2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

:) eğitimsiz ve mesleksizim derken diyelim ki... demiştim sayın biblobebekler. Algılayamadınız sanırım.

farkındaysanız yazımda seızın meslek hayatınızı kasteden bır kelıme yok bır oncekı yazımı sız ve sızın acınızdan bakan kısıler yalnıs anlamız olmalıs kı annelıgıde eklemek ıstedım..

farkındaysanız yazımda seızın meslek hayatınızı kasteden bır kelıme yok bır oncekı yazımı sız ve sızın acınızdan bakan kısıler yalnıs anlamız olmalıs kı annelıgıde eklemek ıstedım..

sızınde belırttıgınız gıbı burası guzel seyelkr paylasma alanı cevap vermeyerek konuyu kapatıyorum

rapucum herşeyi boşverde ulaşa ne oldu grip falan mı?
çok geçmiş olsun ona..

:)) sinirleirm bozuldu yaa

canım evet ulaş boğaz enfeksiyonu olmuş. boğazları şişmiş :26: perşembe acile götürdük. ondan evvelki 2-3 gece boyunca hiç uyumadık inan..sabahlara kadar mızıl mızıl..dişde çıkartıyor die açıkcası dişe yormuştum..ama değilmiş. hayır nerden kaptı anlamadım evde gripli kimsede yoktu. olacağı varmış işte..şimdi daha iyi gibi. dün gece uzun zamandan sonra ilk defa 2 kere uyandı sadece maşallah deim..inanamadım valla o kadar kanıksamışımki zombi gibi işe gelmeye :KK37:

canım evet ulaş boğaz enfeksiyonu olmuş. boğazları şişmiş :26: perşembe acile götürdük. ondan evvelki 2-3 gece boyunca hiç uyumadık inan..sabahlara kadar mızıl mızıl..dişde çıkartıyor die açıkcası dişe yormuştum..ama değilmiş. hayır nerden kaptı anlamadım evde gripli kimsede yoktu. olacağı varmış işte..şimdi daha iyi gibi. dün gece uzun zamandan sonra ilk defa 2 kere uyandı sadece maşallah deim..inanamadım valla o kadar kanıksamışımki zombi gibi işe gelmeye :KK37:

acıl sıfalar evladınıza cok gecmıs olsun arkadasınızın dedıgı gıbı soyledıklerımı gereksız uzerınıze alınıp zaten moralınız bozukken daha da gerıldınız..

çok geçmiş olsun canım yaaa.. onlar bi yerlerden gidip buluyorlar mikrobu:)
allah beterinden saklasın...

çok geçmiş olsun... bizde geçtiğimiz haftalarda küçük bir grip atlattık...Yüsek ateşle birlikte öksürüğü vardı oğlumun.
Ateş için ilaç verip düşürdükten sonra bol bol ıhlamır içirdim sizde deneyin isterseniz...Hatta içine biraz ayva kabuğuda koyabilirsiniz... Tekrar geçmiş olsun....

ayrıca hepimize evlatlarımızla, tüm sevdiklerimizle mutlu huzurlu ve sağlıklı bir yıl dilerim....

yazmayım da uzamasın diyorum kaç gündür ama ısrarla cevap istiyorsunuz sayın biblo bebekler.
eğer konuşmalarımıza meslek ve eğitimle başlayacaksak hemen öyle yapayım bende. Farzedelim ki ben mesleksizim ve hiç bir eğitim almadım...
bu hep böyledir aslında...malesef daha öncede örneklerini gördük. uzun zamandır çok güzel paylaşımların olduğu bu gruba yahut benzeri başka gruplara zaman zaman birileri girer ve bir şekilde herkes biranda kendine dönsün ister. Muhtemelen yazdıklarının onaylanması, desteklenmesi ihtiyacındadır. Oysa bilmelidirki bizler burada nerdeyse 1,5 senedir birbirimizi kırmadan gerçekten sadece annelik güdüsüyle çok insancıl paylaşımlar yapmaktayız..keselerin görünmesinden kalp atımına, organlardan cinsiyetlere, sancılardan doğumlara kadar her evreyi birlikte yaşadık..yetmedi telefonlara sarıldık..yetmedi msnden faceden vs yerlerden daha özel payaşımlar yaptık. müthiş sağlam arkadaşlıklarımız oldu.Dileyen özel hayatta buluştu yüz yüze görüştü, dileyen buraya yazdı devam etti, dileyen başka gruplarda yazdıklarının görünmemesi rahatlığını tercih ederek oaralarda paylaşımlar yaptı, dileyen bir süre ara verdi sonra buaraya geri geldi..buarada kk güncelliğini korumaya devam etti... hamilelikte tanıma fırsatı bulamadığımız nisan - mayıs doğumlu bebekleri olan nice yeni arkadaşlar da geldi.dahada büyüdük..
bizler şimdi burda hep birlikte hiçbir art niyet gözetmeden her birimizin evladını kendi bebeğimiz yerine koyarak bir değil bin maşallah diyerek, uyumayan uyutmayan bebek ve annesi için tühh lereyek yaramaz bebek için seni gidii diyerek çıkan dişlere sevinerek birbirimize hal hatır sorarak yuvarlanıp gidiyoruz. Keyfimiz çok yerinde yani..
Eğer sizinde amacınız tıpkı bizler gibi kimseyi kırmadan bebeğinizle veya kendinizle ilgili paylaşımlara devam etmekse lütfen buyrun. Biz sizin bu sert yazılarınızı ve bizlere öğretici-azarlayıcı uslubunuzu unutmaya hazırız. Zaten emin olun kimsenin de bu kadar özel vakti yoktur. herkes işinde gücünde bebeğinde. Dur bakayım sayın biblobebekler bugün bizlere ne tavsiye etmiş die hevesle kk yı açmıyordur kimse..
Son olarak şöyle bir bakın bakalım geçmişe sizden başka eşinin mesleğini her yazdığı gönderide belirtme ihtiyacı duyan başka bir üye varmı? Biliyorsunuz değilmi dünya üzerindeki tek doktor sizin eşiniz değil ve hatta burda bizlerin içindede eşi yada kendi doktor olanlar var. -tıpkı diğer meslek gruplarından olduğu gibi-. ama kimse durup durup ben eşim bu konuda şöyle diyor bu konuda bunu yanlış buluyor demiyor. Neden biliyormusunuz? Çünkü herhangi birimizin eşinin mesleği ve onun mesleki deneyimleri kimseyi ilgilendirmiyor.
Ayrıca kişisel bilgilerimide paylaşmadan bitirmek istemiyorum evet chicco yurt dışında tercih edilmiyor ve evet örümcek zararlı. Bebeklerin parmak ucunda yürümesine ve dolayısıyla duruş bozukluklarına sebep oluyor. Konu komşu örneği olmasada arama motorlarına örümceğin zararları yazarak konuyla alakalı olarak pek çok bilimsel makale bulmak mümkündür.
sevgiler.
öpüyorum seni:)))sonra da ulaş kuzuyu...
Yılın ilk yazısını yazıyorum.Çok mutluyum geçen her gün bebeklerimiz büyüyor!!!!! Kızlar nasılsınız rapu seni özledim çok gelmiyosun face'e.vakit yok değilmi birde iş çok zordur.ela eda .dilek ,eskay, müge merhaba:KK48:
merhaba tatlım...aynen face e hiç giremiyorum...gündüz iş arası burdan bakıyorum..iyisiniz umarım...
iyi kuşum fena değil. ulaş hasta oldu geçen hafta çok kötüydü..şimdi daha iyiyiz şükür..ama antibiyotik başladık istemiyordum bu kafar erken antibiyotik almasını :26: inşallah bi daha olmas ne deyim..
canım geçmiş olsun.....yeni yıl için eşimin ailesine gittik h.sonu.eltimin oğlu,kızı k.valide hepsi hastalarmış meğer söylemiyorlar bir de....2gün onlarla aynı ortamda kaldı kuzucum..dün gece ateşi 38 eçıktı...takip ettik ılık duş falan en düşük 37.2 yi gördük....aile hekimine götürdüm az önce (köydeki s.o.)boğazı kızarmaya başlamış...ilaç verdi8bilinen s.algınlığı şurubu)....hafif kızarıklık hemen antibiyotik vermeyelim dedi akşam başlayacaz bakılım inş.iyi gelir.....

kurtuldunuz sanırım hastalıktan....sevindim ulaş ın iyi olmasına....2 gündür ben de zombi gibiyim....

ayyy ben sizleri cook özledimm.......
Artık fırsat buldukca burada olacagım....
Fdilek bebegim senii cok özledim...:KK69:
canımmmm yaaaa...bende sizlerin muhabbetini özlüyorumm..Aarada görünüp kaçıyosunuzz....Diş sorunlarınız varmış geçicek bu dönemlerr..Allah kolaylıklar versin Yiğit efemizee..
yazmayım da uzamasın diyorum kaç gündür ama ısrarla cevap istiyorsunuz sayın biblo bebekler.
eğer konuşmalarımıza meslek ve eğitimle başlayacaksak hemen öyle yapayım bende. Farzedelim ki ben mesleksizim ve hiç bir eğitim almadım...
bu hep böyledir aslında...malesef daha öncede örneklerini gördük. uzun zamandır çok güzel paylaşımların olduğu bu gruba yahut benzeri başka gruplara zaman zaman birileri girer ve bir şekilde herkes biranda kendine dönsün ister. Muhtemelen yazdıklarının onaylanması, desteklenmesi ihtiyacındadır. Oysa bilmelidirki bizler burada nerdeyse 1,5 senedir birbirimizi kırmadan gerçekten sadece annelik güdüsüyle çok insancıl paylaşımlar yapmaktayız..keselerin görünmesinden kalp atımına, organlardan cinsiyetlere, sancılardan doğumlara kadar her evreyi birlikte yaşadık..yetmedi telefonlara sarıldık..yetmedi msnden faceden vs yerlerden daha özel payaşımlar yaptık. müthiş sağlam arkadaşlıklarımız oldu.Dileyen özel hayatta buluştu yüz yüze görüştü, dileyen buraya yazdı devam etti, dileyen başka gruplarda yazdıklarının görünmemesi rahatlığını tercih ederek oaralarda paylaşımlar yaptı, dileyen bir süre ara verdi sonra buaraya geri geldi..buarada kk güncelliğini korumaya devam etti... hamilelikte tanıma fırsatı bulamadığımız nisan - mayıs doğumlu bebekleri olan nice yeni arkadaşlar da geldi.dahada büyüdük..
bizler şimdi burda hep birlikte hiçbir art niyet gözetmeden her birimizin evladını kendi bebeğimiz yerine koyarak bir değil bin maşallah diyerek, uyumayan uyutmayan bebek ve annesi için tühh lereyek yaramaz bebek için seni gidii diyerek çıkan dişlere sevinerek birbirimize hal hatır sorarak yuvarlanıp gidiyoruz. Keyfimiz çok yerinde yani..
Eğer sizinde amacınız tıpkı bizler gibi kimseyi kırmadan bebeğinizle veya kendinizle ilgili paylaşımlara devam etmekse lütfen buyrun. Biz sizin bu sert yazılarınızı ve bizlere öğretici-azarlayıcı uslubunuzu unutmaya hazırız. Zaten emin olun kimsenin de bu kadar özel vakti yoktur. herkes işinde gücünde bebeğinde. Dur bakayım sayın biblobebekler bugün bizlere ne tavsiye etmiş die hevesle kk yı açmıyordur kimse..
Son olarak şöyle bir bakın bakalım geçmişe sizden başka eşinin mesleğini her yazdığı gönderide belirtme ihtiyacı duyan başka bir üye varmı? Biliyorsunuz değilmi dünya üzerindeki tek doktor sizin eşiniz değil ve hatta burda bizlerin içindede eşi yada kendi doktor olanlar var. -tıpkı diğer meslek gruplarından olduğu gibi-. ama kimse durup durup ben eşim bu konuda şöyle diyor bu konuda bunu yanlış buluyor demiyor. Neden biliyormusunuz? Çünkü herhangi birimizin eşinin mesleği ve onun mesleki deneyimleri kimseyi ilgilendirmiyor.
Ayrıca kişisel bilgilerimide paylaşmadan bitirmek istemiyorum evet chicco yurt dışında tercih edilmiyor ve evet örümcek zararlı. Bebeklerin parmak ucunda yürümesine ve dolayısıyla duruş bozukluklarına sebep oluyor. Konu komşu örneği olmasada arama motorlarına örümceğin zararları yazarak konuyla alakalı olarak pek çok bilimsel makale bulmak mümkündür.
sevgiler.
Samimiyetime inanırsın canım,gözlerim dolu dolu okudumm:KK43:((Yaşadığımız süreçleri ne güzel anlatmışsın...Burada hepimiz anneyiz..Benim tek istediğim zıt fikirler olsada usluplarımıza dikkat edelim..Ayrıca burada 1,5 yıldır kimse kimseyi yanlış yönlendirmedi..Herkes rahat olsunn yani...Bu süreçte hepimiz dr. olduk çıktık:)))
Yılın ilk yazısını yazıyorum.Çok mutluyum geçen her gün bebeklerimiz büyüyor!!!!! Kızlar nasılsınız rapu seni özledim çok gelmiyosun face'e.vakit yok değilmi birde iş çok zordur.ela eda .dilek ,eskay, müge merhaba:KK48:
merhaba canımmmmm

ulaşada geçmiş olsun rapu yaa..Kuzenim Ankarada konuştuk 3 bebeği var hepsi hastaymış...Salgın var senin kız nasıl dedi..Havalar çok soğuduya ondan oldu galiba..:KK43:(Hasta olupta süzülüğyolarya hiç dayanamıyo insan:KK43:(

ulaşada geçmiş olsun rapu yaa..Kuzenim Ankarada konuştuk 3 bebeği var hepsi hastaymış...Salgın var senin kız nasıl dedi..Havalar çok soğuduya ondan oldu galiba..:KK43:(Hasta olupta süzülüğyolarya hiç dayanamıyo insan:KK43:(

evet arkadaşlar gerçekten salgın varmış...
ben izmirde yaşıyorum.
Bir radyo kanalında Beta mikrobunun sıkça görüldüğü bilgisi verilmiş.Ben radyodan bizzat duymadım bunu bana teyzem söyledi... Dikkatli olmamız lazım...

Kıslaaar bir de ishal salgını varmıs..:18:Allahtan Rota virüsü asısını yaptırmısız....

Çocuğun “her dediğini yapmak” mı, “dayak” mı?

Çocuğa disiplin erken çocukluk döneminde verilmelidir. Çocuğa daha bebeklik döneminden gerektiğinde sınır konmalı ve “hayır” denmelidir. Çocuk erken çocukluk dönemi boyunca hiç hayırla karşılaşmadığında, her dediği yapıldığında aynı davranışları çevresindeki herkesten bekleyecektir. Yani herkesin onun istedikler yapılmasını bekler. Diğer taraftan ebeveynler çocuğun kesinlikle yapmasını istemediği bir davranışta ikna edemeyince çocuğa sözünü geçirmek için şiddete başvurur.

Böylece iki ayrı uçta davranılmış olur. Birinci davranış şekli çocuğun her dediğini yapmak ve tüm olumsuz davranışlarına göz yummaktadır. İkinci uç davranış ise kesinlikle onaylamadığınız bir davranışta çocuğa şiddet uygulamak ve onu korkutmaktır. Bu iki zıt tutum çocuğun gelişimi ve psikolojisini olumsuz etkileyeceği şüphesizdir.

Ebeveynlerin yapması gereken tutarlı bir yaklaşım sergilemektir. Çocuğun yanlış davranışında onu uyarmak, gerektiğinde hayır diyebilmek ve yanlış davranışlarının sonucunu yaşamasına izin vermektir. Örneğin çocuğa “oyuncaklarını toplar mısın” dediniz. Çocukta toplamak istemiyor. Oyuncakları onun yerine siz toplamayın. Bu durumda çocuğa “Oyuncaklarını toplamazsan odanda adım atacağın yer kalmaz, oyuncaklara takılıp düşebilirsin” diyebilirsiniz. Bırakın çocuk oyuncaklarını toplamamanın sonucunu, olumsuzluklarını yaşasın. Çocuk bu durumda ayağı oyuncaklara takılıp düşebilir, oda içinde zor hareket edebilir. Bu yaklaşımınız sonucunda çocuk oyuncaklarını kendi toplamak isteyecektir. Tabi her alanda bu şekilde tutarlı davranmak gerekiyor.

Bu örnekte çocuğa “oyuncakları topla! Toplamazsan seni döverim” demek tabii ki çözüm değil. “Ağaç yaşken eğilir” atasözü disiplin erken yaşlarda konulmasının önemini vurguluyor. Çocuğunuza zamanında disiplin koymazsanız sonrasında çok sorunlar yaşarsınız. Erken çocukluk döneminde itibaren anne baba olarak tutarlı bir yaklaşım içinde olmalısınız, ne çok kısıtlayıcı, ne de çok izin verici olmalısınız. Gerektiğinde hayır diyebilmeli, gerektiğinde davranışlarının sonucunu yaşatmalı, gerektiğinde açıklama yaparak ikna etmeye çalışmalısınız. Diğer taraftan çocuğu korkutmak, şiddet uygulamak bir çözüm olmadığı gibi çocuğun gelişimi ve psikolojisini olumsuz etkiler ve iletişiminizi zedeler.

Çocuğunuza tutarlı davranmanız dileğiyle,

Uzman Pedagog Sevil Yavuz

Çocuk ve Aile Psikolojisi Uzmanı

Parenting Skills & Counseling Center

Uzman Pedagog Sevil YAVUZ-Parenting Skills & Counseling Center

Son düzenleme:
İyi akşamlar kızlar.Umarım bebişleriniz ve sizler iyisinizdir. Sormak istediğim bir şey var. Bekleriniz yastıklamı uyuyor yoksa yastıksız mı? Ben daha hiç yastık kullanmadım ama aceba kullanmam gerekiyor mu? Yastıksız uyumasının bir zararı olur mu? Şimdiden teşekkür ederim:)

İyi akşamlar kızlar.Umarım bebişleriniz ve sizler iyisinizdir. Sormak istediğim bir şey var. Bekleriniz yastıklamı uyuyor yoksa yastıksız mı? Ben daha hiç yastık kullanmadım ama aceba kullanmam gerekiyor mu? Yastıksız uyumasının bir zararı olur mu? Şimdiden teşekkür ederim:)

ben kullanmıyorum normalde 1 yaşına kadar önerilmiyormuş.ama sabaha karşı yastıkla yatırdığım oluyor uyanmasın diye alamıyorum. ama gündüz uykularında hiç yastıkla yatırmıyorum.:KK55:

iyi geceler kızlar
hasta olan bebişlere Allah acil şifalar versin.
pingwings bende yastık kullanmıyorum ama bazen koyuyorum çünkü süt içirirken lazım oluyor.

günaydınnn kızlar mutlu sabahlar:KK16:

ben ince bir yastık kullanıyorum.sanki yastıksız rahat edemiyor gibi geliyor

herkese günaydın...

bende çok kısa bir süre önce çok ince bir yastık kullanmaya başladım..
bide bıdık tutunup kalkma olayını abarttığı için oyun parkında alt kata geçtik,
orasıda bayaa derinmiş, alta 2 kat battaniye falan koyarak yükselttim...
bizde haberler böyle...

mrb herkese

hasta olan bebişlere acil şifalar annelerine dayanma gücü diliyorum. biz daha yeni yeni normal düzenimize dönüyoruz.

kızlar bebeğim 3-4 gündür sinirlendiğinde yumruk yapıp vurmaya başladı nerden öğrendi nerden çıktı hiç anlamadım ananesine bana dedesine farketmiyor ama özellikle bana yapıyor. kararlı bir şekilde hayır vurulmaz diyorum bu sefer öpüyor kalıyorum öyle..

napıcaz biz bu bilmişlerle böyle bilmiyorum annemlerde kedim var benim miray deli oluyor tabi kediye geçen gün bakışa bakışa göz kırpmayı öğrenmiş kediden. şimdi herkese gülerek göz kırpıyor cadı:KK1:

doğduğundan beri ince bir yastık bende hep kullanıyorum bizde alt kata geçtik park yatakta bende annemde yatak yapmışdı onuda koyup yükselttim

Son düzenleme:
mrb arkadaşlar nasılsınız ben fazla giremiyorum fırsatım olmuyo özlüyorum sizleri...
oğlum elimden tutup hadi diyo gezme meraklısı:)) geçende yanımda yatıyo hadi kalk dedi tabi net söyleyemiyo ama iyiki doğurmuşum diyorum bunun sevgisi bambaşkaymış allah olmayan herkese nasip etsin

X