2011 Nisan Anneleri

Kizlarnolur yardim edin.duygularimi kimseye ifade edemiyorum. Psikolojim acayip bozuldU. Artik bebegime zarar vermeye basladigimi dusunuyorum. Bunlari ancak buraya yazabilirim.cunku birine biseyleri anlatmam lazim. Bebegim yemiyor. Dorudurust emmiyor zayif herkes zayif die die psikilojim bozuldu. Biberon almaz mama icmez simdi bi de kabiz. O yemedikce ben kahroluyorum ve resmen onu cezalandiriyorum. Yatagina birakip kapiyi cekiyorum.kendi kdine aglaya aglaya uyuyo sonunda. Qkendimden nefret eder oldum.psikolojok tedavi gorucem..inancli da biriyim ama bana noldu bilmiyorum..lohusaliksa hala bunun adi.. Bir an once bitse iyi olur..

canım seni çok iyi anlıyorum.yememe problemini büyük kızımdada yaşamıştım bundada yaşıyorum.Ben ilk bebeğimde daha sabırsızdım,yemek saati geldiğinde yine yemeyecek diye hep gerilirdim.kaç defa tabak fırlattım bir bilsen.şimdi başa döndük buda yemek istemiyor ama ben ilkine göre daha sakinim.napayım eninde sonunda öyle yada böyle büyüyecek.çok üzülüyorum ama ilkindeki gibi depresyona giremeem. ozaman bebeğede kötü davranıyor insan.aç kalsın daha iyi benden sana tavsiye çok zor biliyorum ama ısrar etme çay kaşığının ucuyla azıcık azıcık ver.sevdirmeye çalış.ben drumuzu dinlemeyip azıcık tuzda atıyorum çorbalarına, çok az ama .öbür türlü iğrenç b,işey oluyo onu hiç yemiyor.benimkinin birde kusma huyu var.Bu arada kaç kilo bebişin.allah yardımcımız olsun canım

canım ben başlayalı 1ay oldu başlarda az az verdim şimdi kahvaltıda 1çay tabağı öğlen ve akşam 2-3 yemek kaşığı kasenin dibinde 3parmak felan yiyio çok zorlamıorum yediği kadar sıklığını açlığına göre isteği zaman veriorum yemediğini zorlama yemekten tiksinmesin sürekli farklı şeyler ver belki damakları zorluodur sevdiği bi tat olucaktır mutlaka meyve püresi ve kahvaltıyı sevmeyen bebek yoktur heralde istemediği dönemlerde onlardan ver derim...sebze püresini de yap yemesede 1-2kaşık yesin tadına alışır benm kızımda öle başlarda 1-2 kaşık yiyiodu akşam yarım kase yedi 6.ayımız bitti bizim
çok teşekkürler,
çok zorlamadan yedirmeye çalış.eğer midesi bulanırsa daha sonra çok zorlanırsın...ben kahvaltıyı sabah 9 öğlen yemeğini saat 1 ikindi öğününü 4 akşam yemeğini ise saat 7,30 da veriyorum....1-2 mama kaşığı ile başlamıştım şiimdi nerdeyse yarım kase yiyor verdiklerimi..ama mesela bazen öğlende sebze çorbasını fazla yemek istemiyor o zaman zorlamıyorum.bir kaç dakika sonra biraz emziriyorum...ama ertesi gün yine aynı miktarı yiyor....zorlarsan eğer sonra hiç yemeyebilir...

birde benimde sormak istediğim var kahvaltı verenlere...
ben kahvaltısını hazırlarken kendi sütümü 60cc kadar sağıp diğer malzemeleri bunun içine katıyorum...süt haricinde ne verebilirim acaba...
çok teşekkürler,ben kahvaltısını yoğurtla hazırlıyorum
canım ben sabah 9 gibi kahvaltı 11 12 gibi meyve ikindin 5 gibi yoğurt veriyorum...ama mesela bugün öğlen yarı kase çorba verdim az kaldı zorlamadım..yoğrt ölçüm 1 çay bardağı..ben sabah kahvaltısını ayrı ayrı veriyorum..öğününü az yediğni hissettiysem yarım saat sonra falan bi emziriyorum..sütüm azsa devam sütü yapıp veriyorum..yani belli bi saatim yok aslında ..aç veya tok nası hissediyorsam ve evde ne varsa bişeyler ayarlamaya çalışıyorum..ben bide kendimiz yemek yerken uygun bişeyler varsa ekmeği suyuna batırıp veriyorum daha çok hoşuna gidiyo tabi yağlı tuzlu..mesela değişik olsun diye bazen domates suyuyla ekmek yediriyoum..zorlamamnı tavsiye ederim..etrafımda zorlayan kişiler bebeklerini yemek yemekten soğuttular..aklı erince tiksinebilir..zorlama..acımasını bekle..zaten öğlen uyuyorsa belki de toktur..bebe bisküvisi denedin mi??sevmeyen yok sanırım belki bebeğin de sever..kolay gelsin cnm..
evet denedim,kahvaltıda ve yoğurtla birlikte vermeye çalışıyorum,çok teşekkürler

Belki disleri cikiyordur. (Cikmaya calisiyordur.) Anne sutu veriyorsan bence sorun yapma. Ek gida yeni tadlara alissin diye, kati seyleride yemeye alissinlar diye. Bebegine biraz zaman tani. Hicbir zaman zorlama ve mumkun oldugunca beraber yeyin. Bizim bebek bize bakarak daha cok yiyor ya da yemek istiyor. Amerikada bebeklere 7. ayindan itibaren ek gida veriyorlar.. her ogunde 3 yemek kasigindan fazlasini yemesini bekleme. Kolay gelsin..

çok teşekkürler umarım diştir,çünkü huysuzluğu,uykudan çığlık atarak uyanması her geçen gün artıyor ama ortada beyazlamış ve kabarmış bir diş de yok:KK43:

Son düzenleme:
ıyı geceler kızlar sızlerden bır rıcada buunacaktım

burada hamıle sehıt esı bır arkasım var ve ocakta dogum yapacak sızlerden onun ıcın erkek bebklerınınzın kuculmus kıyafetlerını ısteyecektım emınım nasıl bır duygu ıcınde oldugunu anlıyorsunuzdur cunku sızde bır annesınız bende ıkıncı bebgımı dogurucam allahın ıznı ıle elımden gelenı yapmaya calısıyorum onun ıcın cok zor bı durum bebgı ıcın bısey alamamak sımdıden duyarlılıgınız ıcın cok cok tsk ederım

ıyı geceler kızlar sızlerden bır rıcada buunacaktım

burada hamıle sehıt esı bır arkasım var ve ocakta dogum yapacak sızlerden onun ıcın erkek bebklerınınzın kuculmus kıyafetlerını ısteyecektım emınım nasıl bır duygu ıcınde oldugunu anlıyorsunuzdur cunku sızde bır annesınız bende ıkıncı bebgımı dogurucam allahın ıznı ıle elımden gelenı yapmaya calısıyorum onun ıcın cok zor bı durum bebgı ıcın bısey alamamak sımdıden duyarlılıgınız ıcın cok cok tsk ederım

merhabalar benim bebeğimde erkek,şuan 6 aylık küçülmüş tüm eşyalarını iletişime gecersek yollayabilirim

çok zorlamadan yedirmeye çalış.eğer midesi bulanırsa daha sonra çok zorlanırsın...ben kahvaltıyı sabah 9 öğlen yemeğini saat 1 ikindi öğününü 4 akşam yemeğini ise saat 7,30 da veriyorum....1-2 mama kaşığı ile başlamıştım şiimdi nerdeyse yarım kase yiyor verdiklerimi..ama mesela bazen öğlende sebze çorbasını fazla yemek istemiyor o zaman zorlamıyorum.bir kaç dakika sonra biraz emziriyorum...ama ertesi gün yine aynı miktarı yiyor....zorlarsan eğer sonra hiç yemeyebilir...

birde benimde sormak istediğim var kahvaltı verenlere...
ben kahvaltısını hazırlarken kendi sütümü 60cc kadar sağıp diğer malzemeleri bunun içine katıyorum...süt haricinde ne verebilirim acaba...

canım ben süt süt yoksa geçen gün ıhlamurla yaptım yada bazı arkadaşlar mamayla hazırlıo ben grip olduğum için kızım da olmasın die kendime demlediğim ıhlamur dan yaptım tadını kırması için içine pekmez koyabilirsin ..

mrb kızlar nasılsınz:KK16:
kaç gundur yazamıyorum hastalandım mıde bulantısı baş agrısı bagırsaklarım bozuldu ıkı gunde 2 kılo verdım tam serum ıgne derken ıyıleştım mıde bulantısından baş agrısından şuphelenıp gece 5 te gebelık testı bıle ıstedı dr.bebkle hastalık çok zormuş uyumak ıstıyorsun o uyumuyor acıkıyor altını kırletıyor bı şekılde bakmak zorundasın.

yarın aşılarımız var bakalım bızım kız ek gıda dan sonra kaç kg oldu.bu ara benı delırtıyor işine gelmezse agzını kapatıyor zorla hıç bırşey yedıremıyorum ıstemezse yemez kaşıgı tutuyor fırlatıyor puskurtuyor bırde uyku rolu yapıyor benım uyanık kızım yedırrken sonra bakıyorum zorundan uyumuş:))

kaç gundur yazamıyorum hastalandım mıde bulantısı baş agrısı bagırsaklarım bozuldu ıkı gunde 2 kılo verdım tam serum ıgne derken ıyıleştım mıde bulantısından baş agrısından şuphelenıp gece 5 te gebelık testı bıle ıstedı dr.bebkle hastalık çok zormuş uyumak ıstıyorsun o uyumuyor acıkıyor altını kırletıyor bı şekılde bakmak zorundasın.

yarın aşılarımız var bakalım bızım kız ek gıda dan sonra kaç kg oldu.bu ara benı delırtıyor işine gelmezse agzını kapatıyor zorla hıç bırşey yedıremıyorum ıstemezse yemez kaşıgı tutuyor fırlatıyor puskurtuyor bırde uyku rolu yapıyor benım uyanık kızım yedırrken sonra bakıyorum zorundan uyumuş:))

geçmiş olsun canım artık hasta olmaya falan hakkımız yok galiba:KK50:

geçmiş olsun cnım aynen bende gripten ayakta duramıyorum 3gündür yinede 7 de kalkıoruz o gün içinde kaç kez uyuyo ama ben yatıp dinlenemiyorum yinede..

kızlar kızıma 6aylık kalça filmi çektirdik kalçasındaki kıkırdak kapanmış yürümesinde sorun olur yük binince kırılır gibi bişiy dediler fakültede göstericez filmleri verdik bizi arıycaklar görüşmeye çağrıcaklar karar vericekler ama çok üzgünüm kızıma dua edin lütfen nasıl bişiy olduğunu hala tam anlamadım bugün yarın çağrırlar ...

kızlar kızıma 6aylık kalça filmi çektirdik kalçasındaki kıkırdak kapanmış yürümesinde sorun olur yük binince kırılır gibi bişiy dediler fakültede göstericez filmleri verdik bizi arıycaklar görüşmeye çağrıcaklar karar vericekler ama çok üzgünüm kızıma dua edin lütfen nasıl bişiy olduğunu hala tam anlamadım bugün yarın çağrırlar ...

cok gecmıs olsun canım.allah yardımcınız olsun.ınsallah önemlı bısey degıldır.

bende açık süt alıp evde mayalıyorum ama yoğurdu sevmedi gitti benimki:KK43:

Herkese merhaba...Uzun zamandır giremiyordum geçmişi okurken gözüme takıldı söylemeden geçemeyeceğim...Arkadaşlar ben gıda mühendisiyim lütfen sokak sütçülerinden açık süt almayın alıyorsanız da bebekleriniz için kesinlikle kullanmayın.Bu sütler hiçbir kontrolden geçmiyor belki hasta bir hayvanın sütü hayvanlara da antibiyotik veriliyor ve bizim gibi onların da sütüne geçiyor.Her ne kadar evde kaynatıyor olsanız da bu yeterli değil. Kapalı/ambalajlı sütlerde belirli kriterler var (su/yağ/protein oranı vs.) bu kriterlere uymayan sütler kabul edilmiyor kısacası lütfen bebeklerinizin sağlığı için ambalajlı sütleri tercih edin.Sevgiler

bende açık süt alıp evde mayalıyorum ama yoğurdu sevmedi gitti benim

Herkese merhaba... Uzun zamandır giremiyordum geçmişi okurken gözüme takıldı söylemeden geçemeyeceğim. Arkadaşlar ben gıda mühendisiyim lütfen sokak satıcılarından açık süt almayın alıyorsanız da bebekleriniz için kesinlikle kullanmayın bu sütler hiçbir denetimden geçmiyor.Belki hasta bir hayvanın sütü hayvanlara da antibiyotik veriliyor ve bizimki gibi onların da sütüne geçiyor ve bu sütler her türlü hileye müsait. Kapalı/ambalajlı sütlerde belirli kriterler var bu kriterlere göre sütler seçilip işleniyor ayrıca açık satılan sütler her türlü bozulmaya daha açık.Her ne kadar evde kaynatıyor olsanız da bu pastörizasyon için yeterli değil.Gıda zehirlenmelerinin ya da bağırdak enfeksiyonlarının çoğunun sebebi et ve süt ürünleri. lütfen bebekleriniz için bunlara dikkat edin. Sevgiler....

ççok gecmış olsun canım
bende açık süt alıp evde mayalıyorum ama yoğurdu sevmedi gitti benim

Herkese merhaba... Uzun zamandır giremiyordum geçmişi okurken gözüme takıldı söylemeden geçemeyeceğim. Arkadaşlar ben gıda mühendisiyim lütfen sokak satıcılarından açık süt almayın alıyorsanız da bebekleriniz için kesinlikle kullanmayın bu sütler hiçbir denetimden geçmiyor.Belki hasta bir hayvanın sütü hayvanlara da antibiyotik veriliyor ve bizimki gibi onların da sütüne geçiyor ve bu sütler her türlü hileye müsait. Kapalı/ambalajlı sütlerde belirli kriterler var bu kriterlere göre sütler seçilip işleniyor ayrıca açık satılan sütler her türlü bozulmaya daha açık.Her ne kadar evde kaynatıyor olsanız da bu pastörizasyon için yeterli değil.Gıda zehirlenmelerinin ya da bağırdak enfeksiyonlarının çoğunun sebebi et ve süt ürünleri. lütfen bebekleriniz için bunlara dikkat edin. Sevgiler....

sağol canım

kızlar bebekleriniz için yastık kullanıyor musunuz ben daha kullanmıyorum da.
bir de bugünlerde kızımın kakası yeşil ve içinde pütürlü bir şeyler var acaba meyvelere geçtik ondan mı oldu önceden sarıydı

Demir damlası kullanyorsa yeşil olablr, pütürlu dedğn ip gibiyse muzden olyor

kızlarrr nerdesınız bu ara yıne pek kımse ugramıyor ya da denk gelemıyoruz

benım aşımız vardı dun ama gıdemedık drumuzun ışı çıkmış cmt gtcez sorun çıkmazsa.benım kızım hala benden ayrılmak ıstemıyor pusette,salıncakta bıle durmuyor yan yana olsakta ılla kucakta olcak ya da onunla ılgılencem konuşcm

kızlarçok şükür düğünümüz oldu abimi evlendirdik 4 gün evde yoktuk yoğunluktan kalabalıktan kızımla düzenimiz bozuldu gitmeden 1 gün evvewl sebze püresi vermiştim o gece çok kustu püskürür gibi her yeri batırdı sabah ta beşiğine kusmuştu ondan sonra bir daha sebze püresi vermedim bugün 1-2 kaaşık verdim ama hiç sevmiyor yarın yoğurda başlamak istiyorum keçi sütü aldım sizler ne kadar yapıyorsunuz nasıl yapıyorsunuz bana söylermisiniz
bu arada eşim bugün aptamilin tahıllı mamasını almış acaba nasıldır kullanan var mı?

kızlarçok şükür düğünümüz oldu abimi evlendirdik 4 gün evde yoktuk yoğunluktan kalabalıktan kızımla düzenimiz bozuldu gitmeden 1 gün evvewl sebze püresi vermiştim o gece çok kustu püskürür gibi her yeri batırdı sabah ta beşiğine kusmuştu ondan sonra bir daha sebze püresi vermedim bugün 1-2 kaaşık verdim ama hiç sevmiyor yarın yoğurda başlamak istiyorum keçi sütü aldım sizler ne kadar yapıyorsunuz nasıl yapıyorsunuz bana söylermisiniz
bu arada eşim bugün aptamilin tahıllı mamasını almış acaba nasıldır kullanan var mı?

hayırlı olsun canım dugununuz.ben ınek sutu ıle yapyrm keçı sutu sıparışı verdım daha gelmedı.1 kavanoz yapıyorum.
tahıllı kuş uzumlusunu aldım ben ama hıç sevmedı.tahıllı ballı kahvaltısını aldık onuda kahvaltısına katıyorum

hayırlı olsun düğününüz canım.ben yoğurdu günlük inek sütünden çay bardağıyla yapıyorum

kızlarrr nerdesınız bu ara yıne pek kımse ugramıyor ya da denk gelemıyoruz

benım aşımız vardı dun ama gıdemedık drumuzun ışı çıkmış cmt gtcez sorun çıkmazsa.benım kızım hala benden ayrılmak ıstemıyor pusette,salıncakta bıle durmuyor yan yana olsakta ılla kucakta olcak ya da onunla ılgılencem konuşcm

canım iyice bize bağlanıyolar ve ilgi istiyolar gerçekten.

X