selam kızlar nasılsınız ben geldim gerci hoş gelemedim beta hcg düşüyor hamile degilim demiştim ya aslında hamileymişim düşük yapıyormuşum kürtaj yaptılar ben ayakta kalmayım kanamam çok var dua edin öptüm kocaman sizi burada görmek ne güzel
merhaba arkadaşlar bende mart annesiyim 26 martta aldım meleğimi kucağıma geçmişi biraz okudum ama net bişey öğrenemedim kzıma vermem gereken ferra sanol ve monoviti veremiyorum monoviti bi nebze daha kolay içiyo ama demiri zorla yutuyor sonrasındada kusarak çıkartıyor öneriniz varmı ne yapsam dr mutlaka içmeli başka çaresi yok dedi ama işkence yapıyormuş gibi hissediyorum ardındanda kusunca bi kaç gündür hiç vermedim sizce ne yapsam????
canım benimkide demir damlasında kusuyordu dün değiştirdiler damlayı buda kokuyor ama kaşığa damlatıp birden veriyorum kıyafetlerimiz hep attı bu yüzden yeni kıyafetler çıkmıyor lekesi kimseyede veremeyiz çöpe gidecek hepsi
evet işte aynı damla hep kıyafetlerimiz lekeli ve asla çıkmıyo çok kötü kokuyor tadına bakmadım açıkçası ama eminim kötüdür mahvoluyor bebeğim ama 5. Ay kontrolümüzde tekrar konuşacağım bu konuyu drla umarım çözülür teşekkür ederim
ayrıca kızlar geçmişi okuyorumda fırsat buldukça benim kızım akşam ezan okunurken uyumak istiyor emerek uyuyor ama beni yanından kaldırmamak için iki eliyle tutar neyseki yarım saate dalıyor bende yanından kalkıyorum önceleri 2 saatte bir uyanır emmek isterdi bir haftadır saatte bir uyanıp emmek istiyor dişleri kaşındığı için dr huzursuzluğunu senin yanında geçirmek istiyor diyor bilmem ne kadar doğru artık uykusuzluğada alıştım yeterki bebğim ağlamasın ben uyumam diyorum ama bi yerde pes edeceğim artıkBende bebeğimi uzun sanırdım 65 cm 7 kilo ama sizinkiler daha uzunmuş
selamlarrrrr
canım sıkkın kızımın aşı yeri kızarıp şişti ve daha sonrada aktıı
yarın dr. gitcez bakalım oofff...
suzancım doktor ne dediEmiri bugün saglık ocagına rutin kontrolüne götürdüm.8 45o gr 68 cm olmuşHiç yerinde durmuyor.Döne döne bi hal oluyor.Ayaklarını tutuyor,agzına sokuyor.Dil çıkatıyorum bakıyor sonra o da çıkartıyor.Hergün yeni bişiler yaptıkça ona daha da aşık oluyorum. Beni tanıması ayırt etmesi,kalabalıkta beni görünce bana gülmesi,ellerimi uztınca ellerini uzatıp beni istemesi,sadece bana oyunlar şımarıklıklar yapması............Aşık olmamak elde degil
biz daha ek gııdalara geçmedik bakalım geçince nasl yapıcazsizlere bişey sormak istiyorum bana yardımcı olurmusunuz?
benim bebişim kaşıkla yemek istemiyo daha doğrusu kaşıkla yerken içini kaldırıyo, öğürüyo, tıkanıcak gibi oluyo...onu kaşıkla yemeye nasıl alıştırabilirim?
maşallah kuzunaMerhabalar,
Bebeklerimizi uyutma konusu baya tartışılmış, bence her anne ve bebeğin ilişkisi farklıdır. bir tanede doğru yoktur hayatta, fikirlerimizi söylerken diğerlerinin kırmamaya özen göstermeliyiz. Kimsenin kimseyi yargılma hakkı yok, ancak deneyim ve tavsiyelerimizi paylaşıyoruz burada. Tüm bebişler tatlı tatlı uyusun inşallah. Benim kızım açsa memede uyur toksa sallanarak uyur bazen kendi kendine uyur. Her bebeğin yapısı, karakteri farklı.
Dün 5. ay kontrolümüz vardı. 8200gr ve 64 cm olmuş. sağlığı yerinde anne sütüne devam dedi dr. tadımlık verebilirsin dedi. milupanın sütlü pirinçli ve sütlü tahıl karışımını önerdi. bende meyve ve sebze suları ve püreleriyle başlamak istiyorum. 6. ayda tam olarak ek gıdaya başlıcaz. Demire çok gerek yok dedi, tadını bebekler pek sevmez içerse verebilirsin içmezse zorlamayın dedi. gerçekten hiç içmek istemiyor bende vermicem zaten 6. ayda pekmeze başlıcakmışız.
Benim kuzumda yüz üstü dönüyor ama kolunu çıkaramıyor, resmen bişeyler anlatmaya çalışır gibi sesler çıkarıyor, beni görünce verdiği tepki bambaşka, Allah herkese tattırsın inşallah, düşünüyorumda ömrümün en güzel günlerini yaşıyorum kızımla Allah bozmasın.
merhaba arkadaşlar bende mart annesiyim 26 martta aldım meleğimi kucağıma geçmişi biraz okudum ama net bişey öğrenemedim kzıma vermem gereken ferra sanol ve monoviti veremiyorum monoviti bi nebze daha kolay içiyo ama demiri zorla yutuyor sonrasındada kusarak çıkartıyor öneriniz varmı ne yapsam dr mutlaka içmeli başka çaresi yok dedi ama işkence yapıyormuş gibi hissediyorum ardındanda kusunca bi kaç gündür hiç vermedim sizce ne yapsam????
ahadaaaaa özlemi gördüm aşağıda nöbetçi hamileydik nöbetçi anne olduk
aynı mesajı bende sana yazacaktım şimdi....ünvanlarımız değişse de görevimiz hep aynı...görevimiiiiizzzz nöbetçilik diminasılsın damla
slm kızlar ben geldim oğluş belimi kırıyo uyanık olduğu her dakika kucakta durmak ve pencereden bakmak istiyo...sıcak birde hem kendi sucağı hem de benim sıcağım mahvediyo yavrucağı ama sanırım uzun bir dönem böyle olucaz biz en azından emekleyinceye kadar...offf ne zormuş ayy bebek büyütmek herhalde başka doğurmam diyorum şimdi...kızlar birde siz hangi oyunları oynuyorsunuz benim aklım durdu iyice oyun bulamıyorum artık masal kitabını alıyorum elime resimmlerine bakıyoz...en çok kuzucuklarınız neyle oynamayı seviyo paylaşırsanız sevinirim
iyiyim caım ne olsun küçük adam uyudu bende rahat rahat nete bakıyorum anedeymişsin özlettin buralar pek sessiz oldu faceyiz bende dahil ee senin yok mahrum kaldın halbukü oranında sana ihtiyacı vardı bizi güldürürdün ayolllll gelssene
oyun halısı artık ilgisini çekiyor canım çıngırakları var onları seviyor birde ben oynuyorum mert uyandı kucağımda şimdi
evet canım annemdeyd,im ne rahatmışım meğer orda sadece emzirirken bana geliyorduface yye eşim izin vermiyo daha doğrusu birkaçkez laf açtım hoşlanmıyorum dedi eee öyle deyince de üstelemek istemedim...ben sizi burda beklerim
geliriz canım ben çıkıyım mert durmuyor acıktı muckkkkkkk size
kilo-boy ve sağlığı iyiyse zorlamanın bir anlamı yok bence, tadı çok kötü çünkü. Bizim drumuz kullanmaya gerek görmedi mesela, tüm drların üzerinde anlaştığı bir konuda değil üstelik, hatta burada okuduğuma göre sadece türkiyede böyle şeyler var. D vit ve demir yurtdışında doğan çocuklarda kullanılmıyor. Bizde somalide yaşamıyoruz çok şükür, çok dengesiz beslenmiyorsan senden bebeğine de geçiyordur demir. çok içine sinmezse benim gibi arada multivitamin iç istersen hatta ben hamileyken kullandığım demir hapını arada içiyorum. Ama tabi senin ve drunun en önemliside bebeğinin durumu, bazı drlar bebekten kan tahlili isteyip verip vermemeye karar veriyormuş ama bunun için de bebişin canı yakılmaz bence,
kıyafetlerin kirlenmesine gelince lekenin çıkmadığını burda okuyunca ban elime bir kağıt peçete alıp ilaçları öyle içiriyorum çıkanı hemen siliyorum böylece üstümüz batmıyor
bebeğin kaç aylık ilmiyorum ama mart annesiysen en fazla 5,5 aylıktır, gayet iyi boyuda kilosuda
slm kızlar ben geldim oğluş belimi kırıyo uyanık olduğu her dakika kucakta durmak ve pencereden bakmak istiyo...sıcak birde hem kendi sucağı hem de benim sıcağım mahvediyo yavrucağı ama sanırım uzun bir dönem böyle olucaz biz en azından emekleyinceye kadar...offf ne zormuş ayy bebek büyütmek herhalde başka doğurmam diyorum şimdi...kızlar birde siz hangi oyunları oynuyorsunuz benim aklım durdu iyice oyun bulamıyorum artık masal kitabını alıyorum elime resimmlerine bakıyoz...en çok kuzucuklarınız neyle oynamayı seviyo paylaşırsanız sevinirim
kızlarrr merhabalarrr...artık gelemez oldum buralara arada bir okuyup çıkıyorummm...inşallah hepiniz iyisinizdir...ya kızlar benim oğluş gündüz meme almıyor çooook üzülüyorumgece emiyor ama...niye böyle oluyor yaaa dişde yokk..uykularımızda yavaş yavaş düzene giriyor artıkk...zaten uykusu geldiğinde belli edyor mızmızlanarak...bende ayağımda sallayıp bırakıyorummm yerine...ha bu arada benim oğlan yastıkta yatmayı sevmiyor yaaa yastıksız yatırıyorumm uykusunda bir oyana bir buyana döne döne uyuyor ayy başasının kucağındayken bana bakmasına bayılıyorummm heheheh:86: oğlişum doğduğundan beri yalancı meme emiyordu çok rahattım ama şimdi uykusunda meme düşünce hemen ağlıyorrr hadiiiiiiiiiiii tekrar memeyi ver tekrar düşsün falan ...bu dezavantajı varmış yalancı memenin
bizdede aynı durum var canım gündüz emmiyor geceleri emiyorkızlarrr merhabalarrr...artık gelemez oldum buralara arada bir okuyup çıkıyorummm...inşallah hepiniz iyisinizdir...ya kızlar benim oğluş gündüz meme almıyor çooook üzülüyorumgece emiyor ama...niye böyle oluyor yaaa dişde yokk..uykularımızda yavaş yavaş düzene giriyor artıkk...zaten uykusu geldiğinde belli edyor mızmızlanarak...bende ayağımda sallayıp bırakıyorummm yerine...ha bu arada benim oğlan yastıkta yatmayı sevmiyor yaaa yastıksız yatırıyorumm uykusunda bir oyana bir buyana döne döne uyuyor ayy başasının kucağındayken bana bakmasına bayılıyorummm heheheh:86: oğlum doğduğundan beri yalancı meme emiyordu çok rahattım ama şimdi uykusunda meme düşünce hemen ağlıyorrr hadiiiiiiiiiiii tekrar memeyi ver tekrar düşsün falan ...bu dezavantajı varmış yalancı memenin
iyi akşamlar kızlar