teşekkürler elaada ve tomurcuk,önerilerinizi dikkate alıcam...
kızlar bebeklerimiz istemediğimiz bişey yapınca nasıl tepki veriyosunuz??mesela azra tv ünitesine tutunup kalkıyo orda durmaya bayılıyo ,eli ayağı kaysa düşecek..oyuncakla kandırıyorum yine oraya gidiyo..uzmanlar yerinizden kalkmadan hayır diyin kaşları çatın diyo,yapıyorum ama dinlemiyo...gidip aldıkca oyun yapıyo benle...tehlikeli şeylerin üzerine üzerine gidiyo ..
kızlar bebeklerimiz istemediğimiz bişey yapınca nasıl tepki veriyosunuz??mesela azra tv ünitesine tutunup kalkıyo orda durmaya bayılıyo ,eli ayağı kaysa düşecek..oyuncakla kandırıyorum yine oraya gidiyo..uzmanlar yerinizden kalkmadan hayır diyin kaşları çatın diyo,yapıyorum ama dinlemiyo...gidip aldıkca oyun yapıyo benle...tehlikeli şeylerin üzerine üzerine gidiyo ..
Arkadaşlar merhaba, ben de mayıs annesiyim.KIZIM 13 mayısda 37+3 haftalık 2.700 doğdu.İlk 3 ay çok güzel emdi ve kilo alımı çok iyiydi ama daha sonra 3 ayın sonuna doğru ben, emmemeye başladı ve kilo alımı yavaşladı 5.ay gibi ek gidaya başladık ama 6.aya kadar hiç yiyemedi bu arada süt azaldı ve kızımın iştahsızlığı onun kilo almamasını sağladı.1 hafta önce doktora gittik kilosu 6.590 doktor fantomalt verdi ilo almasına yardımcı olur diye ama benim kız hiç yemek yemediği için günde 5 ölçeği tam veremiyorum.Mesela bu sabah yarım yumurtayı zorla yedi ,peyniri severek yiyor sadece saat 8 buçukta pekmez ile bunları yedirmeye çalıştım zorla sonra saat 2 ye kadar hiç bişi yediremedim.saat 2 de zorla çorba verdim oda 5 kaşık zorluyorum ağlıyo yemiyor akşama doğru biz yemek yerken bizim yemeğimizden ekmekle suyuna banarak yedi.Küçük ekmekleri nohut büyüklüğünde yine 5-6 tane sonra yemedi akşam 6 da zorla 5-6 kaşık çorba ve 50 lilik devam sütü.ne yapacağımı şaşırdım doktorda çaresiz iştahsız çocuk düzelir zamanla diyor ama çocuğum hep aç,bende çok huzursuzum.sütümde çok az 50 lilk çıkıyor en fazla buarada devamlı beni emmek istiyor sürekli ama bu seferde sütüm yok artık.napacağımı şaşırdım lütfen yardım edin ne yapablilrim iştahını nasıl açarım.
Aynı durum hepimizde var yani..ayır diyip ayağımı yere vuruyorum ama dinlemiyo üstüne gülücükler atıyo..Ayakta durmaya çalışırken kendini dengelemeyi tam bilmiyo o anda düşecek diye ödüm kopuyo..Ama buara hiçbi oyuncak onu tatmin etmiyo..Bu ara tutunup ayakta durmaya taktı..Kendine güveni gelişsin diyede tutunarak kalkarken veya hafif düştüğünde yanına gitmiyorum ama içim pırpır oluyo ...Bunun birde yürümesi var tehlike nedir hiç bilmiyolar,çok savunmasızlar..Allah bhepimizin bebeklerini korusun...
Azram bugün 8 ayını bitirdii...İnanamıyoruumm zaman nekadar hızlı ve güzel geçiyo meleğimlee.....Daha nice aylara yaşlara inşallahh...
DML senin durumuna üzüldüm canım..Bebeğin seni emmek istiyosa devamlı sütün tekrar artmıyomu??Süt işi beyinde bitiyo sütüm az düşüncesini kafandan çıkar bence..Birde gece emzirmeye çalış sütün artar umarım..Dr.lar hep yemeyen bebeğe zorlamayın diyo..Herzaman ters tepermiş..Nerede ne zaman ne yiyeceğine biz,nekadar yiyeceğine bebeğimiz karar vermeliymiş..Sen çok yedirmektense besleyici yedirmeye çalış..Mesela sizin yediğiniz yemeğin suyunun bebeğe faydası yokki..Proteinden zengin beslendirmen gerek.Amcamın kızının bebeği iştahsız ve kilosu düşüktü..Dr. kansızlığın sebep olduğunu söyledi..ve her çorbasına kıyma koy balık yedir dei..Birde muz gibi kilo yapıcı şeyler önermişti..İnşallah çabuk atlatırsınız bu süreci canımm...
Evet canım çok hareketli..Ama azra 24 nisan doğumlu bebeklerin hafta haftasını tutmuyo çok çabuk değişiyolar..Birde hep kız çocuklarının gelişimleri daha hızlı olur derler..Kuzenimin 2 kızı vardı sonra oğlu oldu..Oğlum kızlarıma göre daha geç yapıyo herşeyi demişti..fdilek 8. ayınız kutlu olsun.maşaallah azra hareketli bi bebek.benm oğlum daha oturamıyor bile.
dml arkadaşım Allah yardımcın olsun.umarım en kısa zamanda düzelir.
1 ayda çok şey değişiyo canım..Birde azranın etrafında lojmanda 4 tane kız var..Etrafında boyboy kız olunca onlardanda bişeyler kapıyo sanki.:İnan kızlar birarada oynadığında bağırıp aralarına karışmaya çalışıyo..Bizimkinin acelesi var yani:))Çabuktan ablalarıyla oyunlara karışacak :))8 ayını mı bitirdi benim kızımda 27 mayıs doğumlu 7.ayını biterecek bu arada maşallah gerçekten çok hareketliymiş benim kızımda daha zor oturuyor
Herkese selam benimde kızım SU 17 Mayıs 2011 doğumlu sutum azalinca 4. Aydan itibaren yavaş yavaş
Ek gıdalara başladık, sebze çorbasını meyvesini çok seviyor ancak yayla çorbası ve tarhana ile çok problemim var
Acaba değişik tarifleri olanlar var mı?
Yeni tatlara alıştırmaya çalışıyorum ama tadını alır almaz ağız mühürleniyor.
Şimdiden teşekkürler. Sevgiler
Herkese selam benimde kızım SU 17 Mayıs 2011 doğumlu sutum azalinca 4. Aydan itibaren yavaş yavaş
Ek gıdalara başladık, sebze çorbasını meyvesini çok seviyor ancak yayla çorbası ve tarhana ile çok problemim var
Acaba değişik tarifleri olanlar var mı?
Yeni tatlara alıştırmaya çalışıyorum ama tadını alır almaz ağız mühürleniyor.
Şimdiden teşekkürler. Sevgiler
Evet canım çok hareketli..Ama azra 24 nisan doğumlu bebeklerin hafta haftasını tutmuyo çok çabuk değişiyolar..Birde hep kız çocuklarının gelişimleri daha hızlı olur derler..Kuzenimin 2 kızı vardı sonra oğlu oldu..Oğlum kızlarıma göre daha geç yapıyo herşeyi demişti..
1 ayda çok şey değişiyo canım..Birde azranın etrafında lojmanda 4 tane kız var..Etrafında boyboy kız olunca onlardanda bişeyler kapıyo sanki.:İnan kızlar birarada oynadığında bağırıp aralarına karışmaya çalışıyo..Bizimkinin acelesi var yani:))Çabuktan ablalarıyla oyunlara karışacak :))
Merhaba canım..İlk zamanlar tadları yabancılaması normal..Azram ilk mercimek çorbasından nefret etti..Ama şimdi 1 kaseyi yiyo..Sabret ara ara tekrar dene yemesi için.Yemiyosa ısrar etmeki sana direnmesin..
.Ben tarhananın içine kıymada koyuyorum suda pişiriyorum...Piştikten sonra deniz tuzu koyuyorum..
Yayla çorbasınıda bize yaptığımdan ayırıyorum..Suda pirinç haşlanıyo sonra yoğurt yumurta sarısı un karışımını koyuyorum ..
mrb kızlar
akika kurbanı çocğun doğumu üzerine şükür nişanesi olarak kesilen kurban.Peygamberimiz (sav) torunlarına birer koçu akika kurbanı olarak kesmiş ve tavsiye temiş.yani sünnet.ayrıca bu akika kurbanın etinden kurban sahibi ve ailesi yiyrbildiği gibi dağıtıladabilir.
biz oğlum doğduğunda kestirmiştik.
Diş buğdayı ben düşünmüyor değilim.içinizde yapanlar nasıl yaptınız?
tracy hogg öneren arkadaş ben ben uyku konusunda farklı bi yöntem uyguluyorum.gece beslenmesini kesmek istemedim.3 kez besleniyor.beslenme konusunda ne gibi bi faydası oldu?
ayrıca ela adaya katılıyorum gece beslenmesini kesmek sütün azalmasına ve neticesinde bitmesine neden olur.süt hormonumuz gece salgılanıyor..
Hayırlı olsun dişiniz canım..Isırıyomu peki emerken???
Birde dr.lar yeme konusunda çok rahat..Bende rahatım..Yemezse zorlamıyorum üzülmüyorumda çünkü bizi emiyolar..Diğerleri adı üzerinde EK GIDA ..Anne sütü öncelik yanii 2 yaşına kadar..Hayatı boyunca diğer gıdalardan beslenicek ama anne sütü aldığı bu dönem çok önemlii...
Bu kadının yöntemlerini bende okudum am abana çok katı geldi yaa..Galiba ben becerememm...Bu yöntemleri uygulayıp faydasını gören çok kişi okudum..EASY diye bi yöntemden bahsediyodu galiba..Ama ben bebeği saati saatine besleme taraftarı değilimmm..Yemek istemiyomu yemesin uyumak istemiyomu uyumasın..Bizim bile günümüz günümüzü tutmuyo...
Oyy kıyamam ben onaa canım benimm...
Bizdede diş çıkmadı...Ben kızıma kesmedim akikasını..En kısa zamanda kesmeliyim..Ne güzel çoğunuz kesmişsiniz..Allah kabul etsin..Bebeklerinizi korusun..
yoo sutum ne kesildi ne de azaldi
aksine dinlendigi icin artti goguslerim daha sut doluyor
onceden dolmasina firsat kalmiyordu saat basi emzirmekten
Aynı durum hepimizde var yani..ayır diyip ayağımı yere vuruyorum ama dinlemiyo üstüne gülücükler atıyo..Ayakta durmaya çalışırken kendini dengelemeyi tam bilmiyo o anda düşecek diye ödüm kopuyo..Ama buara hiçbi oyuncak onu tatmin etmiyo..Bu ara tutunup ayakta durmaya taktı..Kendine güveni gelişsin diyede tutunarak kalkarken veya hafif düştüğünde yanına gitmiyorum ama içim pırpır oluyo ...Bunun birde yürümesi var tehlike nedir hiç bilmiyolar,çok savunmasızlar..Allah bhepimizin bebeklerini korusun...
Azram bugün 8 ayını bitirdii...İnanamıyoruumm zaman nekadar hızlı ve güzel geçiyo meleğimlee.....Daha nice aylara yaşlara inşallahh...
DML senin durumuna üzüldüm canım..Bebeğin seni emmek istiyosa devamlı sütün tekrar artmıyomu??Süt işi beyinde bitiyo sütüm az düşüncesini kafandan çıkar bence..Birde gece emzirmeye çalış sütün artar umarım..Dr.lar hep yemeyen bebeğe zorlamayın diyo..Herzaman ters tepermiş..Nerede ne zaman ne yiyeceğine biz,nekadar yiyeceğine bebeğimiz karar vermeliymiş..Sen çok yedirmektense besleyici yedirmeye çalış..Mesela sizin yediğiniz yemeğin suyunun bebeğe faydası yokki..Proteinden zengin beslendirmen gerek.Amcamın kızının bebeği iştahsız ve kilosu düşüktü..Dr. kansızlığın sebep olduğunu söyledi..ve her çorbasına kıyma koy balık yedir dei..Birde muz gibi kilo yapıcı şeyler önermişti..İnşallah çabuk atlatırsınız bu süreci canımm...
Teşekkür ederim.fdilek 8. ayınız kutlu olsun.maşaallah azra hareketli bi bebek.benm oğlum daha oturamıyor bile.
dml arkadaşım Allah yardımcın olsun.umarım en kısa zamanda düzelir.
benim büyük kızımda aynıydı hiç birşey yemezdi ama inan bana zayıfta olsalar çok güzel büyüyorlar seniçok iyi anlıyorum o yemek yemeyince üzülüyorsun bu arada iştahının düzelmesini bekleme bebekler küçükken nasılsa büyüyünce öyle iştahsız oluyorlar bence hiç zorlama kilo kaybetmiyorsa sorun yok birde süt yoksa bile emzir benimde sütüm yoktu ama en azından ne kadar giderse kardır