• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

bende akşamları yemekten sonra gidiyorum yürüyüşe eşimle..en az 1 saat falan yürüyorum..Bütün gün iş yorgunluğundan sonra zor geliyor biraz ama yapmak da lazım işte :97: Akşamları özellikle bel ağrım çok oluyor buaralar.Irmak senin gibi adım bile atamıyorum bazen..

bende akşamları yemekten sonra gidiyorum yürüyüşe eşimle..en az 1 saat falan yürüyorum..Bütün gün iş yorgunluğundan sonra zor geliyor biraz ama yapmak da lazım işte :97: Akşamları özellikle bel ağrım çok oluyor buaralar.Irmak senin gibi adım bile atamıyorum bazen..

evet allah izin verirse bende ramazandan sonra eşmle tekrar başlıcam akşam yürüyüşlerine. iftardan sonra geç oluyor diye gitmiyor eşim.bu arada bir sıkıntı var içimde bugün hayırolsun inşallh. pazartesi sendROMU SANIRSAM:37:

dunedain aklıma sen geldin doktordayken :) sana söylenilen gibi, dr su ve yürüyüş konusunu çok sıkı tembihledi..en az yarım saat yürüyüş ve 3 lt. su ...

iste dimi insan nedenki falan oluyor..sanki sen bunlari yapmiyorsun doktor seni yakalamis himm bak bak su iceceksin yuruyeceksin yakaladim seni :))) der gibi...

ya kizlar az once daha bu msj yazarken yaramaz oglum basinimi poposunumu artik mideme dayadi oluyorum zannettim arkadasim derdi inanmazdim onunda gidip kalbine yatarmis :))..ay nasil kustum birde hissediyorum yerinde debeleniyor..oyun zannediyor heralde mide yukari ciktikca yerinde zipliyor..

günaydın kızlaaar.

demek tatil hazırlıkları var ne güzel. ay ben de anacuuma gidicem bayramda çok mutluyum. millet diyor artık otur oturduğun yerde yolculuk yapma. valla kızımla ben hayatımda gezmediğim kadar hamileliğimde gezdik.çocuk gezenti olacak. zaten de yay burcu :)

ben de alışveriş yapmak istiyorum ben de ben de :)

Ben geçtiğimiz cmrtesi yaptırdım 2.saatte referans değeri 140 iken benim 150 çıkmış bakalım bugün sonuç ile ilgili arıcak doktorum. Tatlıylada aram yoktur hiç aslında benim neden böle oldu anlamadım :(

100 grlık yükleyecekler mi? benim de 148 çıkmıştı 50 grlık şeker yüklemesi. doktor 100e gerek yok yediklerine dikkat et demişti. tatlı,şekerli meyve falan yemiyourm. hamurişi de öyle yemiyorum ama bazen misafirlikte ağır yağlı yemekler oluyor.onlar da şekeri yükseltiyor mudur acaba ya?

dunedain maşallah bebişimize kıpır kıpır :nazar::emir_bebek: evet kısmen bu kontrolde doktordan fırça yemiş gibi olduk kilo, egzersiz ve su konusunda, kilo konusunu açıp canınızı sıkmak istemiyorum..ama beni görseniz görünürde kilo falan yok hatta sadece küçük bi karın birazda popo ama dr beyimiz aldığım 8-9 kiloluk durumdan memnun değil malesef..çok merak ediyorum bu 8-9 kilo nerde??? çünkü gerçekten görünürde bişey yok..

günaydın kızlaaar.

demek tatil hazırlıkları var ne güzel. ay ben de anacuuma gidicem bayramda çok mutluyum. millet diyor artık otur oturduğun yerde yolculuk yapma. valla kızımla ben hayatımda gezmediğim kadar hamileliğimde gezdik.çocuk gezenti olacak. zaten de yay burcu :)

100 grlık yükleyecekler mi? benim de 148 çıkmıştı 50 grlık şeker yüklemesi. doktor 100e gerek yok yediklerine dikkat et demişti. tatlı,şekerli meyve falan yemiyourm. hamurişi de öyle yemiyorum ama bazen misafirlikte ağır yağlı yemekler oluyor.onlar da şekeri yükseltiyor mudur acaba ya?

annemde seker hastiligi oldugu icin onunda gecmisinde yoktu sonradan olustu..mesela yagli yiyecekler yediginde ozellikle tereyagi kolestrol firliyor sekerde ayni olcude cikiyordu..eger yagli yemek yediysen pesine hemen yarim limonu suya katip ic..doktor anneme oyle demisti baklava bile yesen uzerine limon suyu koy diye...ama iste birde hamileliktede cok limon tuketmeyin diyolar ben yiyorum rabbim korusun artik..birde seker seviyeleriniz niye bu kadar yuksek cikiyor acaba ben kent sekerlemeleri cekmecemde hergunde yiyorum..gordugume gore baya dikkat ediyorsunuz hepiniz..neyse allah saklasin doktor dedigine gore dikkat etmek lazim..

dunedain maşallah bebişimize kıpır kıpır :nazar::emir_bebek: evet kısmen bu kontrolde doktordan fırça yemiş gibi olduk kilo, egzersiz ve su konusunda, kilo konusunu açıp canınızı sıkmak istemiyorum..ama beni görseniz görünürde kilo falan yok hatta sadece küçük bi karın birazda popo ama dr beyimiz aldığım 8-9 kiloluk durumdan memnun değil malesef..çok merak ediyorum bu 8-9 kilo nerde??? çünkü gerçekten görünürde bişey yok..

sorma kilo konusunda bendede oyle gorunurde bisey yok hatta kiloda yok..ama ufak bir hesapladim..gogusler 500 gr + bebek kilosu ki seninki daha buyuktur ona gore hesapla ortalama 700 gr + suyu 700 grlik bebegin rahat hareketi icin onun kadar vardir 700 gr desek + kan hacminde artis 300 gr ona verelim ortalamaya doksek 2 kilo bebek sadece herseyiyle beraber..belki ben rakamalari dusuk aldim bilmiyorum ama..gerisi senin stokladigin oluyor bebegede annenin aldigi kilo lazim sutler o yaglar yakilarak geliyor...rahimde buyuyor onuda katmadim hesaba...

günaydın kızlaaar.

ailemde şeker hastası kimse yok oyüzden neden yükselir neden düşer bilmiyorum. Bende sevmem tatlıyı zaten hatır gönül hesabı yersem yerim. Doktorum sonuç için aramadı henüz umarım 100 lük istemez birdaha 75 liği zor içtim kollarım iğnelerden sızım sızladı zaten :( bana dikkat et derse neye dikkat edicemki yediğim düzgün bişide yok. Meyve yiyordum omu yükseltiyor acaba ondandamı olucam ben şimdi :((

annemde seker hastiligi oldugu icin onunda gecmisinde yoktu sonradan olustu..mesela yagli yiyecekler yediginde ozellikle tereyagi kolestrol firliyor sekerde ayni olcude cikiyordu..eger yagli yemek yediysen pesine hemen yarim limonu suya katip ic..doktor anneme oyle demisti baklava bile yesen uzerine limon suyu koy diye...ama iste birde hamileliktede cok limon tuketmeyin diyolar ben yiyorum rabbim korusun artik..birde seker seviyeleriniz niye bu kadar yuksek cikiyor acaba ben kent sekerlemeleri cekmecemde hergunde yiyorum..gordugume gore baya dikkat ediyorsunuz hepiniz..neyse allah saklasin doktor dedigine gore dikkat etmek lazim..

ya genetik sanırm benimki. ailede çok şeker hastası var. annem babamda yok ama amcalarımda hatta 27 yaşındaki kuzenimde var. teyzemin hamileliklerinde de çıkmış şeker. yoksa normal bi insana göre az tatlı yiyorum ben. bi de belki de bu ara karpuz kavun üzüm çok yedim.o da tetiklemiş olabilir. artık tatlı yemiyorum.pilav makarna beyaz ekmek misafirlikte mecbur kalırsam yiyorum.o da az. ama iftarda illaki etli yemek oluyor.o da millet fazla yağlı yapıyor ben gibi deil:) ben koklatırım yağı. neyse inş bi zaararı olmuodur ya. limonlu suyu denicem saol :71:

ailemde şeker hastası kimse yok oyüzden neden yükselir neden düşer bilmiyorum. Bende sevmem tatlıyı zaten hatır gönül hesabı yersem yerim. Doktorum sonuç için aramadı henüz umarım 100 lük istemez birdaha 75 liği zor içtim kollarım iğnelerden sızım sızladı zaten :( bana dikkat et derse neye dikkat edicemki yediğim düzgün bişide yok. Meyve yiyordum omu yükseltiyor acaba ondandamı olucam ben şimdi :((

ya yaz meyveleri de çok şekerli. ondan da olabilir. bi de bi nedeni yok ya. çıkıosa çıkıo işte. etrafımda çok duydum geebelik şekeri çıkan.

Merhaba Kızlar

Hepimize güzel bir hafta olmasını diliyorum öncelikle. Ramazan yine hızla geçti bayrama çok az kaldı bizim işler kudurdu arife günü ve cuma günü baya bi yogun calısıcaz gibi görünüyor :s Allahtan c.tesi günleri mesai yok !
Yarın doktor randevumuz var heyecanla ve sabızsızlıkla bekliyorum nasıl oldu acaba diye çok merak ediyorum :) önceleri hep sağ tarafımda hissederken artık büyüdü sanırım soldanda vurmaya basladı iki taraftada hissediyorum. Minik velet dün gece 1'de 2'de vura vura bi hal oldu sanki dısarı cıkmak ister gibi tepin tepin naptı o saatte o kadar anlamadım şimdiden başladı uyutmamaya :) inşallah anası babası gibi uykuyu sever yoksa yandık walla!

Dilekcim yeni cicilerinizi güle güle kullanın bebişinizle :) bizim bebek arabası, araba koltugu, park yatagı ablamdan geldi hepsi...Yegenimde erkek oldugu için renklerde tutuyor o nedenle bu tip eşyalara hiç bakmadım. Hepsinide temiz kullanmıs chicco'dan almıslar taş gibi duruyorlar. Sadece kuru temizlemeye veriyoruz yine yenilensin die.. bebek arabası 3'lü olandan 3 tipte oturagı var ilk aylar için minik yatak gibi 2 tanede koltuk şeklinde. Bi tanede yine başka bi araba var ince bişi oda 1 yasından sonra kullanılıyormus sanırım. Hayırlısıyla bayram geçtikten sonra annem ve ablamla alışverişe çıkıcaz kıyafet vs. kalan tüm ihtiyaçlar için. Eylülde bitirmek istiyorum hepsini bir aksilik olmazsa. Bi bebek bezi kampanyasına denk gelemedik her gidişte bakıyoruz ama yakalayamadık daha.. Primanın hem yeni dogan için bezi var ambalajı yeşil olan hemde yine ayrıca pampers yeni dogan var ambalajı beyaz olan ne farkı var bunların ? Pampers olan daha mı iyi onun fiyatı biraz daha yüksekti sanırım..

Teşekkür ederiz canım :)
Babası bir heyecanlı ki akşam ben mutfakta iş yapıyorum kendiside almış arabayı gezdiriyor evin içinde :1: napıyosun dedim antreman yapıyorum diyor :D sanki çocuk evin içinde gezecek :1:

PATKA hoşgeldin aramıza. Kasık ağrılarından bahsetmişsin bendede olmadı pek ama dunedain'in söyledigi için bazı mineral eksikliklerinden olabilir ya da vücut yapısından çünkü normalmiş bu tip agrılarında olması cok duyuyorum.

Dunedain soda konusundada cok haklısın şimdi içtigim soda önceki aylara göre daha cok etkiliyor cuma günü daha sabahtan ayaklarım kek gibi kabarmıstı pofuduk pofuduk :) neyseki ertesi gün eski haline döndü.. ofiste mümkün mertebe uzatıyorum tabureye ama bu seferde klavyeye uzanıcam derken karnımın üzerine dogru egiliyorum biraz minik paşa bir iki darbede arkaya yaslıyor beni bazen beyfendi rahatsız oluyo galiba :emir_bebek:

bence bebek bezine çok yüklenmeyin. Bebişlerin cildi belli olmuyor en kalitelisini alıyorsun ama bir bakmışın kabarmış kızarmış pompişleri :/

PATKA hoşgeldin aramıza. Kasık ağrılarından bahsetmişsin bendede olmadı pek ama dunedain'in söyledigi için bazı mineral eksikliklerinden olabilir ya da vücut yapısından çünkü normalmiş bu tip agrılarında olması cok duyuyorum.

Dunedain soda konusundada cok haklısın şimdi içtigim soda önceki aylara göre daha cok etkiliyor cuma günü daha sabahtan ayaklarım kek gibi kabarmıstı pofuduk pofuduk :) neyseki ertesi gün eski haline döndü.. ofiste mümkün mertebe uzatıyorum tabureye ama bu seferde klavyeye uzanıcam derken karnımın üzerine dogru egiliyorum biraz minik paşa bir iki darbede arkaya yaslıyor beni bazen beyfendi rahatsız oluyo galiba :emir_bebek:

doktoruma söledim bende ayaklarım şişiyor diye. Oda benim çok yiyen kilolu bir insan olmadığımı masa başında ayaklarımı aşaya çok sarkıttığım için olabiliceğini söledi mümkün olduğunca yüksekte tutmaya çalış dedi. Bilemiyorum doğal tuzun vücuda zarar verebiliceği pek aklıma yatmadı benim ama onuda sorucam doktoruma :)

Teşekkür ederiz canım :)
Babası bir heyecanlı ki akşam ben mutfakta iş yapıyorum kendiside almış arabayı gezdiriyor evin içinde :1: napıyosun dedim antreman yapıyorum diyor :D sanki çocuk evin içinde gezecek :1:

Çok alemsiniz yaa çok güldüm :D ilk cocuk ilk heves ilk göz ağrısı bu olsa gerek ne güzel işte babasıda sabırsızlıkla bekliyor bizimkide öyle dogsun artık diyor bazen sus diyorum daha olmaz çağırma çocugu şimdiden :) birde 3 tane yegenim var ikisi kız ayrı yumurta ikizleri bu sene ilkokul 3'e geçtiler biride oğlan 5,5 yasında ne zaman telefonda konussak bebek dogdu mu die soruyorlar sora sora dogurtacaklar birde ufaklık oğlan dısarıda birlikte gezerken gördüğümüz bebekleri ben dogurdum sanıyor teyze bunu sen mi dogurdun die sormadan geçmiyor kesinlikle :)

Çok alemsiniz yaa çok güldüm :D ilk cocuk ilk heves ilk göz ağrısı bu olsa gerek ne güzel işte babasıda sabırsızlıkla bekliyor bizimkide öyle dogsun artık diyor bazen sus diyorum daha olmaz çağırma çocugu şimdiden :) birde 3 tane yegenim var ikisi kız ayrı yumurta ikizleri bu sene ilkokul 3'e geçtiler biride oğlan 5,5 yasında ne zaman telefonda konussak bebek dogdu mu die soruyorlar sora sora dogurtacaklar birde ufaklık oğlan dısarıda birlikte gezerken gördüğümüz bebekleri ben dogurdum sanıyor teyze bunu sen mi dogurdun die sormadan geçmiyor kesinlikle :)

ay çok komik ya çocuklar. :D

benim eşim öyle çok göstermiyor ya ne hissettiğini. ne alcaz ne etçez napçaz da demio hiç. bazen umursamadıığını düşünüyorum. gerçi ben anlıyorum bu alışveriş işinden. ben hallederim die düşünüo herhalde.

geçen gün çok yorulmuştum çocuk hiç kıpırdamadı bütün gün. korktum. açtım göbeğimi bi yandan ben bi yandan eşim dürttük dürttük. seslendik. nihayet kııpırdadı uyandı hanfendi :D iki tekmeledi ben burdayım napıonuz dedi uyudu gene :)

şimdi gördüm :)
benim eşim tam çocuk gibi oldu ya :D
Bana da diyor bazen ya erken doğsa keşke falan diye aman diyorum Allah korusun sağlıklı zamnında doğsun inşallah..

çocuklar cok komik birde o kadar dogal ve içten inanarak soruyorlar ki :) hiç bıkmakta yok yani her seferinde şansını deniyor kendisine arkadas gelicek ya sabırsızlanıyor..

birde su konusuna deginicektim onunla ilgili konusmalar geçmiş. Bol bol için çok önemli gerçekten hem bebegin sıvısı için hemde ödem atmak için cildiniz için herşey için çok lazım ben aklıma geldikçe içiyorum zaten severimde. Koyun yanınıza 1,5 litrelik şişeyi akşama kadar bitirin akşamda 3-5 bardak evde içseniz 2-2,5 litre yapar zaten..

Back