2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba kızlarrr nasılsınız herkes iyidir umarım. bebeklerinize günlük yazıyor musunuz. ben benim ilk yıllarım diye bir defter aldım onu doldurucam. ayrıca bi de e-günlük var baby diary diye.bunu duyan veya yazan var mı? internetten yükledim ama 1 aylık deneme sürümü diyo.hergün açtığımda kalan gün sayısı 26, 25 diye azalarak gidiyo 1 ay sonraprogramı açamam ve yazdıklarım silinir diye yazmıyorum artık sizce kullanabilir miyim 1 ay sonra fikri olan?

Bende ilk günden beri yazıyordum ama dogumdan sonra önemli şylerini fırsat bulursam yazabiliyorum nadirde olsa.

sana ve bebişine maşallah :nazar:canım ben sadece öğleden sonra 4e doğru çıkarıyorum kızımı 1-1,5 saat güneş aldırıyorum parkta, sabah erken kalkmadığım için sabah çıkmıyoruz

Saol canım.Onun mutlulugu için keyfi yerinde olsun diye her dedgini yapıyorum.Dışar kuşu oldu emir bey.Bazen arabasıyla bazen kucakta geziyor bütün gün.

selamlarrrrr
canım sıkkın kızımın aşı yeri kızarıp şişti ve daha sonrada aktıı
yarın dr. gitcez bakalım oofff...

Emirin verem aşısıda kızardı ve iltihap topladı.Bugün saglık ocagına götürdüm.Kabuk tutmaya başlamış dedi.Bu tuttugunun göstergesiymiş.

slm kızlar beni hatırladınız mı:KK3::KK3: 1aydır annemlerdeydim geçen gün geldim evi temizle yorgunluğu at derken ancak gözümü açabildim....geçmişi okuyamayacağım inşalah herkes iyidir herşey hepiniz için yolundadır...herkesin ramazanı mübarek olsun ben oruç tutuyorum ama çok şükür sütte azalma olmadı..dün dra gittik oğluşum 69cm olmuş ve 8480 gr olmuş:nazar::nazar:biz çok şey öğrendik teyzeleri su içiyoruz artık dün hafiften meyveleri tattırın dedi dru çok heyecanlı bir süreç başladı benim için....oyyy oğlum yüzünü buruşturacak bende annesi yüzünü ağzını ellerini yaradana kurban olsun diyecem birde annnneee diyo artık mammmammmmammmaaa diyo tabi bunu memmmemmmemmmmeee diye de söylüyo..ve artık kıpır kıpır bir o tarafa dönüyo bir bu tarafa :emir_bebek::emir_bebek:eee artık daha sık görüşürüz inşallah haydi tüm bebişleri ve güzel annelerini öpüyorum...oğlumda anneeee bende kızları öpüyorum diyo:KK1:

Özlettin kendini özlemcim.Oğluşuna maşallah.Emirle aynı gidiyolar.Emirde 68 cm 8 450gr

ben 600_700 ml diye duymustum..emin değilim.birde bebek kilo alıyorsa süt yeterli demişti dr. ek besine gelincede 4 aydan önce ve 6 aydan sonra baslanmamalıymış.4-6 ay arası idealmiş. yoksa cesitli sorunlar cıkabiliyormus.isahal vb.. ben bıngıldagın küçülmesine canın sıkılmıs diye anladım.yanlışmı anladım bilmiyorum ama bıngıldagın küçülmesi gerekiyor zaten ve kafa capınında büyümesi..buna neden sıkıldın anlayamadım...

ben seni cok iyi anlıyorum. benim kızım sadece meme emerek uyuyordu.bıraktıgım anda uyanıyordu. cok bilirim 3 saat uyusun diye emzirdiğimi.tuvalete bile gidemiyordum.psikolojim bozulmustu artık..yemeden içmeden emziriyordum. yapısık bir sekilde yasıyorduk kızımla...en sonunda dayanamadım. esim hafta sonu
2 gün daha önce burdada yazdıgım ters cevirme yöntemini uguladı... cok agladı kızım sadece yarım doyurup emzirip esime veriyordum.içim gidiyordu ama mecburdum...
böyle devam etseydi psikolojim tamamen bozulacaktı ve o sekilde nasıl bebege faydalı olabilecegiz ki... o sürekli emmek için aglarken benim içimden bir parca kopuyordu ama mecburdum.. daha sonra bu sekilde ters tutarak,dolastırıp uyutmaya basladık... simdi yavas yavas aksamları yatagına bırakıyorum emzik verip elinden tutuyorum ve yan yatırıyorum böyle uyuyor...
bu sıkıntıyı ceken bilir...yoksa seninde dediğin gibi hangimiz yavrumuzun 1 dk aglamasına dayanabiliriz ki...

aynen öyle canım,4 buçuk aydır günün 24 saatini selini ağlatmama mutlu etme ve uyutma mücadelesi vererek geçirdim,4 ayın dolmasını bekledim zaten yöntem için,şimdi kızımda daha mutlu ve bende uyuduum için ona daha ii bakabılıyrm,daha dinç daha mutluyum,böyle gitseydi artık ben kaykılacaktım zaten:)uyumayı öğretmek onlara yemek yemeyi öğretmek kadar önemli ,asıl kendi kendilerine uyuyabildikleri zaman güven kazanıyolar,ki zaten onları öylece terketmiyorsun,hep yanında oldugunu görüo.

Emiri bugün saglık ocagına rutin kontrolüne götürdüm.8 45o gr 68 cm olmuş:nazar:Hiç yerinde durmuyor.Döne döne bi hal oluyor.Ayaklarını tutuyor,agzına sokuyor.Dil çıkatıyorum bakıyor sonra o da çıkartıyor.Hergün yeni bişiler yaptıkça ona daha da aşık oluyorum.:KK16:Beni tanıması ayırt etmesi,kalabalıkta beni görünce bana gülmesi,ellerimi uztınca ellerini uzatıp beni istemesi,sadece bana oyunlar şımarıklıklar yapması............Aşık olmamak elde degil:KK69:

HOŞGELDİN canım.face miz yok diye yüzümüze bakan yok:KK5:.face hesabı almak istemiyorum sadece kk yüzünden alacağım sonunda galiba...ama bura daha zevkli...oğlun nasık?EK bir şeyler veriyo musun?demir damlasına başladın mı?
benim kız en son traccy ile uyuyordu ya tatilde annem teyzem öyle çocuk mu uyur diye sallamaya alıştırdılar hatta salıncak bile kurdular halbuki ağlamıyordu ama geç uyuyordu biraz uyutma,dalma vs.bir saate yaklaşıyordu.şimdi yalnızız ve hatta şuan ayağımda..ama vazgeçireceğim inş.bakıcı buldun mu

selam canım oğluşumun kakasında kan var esra yaa:KK43:( Ek gıda vermiyorum o yüzden ama kızların çoğusu başladı yavaş yavaş, Demir damlasıda kilosuna göre 1 damla olacak yani her kiloya bir damla ama onuda vermiyorum kakada kan cıktığı için tahliller filan yanlış çıkmasın diye. Bakıcı olarak sınıfımdaki velilerden birini tutacağım ama yarın eve kamera sistemi alıyorum. bayağı bir ucuzmuş bu kamera olayı taktırmadığıma değmezmiş. Bebikoyuda 3 gün sallamadan uyutursan unuturmuş ben memede uyutuyorum, emziğide ekledim mi tamam oluyor, büyüyüncede biberonuyla uyur inşallah. Ayy özledim sizleri yaa çok ayrı kaldım burdan. Senin kızın boyu önden önden gidiyordu mankenim benim :)) şimdi nasıl?

selam canım oğluşumun kakasında kan var esra yaa:KK43:( Ek gıda vermiyorum o yüzden ama kızların çoğusu başladı yavaş yavaş, Demir damlasıda kilosuna göre 1 damla olacak yani her kiloya bir damla ama onuda vermiyorum kakada kan cıktığı için tahliller filan yanlış çıkmasın diye. Bakıcı olarak sınıfımdaki velilerden birini tutacağım ama yarın eve kamera sistemi alıyorum. bayağı bir ucuzmuş bu kamera olayı taktırmadığıma değmezmiş. Bebikoyuda 3 gün sallamadan uyutursan unuturmuş ben memede uyutuyorum, emziğide ekledim mi tamam oluyor, büyüyüncede biberonuyla uyur inşallah. Ayy özledim sizleri yaa çok ayrı kaldım burdan. Senin kızın boyu önden önden gidiyordu mankenim benim :)) şimdi nasıl?

hala mankennn....geçen ayda yedi yüz gram aldıkta yedi kiloyu gördük çok şükürr.gerçekten hafızaları üç gün..ama ben yinede ona uyuyorum .sonuçta bir şekilde uyuyor.ben öyle ağlatmam açıkçası..daha öncede seninle konuşmuştuk..azıcık azıcık tattırıyorum meyve sularından.dün ilkkez havuç tattırdım beğenmedi.ama daha öğün olarak değil.bir bazen iki çay kaşığı kadar..ayın sonunda başlayacağım.eylülde okula başlamadan düzenini ben kurmak istiyorum.bakıcı işin hayırlı olsun.kamera al tabi.ama seminer döneminde alıştır yiğido yu..
ya hiç kıyamıyorum nasıl bırakıp işe gideceğiz.evimle işim arası otuz metre olduğundan çalışacağım anneanne bakacak bir de.gerçi hala kafamda ücretsiz izin var ama bakaılm.

kızlar merhaba umarım herkes iyidir. 5. ay kontrollerimiz yaklaştı. rotavirüsün 2. dozunun zamanı da geldi. azizecim girmediğim için görüp yazamadım. teyzemin arkadaşı diye bahsettiğim kişi çocuk dr.u onun bebişi de benimki gibi bikaç ay sadece geceleri emmiş daha sonra gündüz de emmiş. benimki bırakalı neredeyse 1 ay olacak hala sütüm var gece 1 bazen hiç emmiyor halbuki. belkide süt emmeyince öyle pat diye bitmiyor. ben orucumu da tutuyorum emmediği için. artık çocuk bedeninin 16 yaşı da büyük geliyor 14 yaş giydim en son beden çok iyi ama onunda boy problemi oluyor. neyse bizde başka gelişme yok. pek öyle ayaklarını falan yemiyor benim bebiş bakalım ne zaman yiyecek. ağzına yaklaştırıyor ama hemen bırakıyor. bizden haberler böyle kızlar. tekrar görüşmek üzere. kendinize ve bebişlere iyi bakın.

canım bizim bebek doktorumuz rotavirüsü aşısına gerek yok deyip yaptırmamıştı...5. ay kontrolleri için başka bir doktora götürdüm o sordu aşıyı yaptırdınız mı diye yaptırmadık diyince bu ayı bari kaçırmayalım yapalım dedi ve yaptı... bu aşı bizde huzursuzluk ve ateş yaptı umarım sizde yapmaz... benim oğlumda gündüzleri emmek istemiyo geceleri uyku sersemi emiyo ama benim sütüm azaldı canım şuan işe de başladım sadece gece emziriyorum ama sütüm yetmiyo ama emzirmeye devam...ben emzirmek için ısrar ettikçe o da emmemek için ısrar ediyor umarım bırakmaz artık...

hala mankennn....geçen ayda yedi yüz gram aldıkta yedi kiloyu gördük çok şükürr.gerçekten hafızaları üç gün..ama ben yinede ona uyuyorum .sonuçta bir şekilde uyuyor.ben öyle ağlatmam açıkçası..daha öncede seninle konuşmuştuk..azıcık azıcık tattırıyorum meyve sularından.dün ilkkez havuç tattırdım beğenmedi.ama daha öğün olarak değil.bir bazen iki çay kaşığı kadar..ayın sonunda başlayacağım.eylülde okula başlamadan düzenini ben kurmak istiyorum.bakıcı işin hayırlı olsun.kamera al tabi.ama seminer döneminde alıştır yiğido yu..
ya hiç kıyamıyorum nasıl bırakıp işe gideceğiz.evimle işim arası otuz metre olduğundan çalışacağım anneanne bakacak bir de.gerçi hala kafamda ücretsiz izin var ama bakaılm.

bende işe başlayanlardanım oğlumu ananeye bırakıp işe başladım...çok zor oluyo ama alışıcam işallah...

sizlere bişey sormak istiyorum bana yardımcı olurmusunuz?
benim bebişim kaşıkla yemek istemiyo daha doğrusu kaşıkla yerken içini kaldırıyo, öğürüyo, tıkanıcak gibi oluyo...onu kaşıkla yemeye nasıl alıştırabilirim?

ben kamera aldım ve çok memnunum,telefondan bile izleyebiliyrm,sesini duyabiliyrm,kamerayı istediim oaya taşıyabiliyrm,ve uzaktan kameranın yönünü değiştirebiliyrm,120mi 140amı ne almıştım,tavsiye ederim.

Merhabalar,
Bebeklerimizi uyutma konusu baya tartışılmış, bence her anne ve bebeğin ilişkisi farklıdır. bir tanede doğru yoktur hayatta, fikirlerimizi söylerken diğerlerinin kırmamaya özen göstermeliyiz. Kimsenin kimseyi yargılma hakkı yok, ancak deneyim ve tavsiyelerimizi paylaşıyoruz burada. Tüm bebişler tatlı tatlı uyusun inşallah. Benim kızım açsa memede uyur toksa sallanarak uyur bazen kendi kendine uyur. Her bebeğin yapısı, karakteri farklı.
Dün 5. ay kontrolümüz vardı. 8200gr ve 64 cm olmuş. sağlığı yerinde anne sütüne devam dedi dr. tadımlık verebilirsin dedi. milupanın sütlü pirinçli ve sütlü tahıl karışımını önerdi. bende meyve ve sebze suları ve püreleriyle başlamak istiyorum. 6. ayda tam olarak ek gıdaya başlıcaz. Demire çok gerek yok dedi, tadını bebekler pek sevmez içerse verebilirsin içmezse zorlamayın dedi. gerçekten hiç içmek istemiyor bende vermicem zaten 6. ayda pekmeze başlıcakmışız.
Benim kuzumda yüz üstü dönüyor ama kolunu çıkaramıyor, resmen bişeyler anlatmaya çalışır gibi sesler çıkarıyor, beni görünce verdiği tepki bambaşka, Allah herkese tattırsın inşallah, düşünüyorumda ömrümün en güzel günlerini yaşıyorum kızımla Allah bozmasın.

ben kamera aldım ve çok memnunum,telefondan bile izleyebiliyrm,sesini duyabiliyrm,kamerayı istediim oaya taşıyabiliyrm,ve uzaktan kameranın yönünü değiştirebiliyrm,120mi 140amı ne almıştım,tavsiye ederim.

Hayırlı olsun, bizde bakıcıya geçicez yakında kameranın markası ne acaba, bende bi bakıyım, gözümüz arkada kalmasın

Hayırlı olsun, bizde bakıcıya geçicez yakında kameranın markası ne acaba, bende bi bakıyım, gözümüz arkada kalmasın

üzerinde foscam yazıyo,internetten aldı eşim,akşam sorarım olmazsa eşime,acaip iyidir elektronikte,gidipte pahalı bişi almaya hiç gerek yok inan,istersen bundan 2 tane al ama benim tek kamera işimi görüyo,bisürü özelliği var,öyleki sen evde yokken evde hareket algılarsa fotoğraf çekip sana gönderio (hırsız için)benim bakıcım başlayalı 3 ay oldu,ona rağmen ben işe daha başlamadım,bırakamıyrm bi türlü bebeğimi:)ama dışarı 1-2 saatlik çıksam bile telefondan açıp izliyrm hemen.

üzerinde foscam yazıyo,internetten aldı eşim,akşam sorarım olmazsa eşime,acaip iyidir elektronikte,gidipte pahalı bişi almaya hiç gerek yok inan,istersen bundan 2 tane al ama benim tek kamera işimi görüyo,bisürü özelliği var,öyleki sen evde yokken evde hareket algılarsa fotoğraf çekip sana gönderio (hırsız için)benim bakıcım başlayalı 3 ay oldu,ona rağmen ben işe daha başlamadım,bırakamıyrm bi türlü bebeğimi:)ama dışarı 1-2 saatlik çıksam bile telefondan açıp izliyrm hemen.

google'a foscam yaz,görseller de ,ilk çıkan resimdeki kamera.

canım bizim bebek doktorumuz rotavirüsü aşısına gerek yok deyip yaptırmamıştı...5. ay kontrolleri için başka bir doktora götürdüm o sordu aşıyı yaptırdınız mı diye yaptırmadık diyince bu ayı bari kaçırmayalım yapalım dedi ve yaptı... bu aşı bizde huzursuzluk ve ateş yaptı umarım sizde yapmaz... benim oğlumda gündüzleri emmek istemiyo geceleri uyku sersemi emiyo ama benim sütüm azaldı canım şuan işe de başladım sadece gece emziriyorum ama sütüm yetmiyo ama emzirmeye devam...ben emzirmek için ısrar ettikçe o da emmemek için ısrar ediyor umarım bırakmaz artık...

bende işe başlayanlardanım oğlumu ananeye bırakıp işe başladım...çok zor oluyo ama alışıcam işallah...

Ah canım seni çok iyi anlıyorum bende 1.5 aydır oğluşumdan uzaktayım yani çalışıyorum anneme bıraktım bende ama aklım hep onda

Merhabalar,
Bebeklerimizi uyutma konusu baya tartışılmış, bence her anne ve bebeğin ilişkisi farklıdır. bir tanede doğru yoktur hayatta, fikirlerimizi söylerken diğerlerinin kırmamaya özen göstermeliyiz. Kimsenin kimseyi yargılma hakkı yok, ancak deneyim ve tavsiyelerimizi paylaşıyoruz burada. Tüm bebişler tatlı tatlı uyusun inşallah. Benim kızım açsa memede uyur toksa sallanarak uyur bazen kendi kendine uyur. Her bebeğin yapısı, karakteri farklı.
Dün 5. ay kontrolümüz vardı. 8200gr ve 64 cm olmuş. sağlığı yerinde anne sütüne devam dedi dr. tadımlık verebilirsin dedi. milupanın sütlü pirinçli ve sütlü tahıl karışımını önerdi. bende meyve ve sebze suları ve püreleriyle başlamak istiyorum. 6. ayda tam olarak ek gıdaya başlıcaz. Demire çok gerek yok dedi, tadını bebekler pek sevmez içerse verebilirsin içmezse zorlamayın dedi. gerçekten hiç içmek istemiyor bende vermicem zaten 6. ayda pekmeze başlıcakmışız.
Benim kuzumda yüz üstü dönüyor ama kolunu çıkaramıyor, resmen bişeyler anlatmaya çalışır gibi sesler çıkarıyor, beni görünce verdiği tepki bambaşka, Allah herkese tattırsın inşallah, düşünüyorumda ömrümün en güzel günlerini yaşıyorum kızımla Allah bozmasın.

çok güzel yazmışsın bende hayatımın en güzel günlerini yaşıyorum

Kızlar size bişey sormak istiyorum
çocuk doktoru yengem (25 yıllık bir tecrübesi var) bir site kuruyor ( size linkini vericem daha sonra ) Bana bebeğinle ilgili en çok ne sorarsın diye sordu ben bişeyler söyledim ama sizinde aklınızdakilerini yazarsanız herkes için faydalı bir site olur

Ah canım seni çok iyi anlıyorum bende 1.5 aydır oğluşumdan uzaktayım yani çalışıyorum anneme bıraktım bende ama aklım hep onda

çalışan annelerin ortak sorunu bence bu... insan çocuğundan ayrı kalmak istemiyo ama mecbure....
aslından bizi büyüten annelerimiz bebeklerimize de çok iyi bakarlar ama yine de aklım hep oğlumda... şimdi ne yapıyo acaba... mamasını yedimi, uyudumu.... aklım hep onda...

çalışan annelerin ortak sorunu bence bu... insan çocuğundan ayrı kalmak istemiyo ama mecbure....
aslından bizi büyüten annelerimiz bebeklerimize de çok iyi bakarlar ama yine de aklım hep oğlumda... şimdi ne yapıyo acaba... mamasını yedimi, uyudumu.... aklım hep onda...

evt mecburen ama artık dayanamıyorum istifa edicem

merhaba arkadaşlar bende mart annesiyim 26 martta aldım meleğimi kucağıma geçmişi biraz okudum ama net bişey öğrenemedim kzıma vermem gereken ferra sanol ve monoviti veremiyorum monoviti bi nebze daha kolay içiyo ama demiri zorla yutuyor sonrasındada kusarak çıkartıyor öneriniz varmı ne yapsam dr mutlaka içmeli başka çaresi yok dedi ama işkence yapıyormuş gibi hissediyorum ardındanda kusunca bi kaç gündür hiç vermedim sizce ne yapsam????

X