- 24 Haziran 2011
- 325
- 0
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #54.441
canım maalesef stres üzüntü derken sütüm azaldı moralim iyiyse sütümde iyi benimki etrafa çok meraklı gündüz emizirirken sürekli başını çekip etrafı izliyor suratıma bakıyor ben konuşana kadar memeye dönmüyor böyle olunca emdiği 3-4 dk e sütümde artık fışkırmadığı için bu sürede midesine çok bişey gitmiyor gece uyurken emzirebiliyorum, kilosu 3. aydan itibaren düşmeye başladı 500-500-300 gr alınca mecburen geçtik ek gıdaya çünkü biberon maması almıyor biberonuda almıyor zaten artık önceden sütümü sağıp veriridim bazen alırdı zaten kaşık maması veriyorum şimdi biberon almıyor diye bizim doktorda 6. aydan sonra dedi ek gıdaya ama dediğim gibi biberon maması almayınca ek gıdaya geçtik doktorda patron o ne istiyorsa onu vereceksniz dedi, ramazanda memlekete gittik bütün düzeni alt üst oldu kuzumu hastalıklar peşpeşe geldi şimdi kurbanda yine gidicez gtmek istemiyorum ama beni kim dinliyecek,süzgecim tel değil telde varda plastik kenarlı olanlar varya ondan geçiriyorum ben
çok haklısınız,stres,dinlenme sütü çok etkiliyor,her bebeğin ek gıdaya geçişi farklı olabiliyor,kimine süt yetmezken kimi de gelişimi ve becerilerinin gereği ek gıdaya erken geçebiliyor,elbette anne sütünün yerini hiçbir şey tutmuyor ama süt azken de illa anne sütü alacak diye ısrarcı olmamak gerekiyor,neticede bu aylarda zihinsel gelişimleri kadar fizilsel ve ruhsal gelişimleri de bir o kadar önemli,ben de ek gıdaya yeni başladım ve fikirlerinizi istedim,bizim de 6 ayımız dolmadı,çevremizde hem arkadaşımız hem de doktorumuz o kadar pediatrist var ki;kimi asla başlama,bebeğin gelişimi önde gidiyor 6 ay sadece anne sütü dedi,kimisi ek gıdaya geçişteki kriterlerin (destekli oturma,doğum kilosunun 2 katına ulaşması,kaşığı takip etmesi,anne babanın ağzına yemek yerken uzanması,elinde bir nesneyi tutabiliyor olması,kaşığı diliyle geri itmemesi..vs)bebeğimizde bulunduğunu ve başlayabileceğimizi söyledi derken biz de geçiş yapmış olduk.uzun lafın kısası bence doğru kararı almışsınız ,çünkü bir bebeği annesinden başka kimse daha iyi tanıyamaz,nasıl ki bebeklerimiz aynı doğum haftasında dünyaya gelmiyorlar,aynı kiloda doğmuyorlar,gün içerisinde aynı miktarda uyumuyorlar,aynı hareketliliğe sahip değiller ve de aynı ayda diş çıkarmıyor,emeklemiyor ,yürümüyorlarsa ek gıdaya geçişte de kalıplaşmış 6.AY diye bir standart yok,olmamalı(bu benim şahsi fikrim)bu nedenlerden dolayı erken ek gıdaya geçmek zorunda kalan,sütü az olan ya da bebeği çok istekli diye birşeyler tattıran anneler neden 6 ay sadece anne sütü veremedik diye üzülmesinler,sağlıcakla kalın