2011 Nisan Anneleri

saol canım
sütle ilgilli benimdeçok büyük endişem vardı ama konuştum hemşireyle bebeklerin ikisinede zarar vermiyormuş tadı değişince bebek emmiyomuş zaten tadına da arada bakıyorum şimdilik şekerli süt tadında ama yinede bebeğimin emmesi azaldı zaten kendi yediğimiz yemeklerden yoğurt ve labne peyniri meyve falan yediriyodum şimdide tahıllı mama aldım ondan vericem

slm kızlar ,,
bebeek arkadaşım hayırlı olsun bebişin ne güzel ikisi bir büyür biraz zor olur ama Allah kolaylığını verir inşallah
bu ay ben de biraz korktum ama şu an reglim çok rahatladım
benim kızım da pitır pıtır emekliyo bi bakıyorum arkamdan banyoya gelmiş :)) evde kedi geziyo gibi
3,5 aylıkken sürünüyodu zaten sonra bi ara ters emekledi 2 haftadır düz gidiyo :)
ama çok zayıf hala 6.5 kilo napabilirim nası kilo aldırabilirim kızlar önerileriniz var mı??

beşıkte uyutuyoırum ama ben yatarak emzırdıgım ıçın gece bazen yanımda uyuyor ama korkuyorumda bogarım dıye hemen yerıne koyuyorum.gunduz aynı yatakta uyuyırz ama

ıyı geceler kızlar

ıkı gundur halsızlık ve ateşten yataktan kalkamadım acıle gttık bırde sag gogusum agrıyordu dokunamıyordum muayene oldm sut sıtması da olabılr dedı sonra kan tahlılınde enfeksıyon çıkrtı gecen haftada ıshal ve bulantıdan geceyı hast.gecırmıştık bugunde bundan ayy hastalık çok kotu çocuga bakamıyorum.

bugunde kızımn aşıları vardı 3 aşı bırden vuruldu ınş ateşlenmez şimdılık bışey yok ama.ek gıdlardan sonra 300 gr almış boyu 2cm uzamış az kılo almış o kadarda yedırıyorum ama dr çok hareketlı ondan dıyor.

ek gıdayı bıraz genışlettı bu sefer tarhana çorbası yayla çorbası tavuk çorbası şehrıye çorbası,sebze puresıne kıyma kat dedı.
bır de kızlar sutu sutcuden alıyordum drum alma bı daha dedı enfeksıyon rıskı çok yuksek dedı babymıx yogurt ya da gunluk sek sut ıle mayala dedı.

hareketlıyse kılo alımını etkılıyordır benım kızmda zayf dogdu şimdı 7kg olmış ama drumz ıyı dedı gelışımı.

slm cnm.
nasıl kilo aldırabilirim demişsin.
günlük yeme planını yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz.
ne kadar verdiğinide yaz tabi.

bebeek hayırlı olsun bebeğin, sağlıkla gelsn inş.
hayırlsıı böyleymiş demekki.
bende d.kontrol kullanıyorum ve şuan düşünmüyorum tabiki daha minicikler.
ama çok geç kalmıcam, 2 yaşına falan gelsn bakalımm:)

aılevı sorunlar yuzunden bebegını kaldıramıyorsun bence rahat ol canım mesafelı davranırsın sende.

evet canım öyle oluyor

selam kızlar

benim cimcimem 5-6 gündür emekliyor maaşallah
yani 5,5 aylıkken emeklemiş oldu

maşaallah kuzuya

ben sabah erken kalktığı için alıyorum ama beşiğinde döne döne uyumayı seviyor

inşaallah iyi olur psikoloğa bende gitmek istiyorum

inşaallah iyi olur bizim için sağol

geçmiş olsun canım geldimi peşpeşe geliyor Allah güç kuvvet versin

sabah labne peynir ve yumurta sarısı yediriyorum zorla,
öğlen 2 yemek kaşığı yoğurt içine 2 cicibebe koyuyorum eğer yoğurt yemezse çorba yiyo 3 yemek kaşığı kadar
akşam 1 yemek kaşığı tahıl maması
bu kadar yiyo fazlasını yediremiyorum
uykuya dalarken aralarda emiyo nasıl kilo aldırıcam yese neler yediricem ama yemiyo inatlaşıyo
mama sandalyesinde kendini öyle bi ittiriyoki nerdeyse ayağa kalkıyo ben de eziyet ediyomuşum gibi hissediyorum tamam yeme deyip alıyorum sonunda kucağıma en az 1 kilo eksiği var (( çok üzülüyorum çocuğumu besleyemiyomuş gibi hissediyorum 4 5 saat aç kalıyo yine de iştahlı yemiyo

merhabalar bende nisan annesiyim herkese merhaba demek istiyorum oncelikle. Birbirimizden ogrenecegimiz cok sey olduguna inaniyorum... bazen oyle bir an geliyor ki yalniz olmadigini bunu baskalarinin da yasadigini bilmek bile insani rahatlatiyor sanirim...

benim oglum 6. ayini doldurdu ek gidalara baslayali 1 ay kadar oldu tam birseyler yoluna girecekti ki simdi de disler gelmeye basladi. cocuk buyutmek zorlu bir surec hep dendigi gibi; biri bitiyor derken yeni birsey basliyor ama anne olmak yine de cok ozel ve guzel...

sebze corbasi konusunda onerilerinizi bekliyorum cunku patates kabak havuc ve pirincle defalarca denedigim corbayi yememekte direnmekte oglum ...

hoşgeldınn
ılk 1 ay bende kabak havuç patates pırınç verdım bıktı son kontrole gttgımzde drumz lısteyı genışlettı
tarhana,yayla,şehrıye,tavuk ve mercımek çorbası verıcem

patates haşlancak ve kıyma ıle bırlıkte verılecek

pataes havuç kabak pırınç kıyma bunları yemek gıbı yapıp rondodan gecırmeyerek ıyıce ezıp vercem

Son düzenleme:

canım ben et suyu ile yapıyorum ptates havuç bulgur irmik koyuyorum içine de haşlama et koyup çekiyorum piştikten sonra güzel yiyor biraz lezzet istiyor minikler tatsız tuzsuz yemiyorlar :) kızım et suyu şehriye ve irmik yaptım onu da çok sevdi tavsiye ederim.

mercimek kesinlikle 8. aydan sonra dedi bizim dr üstüne basa basa canım ya

çok az yıyormuş canım benım bazen bır ymegı bıtırtmem 1 saatı buluyor sıkılıyor 10dk ara verıyorum tekrar başlıyorum devam sutu vermıyormusun pekı

cnm yaa çok az yiyor gerçekten.
böyle resmen çocuk aç geziyor:S
şu kavanoz mamalarından denedinmi
onları her çocuk seviyor.
2 3 yemek kaşığı nedirki:S
bence pek emzirme.iştahını kapatıyor olabilir.
doktora götürsen iştah açıcı bişeyler verir bnce.
kan ilacını veriyomusun düzenli, oda iştah açıyor.

hg aramıza
sebze çorbası her çocuğun kabusu sanırım.
bnm oğlum tarhanayı çok seviyor bnde veriyorum.
sebzede yapıyorum tabi.
bide mercimek çorbası veriyorum. (içine pattaes, havuç pirinç.)

çok az yıyormuş canım benım bazen bır ymegı bıtırtmem 1 saatı buluyor sıkılıyor 10dk ara verıyorum tekrar başlıyorum devam sutu vermıyormusun pekı
hayır devam sütü içmiyo tükürüyo yüzünü buruşturuyo

Son düzenleme:
huu kızlar nerelerdesiniz
bu arada işe başlayanlar var mı ben bayramdan sonra başlıyorum bakalım nası olacak
neyseki annem yanımda ve okul yarım gün

3gundur sag gogusum agrıyor ılk gunler dokunamıyordum bıle gecen gece ateşlendım acıle gttım ordakı dr baktı kızarıklık felan yok dedı bı kaç gun ıçınde gecmezse cerraha gozuk apse yapmış olabılır dedı antıbıyotık kullanıyorum rahatsızlıgım ıçın kızımı emzıremıyorum dr emzırebılrsın ama emzırme ıstersen dedı dun çok ısteyınce verdım ama çok değıl bır ıkı çektı sadece agzından burnndan geldı çocugun kustu.şimdıde sutum akıyor kendı kendıne makınayla sagdıgım zaman beyaz jel gelıyor bır ıkı yerden ıkı yerde fışkırıyor.zaten sag gogusum sola gore buyuk çunku kızım en çok sagı emıyor.baştaemmedı emmedı makınlarla ugraştrdı benı şimdıde emmek ıstıyor.aynı sorunu yaşayan varmı aranızda.yanlış hatrlamıyorsam bı arkadaşta daha olmuştu ama gecmışe bakıyorum bulamıyorum

canım çok geçmiş olsun hemen geçer inşallh benim komşumda da öyle bi ağrı olmuştu ama sonra geçti kızı hala emiyo
ılık suyla masaj yap göğsüne bol bol

merhabalar life-city,ben de buradaki arkadaşlardan fikir alırken ölçerek ve saatli besleme konusunda sizden fikir almamı belirtmişlerdi,fakat ben yeni üye olduğum için özel mesaj atamıyorum,benim oğluşum da 2 gün sonra 6 ayını dolduracak hayırlısıyla,siz o dönemde hangi miktarda,kaç saat aralıklarla ve neler verdiğinizi hatırlıyorsanız-paylaşırsanız çok sevinirim,şimdiden teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…