• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

42 hafta bencede tehlikeli doktoru uyarıda bulunmuyormuymuş ? Dunadain doktorun neden daha önce sezeryan için gün verdi aklında normal doğurtmak varsa anlamadım :/

kizin kendisi hemsire :9::9::9::9::9::9:bende onu anlamadim iste..demek var bir bildigi :57::57::57:

hee bizde esimle kadinnin yuzune bakakaldik iste sen bize tarihi tatile gidicem onceki gun olsun diye 1 aralik vermemismiydin diye...

bakces nasip allah alnimiza ne yazmis ise :26::26::26::26::26::26:

Selam kızlar.Nasılsınız?Bakıyorum da daha doğuran yok.Ama azalmış zamanlar sizleride heyecan basmış anlaşılan.Umarım bu güzel heyecanlar güzel bebişlerinizi sağlıkla getirir size.
Biz de iyiyiz.Kızım 14 günlük oldu bile.Gün geçtikçe değişiyor.Maşallah çok tatlı mis kokulu.Yakında siz de göreceksiniz zaten.Geçen hafta sarılığı yükselmişti onunla uğraştık allahtan düştü artık.Şimdi rahatız.Sürekli kan alıp tahlil yapıyorlardı.O minicik ellerini mosmor etmişlerdi.Allahtan kurtulduk.Ağladıkça insanın içi dayanmıyor.Valla o ağladı ben ağladım geçen hafta.Çok zormuş.
Çiğdemcim geçmiş olsun.Canını çok sıkma canım.zor bir durum seninki ama hamileliğini de unutma.Umarım kısa zamanda sağlığına kavuşur baban.

geçmiş olsun mavibebek. İnşallah bundan sonra daha iyi olursunuz.

kizin kendisi hemsire :9::9::9::9::9::9:bende onu anlamadim iste..demek var bir bildigi :57::57::57:

hee bizde esimle kadinnin yuzune bakakaldik iste sen bize tarihi tatile gidicem onceki gun olsun diye 1 aralik vermemismiydin diye...

bakces nasip allah alnimiza ne yazmis ise :26::26::26::26::26::26:

Allah hakkımızda hangisi hayırlıysa onu nasip etsin dunedain.

Bu aralar uyumakta baya bir zorlanıyorum. Birtürlü rahat edemiyorum. Sık sık sağa sola döndüğüm halde üstüne yattığım tarafım tutulmuş gibi çok zorlanıyorum. Yürümek bile zorlaştı. Yarın doktora gidicem bakalım ne olmuş ne bitmiş. Canım birde tatlı istiyorki sormayın. Pudingle geçiştirmeye çalışıyorum.

geçmiş olsun mavibebek. İnşallah bundan sonra daha iyi olursunuz.

Allah hakkımızda hangisi hayırlıysa onu nasip etsin dunedain.

Bu aralar uyumakta baya bir zorlanıyorum. Birtürlü rahat edemiyorum. Sık sık sağa sola döndüğüm halde üstüne yattığım tarafım tutulmuş gibi çok zorlanıyorum. Yürümek bile zorlaştı. Yarın doktora gidicem bakalım ne olmuş ne bitmiş. Canım birde tatlı istiyorki sormayın. Pudingle geçiştirmeye çalışıyorum.

son haftalara yakinsan ye birsey olmaz ama yinede abartma cunku kilo alimi duruyor artik...benimde kaburgalarima batiyor ama sikayetci degilim yine saglikla gelsinde ah annelik havasina fazla kaptirdim kendimi galiba canim yansada sesimi cikarmiyorum..bende annemler gelecek diye alisverise cikayim dedim yavas yavas gidecegiz artik ne yapalim..birde evi toparliycam esim izin vermiyor bosyeremi geliyorlar gelsin yapsinlar..tamam hani boyle havaya falan giriyorum ah beni dusunuyor falanda gelenlerde birinin dizkapaginda birinde belinde rahatsizlik var..tam korler sagirlar olucas :))

aynen annemde de bel fıtığı var. pazartesiye doğurmazsam inş temizlikçi kadın gelicek. komple bi temizlik yapar artık. keşke bugün falan çağırsaymışım. dün ara ara çok sancılandım. bağırsaklarım da bozuldu. ama karnımın altı ağrıdı belimle birlikte. sanırım yalancı sancılar. dün doğurcam die çok korktum valla. :D bi de artık aşşa indi herhalde kucaama çörekleniyor otururken falan.

benim kayınvalidem hiç anlamaz ev işlerinden ancak mutfak işi yemek yapar kendince sofra kurar okadar. Anneminde beli iyi değil ama kendine acımasıda yok. Geçen hafta geldi temizledi evimi gitti saolsun. Yarında eşimle beraber bişiler yapmaya çalışıcaz artık. Eğilmek kalkmak bir problem. Benim belimde problemli hamileliğimde iyice arttı sıkıntısı ufak bir yorgunlukta akşamları sızlamaya başlıyor hemen.
sağ göğsümün altındaki ve kürek kemiğimin altındaki batmada geçmedi hala :/ Hayırlısıyla geçirseydik şu günleri bir.

mavibebek miydi suyu gelip doğum yapan hatırlıyamıyorum. Acaba son günlerinde bebeğin hareketleri nasıldı ?

sorma benim de belim çok kötü yaa.hele geceleri resmen bel ağrısından uyuyamıyorum. çok iş yaptığımda ayağımı basarken bile belim acıyor. annemin iki hamileliğinde de suyu gelmiş doğumunda.çok kolay ve hızlı oluyor dio. inş senin de suyun gelir önce dio. bakalım nasıl olcak. bestemin suyu gelmişti sanırım. alelacele sezaryene almışlardı die hatırlıorum benim de bebeğin hareketleri azaldı sanki.daha çok uyuyor galba.kordon dolandı die korkuyorum ama artık kocaman oldu yeri de dar.

Son düzenleme:
ama benim yengeminde suyu önceden gelmişti ne sancısı ne bişiyi vardı. Suni sancı vermek zorunda kaldılar ve doğum sancısı baya bir çileli hale gelmişti. Ne sölediğini bile bilmiyordu sancıdan kendini camdan atıcandan felan bahsediyordu :/ Kişiden kişiye değişiyor işte bu işler. Annem in çok çileli bir hayatı olduğu için geçmişe dair çok şey hatırlamaz kadıncağızın doğum anıları bile yok soruyorum nebiliyim ben doğurduk işte diyor.

İki hafta önce gittiğimde doktora kordon dolanmıştı boynuna. Ama doktor bişi olmaz dedi. Sonraki hafta kurtulmuştu. Ultrosonda bakmadan heralde doğuma almıyorlardır. Kordon dolanmışsa doğum anında ozaman iş sezeryana kalır heralde. Öle kötü şeyler getirme aklına olurmu. Benim bebeğimde 2 gündür sakin öncekiler gibi hareketli değil. Oyüzden merak ediyorum doğum belirtilerini yaşayıp doğum yapan arkadaşların bebek hareketleri nasıldı acaba diye :/

sonunda alisverisimide bitirdim.ev icinde sadece yerler silinecek falan onun disinda ben zaten hepsini evdeyken yavas yavas yapmistim..bebek odasi salonu bile boyatmistim.2 gun once bebek yatagini odama tasidim tum yataklarini falan actim..oynucaklarini yerlestirdim..bavulumu hazirlayip bir yere koydum kamerayi fotograf makinasi falan hepsini hazirladim..tum kildan tuyden kurtuldum cok sukur kasimi falan hepsinide aldim..

bebek sekerlerimi almislar istanbuldan cok seker sepet sekilinde ve ufak bebek kazaklari annem yapmisit onlarida tullemisler falan bende sekerlerini aldim bugun..badem sekeri aldim mavi beyaz..cikolatalisi yoktu artik napim..

valla az once nevresin yastik falan cikaracaktim yorganlarini ayarlayacaktim annemlerin cok usendim bide cok yoruldum ayak ustu..yarin diyorum ama doktor randevum var sabah 9 da cati muayensinden sonra halim kalacakmi onu bilmiyorum...simer testi yaptirdigimda yarim gun rahim kasildi bende tas gibi hissediyordum..simdi o rahimde bebekte var bakalim nasil olacak..

korkma ben hiç bişi hisetmedim. yeterki kendini rahat bırak kasma. valla ağdada çok acı çekmiştim ama çatı muayenesinde hiç bişi hissetmedim.acı olarak yani. bu arada ne kadar çok iş yapmışsın yaa maşallah. ben de internetten sipariş verdim bebek şekerlerini sepetini falan. bi de kapı süsü aldım. gelecek inş cuma kargoya vercem dedi adam.yani bugün. bakalım.

Oh ne guzel herkez son hazirliklari yapmis benimde kspi susum sekerlerim hepsi hazir dolabi hala gelmedi onu cok stres yapiyorum ama bi turlu bitiremedi adam :( benimde 2 gundur kasimlarimda agri var haftalik agrilar olurmus dun sut annem oyle soyledi :) dun dogurucam sandim sancilar o kadar sidderliydiki hemen evrakli hazirladim son alcaklarimi koydum cantanin yanina ama gelen giden olmadi uzaninca gecti valla sevdiler iceriyi ekmek elden su golden:) babamda cikti ameliyattan cok sukur iyi....

Selam kızlar bugün oğluşumla son doktor kontrolümüze gittik.Biraz kilo almışım yine annem güzel bakıyor ayıptır söylemesi :52:
Oğlum 3kilo200r olmuş ultrasondan sonra doktor çatı muayenemi yaptı.''Hadi içeri geç de bir çatına bakalım'' dedi ilk defa olduğu için çok korktum tabi:18: o da bunu farkedince nabzıma baktı ''Nabzın çok hızlı atıyor gevşe biraz, bugünlerin geleceğini hiç tahmin etmiyordun değil mi'' falan diye rahattı biraz beni.Acımadı ama insan tedirgin oluyor doğrusu.
Velhasıl oğluşum Salı günü sezeryanla aramıza katılıyormuş tahminen 38.haftasının sonlarına doğacak.Ordan hastaneyi arayıp sekreter yer ve oda ayarladı bana da ''Pazartesi saat 12 den sonra hiçbirşey yeme içme 8de hastanede ol'' dedi.
Şimdi hem korku hem sevinç hem de şaşkınlığı bir arada yaşıyorum:32:
Bugün de oğlumun ufak beşiğini,nevresim takımını,yastık,yorgan pusetini aldık bitirdik.Annem de bebeğimin çamaşırlarını yıkadı yarın artık çantamı hazırlıcam inşallah.
Allah'ım hepimize yardım et sağ salim,elleri yüzleri düzgün şekilde kucağımıza alalım evlatlarımızı :nazar:
Herkez birbirine dua etsin kızlar hamişlerin duaları kabul olurmuş:49:

hadi tekrar gecmis olsun cigdem cok sukur cikmis ameliyattan baban..valla bende bugun okadar yurumeme ragmen sende bir aci hisset sadece usudugumde sanci vuruyor onuda salondaki koltugu mesken ettim resmen yorganla yatiyorum..esim klimayi aciyor surekli..diyorum lale devrin ac bakalim bebek varken ne yapacaksin..

valla is basa dusunce yapiyorsun bana cok egilip kalkma is yapma dediler bebegin boynuna kordon dolanir anlamazsin..3 gun sonra falan belli olur dediler.kimse benden super seyler bekleyemez su halde zaten de ama insan ici rahat etmiyor...

çiğdem güzel haberlerin sevindirdi beni. İnşallah böle devam eder.

Bugün doktora gittim. Sancı felan yok her zamanki gibi. Kordonu dolamış yine kızım. Şuan kurtulabilirmiş ama aşaya tamamen döndüğünde kurtulması zor olurmuş.zaten doğumu nst ye bağlı mı ne yapacakları için öle bir durumda anlayabilirlermiş. Hiç belli olmaz dedi ayrıca geleceği zaman. Bugün burdan çıkarsın 1 saat sonra suyun gelir geri gelirsin dedi. Eğer 40 hafta dolduğunda hala gelmezse bebeğin durumuna göre 2-3 gün daha bekleriz sonra suni sancı vermek zorundayız dedi. Zaten plasenta da yaşlanmaya başlamış bu da doğum habercisiymiş. Hayırlısı bakalım :)

tekrar geçmiş olsun çiğdem her şey yolunda gidiyor maşallah.

sinopgirl ne güzel günü belli hayırlısıyla sağ salim alırsın inşallah bebeğini eline. ay biz ne zaman doğurcaz acaba?

benim de en çok korktuğum mesele kordon meselesi. ama benim doktorum bi hastasını iki kere dolanan kordonla bile doğurtmuş. yani her dolanma engel olmuyor sanırım doğuma.inş bi sorun çıkmaz.şu hafta bi doğurayım artık diyorum yaa. doğum günü belli olmayınca insan geriyor kendini. bugün mü yarın mı derken. karnım baya indi bacaklarımı kapatamıyorum artık otururken.ara ara sancılarım oluo ama o kadar. doktor yeme dedi ben inadına yiyorum sanki yaa annem geldi besiye çekti beni.
dedem arıyor seni rüyamda gördüm doğurmuştun diyor,eşim sabah rüyamda gördüm doğmuştu bebek diyor. ay doğsa da kurtulsam artık.

Sagolun kizlar... Allah herseyi kararlamis stres yapmaya gerek kalmadi annem gelip kalabilcek yanimda cok sukur :) blackrose..gozun aydin gelmis annecigin bi bebis kaldi cok kizmaya basladim onlarada ama gelsinler cnm artik yeter bu kadar nazlanma sabirsizlaniyoruz allah allah :))

Sezeryaninda guzel yani dogumun ne zaman olucagi belli hazirlan suslen git doguma oh miss :) benimde karin bolgemde sanci var kafasi iyice asagi indi ya ondan agri yapiyor sanirim.. Yemegide dert etme ya 2ikinmaya firtlar iste cocuk bu yonden dusunun kizlar.. Benim hic istahim yok su siralar yemek aramiyorum hic zorla yiyiyorum ama cikolatayi birakiyorum elimden uyandigim gibi tatli yiyesim var tutamiyorum kendimi :(( bogazlarimda feci yaniyor grip olucam o kesiyor istahimi heralde dun ihlamur yaptim bol limon zencefille ama bu sabah daha kotu igneler batiyor sanki dogum ustu olcak ismi okadarda dikkat ettim mandalina yedim. Neyse annem gelcek bugun muhtesem tariflerinden birini yapip iyi eder beni :)))

öle özledikki bebeğimizi ama yok gelesi. Doktorum bile kızımla konuşuyor hadi gel artık diye :D

Zorlanıyorum epeycede artık ne otururken ne yatarken yok mümkün değil rahatlıyamıyorum :(

Dunadain nerelerde merak ettim doğurdumu yoksa ?

sanırım herkes doğurdu bi biz kaldık :))) ırmak dilek falan da doğurmuştur.

sanırım öle oldu bi sen bir ben bir çiğdem dunadain de mutlaka yazardı dün hiç sesi çıkmadı. Ayda ne yaptı acaba ondada ses soluk kesildi. Umarım herkes iyidir bebişleriyle beraber :)

Dünden beri adet sancısına benzer bir ağrım var kesik kesik değil başladımı sürekli. Hayırlısı bakalım. Bugün 38. haftamızıda doldurduk artık. 39. haftaya başlıcaz :)

Kızlar slm herkese bende daha doğurmadım.annem geldi kıbrıstan oturuyoz anca:) bugün doktora gitcez bakalım ne dicek. Strese girdim sancım falanda yok daha.

Back