İyi akşamlar sevgili anneler. Özellikle erkek bebeği olan anneler yürüteç kullanıyor musunuz? Zararlı filan deniyor ya merak ettim. Ben kullanmak istiyorum. Çünkü oğlum ayakta durmaya bayılıyor. O yürüteçteyken biz de rahat ederiz biraz.
merhaba mayıs anneleri,ben de bir mayıs annesiyim.. kızım 7. ayını bitirmek üzere.... yürüteç konusunda fikrinizi almak istiyorum .. çok hareketlibir kızım var hep ayakta durmak ayaklarının üstüne basmak istiyor,oturmak istemiyor evin için gezdirin diye çığlıklar atıyor kızım.... ben de yürüteç alırsam biraz enerjisini atar diye düşünüyorum .. siz hangi marka kullanıyorsunuz ... emniyetli bir araç istiyorum.. hafif her yere takılıp tehlike yaratsın istemiyorum...fikrinizi almak istiyorum....
merhaba mayıs anneleri,ben de bir mayıs annesiyim.. kızım 7. ayını bitirmek üzere.... yürüteç konusunda fikrinizi almak istiyorum .. çok hareketlibir kızım var hep ayakta durmak ayaklarının üstüne basmak istiyor,oturmak istemiyor evin için gezdirin diye çığlıklar atıyor kızım.... ben de yürüteç alırsam biraz enerjisini atar diye düşünüyorum .. siz hangi marka kullanıyorsunuz ... emniyetli bir araç istiyorum.. hafif her yere takılıp tehlike yaratsın istemiyorum...fikrinizi almak istiyorum....
merhaba herkese
bu ara huysuzuz biraz pek giremiyorum umarım anneler de bebişleri de iyidir.
şöyle bir göz attım geçmişe de bende yürüteç almadım almayı da düşünmüyorum ama bazen alsamıydım demeden edemiyorum inanılmaz hareketli. bende yere battaniye ve yorgan seriyorum. dışına çıkarmıyorum halılara ve yerlere çok meraklı yalamaya çalışıyor
hoşuna gider diye salıncak aldık günde toplam 5dk anca oturuyor ama oyuncaklarının farkına vardı iyice daha uzun süreli oynamaya başladı ve çok güzel tepkiler veriyor baya baya da oturuyoruz artık.
birde balık çorbasını, et suyuna mercimek çorbasını ve tavuk çorbasını çok seviyor
kızlar bir öğünde ne kadar yemesi gerekir bu ara pek emmiyor yemekleri de ısrar etmemeye çalışıyorum doyuyor mudur emin olamıyorum
bizden haberler bu kadar öpüyoruz kızımla
slm kızlar
diş çıkaran bebişler huysuzlanınca ne veriyorsunuz?ben jel kullanıyorum ama yinede uyumakta zorlanıyor yavrum.sabahları ağlayarak uyanıyor.bazen calpol veriyorum.o rahatlatıyor biraz.acaba sürekli mi versem.siz ne yapıyorsunuz?
biz 250 tl'ye kraft oto koltuğu aldık. 3 kademe ayarı var. diğer koltuklara göre biraz yüksek. oğlum dışarıyı rahatlıkla seyrediyor. çok memnunuz.KIZLAR NASILSINIZ... BANA OTO KOLTUĞU TAVSİYE EDEBİLİR MİSİNİZ... yatabilen ve max 200 tl civarı..
Ben yemek istediği kadar veriyorum canım. bir de yemekten yemeğe değişiyor. mesela yoğurdu koca bir kase bitiriyor ama sebze çorbasını 5-6 kaşık anca yiyor. zorlamıyorum ben de üzerine emziriyorum öyle telafi ediyoruz. zaten bizden ihtiyaçları kadarının çoğunu alıyorlar diye düşünüyorum.merhaba herkese
bu ara huysuzuz biraz pek giremiyorum umarım anneler de bebişleri de iyidir.
şöyle bir göz attım geçmişe de bende yürüteç almadım almayı da düşünmüyorum ama bazen alsamıydım demeden edemiyorum inanılmaz hareketli. bende yere battaniye ve yorgan seriyorum. dışına çıkarmıyorum halılara ve yerlere çok meraklı yalamaya çalışıyor
hoşuna gider diye salıncak aldık günde toplam 5dk anca oturuyor ama oyuncaklarının farkına vardı iyice daha uzun süreli oynamaya başladı ve çok güzel tepkiler veriyor baya baya da oturuyoruz artık.
birde balık çorbasını, et suyuna mercimek çorbasını ve tavuk çorbasını çok seviyor
kızlar bir öğünde ne kadar yemesi gerekir bu ara pek emmiyor yemekleri de ısrar etmemeye çalışıyorum doyuyor mudur emin olamıyorum
bizden haberler bu kadar öpüyoruz kızımla
merhaba arkadaşlar. benim oğlum da 7 ayını bitirdi yeni.bu ayki kontrolümüzde doktora yürüteçi sordum. bebek 7 aylıksa günde sadece 7 dakika tutabilirsin dedi. 8 aylıksa 8 dakika... gibi. daha fazla tutmak bebeğin küçük kaslarının gelişimini olumsuz yönde etkilermiş. herşey sırasıyla olmalıymış gelişim baştan ayağa doğru olurmuş, en son bacaklar ve ayaklar gelişir ve yürürmüş bebek. yürüteç kullanan bebekler emeklemeden yürüdü diye sevinirler ama bu iyi bir şey değilmiş. ileride eklemleri konusunda sıkıntı yaşayabilirlermiş... falan filan... aslında biraz yerden kurtulurdu üşütecek diye bende korkuyorum ama yinede almamaya karar verdim.
birde benim oğlum kahvaltı yada çorbalarında içinde tatlı birşey olmazsa yemiyor. kahvaltısına biraz bebe bisküvisi ve kuru kayısı koyuyorum. çorbalarınada çoğunlukla pekmez yada elma rendeliyorum. alışmıyor bir türlü tatlarına...
oto koltuğunu kaç kiloya kadar alacaksınız veya aldınız kızlar. bazıları 36 aya kadar bazıları daha küçük?
uzzuuuuuuuuuuuuun bir aradan sonra herkese merhaba arkadaşlar umarım herkes iyidir melekleride iyidir hasata olanlara şifa diliyorum yeni gelenlere hoş geldiniz diyorum sizlerle herşeyi paylaşmak beraber olmak çok istiyorum ama bir türlü zaman bulamıyorum bilgisayarı açamıyorum bile zahten bir aydır hastalık yakamızı bırakmıyor oğlum önce ishal oldu 4 gün geçmedi herkes dişte diş dedi ilk önce doktora getirmedim ama sonra kimseyi dinlemedim doktora getirdim rota virüsü çıktı ilaç verip gönderdi geçmedi bu şekilde 5 tane doktora ayrı ayrı getirdim hepside ilaç yazıp gönderdi tam 20 gün geçti çocuk hergeçen gün daha kötü oldu hem ishal hem kusma hiç bir şey yemiyordu zahten ağzına bir yudum su versem hem kusuyor hem kaka yapıyordu tabi hertaraf kusmuk kaka oldu felaket bir şeydi en sonunda çapaya getirdim çocucuğun vücutunda su denen şey kalmamaış vitaminsiz suzuz kalmaşş 4 kilo verdi resmen küçüldü tam bir hafta hastanede yattı serum kolunda çok zordu hastaneden çıktı 2 gün sonra branşite yakalnmış nefes alamıyordu 3 hasatanede bu şekilde gezdik 15 gün hergün hava verdik şimdi 3 gündür iyi tabi bu arada ek gıdayı unutan oğlum şimdi ek gıda alınca öğürüyor hiçbirşey yemiyor bizden ghaberler bu şekilde gündüzleri uyyumayan oğlum yalnız durmuyor bütün gün odada beraberiz yemek dahil yapamıyorum akşam uyuyuncada gecew yarısınada kadar temizlik yapıyorum inanaın hiç zamanım yok sizler hep aklımdasınız ama bir türlü giremiyorum geçmişi okuyamadım bile inşallah daha fazla sizlerele beraber olabilirim tekrar görüşmek üzere şimdilik hoşçakalın kendinize ve meleklerinize iyi bakın
yürütecin zararlı olduğunda çoğu uzmanlar hemfikir arkadaşlar..Ben zorunlu olmadıkca koymuyorum..Zaten yabancılar hiç kullanmıyomuş Türklerdeki bu yürüteç merakını anlamıyolarmış yabancı dr.lar..
Nedenmi diye anlatayım..Gelişim aşamalarını atlıyo çocuk bi anda yürüyomuş gibi hissediyo kendini..Sağlık olarakta zararlı uzun süreli kullanmak..Arkadaşımın kızı çok sevdiğinden yürürken bile binmiş kız şuan 1. sınıfa gidiyo hala parmak ucu yürüyo evdeyken çoğunlukla.ve parmak ucu yürümek ayak kasları için çok zararlı..Ayrıca yürüteçte ilerlerken yanlış kaslar çalışıyomuş..Kkda bir annede okumuştum yan yan gitmekten ayak yapısı bozulmuştu..Günde 3-5 kere 5-10 dk. koymaktan bi zarar gelmez belki ama uzun süreli kullanmak çok yanlış..Zaten azrada hiç sevmedi..Zehranın dediği gibi kendi tutunarak kalkmak istiyo..Bu ara tutunup sıralamalarada başladı..
Kızlar birde bebeklerinizi ne sıklıkla yıkıyosunuz??Malum benim ev klimalı ve yerler soğuk haftada 1 yıkıyorum ,hasta olmasından korkuyorum..Eskiden hergün yıkarken şimdi haftada 1 olunca kirlimi kalıyo acaba diyorum :))
uzzuuuuuuuuuuuuun bir aradan sonra herkese merhaba arkadaşlar umarım herkes iyidir melekleride iyidir hasata olanlara şifa diliyorum yeni gelenlere hoş geldiniz diyorum sizlerle herşeyi paylaşmak beraber olmak çok istiyorum ama bir türlü zaman bulamıyorum bilgisayarı açamıyorum bile zahten bir aydır hastalık yakamızı bırakmıyor oğlum önce ishal oldu 4 gün geçmedi herkes dişte diş dedi ilk önce doktora getirmedim ama sonra kimseyi dinlemedim doktora getirdim rota virüsü çıktı ilaç verip gönderdi geçmedi bu şekilde 5 tane doktora ayrı ayrı getirdim hepside ilaç yazıp gönderdi tam 20 gün geçti çocuk hergeçen gün daha kötü oldu hem ishal hem kusma hiç bir şey yemiyordu zahten ağzına bir yudum su versem hem kusuyor hem kaka yapıyordu tabi hertaraf kusmuk kaka oldu felaket bir şeydi en sonunda çapaya getirdim çocucuğun vücutunda su denen şey kalmamaış vitaminsiz suzuz kalmaşş 4 kilo verdi resmen küçüldü tam bir hafta hastanede yattı serum kolunda çok zordu hastaneden çıktı 2 gün sonra branşite yakalnmış nefes alamıyordu 3 hasatanede bu şekilde gezdik 15 gün hergün hava verdik şimdi 3 gündür iyi tabi bu arada ek gıdayı unutan oğlum şimdi ek gıda alınca öğürüyor hiçbirşey yemiyor bizden ghaberler bu şekilde gündüzleri uyyumayan oğlum yalnız durmuyor bütün gün odada beraberiz yemek dahil yapamıyorum akşam uyuyuncada gecew yarısınada kadar temizlik yapıyorum inanaın hiç zamanım yok sizler hep aklımdasınız ama bir türlü giremiyorum geçmişi okuyamadım bile inşallah daha fazla sizlerele beraber olabilirim tekrar görüşmek üzere şimdilik hoşçakalın kendinize ve meleklerinize iyi bakın
çok geçmiş olsun. İnşallah bebeğin en kısa sürede toparlanır eski sağlığına kavuşur. Allah korusun hepimizin kuzularını.uzzuuuuuuuuuuuuun bir aradan sonra herkese merhaba arkadaşlar umarım herkes iyidir melekleride iyidir hasata olanlara şifa diliyorum yeni gelenlere hoş geldiniz diyorum sizlerle herşeyi paylaşmak beraber olmak çok istiyorum ama bir türlü zaman bulamıyorum bilgisayarı açamıyorum bile zahten bir aydır hastalık yakamızı bırakmıyor oğlum önce ishal oldu 4 gün geçmedi herkes dişte diş dedi ilk önce doktora getirmedim ama sonra kimseyi dinlemedim doktora getirdim rota virüsü çıktı ilaç verip gönderdi geçmedi bu şekilde 5 tane doktora ayrı ayrı getirdim hepside ilaç yazıp gönderdi tam 20 gün geçti çocuk hergeçen gün daha kötü oldu hem ishal hem kusma hiç bir şey yemiyordu zahten ağzına bir yudum su versem hem kusuyor hem kaka yapıyordu tabi hertaraf kusmuk kaka oldu felaket bir şeydi en sonunda çapaya getirdim çocucuğun vücutunda su denen şey kalmamaış vitaminsiz suzuz kalmaşş 4 kilo verdi resmen küçüldü tam bir hafta hastanede yattı serum kolunda çok zordu hastaneden çıktı 2 gün sonra branşite yakalnmış nefes alamıyordu 3 hasatanede bu şekilde gezdik 15 gün hergün hava verdik şimdi 3 gündür iyi tabi bu arada ek gıdayı unutan oğlum şimdi ek gıda alınca öğürüyor hiçbirşey yemiyor bizden ghaberler bu şekilde gündüzleri uyyumayan oğlum yalnız durmuyor bütün gün odada beraberiz yemek dahil yapamıyorum akşam uyuyuncada gecew yarısınada kadar temizlik yapıyorum inanaın hiç zamanım yok sizler hep aklımdasınız ama bir türlü giremiyorum geçmişi okuyamadım bile inşallah daha fazla sizlerele beraber olabilirim tekrar görüşmek üzere şimdilik hoşçakalın kendinize ve meleklerinize iyi bakın
ben de haftada bir yıkıyorum. hatta bazen 10 günü buluyor. Bir zararı olduğunu sanmıyorum. hastalıktan iyidir. Ama sık sık ellerini ve yüzünü yıkıyorum, boynunu siliyorum, altını da ılık suyla yıkıyorum.yürütecin zararlı olduğunda çoğu uzmanlar hemfikir arkadaşlar..Ben zorunlu olmadıkca koymuyorum..Zaten yabancılar hiç kullanmıyomuş Türklerdeki bu yürüteç merakını anlamıyolarmış yabancı dr.lar..
Nedenmi diye anlatayım..Gelişim aşamalarını atlıyo çocuk bi anda yürüyomuş gibi hissediyo kendini..Sağlık olarakta zararlı uzun süreli kullanmak..Arkadaşımın kızı çok sevdiğinden yürürken bile binmiş kız şuan 1. sınıfa gidiyo hala parmak ucu yürüyo evdeyken çoğunlukla.ve parmak ucu yürümek ayak kasları için çok zararlı..Ayrıca yürüteçte ilerlerken yanlış kaslar çalışıyomuş..Kkda bir annede okumuştum yan yan gitmekten ayak yapısı bozulmuştu..Günde 3-5 kere 5-10 dk. koymaktan bi zarar gelmez belki ama uzun süreli kullanmak çok yanlış..Zaten azrada hiç sevmedi..Zehranın dediği gibi kendi tutunarak kalkmak istiyo..Bu ara tutunup sıralamalarada başladı..
Kızlar birde bebeklerinizi ne sıklıkla yıkıyosunuz??Malum benim ev klimalı ve yerler soğuk haftada 1 yıkıyorum ,hasta olmasından korkuyorum..Eskiden hergün yıkarken şimdi haftada 1 olunca kirlimi kalıyo acaba diyorum :))
bizimki 25 kiloya kadar.oto koltuğunu kaç kiloya kadar alacaksınız veya aldınız kızlar. bazıları 36 aya kadar bazıları daha küçük?
Zararı olmazda sizinkileri merak ettim:)))Azra suyu çok seviyo ..yaz gelsin havuz alıp balkona koyucam bolbol tadını çıkarsın suyun:)))bende kış girdi gireli oğlumu haftada bir yıkıyorum...hatta bu sıra 1 haftayıda geçtik öksürük ve ateşten dolayı...
yazın hergün yıkanan çocuk kışın hafta biri arar oldu...
Sık yıkamamanın zararı olur mu ki?