- 1 Ağustos 2011
- 41
- 0
saol canım aslında gazımız ve kaka sorunumuz vee kusmamız hala bitmedi ama uyku eğitimi verdik babayla Selin'e,artık kendisi uyumayı öğrendi,hem daha uzun hem de daha verimli uyuyo,umarım bozulmaz.
uyku eğitimi nasıl veriniz? bizim uykumuz da çok problemli:)
tatildeydim
uzun zamandır görüşemedik ama takipteydim seniözelden de yazamıyorum mesaj sayım yeterli değil:93:
bebeğinide Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin
ağlatma yöntemi ile yaptık,zor ama etkili,yanlız kararlı olmanız gerek,en fazla 3 gün sonra kendisi uyuyo,biz 1 günde çözdük.uykusu geldiğinde akşam yatağına koyduk,emziğini verdik,ve sadece odada yanında oturduk,1 buçuk saat ağladı,emzik vermek dışında hiç bişi yapmadık,en sonda 1-2 pışpışla uyudu kaldı,ertesi gün gündüz hep yatağına yatırdık ve pışpışla uyudu,aslında onu bile yapmıcaksın 3 gün kendi haline bırakacaksın,ama ağlamaktan sesi kısıldığı için 2. gün ben çok ağlatmak istemedim,dolayısıyla gene biraz yardım alarak uyumaya başladı tabi ama en fazla 10-15 dk sürüyo bazen hemen uyuyo.önceden beşiği sallamayı durdurduum an uyanırdı,yani Selin kadar kimse uyku problemi yaşamıyodur,sabaha kadar beşik sallıodum,şimdi akşam 8:30da uyuyo,sabah 8 de kalkıo,arada uyanırsa ki en fazla 2 defa pışpış yapıorum 1-2 kez emziğini veriyrm hemen uyuyo.
ben de bebeğim kendi uyusun çok istiyorum ama bunu da asla yapamam
yazık, günah ufacık bebek
hele 1 buçuk saat ağlayacak ve ağlamaktan sesi kısılacak
ne bileyim sonuçta bebek isteyen benim,ona bakmak,mutlu etmek de benim görevim
her anne gibi zorluklarına katlanmam lazım
varsın zor uyusun
tabiki öyle,bak canım ben sağlıkçıyım ve doktorumuza danışarak yaptık bunu zaten,bebeğin uyumayı öğrenmesi en çok onun için gerekli buna emin ol,böylece daha sağlıklı uyuyolar,bende bi anneyim ve evladım 1 ağlasa ben 1000 ağlarım,bu anneve babanın gaddarlığıyla alakalı bi durum diil yani,bebeğim artık eskisinden çok daha mutlu uyuyor ve çok daha mutlu uyanıyor,ama dedim ya herkesin yapabileceği bişi diil bu...
canım anlıyorum
ben asla anneliğine bişey diyemem de demem de
ama ben yapamam
bebeğim uyumayı bir kaç yaş geç öğrenebilir,böyle ağlamaktan sesi kısılmasın da
ama ulaştığın sonuç için sevindim senin adına
saol canım,istersen tracy yatır kaldır yöntemini dene,o ağlatmadan öğretiyo,internette var açıklaması
adına çok rastlar oldum bu aralar bu yöntemin
kafam karıştı
nankörlük edemem benim bebeğim sallanarak uyuyo ama uyuyo.
mamasını verirsem gece 9 saat fln uykusu var
değer mi uğraşmama
hiç bir bilgim yok canım bu konuda
geçmiş olsun
bişey çıkmaz inşallah
adına çok rastlar oldum bu aralar bu yöntemin
kafam karıştı
nankörlük edemem benim bebeğim sallanarak uyuyo ama uyuyo.
mamasını verirsem gece 9 saat fln uykusu var
değer mi uğraşmama
iyi akşamlar herkese
hiç bir bilgim yok canım bu konuda
geçmiş olsun
bişey çıkmaz inşallah
selam millet çook uzun zamandır yazamıyorum ama arda okuyorum yazdıklarınızı. Benim kuzum 3.ayda (emziğe alıştırmam neticesinde!) emmeyi bıraktı, ara ara alıyor ara ara almıyordu 1-2haftadır ağzına bile sürmez oldu.Ben vazgeçmeden annesütü vermeye devam ediyorum.mama vermedim hiç.Hiç durmadan süt sağıyorum ama yetmiyorum artık.hiç su bile vermemişim şimdiye kadar, zaten 5buçuk aylık olduk, yavaş yavaş bikaç kaşık su vermeye başladım enazından.Merak ettiğim 5 aylık bebeğin günlük alması gereken süt miktarı, bilen var mı? aptamil mamanın üzerinde 1000ml diyor enaz o da.ama benim maximum 500-belki bi ihtimal 600ml.benm gibi sağarak verenler varsa ya da mama verenler nekadar veriyorlar günlük? Bir de bungıldağımız için küçülmüş dedi doktoruumuz ama kafa çapı büyümesi iyiymiş şükürki. O da canımı sıkıyor.ha bir de 2 günde günde 1-2kaşık yoğurt veriorum
o zaman hiç uğraşma zaten,benim bebeğim sadece sallandığı müddetçe uyuyan bi bebekti,senin gibi olsam gerek duymazdım zaten,bu yöntemi burda paylaşmakla başıma geleceği biliodum ama neyse,anlatmak ikna etmek için uğraşmıycam,sonuçta her anne kendi bebeği için en iyisini ister ve kıyamaz,bunun bebeğime zarar vereceğini bilsem sizce yaparmıydım,cahil ya da duygusuz bi anne değilim,tam tersi çocuk sağlığı çocuk psikolojisi üzerine oldukça iyiyim.ama sen bebeğin uyuyosa bırak sallansın,nasılsa sonra uyuyomuş canım.