2011 Nisan Anneleri

menünüz güzelmiş canım, biz bunlara ek olarak yumurta yiyoruz, labne peynir tattırdım bugün birde. bugün tarhana çorbası yapacaktım içine seninki gibi biraz pirinç atayım bari :) birde muza başlamamıştık, denesem mi diyorum

hayırlısı olsun allah analı babalı büyüytsün
ben 15 sene çalıştıktan sonra işi kızım için bıraktım e tabi artık bu kadar da yeter dedim. :))

evet hakikaten yetermiş artıkk.daha benim için baya zaman var ama darısı bana ...

valla ben çorbalarda pirinç ve patatesi kulllandığımda ve arka arkaya 2 gün verirsem kakasını zor yapıyor bende ara vererek yediriorum dün tam 6 aylık oldu kızım ve yoğurta da başladık kendim mayalayıp küçük cam kaplara koyuyorum çok severek yiyoruz.. p.tesi itibari ile de artık kahvaltıya başlıycaz ama hala nasıl bir menü vermeliyim bilemedim doktorum milupa aptamil in içine bebe bisk. tuzsuz peynir reçel ymurta sarısının 4/1 ini koyarak başla dedi bu şekilde deneyen arkadaşlar varmı tecrübelerini paylaşsa....:92:

ben 10 gündür kahvaltı veriyorum artık standarda bağladık gayet de severek yiyor. ben içine:
60 cc kendi sütüm(yoksa devam sütü)
çeyrek muz
çeyrek yumurta sarısı
yarım bebe etimeği(bebe bisküvisi şekerli diye ben bebe etimeğini keşfettim onu kullanıyorum)
1 tatlı kaşığı labne
2-3 gündür yeni yeni yarım ceviz koyuyorum
hepsini robotta çekip veriyorum gayet lezzetli oluyor tavsiye ederim

mrb kızlarrr
benım kızım meme ıstıyor zamannda emmedı şimdıde koparcak gıbı çekıyor makıneyle sagıyordum uykuluysa keyfıne gelırse emıyordu.
kahvaltıyı karıştırınca yemek ıstemıyor benımle bırlıkte tek tek verırrsem ıtırazsız yıyor genelde hepsınde oyle sadece sebze çorbasını sevdı bazende yogurdu severek yıyor bazen meyva suyunu hele muhallebıyı hıç sevmedı.bellı olmuyor yıyceklere karşı tutumu

kahvaltıyıda labne peynır pekmez tereyag yumurta etımek aptmıl ıle yapıyorum arada ıçıne mılupa tahıllı ballı kahvaltıdan da katıyorum

herkese merhabalar,bizim son günlerde aşırı bir huysuzluğumuz var,sürekli ayakta gezdirilmek istiyor,5 dakika oturmak,soluklanmak mümkün değil,kucağımda oturtsamda başını geriye atıp ayaklarını direyerek yukarı doğru kendini ittiriyor ve sürekli ıh ıh ıh ıııııh,başka birşey yok,şükür ki bir hastalık belirtisi de yok ama bu yeni durumu çözemiyorum,kollarımda takat kalmadı,gündüz uykuları çok kısa zaten 20-30 dk ve akşama kadar 3 kez yatıyor,bu durumu yaşayan ya da bir fikri olan var mı?herkese sağlıklı ve bol neşeli günler

Kızlar bana bebek stıkerı yaparmısınız.ben hala hamılelıkte gorunuyorum.nasıl yaptınız sız bebek stıkerlerını.bırde tarhana corbasına erken degılmı kızlar.benım bebegım 13 nısanda dogdu.benım kzımda zayıf.ustelık grıp oldu.ne yapabılırım grıp ıcın kızıma.opuyorum hepınızız.hayırlı cumalar hepınıze guzel anneler

selam canım.cam kapları nerden alıyosunuz.yani nasıl bu kaplar.kavanoz seklındemı.bende yapacagım yogurt hala yapamadım.

canım maalesef stres üzüntü derken sütüm azaldı moralim iyiyse sütümde iyi benimki etrafa çok meraklı gündüz emizirirken sürekli başını çekip etrafı izliyor suratıma bakıyor ben konuşana kadar memeye dönmüyor böyle olunca emdiği 3-4 dk e sütümde artık fışkırmadığı için bu sürede midesine çok bişey gitmiyor gece uyurken emzirebiliyorum, kilosu 3. aydan itibaren düşmeye başladı 500-500-300 gr alınca mecburen geçtik ek gıdaya çünkü biberon maması almıyor biberonuda almıyor zaten artık önceden sütümü sağıp veriridim bazen alırdı zaten kaşık maması veriyorum şimdi biberon almıyor diye bizim doktorda 6. aydan sonra dedi ek gıdaya ama dediğim gibi biberon maması almayınca ek gıdaya geçtik doktorda patron o ne istiyorsa onu vereceksniz dedi, ramazanda memlekete gittik bütün düzeni alt üst oldu kuzumu hastalıklar peşpeşe geldi şimdi kurbanda yine gidicez gtmek istemiyorum ama beni kim dinliyecek,süzgecim tel değil telde varda plastik kenarlı olanlar varya ondan geçiriyorum ben

canım aşı ateş yapmasada huzursuzluk yapıyor benimkinde öyle oluyor yani, bek benimkide ek gıdaya güvenip az emiyor öyle olduğu zaman o gün ek gıda vermiyorum memeye mecbur kalıyor

ben denedim kabız olmasın diye çorbalarına zeytinyağı koyuyorum,yumurta sarısını denedim sevdi

zeytinyağını bol koy çorbalarına

güzelmiş kahvaltınız

sevdiği bişeyler olsunda canım sevmediklerinide ilerde sever maşaallah:)

ya diş ya da büyüme atağıdır

BEBEKLERDE BÜYÜME ATAKLARI

Bebislerimiz cok cabuk büyüyorlar her gün her saat degil mi?Ve özellikle ilk aylarda durmadan agladiklari, daha SIK emdikleri yada daha SIK mama istedikleri, daha cok kucakta kalmak istedikleri dönemler oluyor ve birden bu dönem geciyor hersey normale döndü derkennn yine böyle bir dönem geliyor degil mi?Sanirim cogumuza tanidik geliyor bu cümleler.
Psikologlar 25 yil gibi uzun bir zaman diliminde bebek gelisimlerini inceledikten sonra bebeklerin dogumdan sonra belli haftalarda beyin fonksiyonlarinin gelismesi dolayisilya „büyüme ataklari“ (böyle ceviriyorum türkceye ben almancadan) denilen devreleri gecirdiklerini farketmisler.Hafta hafta olan bu büyüme ataklari sonucunda bebisler hep yeni bir beceriyle büyümelerine devam ediyorlar.Yani önce bir adim geri (daha SIK aglama, daha –huzursuz olma...vs) ve bu atak gectikten sonra bir adim ileri..Böyle haftalarda dahacok enerjiye ihtiyaclari oldugu icin daha SIK Emerler yada tam tersi istahlari kapanabilir.yani beslenme düzenleri bozulur.Bazi bebekte birkac gün sürüyor bu ataklar bazi bebek 1 haftada atlatiyor.Beyin fonksiyonlari gelisirken organizma da uyum saglamaya calisiyor bu gelisime.Organlarda büüyor ve kücücük bebislerimiz daha Sik agliyor uyku düzeni degisiyor, beslenme düzeni degisiyor...Bu haftalari yazacagim size..Bunlari bilinc e ben kizimi daha iyi anlayip daha sabirli olabiliyorum.
Yalniz bebeginiz 2 hafta gec dogduysa örnegin 2 hafta önceden takip edeceksiniz bu haftalari 2 hafta erken doyduygsada 2 hafta geriden gidecektir.Haftasi haftasina günü günüede olmayabilir gelisim atatklari.her bebek farkli cünkü.

Ah unuttum birde bebeklerimiz kendini böyle haftalarda nasil hissediyor kisaca ondanda bahsedeyim..Büyüme ,gelisme ataklari sirasinda bebegimizin dünyasi yine alt üst oluyor.Tanidigi bildigi gezegene geri dönmek istiyor yani annesinin karnina bu yüzden daha cok kucak istiyor..Bagirarak „bana yardim ettt“ diyor..Böyle dönemlerde daha cok ilgi göstermeliyiz bebislerimize, onlari anladigimizi hissettrimeliyiz yeni seyler ögrenirken onlara destek vermeliyiz..HEr ataktam birkac gün sonra yeni bir beceriyle cikiyorlar karsimiza (örnegin nesneleri daha dikkatli gözlemlemeye baslamak, nesneleri tutmak, gülümsemek gibi)

Haftalar:
5.Hafta
8.Hafta-(bazi bebklerde 9.haftada olabilir)
12.Hafta
15.Hafta(bu seferki atak dönemi 15 ile 19.haftada olabilir yada birkac gün tekrarlayabilir)
23.Hafta(yada 26.Hafta)
34..Hafta(37.haftaya kadar sürebilir yada birkac günlük sürelerle tekrarlayabilir)
42.Hafta(46.haftaya kadar)
51.Hafta( yada 52.)

Bunlar yaklasik olarak haftalar yani sizin bebisnizin tam dogum tarihine göre bir hafta erken yada bir hafta gec baslayabilir bu gelisim ataklari..Unutmayin yeni geldikleri gezegende yalniz olmadiklarini hissetmeye bu haftalarda dahada cok ihtiyaclari varJ

benım kızımın herzaman kı halı kucagmdan ınmez 1 dk ayrı kalamıyor benden hep yannda olcam

hayırlı cumalar kızlar..umarım herkesin bebişleri iidir..biz ek gıdalarla mücadele ediyoruz..biraz yol katettik aslında..allaha şükür6. ayımız dolmak üzere ama ben 15 gündür kahvaltıda veriyorum..aslında doktora da daha gitmedik ama ben yavaş yavaş başladık..1 günlük menümüz şöyle..

sabah: 1/4 yumurta sarısı haşlanmış..1 çay kaşığı beyaz yada labne peynir..2-3 tane bebe bisküvisini de ıhlamurla ıslatıyorum..öksürüğümüz olduğu için de ıhlamur da veriyorum sabahları..ben ayrı ayrı veriyorum tatlarını alması için..kucağıma alıyorum benle birlikte yiyior..reçel veriyorum bazen..ekmeği domates suyuna batırıp veriyorum..döke saça da olsa bişeyler yiyor..mamaya karıştırmıyorum..o zaman bebek bana kahvaltı yapmış gibi gelmiyo nedense..

ara öğün:meyve suyu yada püresi..muz şeftali üzüm yada elma oluyo genelde..

öğlen:bazen veriorum bazen atlıyorum öğle öğününü..ya sebze çorbası ya da devam maması..

ikindin :yoğurt..

aralarda emiyor..emdiği de 5 dk..etrafa dönüp bakmaktan çok zor emiyor ama emiyor..

bide benim kızım artık biberon almıo alıyorda zorla..eskiden bi heves emerdi..sütüm de arada azalıo sütüm biterse geceleri napcam diye düşünüyorum.inşallah uykusunda emer..hangi marka biberon kullanıyorsunuz kızlar?nuk avent var..nuk severdi şimdi pek sevmio.

bunun haricinde ben yediğimiz yemeklerin suyuna ekmek batırıp veriyorum..valla o yasak bu yasak..o kadar takmıoyrum artık..yemeğim baharatsızsa veriyorum ama salça ve tuz oluyo tabiki..tabi doyumluk değl ama tattırıyorum inanın daha zevkle yiyo..sonuçta onlarda ağzının tadını bilio..tatsız tuzsuz çorba verdimmi yemiyo yavrum..

bizimki de devamlı ııh ıııhh diye gezio..pek sıkılgan..olacak napalım kucakta gezmeyi sevior ama böle böle büyücekler..bizden bukadar..herkese ii akşamlar..

ya diş ya da büyüme atağıdır[/QUOTE]verdiğin büyüme atağı bilgileri için teşekkürler,yalnız etrafımdaki herkes ne bitmez büyüme atağınız varmış diyor.çünkü ben her huysuzluğunu büyüme atağına yorup,bak şu haftasındaki atağı geçiriyoruz der dururum,netice de inşallah bu da öyledir ,yeter ki büyüme atağı ya da diş olsun,çay bardağıyda akşam denedim hafif çıt çıt ses geliyor gibi ama ağzını zorla açıyor paşam, görebildiğim kadarıyla abartı bir beyazlık ve kabartı yok ama o ses nereden geldi merak ediyorum,dişlerini dört gözle bekliyoruz

Son düzenleme:
kızım yeniden hasta oldu
bu üçüncü, cok üzüldüm, burnu hafif akıyor, biraz ateşi artıyor..
salyaları çoğaldı, dişlerinden mi acaba diyorum, ama burun akıntısı falan olmazdı dimi, huysuz. gece hiç uyuyamadık ve devamlı gaz var,

yanında ayrılmak ne mümkün, gözleri hep üstümde, tabi kucağımda olmadığı zamanlar :)
birde bugün ülker hero dan numune istemiştim, geldi, 1 kavanoz maması, 1 paket bebe bisküvisi, 1 paket sütl pirinçli..

,diş çıkaran bebeklerde burun akıntısı olur mu arkadaslar ?? oğlumda olmamıştı..

benim diğer iki bebeğimde de burun akıntısı olmamıştı,bildiğim ve yaşadığım kadarıyla huzursuzlık,iştahsızlık,hafif ateş ve ishal olabiliyor,geçmiş olsun

benim diğer iki bebeğimde de burun akıntısı olmamıştı,bildiğim ve yaşadığım kadarıyla huzursuzlık,iştahsızlık,hafif ateş ve ishal olabiliyor,geçmiş olsun

menün gayet hoş canım bende dün ıhlamurla ezdim bebe bisküvisini terayağ ve pekmezde kattım onlarda öksürüğe iyi geliyormuş,ben kahvaltıya henüz başlamadım labne alıyımda başlıyım artık bende senin gibi ayrı ayrı vericemsonraan alıştırması zor olur domates suyu veriyorums seviyor alerji yapmadı yumurta sarısınıda sevdi maşaallah:)

etrafdakileri boşver bebeğini en iyi sen tanırsın,banada yürüteç almıycam deyince uzaydan gelmişim gibi bakıyorlar diyorum ne faydası var yürümeye hiç ben rahat edicem diye bebeğimi tehlikeye atamam bir sürü ev kazası oluyor onda hemen ay benim oğlum bindi ay hemde yürüdü emekledide bişey olmadıda banane ya benim oğlum böyle büyüyecek senin oğlun beni ilgilendirmiyor... ay amma dolmuşum:))) hemdebenimki oyun halısını çok seviyor yuvarlanıp duruyor bir sürü oyuncağı var birini bırakıp birini alıyor

geçmiş olsun banada geldi ülkerden dün:)

benimkinde öksürük yaptı, ay senin üç tane mi bebişin,damakda beyazlıkda oluyor mu?

Son düzenleme:
benimkinde öksürük yaptı, ay senin üç tane mi bebişin,damakda beyazlıkda oluyor mu?
evet bu 3.,ama 5-6 da olsa her bebek kendi özellikleriyle geliyor ve yeni tecrübeler yaşatıyor,kızım 13 oğlum 10 yaşına girdiler seneler sonra herşey yeniden başladı ve iyi ki de başladı:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…