2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar bebeklerinizi gece ve gündüz ne kadar süre uyuyor. benim oğlum çok uyuyor gibi sanki.dün akşam 22:00 de uyudu sabah 7 ye kadar hiç uyanmadı. 7 de uyandı 11:00 gibi tekrar uyudu. şimdi uyuyo. 13:00 gibi uyanır bir kaç saat uyanık kalıp 17:00 gibi uyur tekrar. 19: 00 gibi kalkar ve akşam yine 22:00 gibi uyur. uyuması içinde hiçbirşey yapmıyorum gözleri kızarıyo sakinleşiyo yatağına bırakınca 2 dakika sonra uyumuş oluyo kendisi. sizde durumlar nasıl? uykuyu çok mu seviyo acaba?

canm ne güzel tam olması gerektiği gibi.benm oğumda akşam 21:00da uyuyup sabah 5:30 ile 7:00 arası uyanıyor.tabi 5:30da uyanınca ben uykusuz kaıyorum ve genelde o saatte uyanıyor.gece en az 3 kez uyanıyor.aslında kesintisiz uyuyailirler artıkne güzel senn bebeğin çok uyumlu bi bebek sanırım.gündüz uykularıda gayet iyi.benm oğumda iki defa ikişer saat uyuyor.tai u sıralar dişten dolayı uyumadığı oluyor.hemde hiç işey yapmadan uyuyormuş ya süper.ben önceleri ayağımda yarım saat sallıyordum sonra aıştırdım şimdi bende koyuyorum uyuyor.

Son düzenleme:
benim kızım da uykuyu seviyor. gündüz genelde 2 kere bazen 3 uyuyor. sadece bu aralar gece uykuya geçişi çok geç olmaya başladı. acaba gündüz uyuduğu için mi?
ben de sallamıyorum. emerken uyuya kalıyor yerine koyuyorum.

benim kuzu 7buçuk aylık.akşam 11 gibi uyuyo sabah 7 gibi yarı uyanıp sütü içiyo sonra hemen uyuyo 10 gibi tamamen uyanıyo sonra 1 gbi tekrar uyuyup 3-4 gibi uyanıyo sonra en son akşam 7 gibi yarım saat uyuyo ama ben bu uyku düzenini kendim oluşturdum ve menmunum çünkü bana uygun oluyo.
ama şöyle bir sıkıntı var dün kendi başına ayağa kalkmaya başladı tabi koltuğa falan tutunarak şimdi sırf ayağa kalkcam diye uyumak istemiyor inşallah geçer bu durum.

mutlu yıllar güzel mayıs annişleri bebişlerimizi kucağımıza almak için kos koca bir seneyi arkamızda bıraktık şükür:))

kizlar valla sizin bebislere MASALLAH diyorum :nazar:

negüzel uyuyuyolar MASALLAH :nazar: benim kizim gece 2,3 uyuyor oda zorla kucagimda nnineler söylerek sabah 7 dedimi ayakta ama o 4,5 saat icinde 2 defa yine uyaniyor :KK43: gündüzde en fazla 2 saat uyur oda yine toplam 2 saat uyumaz yarim saat uyur uyanir sonra yine ayni

ben napcamda cadimin uykusunu düzene sokacagim nasil bukadar uykusuzla dayaniyor anlamiyorumki

arkadaşlar bebeklerinizi gece ve gündüz ne kadar süre uyuyor. benim oğlum çok uyuyor gibi sanki.dün akşam 22:00 de uyudu sabah 7 ye kadar hiç uyanmadı. 7 de uyandı 11:00 gibi tekrar uyudu. şimdi uyuyo. 13:00 gibi uyanır bir kaç saat uyanık kalıp 17:00 gibi uyur tekrar. 19: 00 gibi kalkar ve akşam yine 22:00 gibi uyur. uyuması içinde hiçbirşey yapmıyorum gözleri kızarıyo sakinleşiyo yatağına bırakınca 2 dakika sonra uyumuş oluyo kendisi. sizde durumlar nasıl? uykuyu çok mu seviyo acaba?

ne güzel işte tam 14 saat uyuyo..Azrada 13-14 saat uyuyo ama gece uykusunda sancısı oluyo ve çok uyanıyo..Bişey yapmadan uyutabilmen çok güzel maşallahh...

teşekkür ederim arkadaşlar uyku yorumlarınız için. bana çok geliyodu ama normal demekki.

dün akşam bir haber vardı tv de. izlediniz mi bilmiyorum. bebekleri yerden 30-40 cm yukarıda pusetlerde taşımak kanser riski taşıyormuş. kirli hava tamda o aralıkta birikirmiş. yerden en az 50 cm yukarıda olmaları gerekiyormuş deniyordu. pusetle yere koymayı hiç önermiyordu uzmanlar.

Ben de uyku yönünden çok rahattım son birkaç güne kadar. akşam 8 gibi uyur gece 1 defa uyanır sabah da 7 gibi kalkardı oğlum ama son günlerde uykuya dalamıyor ve sık sık uyanıyor ama gündüz uykusu iyi şükür. iki defa 2şer saat uyuyor. diş çıkaracak sanırım huzursuzluğu bu yüzden. bu aylarda bu kadar uyumaları normal. o uyuyunca öyle rahatlıyorum ki. eşimle vakit geçirebiliyorum işlerimi yapıyorum.

Herkese Sağlıklı Mutlu Eşinizle çocuklarınızla tüm sevdiklerinizle hayırlı yıllar diliyorum.. Benim oğlumda uyumayanlar gurubunda malesef ne güzel uyuyan bebeklerimize :nazar: maşallah. Kucağımda uyutacağım diye canım çıkıyor.

çoooooooooook uzun bir aradan sonra herkese merhabalar..
Bu ekranı görünce içim bir garip oldu.. ne günler geçti burda yaaa :))) o kadar uzun zaman olduki buraya girmeyeli. bundan sonra ara ara bakyım da hasret gidereyim :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek: bunu yapmayı bile çok özlemişim

selam kızlar.güzel bir yıl olsun inşallah diyerek bu senenin ilk gönderisini yazıyorum :)))

Bu ekranı görünce içim bir garip oldu.. ne günler geçti burda yaaa :))) o kadar uzun zaman olduki buraya girmeyeli. bundan sonra ara ara bakyım da hasret gidereyim :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek: bunu yapmayı bile çok özlemişim

bende senin bu avatar resmine şimdi çoook iyi anlam yüleyebiliyorum..gaz sancısı çeken bebek ne demek çok iyi biliyorum artık :KK37::KK37::KK37:

Merhaba güzel anneler.....:KK16:

Ben Allah izin verirse 2012 yılında ilk defa annelik duygusunu tadacağım.
2012 yılı mayıs anneleri topicinde benim gibi heyecanla bekleyen çok arkadaşım var.
Bir çoğumuz alışverişe başladı veya başlayacak.Fakat öyle diğer topiclerden alınan listelerlede bu işler olmuyor maalesef.
Tecrübeli kişilerin fikirleri bizleri eminim daha güzel aydınlatacaktır.
Bu sebebten ötürü siz tecrübeli annelerin bizlere güzel bilgiler verebileceği bir başlık açmayı düşünüyoruz.
O başlıkta bebek alışverişinden,doğuma kadar herşeyi konuşalım istiyoruz.
Biliyorum şuan bebişleriniz ile ilgilendiğiniz için çok yoğunsunuzdur ama vakit buldukca bizlerede yazarsanız çook seviniriz.:emir_bebek:

Konu başlığımız : "Tecrübeli annelerden 2012 mayıs annelerine tavsiyeler"

canım herhangi bir link varmı? nereye yazıcaz??

Zehracım bizim bi planımız yok..Sizde ne güzel nevrayla buluşuyosunuz...aranıza katılabilmeyi çok isterdimm..
Nevra uzun zamandır yazmıyosun sende..Geçen yazacaktım duncan baharnaz nevra yoklar diye...Özellikle baharnaz kaç zamandır yok...Haberi olan varmı??

evet ya baharnaz nerelerde dilekcim haberin yokmu seninde? bende sana sorayım diordum.

Kızlaaaaaaaaaarrrrrrrrrr hala hareket var burada eski isimleri görüyorum.. Vay beeeeee geçen sene hep buralardaydık bu zamanlar facede gruptan sonra koptuk burdan iyice.. Şimdide tesadüfen girdim bişey bakarken aklıma geldi baktı canlıymış halaa... Çok güzeldi herşey burdayken, dağıldıkk çok özledim ben burayı:)):emir_bebek:

bizdaha buralardayız bebem :KK1:

herkese selam...
ne kadar yoğun bi gün böylee yaaa

selam kızlar.güzel bir yıl olsun inşallah diyerek bu senenin ilk gönderisini yazıyorum :)))

bende senin bu avatar resmine şimdi çoook iyi anlam yüleyebiliyorum..gaz sancısı çeken bebek ne demek çok iyi biliyorum artık :KK37::KK37::KK37:

:

içime mi doğmuştu ne :)))
yaa birkaç gündür yine gaz tavan yaptı bizde.. sürekli yerde yaa üşütüyor sanırım..

Arkadadaşım,üslubun bana göre çok yanlış...burda kimsenin, özellikle ima ettiğin arkadaşımızın öyle bir takıntısı olduğunu sanmıyorum....polemik falan demişsiniz ama polemik yaratmaktan geri kalmamışsınız...Çok güzel eşinizin dr olması eminim kendi alanında iyi bir dr dur ancak bu ülke yanlış teşhislerle hastanın kolunu kesen,bademcik ameliyatı için yatan hastanın s.kesesini alan dr lar da gördü ne yazık ki....:KK43:(((((((((....burda herkes anne ve yeri geliyo duygularımızı ,yeri geliyo büyüklerimizden öğrendiklerimizi bazen dr larımızın önerilerini paylaşıyoruz....size önerim biraz da kendi duygu ve düşüncelerinizle paylaşım yapmanız....vee eleştiride bulunurken uygun bir uslup kullanmanız..

Pardon hanfendi ama sızın meslek ne idi?

herkese selam...
ne kadar yoğun bi gün böylee yaaa
slm hande....
kuzum hoşgeldin ....arada uğrayın canım yaaa.:)))boş bırakmayın buraları...:))
içime mi doğmuştu ne :)))
yaa birkaç gündür yine gaz tavan yaptı bizde.. sürekli yerde yaa üşütüyor sanırım..
mügecim bizim gaz tavan yapalı 1 ay oluyor....sadece 1 ay rahat ettik gazdan yana...sürünme,emekleme başladı gaz tam gaz tekrar girdi hayatımıza....yürüyünce geçer umarım...
Pardon hanfendi ama sızın meslek ne idi?

Öğretmenim....Müdür yardımcılığı yapıyorum....

slm hande....

mügecim bizim gaz tavan yapalı 1 ay oluyor....sadece 1 ay rahat ettik gazdan yana...sürünme,emekleme başladı gaz tam gaz tekrar girdi hayatımıza....yürüyünce geçer umarım...

Öğretmenim....Müdür yardımcılığı yapıyorum....

Annemde matematık ogretmenı
Cook da saygı duyarım ogretmenlere (hatta emegıyle namusuyla calısan her meslek calısanına )ama unutmayın kı bu ulkede annelerının babalarının emanet ettııgı cocuklara tacız eden,doverek kulak zarlarını patlatan ders anlatmak yerıne beyınlerını yıkayan yardım adı altında toplanan paraları cebıne ındıren ogretmenlerle dolu..
Lutfen bır meslegı karalamadan once egıtımcı oldugunuzu unutmayın..
Her meslekte ahlaksız ınsan vardır..
Hayata kotu yonunden bakarak supheyle yaklasmak hıc dogru bır davranıs degıl alın bakın sızde doktorları kotulerken kocaman bır polemıge yol actınız..
Lutfen bırbızımızı kotu anlamayalım...
Polemık yaratmak cok kolay..
Onemlı olan erdemlı davranıp bırbırımızı anlamaya calısmak...

slm hande....

artık arada uğrarım buralara... buranın anısı çok beeee :)))
doğumdan sonra 3-4 sefer girmişim sadece, face yüzünden oldu bu :p ihmal ettik buraları.. ama burda takip etmek zor geliyor geçrkten.. hele ki bir cadı ile :)))

kızlar her nekadar facede çok vakit geçirsekte kk nın yeri ayrı burda çok anımız var.bende girmeyeli aylar olmuş valla.
bu arada bebişlerinizde gazmı var hala ?bi doktordan duymuştum 5.aydan sonra gaz sancısı kalmaz ama fazla beslenmekte sancı yapar o gaz sancısından daha beterdir diyor eğer sarı değilde yeşil kaka yapıyorsa fazla besleniyor demektir diyor bilginize...

Annemde matematık ogretmenı
Cook da saygı duyarım ogretmenlere (hatta emegıyle namusuyla calısan her meslek calısanına )ama unutmayın kı bu ulkede annelerının babalarının emanet ettııgı cocuklara tacız eden,doverek kulak zarlarını patlatan ders anlatmak yerıne beyınlerını yıkayan yardım adı altında toplanan paraları cebıne ındıren ogretmenlerle dolu..
Lutfen bır meslegı karalamadan once egıtımcı oldugunuzu unutmayın..
Her meslekte ahlaksız ınsan vardır..
Hayata kotu yonunden bakarak supheyle yaklasmak hıc dogru bır davranıs degıl alın bakın sızde doktorları kotulerken kocaman bır polemıge yol actınız..
Lutfen bırbızımızı kotu anlamayalım...
Polemık yaratmak cok kolay..
Onemlı olan erdemlı davranıp bırbırımızı anlamaya calısmak...

Arkadadaşım,üslubun bana göre çok yanlış...burda kimsenin, özellikle ima ettiğin arkadaşımızın öyle bir takıntısı olduğunu sanmıyorum....polemik falan demişsiniz ama polemik yaratmaktan geri kalmamışsınız...Çok güzel eşinizin dr olması eminim kendi alanında iyi bir dr dur ancak bu ülke yanlış teşhislerle hastanın kolunu kesen,bademcik ameliyatı için yatan hastanın s.kesesini alan dr lar da gördü ne yazık ki....:KK43:(((((((((....burda herkes anne ve yeri geliyo duygularımızı ,yeri geliyo büyüklerimizden öğrendiklerimizi bazen dr larımızın önerilerini paylaşıyoruz....size önerim biraz da kendi duygu ve düşüncelerinizle paylaşım yapmanız....vee eleştiride bulunurken uygun bir uslup kullanmanız..

Konuyu uzatmamak ve ne yazdığımın tekrar görülmesi açısından kendi cevabımdan da bir alıntı yapıyorum.....

sizlerede merhaba kızlar hoşgeldiniz
benm oğlumun da gaz sorunu var.bi arkadaşın yazdığı gibi sanırım yerlerde üşütüyorlar. zaten yeni düzelmişti şimdi yine çok rahatsız ediyor.bide diş çıkıyor tabi.akşama kadar mızmızlanıp duruyor.kucağımda durmak isityor hep.çok nazlı bi bebek.

X