merhaba kızlar nasılsınız. benim kızımda çok kilolu değil ama napim sağlığı yerinde olsunda diyorum. doktorda önemli olan o dedi. canı isterse yiyor canı istemezse ne yaparsam yapayım yemiyor. önceleri kriz geçiriyordum ama artık deniyorum yerse yedririyorum yemezse yedirmiyorum pes ettim yani. herkesler iyidir İnşallah.
kızım 2 gündür şıkır şıkır kusuyor neden kusuyo bilemedim ne üst kaldı ne de baş çıldırıcam kendi derdimi geçtim
ALLAH ım o daha çok küçük kıyamımam ona bn neden kusar ki okmeydanına veya özel doktorumuza götürücem eşim işinden fırsat bulabilir inşallah
annelr neden olabilri 4 öğün yemek yese hepsini çıkarıyo dişten olabilirmi acaba bebeği kusan varmı
biri yorum yazssın nolurr
geçmiş olsun bebişine,genelde diş çıkarma döneminde kusmaya pek rastlanmaz,yemeğini yerken mi kusuyor yoksa aralarda sürekli kusması var mı?Bazen bebekler yemeğe direnç gösterip kusma refleksi geliştirebiliyorlar,o dirençte dişe bağlı iştahsızlıktan olabiliyor.Ama yemek dışında kusmalarıda varsa enfeksiyon kapmış olabilir geciktirmeden doktorunuza götürün.Aklımdayken bol su içirmeye çalış,vücudu kusmaya bağlı su kaybetmesin,tekrardan geçmiş olsun umarım çabuk atlatır.
Hosgeldin Adacik ve sen :) Kizim cok gazliydi, uzun sure bitmedi ama yogurttan gaz olmuyor, 3-4aydir.. Corbasina kimyon ekleyebilirsn, ya da yogurt yedirdiginde rezene de mi icirsen, icer mi?sizlere bir sorum olacak arkadaşlar,bebeğinize yoğurt ve süt ürünleri gaz yapıyor mu?Kızıma ne zaman yoğurt versem gazı oluyor,hoş zaten yoğurdu hiç sevmiyor.Labne peynir,normal peynir hatta yayla çorbası bile felaket bir şekilde gaz yaptı.Aranızda böyle bir problem yaşayan var mı?Şimdiden sağolun.
kızım 2 gündür şıkır şıkır kusuyor neden kusuyo bilemedim ne üst kaldı ne de baş çıldırıcam kendi derdimi geçtim
ALLAH ım o daha çok küçük kıyamımam ona bn neden kusar ki okmeydanına veya özel doktorumuza götürücem eşim işinden fırsat bulabilir inşallah
annelr neden olabilri 4 öğün yemek yese hepsini çıkarıyo dişten olabilirmi acaba bebeği kusan varmı
arkadaşlar benim kızım 9 ay 5 günlük...8300gr...çok üzülüyorum zayıf gibi geliyo..kendimi kötü hissediyorum boyu iyi 71 cm...iştahı zorla yediriyorum..off ya ne sıkıntılı bi durum bu..11.500 kg olan bebekler varmış ohh maşallahhhbenim kızım yatmadan aptamil alıyo gecede içiriyorum o yüzden geç uyanıyo olabilir artık süt yapmicam doktorlar beslemeyin dedilerse öle yapıcam..herneyse daha dikkatli olucam....
sabah kahvaltısında bebe büskivisi haşlanmış yumurta peynir pekmez ce devam sütü ile hazırlıyorum diğer öğünler ise rutin yemekler...off sıkı bi kampa alıyorum kızımı şuandan itibaren..kızına bakamamışsın demesinler...çıldırırım çünkü..
benim sorunum da emzirememek kızlar sütüm var ama oğlum 10 gün öncesine kadar gündüz 1-2 defa gecede 1 defa emiyordu. son 10 gündür gündüz hiç emmiyor gecede 1kez emip uykuya dalıyor. sizce devam sütü vermelimiyim? biberona alıştırmalımıyım?
çok geçmiş olsun canımya üşütmüştür korkma bu aralar bebeklerin genel
i kusuyor
aramıza hoşgeldn canım, gerçektenSelam arkadaşlar..ben size ilk defa yazıyorum..benim de kızım 29 mart doğumlu..İsmi Berra.Kızım hala diş çıkarmadı..Dişleri arada kaşınıyor...henüz çıkacak gibi de değil..Kızım henüz emeklemiyor..herhalde bu gidişle emeklemeyecek..Yere yatırdığımda yuvarlanıyor sadece...Bir de baba diyor birkaç haftadır..Şuan kilosu 11 buçuk..boyu 74 cm...anne sütü alıyor hala..sabahları pekmez,yumurta,peynirli ve az tereyağlı ekme içi veriyorum ıhlamurla birlikte..Günde 1 kaç çeşit meyve veriyorum birer parça.akşama doğru evde mayaladığım yoğurttan yediriyorum..yoğurdu çok seviyor..akşam da yatma saatinden yarım saat önce çorba veriyorum..rahat uyuyor öyleyken..yediklerine fındık ceviz kabak çekirdeği badem ezip karıştırıyorum..Bunları tıka basa vermiyorum tabii.önemli olan karnının doyması değil vitaminlerini alması..doktorum ek gıdayı tadımlık ver..doyumluk verme dedi..anne sütüyle doyursun karnını dedi.Siz neler yapıyorsunuz?bebeğinizle ne tür oyunlar oynuyorsunuz?Bebeğinizin severek yaptığı etkinlik var mı?benimle paylaşır mısınız?
selam anneler.nasılsınızz??artık zar zor girebiliyorumm bazen okuyup çıkıyorum...bizden havadisleer oğluşumun üst dişleri çıktı şimdide üst dişlerinin yan tarafları kabarmış onun huzursuzluğu var sıra onlarda sonra hangileri çıkıyor acaba :44: şükür başka sıkıntımız yok dışarı pek çıkamıyoruz bazen haftasonları avmlere gidiyoruzz akşam zaten ankara buzzzzz gibi oluyor akşam dışarı çıkmıyoruzz gündüz bazen konu komşuya gidiyorum astronot mont aldım oğluışuma, onunla rahat oluyor kucağıma alması, üstü açıldı derdi olmuyor...tavsiye ederimm...napalım bu kışda böyle geceçek Allahım onlara sağlık versin...nisan mayıs gibi artık beni evde tutana aşk olsun bu günlerin acısını çıkaracağız oğluşumla arabasına koyar gezerim artıkbizde 8.5 aylık oolduk 9 dolunca sağlık ocağına tartmaya gideceğiz bizimkide emeklemiyor daha örümceğinde fıldır fıldır ordan oraya geziniyor...mama sandalyesi aldık mutfakta yemek yaparken ona oturtuyorum önüne de bişiler veriyorumm onları yiyor haşlanmış makarna,hurma,elma vıcık vıcık ederek onları kemiriyor bizimde uykularımız hala düzelmedi gece 1.5-2 gibi uyuyor 2 saatte bir uyanıyor sabaha karşı tam olarak uyuyor en son saat 8 de emmeye kalkıyor sonra 11:30 tamamen uyanıyor...gündüzde 1-2 saat uyuyor şükür...yemeklerine gelince tavuk suyuna pirinç çorbası,sebze çorbası,sütlaç,muhallebi,meyve suları vs herşeyi zar zor veriyorumm artık yalandan kıkırdamayı öğrendi ,foto makinesi görünce sırıtıyor,müzik çalınca oynamaya başlıyor bazan benle çatır çatır iddialaşıyor artık ne demeye çalışıyorsa bana gelince doğum kilolaımı verdim şimdi sıra evlemeden önceki kiloma ulaşmaya 7-8 kilo vermem gerek ki seneye Allah izin verirse 2.bebeeeeeeeeeemi düşünüyorum inşallah o yüzden zayıf hamile kalmam gerek bunda kilolu hamile kalmıştım 23 kilo almıştım öpüyorum hepinizi kızlarrrrr
slm arkadaşlar ben de henüz yeniyim burda. oğlum 25 mart doğumlu alttaki dişleri çıktı üsttekiler ne zaman çıkacak merak ediyorum sürekli evdeyiz çok sıkıldım bende paylaşmak istedim. mobilyalara tutunup yürümeye çalışıyo ve genelde düşüyo.. bende telaşlanıyorum tabii. hem ev işi hem bebek zorlanıyorum valla. çocuk yetiştirmek hakikatten çok zormuş ama bir o kadar da muhteşem bir duygu.. çok seviyorum oğlumu, o benim tatlım, herşeyim.. şuan bile kucağimda.. daha diş buğdayı da yapamadm doğum günü için planlar yapıyorm.. şimdilik bu kadar.. mutlu günler hepinize...
Merhaba arkadaşlar. Ben de ilk kez yazıyorum. 26 mart doğumlu bir oğlum var. Bizim de alt iki dişimiz 5.5 aylıkken çıktı. Üsttekileri bekliyoruz. Onlardan henüz haber yok. O kadar hızlı emekliyor ki yetişemiyoruz vallahi. Şimdi de yürüme hevesinde. Mobilyalara tutunup kalkıyor. Yavaş yavaş sıralamaya başladı. 1 aralıkta doktor kontrolumuz vardı. Bu ay doktorumuz balık yağına başlattı.Kilomuz 9.5, boyumuzda 71 cm. Ancak beni çok üzen bir durum yaşamaya başladım. Oğlumun hiç yeme problemi yoktu. 1 haftadır yemek seçmeye ve püskürtmeye başladı. Ne yapacağımı bilemiyorum. İnşallah geçici bir durumdur. Ha bu arada babaısına aşırı düşkün. İşten döndüğümüzde bana yüz vermeyip doğru babasına gidiyor. Valla ilk önce çok bozuldum. Bizden de haberle böyle....
kaç gündür girmedim ama görüyorum ki sayfalar ilerlememiş, herkesler nasıl, yazılarınızı okumaya çalışıyorum. Haticecim, Allah yardımcın olsun, verdiğin karar hayrına olur İnşallah,lütfen artık üzme kendini, bu sınavı hakkıyla vereceksin sabret.
******biz de durumlar aynı,iştahsız bir kuzum var, alt iki dişi çıktı ama bu üst dişler çok huzursuz ediyor , sürekli uyanmalar, iştahsızlık ve ateş oluyor. Kilosu hala 8 olmadı ne yapacağımı bilemiyorum, çevremde birinin iyi bakamamışsın demesi beni sinir ediyor benle ne ilgisi var ya, çocuk iştahsız, herşeyi yapıyorum çorbası, yumurta sarısı, etiydi, mamasıydı, suyuydu, meyve püresi derken elimde sürekli kaşık kızımın peşinde koşturuyorum, zorluyorum da yemesi için, acaba bu zorlamalarla yanlış mı yapıyorum soğutuyor muyum iyici anlamadım gitti. Kızımsa sadece beni emmek istiyor yetmiyor işte açıkça ben de bu durumda depresyona giriyorum, eşimle bile bu konudan tartışabilirim o kadar yanii. Boyu Maşşallah iyiama azıcık da enleşse iyi olacak. doğum kilosu iyiydi çünkü ben ne yapayım şimdi?
yaptığım yemekleri pek yemiyor, hazırları az da olsa yiyor,haa aslında biz ne yesek ona bakıyor verecek gibi yaptığımda ağzını açıyor versem yiyecek haa.SMA mama aldık tadı hiç güzel değil, zaten kızımda verdiğim de öğğğ yapıyor almıyor ,nasıl kilo aldıracam ben yaaa yardııııııım!!!!
arkadaşlar benim kızım 9 ay 5 günlük...8300gr...çok üzülüyorum zayıf gibi geliyo..kendimi kötü hissediyorum boyu iyi 71 cm...iştahı zorla yediriyorum..off ya ne sıkıntılı bi durum bu..11.500 kg olan bebekler varmış ohh maşallahhhbenim kızım yatmadan aptamil alıyo gecede içiriyorum o yüzden geç uyanıyo olabilir artık süt yapmicam doktorlar beslemeyin dedilerse öle yapıcam..herneyse daha dikkatli olucam....
sabah kahvaltısında bebe büskivisi haşlanmış yumurta peynir pekmez ce devam sütü ile hazırlıyorum diğer öğünler ise rutin yemekler...off sıkı bi kampa alıyorum kızımı şuandan itibaren..kızına bakamamışsın demesinler...çıldırırım çünkü..
merhaba kızlar nasılsınız. benim kızımda çok kilolu değil ama napim sağlığı yerinde olsunda diyorum. doktorda önemli olan o dedi. canı isterse yiyor canı istemezse ne yaparsam yapayım yemiyor. önceleri kriz geçiriyordum ama artık deniyorum yerse yedririyorum yemezse yedirmiyorum pes ettim yani. herkesler iyidir İnşallah.
hoşgeldin canımherkese merhaba ,uzun süredir sizi takip ediyordum yazmak bugüne kısmet oldu.Beni ve kızımı da aranıza kabul ederseniz çok sevineceğiz.Kızım 1 Mart doğumlu,ismi Ada.Anladığım kadarıyla hepimizin ortak sorunu yemek,benim kuzumda sadece reklamlarda yemek yiyor,şimdilik şanslıyım çünkü annemin yanındayım ama tek başıma kalınca ne yapacam hiç bilmiyorum,sevgiyle kalın.
benim sorunum da emzirememek kızlar sütüm var ama oğlum 10 gün öncesine kadar gündüz 1-2 defa gecede 1 defa emiyordu. son 10 gündür gündüz hiç emmiyor gecede 1kez emip uykuya dalıyor. sizce devam sütü vermelimiyim? biberona alıştırmalımıyım?
herkese merhaba,arkadaşlar yardıma ihtiyacım var;kızımı biberona alıştırmam
lazım fakat hiçbir şekilde almıyor.Canı istediği zaman suyunu biberonla içiyor ama ne mama nede sütü biberonla almıyor.1 ay sonra gece nöbetlerim başlıyacak ve ben ne yapacam hiç bilmiyorum.Her türlü öneriye açığım,şimdiden sağolun.
arkadaslar bebegimin gece bir sure yuzu yastik ile kapanmis..cok korktum aklima bir suru sey geliyor
İklimam çok geçmiş olsun canım.İnş. bebegin çacuk atlatır.
Haaticecim seni ve edayı çok merak ediyorum.Umarım iyisinizdir.
Ayşecim,sultancım nerelerdesiniz?Beni yalnız bıraktınız
Emire kahvaltıyı sevdiremedim gitti.3.kaşıkta ya ögürüyor yada kusuyor.Nasıl sevdirebilirim???????Araba koltugu ve mama sandalyesi aldık.Araba koltugu bugün geldi.Bakalım otururacak mı?Mama sandalyesi indirimdeydi çok iyi oldu.O da bugün yarın gelir heralde.Koltuktan tutunup sıralıyor yavrum 1 haftadır.Yaşını karşılıycak herhalde.Bu durum onu çok heyecanlandırıyor.Emme(emre)mama,meme,baba diyor.Gel babası,babam gelsin dur dur,alkış,işaret parmagıyla herkesin burnuna bib yapıyorBütün gün oyun oynuyoruz.Bizden haberler böyle.
pandora6
rosense2011
ebruli1820
hepinize çok çk teşekkür ederim annecikler malesef kızım emmeyi bıraktı ama suyu bol vericem inşallah
kusması durdu şükür daha ii olmak için dua edin olurmu
birde canım mama koltuğunu ve arabasını nerden aldın int .mi sipariş verdin bn öle anladım da
arkadaşlar bebeğim geceleri bazen yarım saatte bazen de 10-15 dk da bir uyanıyor
3. ayından beri böyle 5-6 aylık olunca geçer dedik ama 9 aylık oluyoruz neredeyse hep aynı vaziyet.
lütfen yardımcı olun kızlar ağrısı yok çok şükür; ağrı kesici fitil koysam da yine uyanıyor kucağımda uyumak istiyor, hep yatağa yatamıyorum.
işe başlamama 1,5 ay kaldı nasıl düzelecek bilmiyorum