- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #54.461
merhabalar kızlar sizinde bebeğiniz isteği olmadığında kendini sıkıyormu yada bişeye saldırmak istediğinde ellerini yumruk yapıp geriniyo anlamadım gitti yeni huymu edindi şimdi :44:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızlar bebekleriniz için yastık kullanıyor musunuz ben daha kullanmıyorum da.
bir de bugünlerde kızımın kakası yeşil ve içinde pütürlü bir şeyler var acaba meyvelere geçtik ondan mı oldu önceden sarıydı
kızlar günaydın bebeklerinize pütürlü gıda veriomusunuz ben ağzına yemeğe batırıp ekmek küçük kek parçası veriodum arada 6ayı bitii bu sabah kahvaltısına ekmek ufaladım bisküvi pekmez yumurta çok az sütle hafif ıslattım bi çay tabağı yedi kızım şimdide elma armut bisküvi rendeledim çatalla ezdim sadece öle vericem dr ver kimi bebek yer kimi yiyemez dedi geç kalıpta yutmayı öğrenmez diye korkuorum..
kızlar günaydın bebeklerinize pütürlü gıda veriomusunuz ben ağzına yemeğe batırıp ekmek küçük kek parçası veriodum arada 6ayı bitii bu sabah kahvaltısına ekmek ufaladım bisküvi pekmez yumurta çok az sütle hafif ıslattım bi çay tabağı yedi kızım şimdide elma armut bisküvi rendeledim çatalla ezdim sadece öle vericem dr ver kimi bebek yer kimi yiyemez dedi geç kalıpta yutmayı öğrenmez diye korkuorum..
eflalim canım kilo topiğimiz niye olduğu yerde duruyo ben kilo verdim diye mi??:26:gaza gelip yazmak istiyorum ama bakıyorum en son ben yazmışım...topiğimiz hareketlendirelim de daha bi gaza geleyim...hadi ama kızlar..zaten burası da boş..bari kilo topiğine takılın..bu arada aysu da ne zamandır yazmamış..nolduki..
kızlar bebişlere suyu sevdirmekle ilgili bir öneriniz var mı???????
kızlar hepinize selamlar...
ben biraz hayırsız çıktım bu forumda....
sık sık giremiyorum....gerçi arada girip yazdıklarınızı okuyorum ama cevap veremiyorum pek..
umarım hepiniz iyisizinizdir...bebişleri büyütürken pek çok zorlukla karşılaşıyor...
bizde ek gıdaya geçeli 20 gün kadar oldu...gerçi doktorum ısrarla 6 ayı doldurmamızı beklememi istedi ama benim kızım yemege cok istekli oldugu için ısrarlarıma dayanamayıp bi yemek listesi verdi bana...bazı önerilerde de bulundu...
biz şimdi sabahları süt içine 4 adet cici bebe + 1 çay kaşıgı pekmez ve birazda aksamdan suya koyup tuzunu aldırdığım peyniri karıstırıp kahvaltı yapıyoruz...
öğlenleri sebze corbası yapıyorum ama henüz havuc patates pirinç ve irmik katıyorum corbaya ceşitlenemedik daha...birazda zeytinyagı koyuyorum...
ikindilerde ya kendi mayaladığım yogurdu veriyorum yada meyve rendeleyip içinede 1 adet cici bebe katıp yediriyorum..
aksamlarıda tahıllı gece maması veya pirinç unundan muhallebi yapıp veriyorum...
tüm bu öğünlere ragmen kızım hala deli gibi emmeye devam ediyor beni.....
bu arada kzım yaklasık 1 aydır sanki bezinden rahatsız oluyormus veya idrar yollarında kasıntısı varmıs gibi tuhaf bir hareket yapıyordu kucagımdayken...
dr a gittik bunun için ve çekilen bir karın ultrasonunda bebeğimin sol böbreğinde 3-4 adet taş olduğu tespit edildi....çok üzgünüz bunun için....bu kadarlık bebekte taşın be işi var derseniz babasında vardı bundan seneler önce....tamamen kalıtsalmış...
kızlar bebeğinizle ilgili en ufak bir tuhaf durumda beklemeyin doktora gidin....ben bezi rahatsız ediyor diye düşünürken megerse baska sorun varmıs....
ay ne kadar cok yazmak ıstemişim meger :)
kızlar hepinize selamlar...
ben biraz hayırsız çıktım bu forumda....
sık sık giremiyorum....gerçi arada girip yazdıklarınızı okuyorum ama cevap veremiyorum pek..
umarım hepiniz iyisizinizdir...bebişleri büyütürken pek çok zorlukla karşılaşıyor...
bizde ek gıdaya geçeli 20 gün kadar oldu...gerçi doktorum ısrarla 6 ayı doldurmamızı beklememi istedi ama benim kızım yemege cok istekli oldugu için ısrarlarıma dayanamayıp bi yemek listesi verdi bana...bazı önerilerde de bulundu...
biz şimdi sabahları süt içine 4 adet cici bebe + 1 çay kaşıgı pekmez ve birazda aksamdan suya koyup tuzunu aldırdığım peyniri karıstırıp kahvaltı yapıyoruz...
öğlenleri sebze corbası yapıyorum ama henüz havuc patates pirinç ve irmik katıyorum corbaya ceşitlenemedik daha...birazda zeytinyagı koyuyorum...
ikindilerde ya kendi mayaladığım yogurdu veriyorum yada meyve rendeleyip içinede 1 adet cici bebe katıp yediriyorum..
aksamlarıda tahıllı gece maması veya pirinç unundan muhallebi yapıp veriyorum...
tüm bu öğünlere ragmen kızım hala deli gibi emmeye devam ediyor beni.....
bu arada kzım yaklasık 1 aydır sanki bezinden rahatsız oluyormus veya idrar yollarında kasıntısı varmıs gibi tuhaf bir hareket yapıyordu kucagımdayken...
dr a gittik bunun için ve çekilen bir karın ultrasonunda bebeğimin sol böbreğinde 3-4 adet taş olduğu tespit edildi....çok üzgünüz bunun için....bu kadarlık bebekte taşın be işi var derseniz babasında vardı bundan seneler önce....tamamen kalıtsalmış...
kızlar bebeğinizle ilgili en ufak bir tuhaf durumda beklemeyin doktora gidin....ben bezi rahatsız ediyor diye düşünürken megerse baska sorun varmıs....
ay ne kadar cok yazmak ıstemişim meger :)
çok geçmiş olsun
kızlar yeni sorunumuz iştahsızlık,1 hafta önce yediğinin yarısını ancak yiyor ve çok huzursuz,hatta eftalim büyüme atağı olabilir demişti ama huzursuzluk hat safhada,yemek konusunda yanlış birşey yapmak istemiyorum,zorlamamak gerekiyor ama aç olunca da bekle bekle diye kendimi sakinleştiriyorum,ilerde kaşık elimde arkasından bir lokma yesin diye koşturmak istemiyorum,bunun için lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum,sizler nasıl besliyorsunuz,öğünleri arasında kaç saat bekliyorsunuz,hangi miktarlarda veriyorsunuz?bunları soruyorum ama her bebeğin kendine özgü miktar ve sürenin farklı olduğunu bilerek soruyorum aslında...yine kafam karışık,yardım!:18:
kızlar yeni sorunumuz iştahsızlık,1 hafta önce yediğinin yarısını ancak yiyor ve çok huzursuz,hatta eftalim büyüme atağı olabilir demişti ama huzursuzluk hat safhada,yemek konusunda yanlış birşey yapmak istemiyorum,zorlamamak gerekiyor ama aç olunca da bekle bekle diye kendimi sakinleştiriyorum,ilerde kaşık elimde arkasından bir lokma yesin diye koşturmak istemiyorum,bunun için lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum,sizler nasıl besliyorsunuz,öğünleri arasında kaç saat bekliyorsunuz,hangi miktarlarda veriyorsunuz?bunları soruyorum ama her bebeğin kendine özgü miktar ve sürenin farklı olduğunu bilerek soruyorum aslında...yine kafam karışık,yardım!:18:
canım ben sabah 9 gibi kahvaltı 11 12 gibi meyve ikindin 5 gibi yoğurt veriyorum...ama mesela bugün öğlen yarı kase çorba verdim az kaldı zorlamadım..yoğrt ölçüm 1 çay bardağı..ben sabah kahvaltısını ayrı ayrı veriyorum..öğününü az yediğni hissettiysem yarım saat sonra falan bi emziriyorum..sütüm azsa devam sütü yapıp veriyorum..yani belli bi saatim yok aslında ..aç veya tok nası hissediyorsam ve evde ne varsa bişeyler ayarlamaya çalışıyorum..ben bide kendimiz yemek yerken uygun bişeyler varsa ekmeği suyuna batırıp veriyorum daha çok hoşuna gidiyo tabi yağlı tuzlu..mesela değişik olsun diye bazen domates suyuyla ekmek yediriyoum..zorlamamnı tavsiye ederim..etrafımda zorlayan kişiler bebeklerini yemek yemekten soğuttular..aklı erince tiksinebilir..zorlama..acımasını bekle..zaten öğlen uyuyorsa belki de toktur..bebe bisküvisi denedin mi??sevmeyen yok sanırım belki bebeğin de sever..kolay gelsin cnm..kızlar yeni sorunumuz iştahsızlık,1 hafta önce yediğinin yarısını ancak yiyor ve çok huzursuz,hatta eftalim büyüme atağı olabilir demişti ama huzursuzluk hat safhada,yemek konusunda yanlış birşey yapmak istemiyorum,zorlamamak gerekiyor ama aç olunca da bekle bekle diye kendimi sakinleştiriyorum,ilerde kaşık elimde arkasından bir lokma yesin diye koşturmak istemiyorum,bunun için lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum,sizler nasıl besliyorsunuz,öğünleri arasında kaç saat bekliyorsunuz,hangi miktarlarda veriyorsunuz?bunları soruyorum ama her bebeğin kendine özgü miktar ve sürenin farklı olduğunu bilerek soruyorum aslında...yine kafam karışık,yardım!:18:
çok zorlamadan yedirmeye çalış.eğer midesi bulanırsa daha sonra çok zorlanırsın...ben kahvaltıyı sabah 9 öğlen yemeğini saat 1 ikindi öğününü 4 akşam yemeğini ise saat 7,30 da veriyorum....1-2 mama kaşığı ile başlamıştım şiimdi nerdeyse yarım kase yiyor verdiklerimi..ama mesela bazen öğlende sebze çorbasını fazla yemek istemiyor o zaman zorlamıyorum.bir kaç dakika sonra biraz emziriyorum...ama ertesi gün yine aynı miktarı yiyor....zorlarsan eğer sonra hiç yemeyebilir...
birde benimde sormak istediğim var kahvaltı verenlere...
ben kahvaltısını hazırlarken kendi sütümü 60cc kadar sağıp diğer malzemeleri bunun içine katıyorum...süt haricinde ne verebilirim acaba...