tamamen doğal ,yaylada otlayan ineklerden getiriyorduk ama şimdi böyle bir imkanımız yok,cıvık da olsa devam mamalarından yapılanı daha güvenilir sanki,örnrğin 210 ml suya normalde 7 ölçek koymamız gerekirken 9-10 ölçek koyunca biraz daha kıvamı iyi oluyor,gerçi doktorumuz hazır yoğut bile verilebilir ya da babymix verebilirsiniz demişti...

aman allahım ne güzel tatlar,heyecanlar bunlar...her geçen gün yeni mucizeler gösteriyorlar bize değil mi?gerçi o minikler başlı başına kendileri bir mucize zaten,hayırlı uğurlu olsun dişleriniz,darısı başımıza inşaallah

oyy cnm bnm yaaaa.
inciniz çıkmış
darısı bize:)

tşk ederım kızlar:KK16: dışı çıktı ya bebeklıkten çıktı gıbı gelıyor bana:KK1:

X