2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

inşallah canım doktorun düşündüğü gibi çıkmaz. hayırlısıyla bebişini görüceksin kucağına alıcaksın:Saruboceq:

minnosum..
ben de daha once iki duşuk geçirdim. ikisinde de 5/6 hafta arası düştü. .. biz kese oluştumu oluşacakmı diye beklerken kanamam oldu. sonra dış gebelikte n şuphelendiler.. sonra düşük oldugu kesinleşti.. sonra kürtaj diye sıkıştırdılar.. ama olmadım korkumdan oyle kendiliginden duştu gitti

bu arada dış gebelik icin kesin teşhis kan tahlilleriyle ve ultrasonla koyuluyor. teşhsi hemen koyamıyolar.. bir hafta filan anca sürüyor arkadaşlar

kızlar her gün yememiz gerekenler...
5 tane ceviz ilk üç ayda bebeğin beyin gelişimi için çok önemli.
5 tane kuru kayısı kabızlık için.
sade maden suyu mineral açısından çok zengin özellikle hamileler içicek.
haşlanmış yumurta.
günde 2 bardak süt.betaz peynir.
fındık bol folik asit içeriyo.
bol meyve...ve en önemlisi bol bol su tüketmeliyiz.

bende kabızlık başladı ve gazım var...
karnım 4aylık hamile gibi şişti valla

kızlar güncel notlar bölümüne eklicem keselerini görenleri ve kalp atışlarını duyanları.

kaç haftalık canım??? ben bu hafta sonu gidicem 5+2 iken acaba görür müyüm keseyi?

cnm benim gec döllenme oldu yani adet tarihime yakin gunlerde hamile kalmisim o yuzden daha yeni gorduk yani iki hafta geriden gidiyoruz ama seninki buyuk ihtimalle görülür oglumda 5+1 iken keseyi 6+5 iken kalp atislari görmüstük

azizecim ilk üc ayda mide bulantisi olanlar yemek konusunda kendilerini zorlamamali
ilk uc ayda bebek annesinin deposundan beslenebilir o yuzden kasmayin butun bunlari yemek icin
ama önemli olan bol bol icmek ne icerseniz icin su meyve suyu ayran bu dönemde en önemli olan sey bu

bende geldim kızlar aranıza:))))
bu arada azize hamile kaldığım kilo 55 canım.bak onu unutmuşum yazmayı:)))

canım dün uzun uzun yazdm ama bugün silinmiş..anlamadım..canım benim dr. ssk lılara 25..birkaç dr.da bu fiyat...bazıları 55....bazıları 12...neye göre bilmiyorum..ben kendi dr. ma 3-4 yıl önce tesadüf gittim çok memnum kaldım..ama şuanda beni perşembe muayene ettikten sonra doğum iznine ayrıldı..orda geçici baka dr.a gidip benim dr. dönünce devam edicem..çapada daha önce 1 ay yattım..daha sonra 2-3 kez normal polikliniğe gittim dediğin gibi asistan var..oyüzden dışardan da dr. gidiyorum..çapayada arada gitmem gerekiyor.hem dış gebelik geçirdiğim için...hemde en önemlisi şuan gizli şker var..onu takip etmek için..şuan herşey normal ama anormal bi durum olursa oraya yatıcam..ethicadaki dr. öyle önerdi..

bende kısmetse perşembe ilk muateneme gidicem kızlar...
acaba kalp atışını görürmüyüm?yoksa çok mu erken?
adetim perşembe günü 15 gün geçmiş olcak.

canım ben ortalama 45.günde gördüm..inşallah sende görürsün..ilke mi gidiyorsun dr.a?

slm canim,6 inci hafdadasin sanirim sende ,fakat biraz erken deilmi bebek ve kalp atislari icin ben 8 inci hafdadda gidicem hadi hayirlisi bakalim iyi haberlerini bekliyoruz.

canım, benim perşembe günü 6.haftaydı..dr. kalp atışını görürürz perşembe gel demişti ve ogün gördük..daha ogün atmaya başlamış..1gün önce gelseydin göremeyebilirdik dedi..ama 10 gün sonra yine gel kalp atışı düzene girmişmi diye bakalım ona göre tatile çıkarsın dedi...

bencede erken sadece kese görülür...
sen hiç gitmedinmi dr.?
bende ilk gidicem perşembe günü kısmetse.

canım benm 4 buçuk haftalıkken kese görüldü..kese görülür bu hafta belkide kalp aışını bile duyabilirsin..

canım bende dış gebelik geçiridm kasım ayında.4buçuk haftalıkken belli oldu..benim hiç belirti yoktu ..normal muayeneye gittim..kese görülmedi..beta da yükselmeye devam etti.beni çapaya acil yatırdılar..her an tüpüm yırtılabilir diye amelşyat yada ilaç tedavisi vardı..bende tüpümü kaybetme riskine karşı ilaç yani kemoterapi tedavisi gördüm ..bebek küçülmeye başladı ama ne hikmetse tüpümün zarı inceldi heralde ..20 gün sonra hastanede tüpüm yırtıldı ve beni ameliyata aldılar..tüpümün biri alındı...açık ameliyat oldum...ama senin kese varmış..oyüzden kafam karıştı..ben dış gebelik teşhisi konulduğunda 4 hataneyi gezdim hepsi aynısını dedi..sende başka dr. da git...ve vakit kaybetme.dış gebelik tehlikeli..

olabilir tabiki adet belirtileri...hatta heran adet olacakmışsın, bir anda boşalıverecekmiş gibi hissedebilirsin....hadi bakalım hayırlısı umarım istediğin gibi olur ....

kesinlikle...tam istediğim zamanda hamile kaldım...
izinleri hesaplamıştım ben ama bakalım durum ne gösterecek...
eğer benim ve bebişimin sağlığı elverirse ben şubat tatiline kadar çalışmayı düşünüyorum bildiğim kadarıyla en fazla 3 hafta kalana kadar çalışabiliyoruz yani doğum öncesi 8 haftalık iznin 5 haftasını sonraya aktarabiliyorsun...ben öyle yapıp eğer alabilirsen rapor alıp 2. dönemi kapatmayı düşünüyorum....minnacık bebişimi daha bir kaç aylıkken bakıcı eline bırakmak istemiyorum ( bu arada umarım zorunlu kalmam) 6 ay kendimiz bakabiliyoruz bu şekilde...emzirme için en önemli dönemde sürekli yanında bulunabileceğiz...

ama bunlar sadece plan tabi önce şu sorunlarımı halledeyim...biraz kanamam oldu benim, yarın bakalım kalp atışlarını görebilecekmiyiz??? herşey normal mi???

kanama derken bi de diş sorunum çıktı, hamilelikten önce diş tedavimi olmuştum ama hepsi bitmemiş bi tanesi çok feci apse yaptı bugün doktora gittim gebelerin kullanabileceği bir antibiyotik verdi..tedaviyi 2. 3 aylık dönemde yaptıracağım eylül gibi.....

ve dilerim hepimiz bebişlerimizin doğup, nasıl büyüdüklerini konuşabiliriz...9 ay sonra burda şirin şirin resimler olur zemuszemus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…