2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

Mrb arkadaşlar. Bugün doktora gittim. Çok şükür 1 kese göründü, gerçi 2 embriyo transfer edilince ben kendimi ikiz gebeliğe adapte etmiştim, önce şaşırdım, şimdi rahatım. Biliyorum ki bebeğim benimle.. Gerçi doktorum daha sonra da görülebilir dedi, ama ben 1 tane old. hissediyorum.
Şuanda SAT a göre 5 haftalık gebeyim. 2 hafta kalp atışı için tekrar doktora gideceğiz.
Bu arada doktorum yarın ve 15 gün sonrası için bir sürü kan tahlili istedi. Biz zaten başlamadan yaptırmıştık, ama adam yine de göreyim dedi. Birde Crinon jele devam ve elevit ve coraspin yazdı. Coraspin size de yazıldı mı? Bir tuhaflık yok demi?
Görüşmek üzere...

Banada çift embriyo transfer edildi 12. gün değerim 325 olunca ikiz diye düşündük ama tek kese ve tek bebek göründü.

İlk olarak hoşgeldin aramıza. Elevit multivitamin aynı zamanda kalsiyum, magnezyum, folik asit ve bir sürü şey var içinde. Hafta sonu doktorum elevit vücudunun gebeliğe alışmasını hızlandırır dedi. Crinoneyi ben hep günde 1 tane kullandım halada aynı şekilde devam ediyorum. Kısmetse 12. haftaya kadar devam edeceğiz.

teşekkür ederim bu eleviti bende bi sormalıyım dr.a sanırım :))

çok şükür allahıma bizde varız diyebiliyorum artık. konu başlığı süper olmuş eline sağlık arkadaşım. bende benim gibi olanların neler yaşadığını merak ediyordum. malum insanın çevresindee tüp bebekle hamile kalan fazla insan olmuyor. aynen söylediğiniz gibi okadar sıkıntı çektik ki problem olmaması bile korkutuyor insanı. aşerme, mide bulantısı hiç yok hala benim hem seviniyorum hem korkuyorum. pozitif sonucu gördük çok şükür birde kalp atışlarını duysam içim biraz daha rahatlayacak sanırım. hala inanamıyorum....

biz 3 yıldır uğraşıyoruz, yumurtlama azlığı FSH yüksekliği vardı bende. geçenyıl başarısız bir aşılama demememiz vardı. bu yıl artık tüp bebek denedik. tedavi sırasında da tek bir yumurta oluştu. gerçi son anda 2. yumurtayı da alabildiler. ama ben umutlanmaya dahi korktum 2 yumurta ile çok zor diye düşünüyordum. allahıma şükürler olsun nasip etti. :nazar: güzel allahım bu mutluluğu isteyen herkese yaşatsın inşaallah. hayırlısıyla kucamıza almakta nasip olacak inşaallah.:KK1:

bu arda benim bilgiler

12 şubat - 33 yaş - 57 kg - 19 kasım

bebisinle sen hosgeldiniz canim senin adina cok sevindim ,Rabbim dileyince oluyor insallah isteyen herkese nasip etsin
evet burayi acmamin sebebi zaten bu ,biz normal hamilelikten cok daha farkliyiz daha kendimi oyle goruyorum,daha fazla risklerimiz korkularimiz yaptiklarimiz ve yapcaklarimiz var, konumuzda ayri olmasi gerekiyordu mutlaka ve oyle oldu, ilk zamanlarda dedim fazla kimse gelmicek galiba diye, ve masallah 10 kisi olduk dahada cok bekliyoruz:KK66: insallah bundan sonra hep birlikte burdayiz, daha cinsiyet ogrenicez tekmelerini hissedicez ultrasonda hareketlerini izlicez ,rabbim insallah onlari gormeyide nasip eder bize
canim yumurtan olduktan sonra 1 tane bile yetiyor biliyosun ,zaten cok yumurtan olsa bile yine 1 tane yerlestiriliyor, ha kaliteli olur olmaz o farkli
benimde 7 yumurtam toplandi 2 tane transfer oldu ,seninde ne guzel son anda 2. yumurtan alinmis
biraz endisenin sonunda bak ne guzel suan hamilesin ve birlikteyiz ,insallah rabbim bebeislerimizisaglikli bir sekilde kucagimizada almayi nasip eder
ve her zaman unutmuyorumki isteyen dileyen herkese versin
listeye ekledim canim ,artik bol sohbetli bekliyoruz ,tabi ben calistigim icin gunduz fazla olamiyorum malesef
gorusuruz kendine ve bebisine iyi bak:KK71:

kızlarrr 4hafta 4 gnlük oldu miniğim doktora gitcem bugün ağrılarım çok fazla acaba keseyi görebilirmiyiz?

masallah masallah:nazar: gorursun canim keseyi tabi net belli olmaz ama icin rahat eder gormus olursun
daha dur kalp sesini duymak var daha :KK34:
agrilarinin olmasi normal ama cok fazla oldugunun normal olup olmadigini bilmiyorum ,zaten bugun doktora gitmisin keseyi gordunuzmu ve ne dedi doktor gelince yazarsin canim insallah bisey olmaz :KK71:

Yaş 32 Sat 8 Şubat Kilo 85 Doğum 15 KasıM

Kızlar dün ilk defa kalp atışlarını duyduk :nazar::nazar::nazar::nazar:Çok ama çok mutluyum:KK16::KK16::KK16:Allahım herkese nasip etsin....

canim benimya masallah:nazar: ne heyecan verici bisey degilmi
ben simdiye kadar hep yanliz gittim dinledim o heyecani yanliz yasadim ,esim calistigi icin gelemiyordu ,insallah bir dahaki sefer gideriz, insan o sesi duyunca cok tohafina gidiyorya gercekmi diye:KK69:

daha once yazdin ama bilgilerini bilmedigim icin listeye yazmamistim seni
simdi tekrardan ekledim hayirli ugurlu olur insallah listemiz
kendine ve bebisine iyi bak:KK71:

merhaba kızlar bende varım artık burada bekleyişim dün sona erdi :)))
test sonucum pozitif çıktı tabi daha yolun çok başındayım bekleyiş ve heyecan artarak devam ediyor.
benide ekleyin sat 21 şubat yaş 27 doğum tarihi 28 kasım kilo 50

hosgeldiniz canim bebisinle sen :KK34:
demek haberi yeni aldin ,senin adina cok sevindim ,insallah rabbimdileyen herkese bu sevinci yasatsin ,her an aklim dileyen isteyen kisilerde
artik hep birlikte ilerlicez, kalp atisini ,cinsiyetini,tekmelerini,hareketlerini, ay insan soyledikle heyecana geliyor:KK1: rabbim yuzumuzu soldurmasin kucagimiza almayi nasip etsin insallah
ekledim canim senide listeye ,insallah listemiz hayirli ve ugurlu gelir hepimize
kendine ve bebisine iyi bak:KK71:

baktım da çoğu kişi elevit diye bir ilaç kullanıyor.Ben transferden itibaren sadece crinone kullandım yani ne iğne oldum nede başka ilaç kullandım.Bu eleviti ne için kullanıyorsunuz acaba? crinone 1 e düşürdük sonuçtan sonrasizdede aynı mı test gününe kadar ikiydi.bide folbiol kullanıyorum günde 1 tane yeterlimi acaba

evet canim tup bebekle hamile kalanlar genelde kullaniyor ,
ben testi ogrenene kadar kullandim Turkiyedeki doktor 15 gun daha dedi okadar daha kullandim ve burdaki doktorum artik ilac kullanmama gerek olmadigini ,bebek zaten tutundu gerek yok kullanma dedi, ama burdan herkes duyuyorum hep devam ediyorlardi
artik bende dun Turkiyedeki doktoru aradim oda dedi eleviti doguma kadar kullan hatta dogumdan sonrada kullanabirsin diye,ddim folbiol(folikasit) da kullancammi diye oda ona gerek yok zaten elevitin icinde hepsi var dedi ve ndan harika 35. haftaya kadar coraspirin kullanicam ve 3 hafta daha progesteron kullaniyorum alttan yani sadece bunlari ucu ve ben simdi bunlari burdaki doktorumdan habersiz kullanicam
sende doktoruna sor o hayir derse habersiz kullan
1 tane folbiol yeterli canim

baktım da çoğu kişi elevit diye bir ilaç kullanıyor.Ben transferden itibaren sadece crinone kullandım yani ne iğne oldum nede başka ilaç kullandım.Bu eleviti ne için kullanıyorsunuz acaba? crinone 1 e düşürdük sonuçtan sonrasizdede aynı mı test gününe kadar ikiydi.bide folbiol kullanıyorum günde 1 tane yeterlimi acaba

Mrb. öncelikle hoşgeldin, hayırlı olsun bebişin.. Crinone yumurta toplama işleminde 1 tane ile başladık, transfer günü yapmadık, sonra yine günde 1 tane ile devam 12. haftaya kadar. Elevit ise test gününden 1 hafta sonra muayeneye gittiğimde doktorum başladı. İçerisinde hemen hemen bütün vitaminler, demir, calsiyum daha sayamadığım bir çok şey hatta 0.8 mg folik asit bile var. Ben bugün artık folbiolu kesmeyi düşünüyorum. Çünkü normal koşullarda 0.4 mg yetiyormuş.
Folbiole gelince günde 1 tane yeterli. Ben gebelik öncesi folik asit plus diye başlamıştım(o günde 3 tane idi, dozu az old. için), onu düzenli içemiyordum, unutuyordum bazı öğünleri atlıyordum. Sonra folbiol aldım, o günde 1 tane old. için işime geldi benim.

Bu arada önce okumamıştım, ama zaten diğer arkadaşlar yazmışlar. Heekese çok teşekkürler, varlığınızı bilmek çok güzel :) :KK61:

Son düzenleme:
Merhaba herkese benım kasıklarımda ara ara agrılarım ve asırı bel agrım var ozellıkle sabahları bu normalmı acaba daha once ıkı tane hamılelıgım kalp atısları durdugu ıcın sona erdı bu da oyle olur dıye elımde olmadan korkuyorum o yuzden merak edıyorum

konu sahibi arkadaşım beni listenden çıkarırmısın bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum :KK50::KK59::KK58:

Son düzenleme:
Merhaba herkese benım kasıklarımda ara ara agrılarım ve asırı bel agrım var ozellıkle sabahları bu normalmı acaba daha once ıkı tane hamılelıgım kalp atısları durdugu ıcın sona erdı bu da oyle olur dıye elımde olmadan korkuyorum o yuzden merak edıyorum

Bende de tam tersine hiç ağrı sızı yok. Bende bu normal mi acaba diye düşünüyorum. Başına gelenler çok üzücü İnşallah bu sefer kucağına alırsın. Daha öncede sormuştum ama okumadın sanırım, daha öncekiler kaç haftalıkken durdu kalp atışları? Belirtiler neler oldu?

Geçmiş olsun Allah sabır versin. Sözün bitiiği yer... İnşallah tekrar en kısa zamanda bebeğine kavuşursun... Ne oldu? nasıl anladın?

amin inşallah allah sabır versin çok zor çook :KK14: lekelenmem vardı doktor ultrasonla baktı ki kalbi durmuş kese falan hiç bozulmamış o yüzden mecbur kaldık kürtaja yoksa bana zararrı olurmuş:KK5:

Cok uzuldum benımde basıma geldı 2 sefer o duygunun ne demek oldugunu cok ıyı bılırım ama kendını bırakma umutlarını yıtırme ıcınde hep umutların olsun:KK58:

çok saol :KK43: şimdilik bomboşum umut yok.allah sizlere yaşatmasın bu duyguları dua edin bana

Bende de tam tersine hiç ağrı sızı yok. Bende bu normal mi acaba diye düşünüyorum. Başına gelenler çok üzücü İnşallah bu sefer kucağına alırsın. Daha öncede sormuştum ama okumadın sanırım, daha öncekiler kaç haftalıkken durdu kalp atışları? Belirtiler neler oldu?

Senınkı normal olan galıba bende bı anormallık var gıbı gelıyor banada... Daha oncekı bebıslerımın kalp atısları bırı 6 haftalıkken dıgerıde 8 haftalıkken durdu en onemlı belırtı kahverengı akıntıyla basladı sonra doktora gıttık ve durdu dedıler ılkkınde hıcbısey olmamısdı dırek kalp atısı dıye gıttım durmus dedıler.Kahverengı akıntıdan sonra kasık agrıların hıc durmuyor.Yanı en azından benımkı oyle oldu

konu sahibi arkadaşım beni listenden çıkarırmısın bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum :KK50::KK59::KK58:

suan bu yaziyi okuyunca sok oldum icim ciz etti ya:KK59:
canimya cok uzuldum bu nasil olmus ,nedeni neymis peki
ne guzel kalp sesini duymustunuz, son zamanlarda kanamam oluyor agrilarim var demistin bu yuzdenmiki
off canim benimya dyecek bisey bulamiyorum Allah kimsenin basina vermesin cok zordur
bende sevinle acmistim buraya:KK59:
insallah tez zamanda kalirsinda bebegini alirsin kucagina,rabbim dualarinizi kabul etsin
elimde hic varmiyor listeden cikarmaya cok uzgunum:KK50:

korkularinda haklisin canim ,yaresi duyunca bende herseyden simdi kokar oldum aklima geliyor aceba simdi yasiyormuki diye :KK43:

suan ayni seyler bendede var ozellikle bel agrisi cok kotu,kasiklarimda da devamli olmasada bzen agriyor
ozellikle bugun daha fazlaydi cunku benim toza alerjim var burnuma toz kacti allim oyle hapsurdum durdumki hapsurmay korkuyorum oyle bir sanci oluyorki korkuyorum sanki dusucek gibi,birde hapsurunca bir degil bikac ust uste olunca kendimden geciyorum valla:KK59:
yani kisacasi suan bendede ayni seyler var insallah bisey yoktur

X