2011 Nisan Anneleri

slm kızlaar uzun zamandır yoktum nasılsınız bebişler nasıl herkes iyidir umarım ve sizlere bş haberim var ben hamileyim henüz kontrole gitmedim ama 1-1,5aylık falan galiba korunurken nasıl oldu bilmiyorum bebeğimi emzirmeye devam ediyorum hemşire kendisi bırakana kadar devam et dedi ek gıdalara da başlamıştık zaten birde kaşık mamaya başlıycaz sizlerinde fikirlerinizi bekliyorum en büyük problemim hemen kesmek zorunda kalmakdı birde bebeğim biberon almıyo emmiyo biberonu hiç sadece damağını kaşıyo onunla biberon alsa çok iyi olucaktı ama

Son düzenleme:
slm kızlaar uzun zamandır yoktum nasılsınız bebişler nasıl herkes iyidir umarım ve sizlere bş haberim var ben hamileyim henüz kontrole gitmedim ama 1-1,5aylık falan galiba korunurken nasıl oldu bilmiyorum bebeğimi emzirmeye devam ediyorum hemşire kendisi bırakana kadar devam et dedi ek gıdalara da başlamıştık zaten birde kaşık mamaya başlıycaz sizlerinde fikirlerinizi bekliyorum en büyük problemim hemen kesmek zorunda kalmakdı birde bebeğim biberon almıyo emmiyo biberonu hiç sadece damağını kaşıyo onunla biberon alsa çok iyi olucaktı ama
ıyız ek gıdalarla cebelleşıp duruyorum ben.gozunaydın ıkısı bırlıkte buyurler ınş.hamılelıgın guzel gecer.bıberon alsa rahat olur senn ıçın

saol canım inş kolay büyürler zor günler beni bekliyo biliyorum şimdiden çok yoruluyorum hem emzirmek hem hamilelik birde üstüne grip beni yoruyo biraz ama hayırlısı olsun sağlıklı olur inş

ek gıdalar bizi de uğraştırıyo biraz bebeğimin yemesi iyiydi bamya bile yiyodu ama 6.ay aşısı bebeğimi perişan etti 5gün ateşlendi sonra yemek de yemek istemedi yavaş yavaş düzeliyo ama yemek yedirmeye çalışırken ağlayarak anne meme meme diyo bebeğim birde dede diyo tosun paşam sizin minişler ne diyoo

saol canım inş kolay büyürler zor günler beni bekliyo biliyorum şimdiden çok yoruluyorum hem emzirmek hem hamilelik birde üstüne grip beni yoruyo biraz ama hayırlısı olsun sağlıklı olur inş

ek gıdalar bizi de uğraştırıyo biraz bebeğimin yemesi iyiydi bamya bile yiyodu ama 6.ay aşısı bebeğimi perişan etti 5gün ateşlendi sonra yemek de yemek istemedi yavaş yavaş düzeliyo ama yemek yedirmeye çalışırken ağlayarak anne meme meme diyo bebeğim birde dede diyo tosun paşam sizin minişler ne diyoo

gecmış olsun bızımde aşımız cmt ınş ateşlenmez korkuyorrum ben de.maş.bızımkı sadece uykusu geldıgınde ee eee dıyor başkada bışe yok

bende açık süt alıp evde mayalıyorum ama yoğurdu sevmedi gitti benim

Herkese merhaba... Uzun zamandır giremiyordum geçmişi okurken gözüme takıldı söylemeden geçemeyeceğim. Arkadaşlar ben gıda mühendisiyim lütfen sokak satıcılarından açık süt almayın alıyorsanız da bebekleriniz için kesinlikle kullanmayın bu sütler hiçbir denetimden geçmiyor.Belki hasta bir hayvanın sütü hayvanlara da antibiyotik veriliyor ve bizimki gibi onların da sütüne geçiyor ve bu sütler her türlü hileye müsait. Kapalı/ambalajlı sütlerde belirli kriterler var bu kriterlere göre sütler seçilip işleniyor ayrıca açık satılan sütler her türlü bozulmaya daha açık.Her ne kadar evde kaynatıyor olsanız da bu pastörizasyon için yeterli değil.Gıda zehirlenmelerinin ya da bağırdak enfeksiyonlarının çoğunun sebebi et ve süt ürünleri. lütfen bebekleriniz için bunlara dikkat edin. Sevgiler....

bilgilendirmeniz için teşekkür ederim ama kafama takılan bir iki şey hazır bulmuşken sizi sorayım.

uht sütleri mi pastörize süt mü kullansak daha iyi
birde kayınval,demler köyse oturuyorlar, ordan biliyorum, köyde süt toplama yer adında bir yer var. hayvanı olup sütünü satan herkes oraya gelir, bütün sütler aynı yerde toplanır, bu hp bildiğimiz markalar hemde. tek bir denetim var. eğer köyde toplanan sütte bir sorun var ise o köyden süt almıyorlar. ayrıca toplanan süt her gün fabrikaya gitmiyor 2-3 günde bir. yani işlemden geçene kadar bir süre geçiyor. yani diyorumki güvendiğimiz birinden açık süt alsak daha taze olmaz mı ? hatta belki de daha güvenilir ??

hamileliğiniz hayırlı olsun, tebrik ederim, benimde ablamla aramda 1 yaş 3 ay var, nasip olursa sizinkilerde böyle olacak, beraber aynı beşikte büyütürsünüz inşallah

hayırlı olsun cnm hangi korunma yöntemini kullanıyordunuz

günaydın kızlar bana yardım edin bebeğime çok kızıyorum sinirlerim yıprandı uyumayınca kızıyorum mamasını yemeyince kızıyorum mızırdanınca kızıyorum çok kötü bir anneyim banamuhtaç benim parçam olan yavrumu üzüyorum sinirlerime hakim olamıyorumeşim tarafından anneliğim tenkit ediliyor yardım almam lazım ama eşiminde o bunu kabul etmiyor beni bu hale getiren o bebeğime kızmak istemiyorum ne yapabilirim akıl verin lütfen bebeğim olmayacak diye ağlayan benim normal doğum yapamadım diye ağlayan benim acaba sezaryen olduğu için mi böyleyim sezaryen olan anneler daha çok depresyona giriyormuş bebeklerini kabullenemiyormuş vs.... evde inşaat var doğalgaz pencere o bitince memlekete tayin çıktı taşınıyoruz hiç istemediğim halde oldu kaçınılmaz son geldi dört senedir rahattım karışanım yoktu şimdi kalabalığın içine düşücem daha neler yaşıycam kim bilir....

kucagımdayken veya oturur pozisyondayken poposunu ıleri geri hareket ettiriyor....hani çişini yaptığı yer kaşınıyormuşta sürtünmek istiyormuş gibi....böyle tuhaf bi hareket...

anladım benimki öyle yapmıyor

kızlar yeni sorunumuz iştahsızlık,1 hafta önce yediğinin yarısını ancak yiyor ve çok huzursuz,hatta eftalim büyüme atağı olabilir demişti ama huzursuzluk hat safhada,yemek konusunda yanlış birşey yapmak istemiyorum,zorlamamak gerekiyor ama aç olunca da bekle bekle diye kendimi sakinleştiriyorum,ilerde kaşık elimde arkasından bir lokma yesin diye koşturmak istemiyorum,bunun için lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum,sizler nasıl besliyorsunuz,öğünleri arasında kaç saat bekliyorsunuz,hangi miktarlarda veriyorsunuz?bunları soruyorum ama her bebeğin kendine özgü miktar ve sürenin farklı olduğunu bilerek soruyorum aslında...yine kafam karışık,yardım!:18:

diş olabilir benimkide huysuz ben hafif iki nokta beyazlık gördüm ama ablam ilk dişi hemen çıkmaz dedi

mrb kızlar nasılsınz:KK16:
kaç gundur yazamıyorum hastalandım mıde bulantısı baş agrısı bagırsaklarım bozuldu ıkı gunde 2 kılo verdım tam serum ıgne derken ıyıleştım mıde bulantısından baş agrısından şuphelenıp gece 5 te gebelık testı bıle ıstedı dr.bebkle hastalık çok zormuş uyumak ıstıyorsun o uyumuyor acıkıyor altını kırletıyor bı şekılde bakmak zorundasın.

yarın aşılarımız var bakalım bızım kız ek gıda dan sonra kaç kg oldu.bu ara benı delırtıyor işine gelmezse agzını kapatıyor zorla hıç bırşey yedıremıyorum ıstemezse yemez kaşıgı tutuyor fırlatıyor puskurtuyor bırde uyku rolu yapıyor benım uyanık kızım yedırrken sonra bakıyorum zorundan uyumuş:))

çok geçmiş olsun bende yaşamışdım ishal bulantı çok zor oluyor bebişle ben hastaneye bile gidememiştim lavaboya bile yürüyemiyordum eşim ilaç getirmişdi ağlamışdım kimse yok diye:))
ay ek gıda işide zor çok uğraştırıyor bıdıklar:)

geçmiş olsun cnım aynen bende gripten ayakta duramıyorum 3gündür yinede 7 de kalkıoruz o gün içinde kaç kez uyuyo ama ben yatıp dinlenemiyorum yinede..

sanada geçmiş olsun

kızlar kızıma 6aylık kalça filmi çektirdik kalçasındaki kıkırdak kapanmış yürümesinde sorun olur yük binince kırılır gibi bişiy dediler fakültede göstericez filmleri verdik bizi arıycaklar görüşmeye çağrıcaklar karar vericekler ama çok üzgünüm kızıma dua edin lütfen nasıl bişiy olduğunu hala tam anlamadım bugün yarın çağrırlar ...

geçmiş olsun ilk kez duydum inşaallah iyi olur

kızlarrr nerdesınız bu ara yıne pek kımse ugramıyor ya da denk gelemıyoruz

benım aşımız vardı dun ama gıdemedık drumuzun ışı çıkmış cmt gtcez sorun çıkmazsa.benım kızım hala benden ayrılmak ıstemıyor pusette,salıncakta bıle durmuyor yan yana olsakta ılla kucakta olcak ya da onunla ılgılencem konuşcm

inşaallah çok ateş yapmaz,ilgiye biz alıştırdık sürekli konuşunca alıştılar

ay hayırlı olsun Allah yardımcın olsun,neyle korunuyordunuz gerçi bizde faaliyet yok kardeş olduk eşimle onda da hamile kalıırm diye ödüö kopuyor

aşılar çok bozuyor düzenlerini

günaydın kızlar bana yardım edin bebeğime çok kızıyorum sinirlerim yıprandı uyumayınca kızıyorum mamasını yemeyince kızıyorum mızırdanınca kızıyorum çok kötü bir anneyim banamuhtaç benim parçam olan yavrumu üzüyorum sinirlerime hakim olamıyorumeşim tarafından anneliğim tenkit ediliyor yardım almam lazım ama eşiminde o bunu kabul etmiyor beni bu hale getiren o bebeğime kızmak istemiyorum ne yapabilirim akıl verin lütfen bebeğim olmayacak diye ağlayan benim normal doğum yapamadım diye ağlayan benim acaba sezaryen olduğu için mi böyleyim sezaryen olan anneler daha çok depresyona giriyormuş bebeklerini kabullenemiyormuş vs.... evde inşaat var doğalgaz pencere o bitince memlekete tayin çıktı taşınıyoruz hiç istemediğim halde oldu kaçınılmaz son geldi dört senedir rahattım karışanım yoktu şimdi kalabalığın içine düşücem daha neler yaşıycam kim bilir....

aılevı sorunlar yuzunden bebegını kaldıramıyorsun bence rahat ol canım mesafelı davranırsın sende.

naber kızlar kaç aydır giremedim özlemişim valla kızım yarın tam 7 aylık olacak inş. 1 ay erken doğmuştu..
kilo olarak pek gelişmedi ama çok hareketli pıtır pıtır emekliyo cadı sizler napıyosunuz

kızlar nerdesiniz eskiden burası takır takır dolardı sayfaları okumaya yetişemezdim şimdi kimseler yok bence şimdi hamilelikten daha çok birbirimizin paylaşımlarımıza ihtiyacımız var. şu facebok olayından sonra dağıldı burası yaa keşke hiç açılmasaydı face sayfası...

mrb arkadaşlar hayırlı dilekleriniz için hepinize tşkler
korunma yöntemimi sormuşsunuz benim eşim kondomla korunuyordu spiral taktırmamıştım adetlerim sancılı geçtiği için sancı yapabileceğini söylediler bebeğimide emzirdiğim için ilaç alamazdım o yüzden taktırmamıştım keşke taktırsaydım şuan çok halsizim hem hamilelik hem bebeğimin emmesi birde grip oldum bırakın bebeğimi kendime hayrım yok zaten iştahsızdım iyicehiç bişey yemez oldum kendimi çok kötü hhissediyorum sürekli uyumak ayağa bile kalkmamak istiyorummm Allah ım kolaylık verir inşş

ne acelesi varsa benim kızımda emekliyor

erenhavacım geceleri kızını beşiğindemi yatırıyorsun bilmiyorum ama
kendi yatağına alsan
koyun koyuna yatsan
o zaman bebecük sana doyar ve gündüz seni rahat bırakır birazcık
küçücük bi öneri benden
eşimle aramıza alıyoruz
hem üşümüyorda üstünü açıpta
bir hafta dene bakalım

bilgilendirmeniz için teşekkür ederim ama kafama takılan bir iki şey hazır bulmuşken sizi sorayım.

uht sütleri mi pastörize süt mü kullansak daha iyi
birde kayınval,demler köyse oturuyorlar, ordan biliyorum, köyde süt toplama yer adında bir yer var. hayvanı olup sütünü satan herkes oraya gelir, bütün sütler aynı yerde toplanır, bu hp bildiğimiz markalar hemde. tek bir denetim var. eğer köyde toplanan sütte bir sorun var ise o köyden süt almıyorlar. ayrıca toplanan süt her gün fabrikaya gitmiyor 2-3 günde bir. yani işlemden geçene kadar bir süre geçiyor. yani diyorumki güvendiğimiz birinden açık süt alsak daha taze olmaz mı ? hatta belki de daha güvenilir ??

Ben uht süt tercih ediyorum.Pastörize sütlerde insan sağlığını tehdit eden çoğu mikroorganizma inaktif oluyor uht(ultra high temprature) sütlerde ise tamamı inaktif oluyor.Toplanan sütler fabrikalarda tekrar kontrolden geçiyor fabrikaya ulaşmadan önce gözden kaçmış birşey varsa bunlar tespit ediliyor.Tazeliğe gelince işlenen süt ambalajlandıktan sonra da açılıncaya kadar tazeliğini korur.Sevgiler.

hayırlı olsun canım dugununuz.ben ınek sutu ıle yapyrm keçı sutu sıparışı verdım daha gelmedı.1 kavanoz yapıyorum.
tahıllı kuş uzumlusunu aldım ben ama hıç sevmedı.tahıllı ballı kahvaltısını aldık onuda kahvaltısına katıyorum

hayırlı olsun düğününüz canım.ben yoğurdu günlük inek sütünden çay bardağıyla yapıyorum

canım iyice bize bağlanıyolar ve ilgi istiyolar gerçekten.

sağolun kızlar

hayırlısı olsun cnm bizim topiğin ilk hamilesi sensin yanlış hatırlamıyorsam
bir de hep eskiden beri duyduğum hamileyken emzirilmez bebek diyorlardı onu bir doktora sorsan iyi olur bence. ama sütünü bir tatsana acı olur derler öylemi acaba zaten öyleyse kendi bırakır herhalde

gecmış olsun bızımde aşımız cmt ınş ateşlenmez korkuyorrum ben de.maş.bızımkı sadece uykusu geldıgınde ee eee dıyor başkada bışe yok

aynen bizimki de eee ee diyor başka şeyler de söylüyor ama ne söylediğini daha anlayamıyoruz

cnm herşeyde bir hayır vardır oraya gidicez kötü olacak deme belki de sizin için hayırlı olur onu bilemezsin ki senin psikolojin bozulmuş bir psikolağa görün bence. ben de sezeryan ile doğum yaptım dediğin gibi bir şey yok onunla alakası olduğunu zannetmiyorum arada benim de sinirlendiğim oluyor ama bir gülüşü beni sakinleştirmeye yetiyor.

selam kızlar

benim cimcimem 5-6 gündür emekliyor maaşallah
yani 5,5 aylıkken emeklemiş oldu

maşallah nasıl oldu yere filan mı bırakıyosunuz

Son düzenleme:
kızlar şu sebze çorbasını nasıl yapıyorsunuz? benim ki hiç sevmiyor.
bir de yoğurdu her gün taze mi mayalıyorsunuz? ben dün keçi sütü ile mayaladım ben tadını pek beğenmedim ama kızım biraz yedi şükür dün verdim bugün de verebilir miyim yarın tekrar mayalarım

maşallah nasıl oldu yere filan mı bırakıyosunuz

evet oyun halısında oynuyordu 3. ayından beridir 3,5 aylıkken dönmeye
4 aylıkken sürünmeye
5,5 aylıkkende emeklemeye başladı
şimdi heryerde geziyor maaşallah
küçücük birşey yerde gezerken çok komik oluyor

ben de keçi sütünden yoğurt yaptım su gibi oldu hiç tutmadı bunu dökmek lazım dedim akşamdan dışarda da bıraktım ama sabah kalktığımda daha koyuydu ama
tadı çok kötüydü attım ben de
tekrar deniycem keçi sütüyle ama beğenmezse ısrar etmem
inek sütüylemi denesem devam mamasıyla o zaman bilemiyorum.

canım hepimiz zorlanıyoruz Allah sabır versin hepimize annelerimiz gibi falan dayanıklı değiliz seni çok iyi anlıyorum bu ailevi olayları doğumdan sonra yaşamayan çok az insan vardır herhalde .benim eşimde tez hazırlıyo sınavı var tam bir öğrenci çok stresli bir dönemde izinli olduğum için tek başıma bakmaya çalısıyorum 2 hafta anneme gittim biraz nefes aldım. memleketiniz de belki
aileler yardım eder şimdiden öyle düşünme.

korunma yöntemimi sormuşsunuz benim eşim kondomla korunuyordu spiral taktırmamıştım adetlerim sancılı geçtiği için sancı yapabileceğini söylediler bebeğimide emzirdiğim için ilaç alamazdım o yüzden taktırmamıştım keşke taktırsaydım şuan çok halsizim hem hamilelik hem bebeğimin emmesi birde grip oldum bırakın bebeğimi kendime hayrım yok zaten iştahsızdım iyicehiç bişey yemez oldum kendimi çok kötü hhissediyorum sürekli uyumak ayağa bile kalkmamak istiyorummm Allah ım kolaylık verir inşş

bir de yoğurdu her gün taze mi mayalıyorsunuz? ben dün keçi sütü ile mayaladım ben tadını pek beğenmedim ama kızım biraz yedi şükür dün verdim bugün de verebilir miyim yarın tekrar mayalarım

canım hepimiz zorlanıyoruz Allah sabır versin hepimize annelerimiz gibi falan dayanıklı değiliz seni çok iyi anlıyorum bu ailevi olayları doğumdan sonra yaşamayan çok az insan vardır herhalde .benim eşimde tez hazırlıyo sınavı var tam bir öğrenci çok stresli bir dönemde izinli olduğum için tek başıma bakmaya çalısıyorum 2 hafta anneme gittim biraz nefes aldım. memleketiniz de belki
aileler yardım eder şimdiden öyle düşünme.

hayırlı olsun canım

ben 2 günlük mayalıyorum günlük veya pastörize inek sütü ile.keçi sütü ve devam maması ile denemedim
sebze çorbası patates havuç ve pirinçli yaptım zeytinyağı ekledim

X