2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

tekrar merhaba arkadaşlar.. ya girmişken benim de sizlere bi sorum olacak.. benim oğlum kucağıma alıp sevdiğimde yüzüme vuruyor hep, hem de canımı acıtacak kadar sert bi şekilde.. saçımı çekiyo ara sıra ama, yüzüme vurması şuan daha önemli.. hayır diyorum oğlum yapma diyorum yine yapıyo.. üzülmüş gibi yapıyorum bi süre duruyo sonra tekrar vuruyo.. sizce ne yapmalıyım.. ya hep böyle yaparsa büyüdükçe daha da sorun olursa....

Benim kızımda saçımı çekmeyi çok seviyor ve ben çığlık attıkça çok hoşuna gidiyor,acaip güçlü bir de sıpa elinden alamıyorum saçlarımı bazen beni önüne yatırıp saçlarımı çekmeye başlıyor ve bundan çok keyif alıyor kahkahalarını bir duysan.Yüzüme vurması yok ama kafana takacak kadar büyük bir olay değil bu,ilgini o şekilde çekmeye çalışıyor ve bundan mutlu oluyordur,zaten daha çok küçük bir süre sonra bunları unutacak.

merhaba arkadaslar,ben size bebeklerinizin yaninda kavga ediyor musunuz diye soracagim,biz ediyoruz ve delirecegim kizimin gormesine,aglamasina..dusunuyorum hep psikolojisi nasil etkileniyordur,belki de psikolojik kalici bir etki kaliyordur diye nefes alamiyorum bunlari dusundukce..gece uumadikca babasi bagiriyor bana,o da aglamaya basliyor yavrumn,dun babasi yere birseyler firlatti soylenerek cok korktu..ben de coook uzuluyorum siz nasilsiniz ve sizce cok derin yaralar birakiyor mu bu yasananlar onda herzaman degil bu arada bu tartismalar ...

Kocam askerde olduğu için uzun süredir kavga edemiyoruz,şaka bir yana normalde çok bağıran yada stresli insanlar değiliz,bizim kavgalarımızda sinirlenen direk odayı terkediyor evlendiğimizden beri böyle bu.Ama bebekler herşeyi anlıyor ve etkileniyor bunu biliyorum,annemle beraberiz şimdi geçen gün morali çok bozuldu annemin ve ağladı;kızımı bir görsen gidip kafasını annemin göğsüne koydu ve içini çekerek uyumaya başladı,o gece sabaha kadar ağlayarak uyandı bebeğim.Mümkün olduğunca bebeğin yanında tartışmalara girmemeya çalışın,sadece biraz daha sabır anne-baba olmanın ilk şartı galiba.

merhaba güzel anneler, umarım bebişler iyidir..benim kızım 2 gecedir 10 dk arayla ağlıyarak uyanıyor...sanırım üst dişi cıkıyor.iyice şişmiş durumda.kuzum cıksada rahatlasa...
dün kızıma yürüteç aldım. almamak için direndim ama olmadı, aldım sonunda cok mutlu oldu ama 1 saatten fazla tutmuyorum.siz kullanıyormusunuz.ben doktorumuzada sormamıştım..herkese kızımın altına araba çektim diyorum:KK1:
birde kızım sürekli yanında olmamı istiyor ayaga kalktıgım anda ağlamaya baslıyor..sizinkilerde böyle seyler yapıyormu merak ettim...
minişleri tatlı yanaklarından öpüyorum:KK54::nazar::nazar:

Canım ben 6 aylıkken almıştıım.Çünkü durmuyordu.Tualete giderken yemek yaparken felan azıcık koyuyordum.8aylıkken daha çok koymaya başladım.Şimdi arda biniyor.Sıraladıgı için koltuk kenarlarında yürümek onu daha çok heyecanlandırıyor ve çok mutlu oluyor.Sıkıldı artk herhalde yürüteçten.Dr. almayın dedi.Bende gelin yemegimi siz yapın o zman dedim.Tualete nasıl gidicem demiştim:KK9:Oglumda onu yalnız bırakınca odadan ayrılınca aglıyor.Canım bunlar normal ve her bebek yapabiliyormuş.Ancak reklam izlerken gittigimi anlamıyo ama reklam bitince beni bulamazsa aglamaya başlıyor hemen.

Yelizcim tartışma her evde olabilir ama önemli olan yavrularımızın gözü önenünde olmaması.Eşim beni severken ,öperken emir hemen babasını itiyor ve yanagıma agzını dayıyor .O öpecekmiş yani kıskanıyor babasını.Anlıyor bence herşeyi.Çok dikkatli olmamız ve onlara güel rol örnegi olmamaız gerekiyor:KK16:

Canım ben 6 aylıkken almıştıım.Çünkü durmuyordu.Tualete giderken yemek yaparken felan azıcık koyuyordum.8aylıkken daha çok koymaya başladım.Şimdi arda biniyor.Sıraladıgı için koltuk kenarlarında yürümek onu daha çok heyecanlandırıyor ve çok mutlu oluyor.Sıkıldı artk herhalde yürüteçten.Dr. almayın dedi.Bende gelin yemegimi siz yapın o zman dedim.Tualete nasıl gidicem demiştim:KK9:Oglumda onu yalnız bırakınca odadan ayrılınca aglıyor.Canım bunlar normal ve her bebek yapabiliyormuş.Ancak reklam izlerken gittigimi anlamıyo ama reklam bitince beni bulamazsa aglamaya başlıyor hemen.

Yelizcim tartışma her evde olabilir ama önemli olan yavrularımızın gözü önenünde olmaması.Eşim beni severken ,öperken emir hemen babasını itiyor ve yanagıma agzını dayıyor .O öpecekmiş yani kıskanıyor babasını.Anlıyor bence herşeyi.Çok dikkatli olmamız ve onlara güel rol örnegi olmamaız gerekiyor:KK16:

canım bizdede aynı sorun var tuvalete bile gidemiyorum.cıglıgı basıyor sıpa...anlattıklarına bakıyorumda galiba bu aylarda hepsi aynı oluyor bende reklam sırasında kacabiliyorum:KK1:
aman sağlıklı olsunlarda bunlarda gecer. zaten bir yerde okumustumda su an bize en cok baglı oldukları dönemmiş. bir daha hayatları boyunca bu kadar yakın olmayacaklarmış.
bir kac ay sonra yürüdüklerinde etrafı kesfetmeye basladıklarında belki cagırsakta gelmeyecekler.:KK34:

arkadaşlar bir sorum olacak,içinizde multitabs kullanan var mı?Bebeğim son 10 gündür korkunç iştahsız,ağzını açıyor yiyor sonra ağzında sulandırıp verdiğim 1 kaşığı 2 kaşık olarak çıkartıyor,çıldırmak üzereyim.Birkaç yerde multitabsın iştahı açtığını okudum içinizde deneyen var mı?Şimdiden sağolun,bebişlerle mutlu günler.

arkadaşlar bir sorum olacak,içinizde multitabs kullanan var mı?Bebeğim son 10 gündür korkunç iştahsız,ağzını açıyor yiyor sonra ağzında sulandırıp verdiğim 1 kaşığı 2 kaşık olarak çıkartıyor,çıldırmak üzereyim.Birkaç yerde multitabsın iştahı açtığını okudum içinizde deneyen var mı?Şimdiden sağolun,bebişlerle mutlu günler.

canım ben kızım dogdugundan bu yana multitabs verdim. gecen aya kadar kullandık. kızımın hep kilosu düşüktü.cok iştahlı olmadı hiç bir zaman..gecen ay doktorumuz minadekse
baslattı..iştahında ciddi artış gördüm. gecen ay 500 gr aldı. tabii olumlu olumsuz etkilemek istemem. istersen doktoruna danış.minadeks bizde faydalı oldu..
kolaylıklar diliyorum...

merhaba kızlar herkes iyidir İnşallah. kızım çok hastaydı teyzeleri kaç gün ateşini düşüremedik . kanında yüksek enfeksiyon çıktı birde boğaz enfeksiyonu iğne vuruldu üstüne 2 gün sonrada rota oldu . cuma günü kontrole gittik çok şükür iyileşme varmış şurupla devam ediyoruz. ve ben üstüne grip oldum. sürekli kızımı kucağımda tutmaktan sol kolum dirsekten aşağısı acayip sızlıyordu bugün biraz daha iyi çok şükür. salgın varmış kızlar dikkat edin Allah korusun yavrularımızı.

canım biz 6 gündür hastanede yattık rota virüsüymüş bizimkide kusma bulantı ishal kötü atlattık halen anibiyotik iğnelrimizdevam ediyor 6 gün sonrada kotrole gidicez salgın varmıs gerçekten anneler dikkat edin nolur

İklimam cok gecmis olsun kuzuna..
Dis kasima biskuvisi ne kizlar, bogazina kacmiyor mu, ben hic rastlamadim?
Bizim de alttan iki disimiz var, tirtikli tirtikli, dantel gibi gorunuyor agzinda:KK16::KK16:
İki gecedir hic uyuyasi yok kizimin, aglamiyor da, "deee" diyor, "huyy" diyor, ama uyumuyor:KK1: Sabah da normalden erken kalkiyor, hayirlisi bakalim, insallah adet edinmez..

sağol canım marketlerde var bulabilirsin bnde gördüm ama almadım kararsızımm

canım bn kullanıyorum iştah açtımı bilmem ama vitamin diye kullanıyorum onu normalde acd damla kullanıyordum doktorum bu ay bağışıklığı için bunuverdi acd daha çok iştah acıyordu kızımda kişiye göre değişir ama bnm bebeğim halen 60 cc çorbaiçer 60 cc lik yemek yer günde 4 defa 1 öğün kahvaltı 1 öğünde meyve 6 öğün ama az az sizlerinde böylemi acaba

İklimam çok geçmiş olsun,umarım daha iyisinizdir şimdi.Benim kızım halen emiyor ama sütüm artık eskisi kadar fazla değil,onun dışında sabah kahvaltısını yapıyor,saat 2 gibi çorba yiyor,5'de meyve saat 8 gibi de mama yiyor.Yiyor dediğime bakma yemeğimi yiyor bizim ömrümüzümü yiyor bilmiyorum özellikle son 15 gündür,aslına bakarsan zayıf bir bebek değil ortalamada gidiyor kilosu boyuda uzun ama benim derdim böyle devam ederse ne olacak,şimdi annem yanımda ama 20 gün sonra yalnız kalacağız ve ben nöbete başlıyacam,biberonda almıyor anlayacağın çaresiz kaldım.

merhabalar
benim kızımda 17 mart doğumlu.tıpatıp sizinkiyle aynı.5 aydan beri gecede sayamadığım kadar çok kalkıyor.emerken uyuyor yatırıyorum 5 dk sonra kalkıyor.üstelik her seferindede emmek istiyor.emmek dediğim ağzında tutuyor,tok olduğu içinde süt gelince ağzına sinirleniyor.sabaha kadar aynı.sinirlerim iyice bozuldu artık.ilgilenmem gereken 5 yaşında bide oğlum var.gündüzde aynı 20 dk.uykular.ilk defa böyle bir çocuk gördüm.başkası söylese inanmam.ne zaman düzelecek bilmiyorum yada düzelecekmi?geçen sabah 7 de uyudu 8 de kalktı.:KK5:

egemiz merhaba canım;
Allah kolaylık versin bi de oğlun varmış işin daha da zor... ben de işe başlıcam iznim bitiyor ne yapıcam bilmiyorum uykusuzluktan çatlıcam sinirlerim iyice bozuldu. ara ara ağlama krizleri geliyor, bazen bölük pörçük 2-3 saat uykuyla gün çeviriyorum.Rabbim başka dert vermesin tabi; çok şükür evladımın sağlığı yerinde ama uykusuzluk zor ...

canım ben 1 aylıktan beri kullanıyorum vitamin olarak iştahı iyi çok şükür ama vitaminden mi bilmiyorum, tabi sevdiği şeyleri yiyo yemek ayırıyor, yoğurt hiç yemiyo mesela.
ama ağzında yemeği sulandırma bu ara bizde de var, dişlerdendir belkide.her zaman değil ama yemek istemediği şeyleri senin bebeğin gibi sulandırıp geri çıkarıyor canım.

iklimam canım benim oğlum da emiyor sütüm azaldı tabi aralarda emiyor.
sabah kalvaltısı ama 11 gibi geç yiyor, 4 gibi çorbasını içiyor, akşam 9 gibi de meyve püresi yiyor.onun dışında emiyor.
ama benim derdim de su içmiyor, biberon da tutmuyor çay kaşığıyla ne kadar içirebilirsem artık.

canım ben 1 aylıktan beri kullanıyorum vitamin olarak iştahı iyi çok şükür ama vitaminden mi bilmiyorum, tabi sevdiği şeyleri yiyo yemek ayırıyor, yoğurt hiç yemiyo mesela.
ama ağzında yemeği sulandırma bu ara bizde de var, dişlerdendir belkide.her zaman değil ama yemek istemediği şeyleri senin bebeğin gibi sulandırıp geri çıkarıyor canım.

canım benim kızım da yoğurt hiç yemiyor bir iki defa verdim hoşuna gitmedi bir de gaz yaptı yoğurt ben de vermiyorum artık.Diş benim de aklıma geldi ama emin olamıyorum zaten daha hiç dişi çıkmadı,son 15 gündür tüm yemeklerde aynı şeyi yapıyor.Artık yemek saati gelince strese giriyorum.Ama bizim yemeklerimizi gayet güzel yiyor,geçen gün yarım dolma içi yedi ama o ne kadar karnını doyuracak.Bir de çok hareketli bir bebek yavaş yavaş kanepeyi tutup yürümeye başladı tam bir cadı anlıyacağın

slm kızlar merak eden arkadaşlar vardı hamile miyim diye endişeleniyordum.
endişelenmiyorum artık. kızıma şimdilik kardeş yok :) :) :)

martta dogum yapan bir arkadasımın kızınında üstteki dişlerin bir tanesi cıkmış ve diğer yandan bir tane cıkmış...farklı olabiliyor herhalde..benim kızımda alt 2 dişler cıktı hemen üsttekilerde şişmiş durumda uykusuz geceler geciriyoruz..

bu arada dün kızıma diş kasıma bisküvilerinden aldık. küçük cadım:KK55: kıtır kıtır yedi ve bayıldı...ne güzel bir seymiş:))

diş kaşıma bisküvisi o nedir?nerden alabiliriz migroslarda varmı.
oğlumun dişleri çıkmadı ama çok huysuz drmuz zymaflour verdi ama yinede kar etmiyor.

İklimam çok geçmiş olsun,umarım daha iyisinizdir şimdi.Benim kızım halen emiyor ama sütüm artık eskisi kadar fazla değil,onun dışında sabah kahvaltısını yapıyor,saat 2 gibi çorba yiyor,5'de meyve saat 8 gibi de mama yiyor.Yiyor dediğime bakma yemeğimi yiyor bizim ömrümüzümü yiyor bilmiyorum özellikle son 15 gündür,aslına bakarsan zayıf bir bebek değil ortalamada gidiyor kilosu boyuda uzun ama benim derdim böyle devam ederse ne olacak,şimdi annem yanımda ama 20 gün sonra yalnız kalacağız ve ben nöbete başlıyacam,biberonda almıyor anlayacağın çaresiz kaldım.

canım bnm kızım emmyo 5 aylıkken bıraktı benii bnmkide biberon almıyor geceleri özellikle zor oluyoor ama sunun surasında az kaldı yaşına bu aydan sonra gece beslemek yok zaten 10 gibi muhallebi veriyorumm sabah 6 ya kadar uyuyor mızmızlanarak sonrada sıkabildiğim kadar devam sütü sıkıyorum agzına 10 gibide uyanır işte

iklimam canım benim oğlum da emiyor sütüm azaldı tabi aralarda emiyor.
sabah kalvaltısı ama 11 gibi geç yiyor, 4 gibi çorbasını içiyor, akşam 9 gibi de meyve püresi yiyor.onun dışında emiyor.
ama benim derdim de su içmiyor, biberon da tutmuyor çay kaşığıyla ne kadar içirebilirsem artık.

canım suyu ağzına iğne yapılan sırıngalaarla sık iğnesini kullanma bn de ilaclarını o sekil veriyorumm su çok önemli yeteri kadar almasına dikkat et yemeklerden yarım saat önce ve sonraları yemeklerde kullanma ama yanında bulundurr

diş kaşıma bisküvisi o nedir?nerden alabiliriz migroslarda varmı.
oğlumun dişleri çıkmadı ama çok huysuz drmuz zymaflour verdi ama yinede kar etmiyor.

ben onur marketten aldım. cicibebe markası. bildiğimiz bebe bisküvisi biraz daha büyük..benim kızımda huysuz bu aralar dişten dolayı.

canım benim kızım da yoğurt hiç yemiyor bir iki defa verdim hoşuna gitmedi bir de gaz yaptı yoğurt ben de vermiyorum artık.Diş benim de aklıma geldi ama emin olamıyorum zaten daha hiç dişi çıkmadı,son 15 gündür tüm yemeklerde aynı şeyi yapıyor.Artık yemek saati gelince strese giriyorum.Ama bizim yemeklerimizi gayet güzel yiyor,geçen gün yarım dolma içi yedi ama o ne kadar karnını doyuracak.Bir de çok hareketli bir bebek yavaş yavaş kanepeyi tutup yürümeye başladı tam bir cadı anlıyacağın

canım maşallah senin kızına; :nazar:
canım bizim oğlan da aynı bizim yemeklere çıldırıyor, ama diştendir belki kızının birkaç dişi birden patlar, oğlumun alt iki dişi çıktı ikisinde de patlatmadan önce salyalama çok arttı.

iklimam canım şırıngayı ben de denicem inşallah işe yarar tıkanmasından korkuyorum.çok tıkanıyor benim oğlum yemek istemediği zaman.:KK43:
bi de arkadaşlar eline bisküviyi nasıl veriyorsunuz ben korkuyorum alt iki dişimiz var kocaman parça koparıyor ben eline veremiyorum bişey.sadece e-bebekten aldığım bi file vardı bebekler için onunla eline verebiliyorum meyve falan

merhaba arkadaşlar,bende 2011 ve 2007 mart annesiyim:)kızım 17 mart oğlum 18 mart doğumlu.
oğlum 31 haftalık kızımda 35 haftalık doğdu.
ben vitamin ve ilaçları biten multitabsın damlalığıyla veriyorum.az az sıkınca çıkaramadan yutuyor.benim kızımda pek iştahlı değil.sevmediği şeyleri asla yemiyor.bende ısrar etmiyorum.oğlumda o hatayı yaptım yoğurt sevmiyordu ben ısrarla verdim şu andada yemiyor.kızımda daha rahatım yemediğini kaldırıyorum başka birgün tekrar veriyorum.bide kaşığı görünce yemiyor bazen bende şurup kaşığıyla veriyorum:)o zaman yiyor nedense.
benim kızımda biberon almıyor ben suyu aventin yassı uçlu küçük biberonu var onunla vermeye başladı onu aldı.

X