2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

kizlar cokmu kotu cocuklarin sadece mamayla beslenmesi cok canim sikiliyo buna
o sutdamla damla geliyo
kesildi bile
cok uzuluyom buna

tabiki değil bende mama takviyesiyle büyütüyorum kızımı ..ablamda hiç gelmedi sütü malesef kötü şeyler yaşadı şimdi yeğenim 5 yaşında gayet sağlıklı hatta yaşıtlarındanuzun bile. hiç üzülme emzirmeye çalış inşallah gelir gelmesede şimdiki mamalar anne sütüne çok yakın eskiden böyle mamalr yoktu pirinç unu tarzı şeylerle besliyolardı millet bebeklerini.

kardelencim öncelikle bebişlerine sağlıklı hayırlı uzun ömür diliyorum
umarım en kısa zamanda eşin iş bulur da ailenin huzuruna tekrardan kavuşursun
süt için bol su içmen gerekiyor bunu biliyosundur
ama beyin benim sütüm yok sinyalini alırsa sütün olmaz canım
birde sıkıntıda sütün gidebilir
onun için sütüm yok deme gelecek de canım
ilk kızımda aynısını ben yaşadım ve sütüm gitti 2.5 ay ancak emzirebildim oda mama takviyesiyle ama
şimdi ikizlerim olmasına rağmen çok şükür ki mama takviyesiylede olsa şifa niyetine var yine
süt çayı içiyorum bol su içiyorum 2.5 3 litre ve yediğim her lokmada her suda el-metin diyerek yiyorum sütü arttırıyomuş
umarım seninde bol bol sütlerin gelir
hıımmmm birde şu var
pompayla çekmek bebeği emzirmek gibi olmuyormuşş daha az çıkıyormuş çekince
bebeğin tükürüğünde salgılanan bir madde süt oluşumunu etkiliyomuşş
ve pompanın çekimi bebeğin çekiminden farklı oluyo
onun için bol bol emzir sütüm yok deme emdikçe gelecek sütün
birde gece uyanıp çocuk emzirmek zor gelebilir mamayla kolaya kaçmadan emzir
çünkiiiii gece hormonlar daha fazla süt üretimi yaparmışşş

bol sütlü günler geceler diliyorum

teşekkür ediyorum canım benim seninde hayırlı olsun
Rabbim hayırlı uzun ömürlü etsin inşaAllah canım
ewet birde kızım vardı
şu aşamada yalnız bakıyorum bebişlerime ama annem gün aşırı geliyo birlikte yıkıyoruz yumurcaklarımı

ama ikisi birden ağlamaya başlayınca zor oluyo işte
biraz daha büyüseler de kaşık maması olayına geçsek diye bakıyorum ben en azından ikisini birden yedirebilirdim o zaman
şimdi birini emzir sustur ötekini emzir gönlünü yap derken hem daha çok zaman gidiyo hemde ne yedikleri ne kdar yedikleri şaşıyo

çok geçmiş olsun hem sana hem kızınaa
canım yaaaa Rabbim sağlık versin İnşaAllah
sende kendini ihmal etme ama dr gidene kadar en azında batikonla pansuman yapda iltihabın üzerine birde enfeksiyon oluşmasın

kızlar bişey soracam
benim dikişlerim iyi görünüyo daaa
dikişlerin üstünden göbek altına kadar olan bölgede derime dokununca hala acıyo sizde durumlar nasıl
benim ikizlerdi diye mi acaba deri daha mı cok esnemiştide ondan böyle yada siz nasılsınız durumlar nedir

sağolun kızlar
dün ev işni biraz abartnca kanama geldi dikiş yerimden
bugün iyiyim sızıda yok çok şükür..
batikon yaptryroum eşime..

kızlar hepinize güzel bir soruuuu
bebeğine mevlüt yapan yada yapacak olan var mııı
benim en büyük hayalimdi bu
ama bana destek yok
herşeyi tek başıma nasıl yapcam bilmiyorum

kızıma güzel bi takım almayı düşünüyorum nasip olursa
sizler ne yapmayı düşünüyorsunuz fikir olsun bilmeyenle riçin

benim cevabım çok kısa ve net olacak :))
özel bi mevlüt yapmayı düşünmüyorumm

36 haftalık özellikle ikiz annelerine sorum olacak kızlarrrr
bebeklerinize prematüre dendimi
rop muayenesi nörolojik muayene istendimi tüm batın usg ve ekokardiyografi istendi mi sizdennn
ben 36+4 de doğum yaptım dr prematüre dedi bebişlerim için bütün bunları ve de yanında bi dolu kan tahlili istedi de

be n 35+5 de yaptım küveze 5 dk girseler bu söylediklerin yapılmak zorunda yoksa adli soruşturma yapılıyomuş bebekler oksijen aldıkları için o süreçte kalbe göze ya da kulağına zarar gelmişmi kontrol ediyolar hepsinden geçtik şükür..

Herkesin yeni yılını kutluyorum.

Yeni yılda sizlere bebişlerinizle beraber sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum.

geçmiş olsun canım dikkat et. bebeğin fıtık ameliyatı mı oldu ? nasıl anladınız fıtık oldugunu?
mevlüt yapmayı planlıyorum mevlüt takımı alacağım müsait bir anım olur da dışarı çıkarsam tabi,,inan hiç bir şeye vaktimiz olmuyor.
sabah bir yıkarım bebişleri ..
müsait bir anda da 40 mevlütü okutucam..

evet canım premature deniyor.bizden sadece bera testi istediler 3 gün küvezde kalmasına rağmen ama bera yı yapacak hastaneler randevumuz dolu diyor. eşim isehiç yaptırmak istemiyor.

slm arkadaslar

UZun bir sureden sonra tekrarmerhaba hepinize benim bu gogus iltihapi cok yordu, hasta etti ama simdi cok sukur iyiyim,, pasam'a sagarak sut yetistirmeye calisiyorum.... 1 hafta emziremiyince gogusten, unuttu benimki anne gogsunu... biberonla aliyor bakalim ilerleyen zamanlarda aldirabilcekmiyim...

GUlSum

Canim cok gecmis olsun kizinada sanada, kucucuk bebekte ne fitigi oda nerden cikti cok uzuldum canim azcik oksurseler insanin ici gidiyo bide bu minicik halleri ile ameliyat eminimki cok zordur... sende kendine dikkatki bebgine bakabilesin bu sezeryan yerine sari kantaron yagi var iylestiriyor cabuk, ben geitirdim turkiyden ama kullanmadim hic cok sukur benimki gecti.... dene belki ise yarar.. mevlit icinde kizina cok guzel bir kiyafet al, mevlid sekerleri, sepeti herseyi hazir alabiliyosun hic sorun degil benim burda arkadas hepsini turkiyeden getitirdi, baya bir kalabalikti kurnada okundu, sohbet de edildi... cok guzel gecti....

LaHOR

Canim seninde gozuna aydin rabbim yavrularini saglikli sihatli buyutmeyi nasip olsun, senin ikiz oldu sonrada belli olmustu.. cok sevinmistik bak bugun kucaginada aldin cok sukur, allah yardimcin olsun bacim senin bide kizin vardi... sen ustesinden gelirsin allahin izni ile butun ikiz annelerine rabbim guc kuvvet, bol bolda sut versin....

KARDELEN

Canim sut olmayinca mecbur evrcen arkadaslarin dedi gibi sik sik emzir emzirdikce geliyor, ben sabaha karsi sagdimi 200cc ustu sut geliyor bazen.. sabaha karsi sutunu sagmayi dene 5-6 gibi bide bol su, ve tatli seyler tuketmeye calis.... kizalrinla aran ansil bakalim, alasibildinizmi birbirinize.,, dilerim esinde cok guzel bir is bulmustur, paralar birikirde yaza Turkiyeye gidersiniz, bende gelirim ins....

Elfkaya

yakisikli oglunun reismlerini gordukce benimde ekliyesim geliyor ama bir turlu beceremedim.. bide ben buzluktaki sutleri ilik suda cozundurup veriyorum sen nasil yapiyorsun? bide senle ayni zaman yaptik dogum biberonla veriyormusun bilmiyorum ama veriyorsan ne kadar sut veriyosun ve ne kadar aralikta veriyosun ben bazen sasiriyorum cunku.....

RUDI,Duss

ikizler sizede zaman veriyor herhalde, ama siz yine arada giriyosunuz masallahhh... bebeler nasil iyilermi buyuyolar gun gectikce maslalahhh....

Sempatik

NERELerdesin bacim? Simay nasil? Yoksa Alamanyalarami gittin sen....

Canim 6 kat dikis var o derinin altinda ust kisim iylessede ic kisim zamanla, benim ortaya dogru hafif sislik gibi var ama doktorum bakti cok guzel kapanmis filan dedi, iltihap, kan gelmedikce sorun yok birde sari kantoran yagi cok iyi diyolar.... bende agri olmuyor... ama sen dogum doktoruna bir dnais yine istersen

merhaba arkadaşlar
biz ilk defa deneme yapacağız inşallah bu ay gideceğiz bir kaç aydır Fatih üni.tüp bebek merkezine kafaya koyduk ama sımdı gıtme gunumuz yaklaştıkça acaba orası ıyı mı dıye de dusunmeden edemıyoruz ne yapsak bılemedık tabıkı hakkımızda hayırlısı ne ıse onu goreceğız onuda kabullenıyoruz sızlerın yazdıklarınızı okudukca bızım bıraz daha öğreneceklerımız var dıye hayıflanmamak elde değıl sorun eşimde öncekı bakınmalarımıza gore micro tese yapılacağını söylemıslerdı herhalde yıne öyle olacak dıye dusunuyorum ılk gıderken nelere dıkkat etııgınızı ve ne yapmamız gerektıgını nasıl dusunmemız gerektığını sızlerden yardım talep edıyorum bu evrelerı bana soylersenı en azından bılıçlenmıs olurum dıye dusunuyorum.ben sızlerınde en kısa zamanda bebişlerine Allah cc kavuştursun inşallah beni de tabiki lütfen bilgilerinizi benden esirgemeyin

Merhaba canım. Ben şuan 2.tüp bebek tedavimi oluyorum. 2gün önce yumurtalarım toplandı şuan transferimi bekliyorum.
Burda herkes sana destek olucaktır, bundan şüphen olmasın. Bende ilk tedavimden beri burda paylaşıyorum herşeyimi. Ve arkadaşlardan gördüğüm desteğin bana gerçekten çok faydası oldu. Yeri geldi korkularımı yendim, yeri geldi ne yapmam gerektiği hakkında bilgilendim...
Bende sana yaşadıklarımı anlatim. Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.
Öncelikle olumlu düşünmeye başla. Kafandan olumsuz hiçbi düşünce geçirme. Tedavinde olumlu sonuç alıcağını düşün ve ilk görüşmeyede öyle git. Rahat olman çok önemli. Ve tedavi süresince stresli olmamanda çok önemli. İlk görüşmeye eşinle birlikte gidiyorsun. Senden ilk başlangıç için bir kaç tahlil vs. şeyler isticeklerdir. Doktorunla bütün bilgileri paylaş. Nekadar zamandır evlisin, ne kadar zamandan beri çocuk istiyorsun, kullandığın ilaçlar falan herşeyini açıkca söyle. Bazı doktorlar sen söylemeden sormaz sana bazı şeyleri.
Tedaviye başladığındada ilaçlarını mutlaka doktorun dediği saatlerde, uygun gördüğü dozlarda kullan. Kafana takılan bişey olduğunda mutlaka doktoruna sor. Hatta mümkünse doktorundan günün hersaati ona ulaşabilceğin bi telefon numarası iste. Olurda akşam kullandığın bi ilaç bi yan etki gösterdi, ağrı yaptı arayıp sorabilesin.
Tedavi süresince eşinin sana yaklaşımıda çok önemli. İnternetten tüp bebek tedavisiyle ilgili herşeyi araştırıp her konuda detaylı bilgi alabilirsin. Aşamaları nelerdir, nasıl bi psikoloji içerisinde olabilirsin. Eşlerin bu tedavi süresince birbirlerine karşı tutumu nasıl olmalıdır vs... Aklına gelebilecek çoğu sorunun cevabı internette mevcuttur.
Zaten burda bizimle paylaştığın sürecede burdaki arkadaşlar sana gerekli desteği göstereceklerdir.
Şimdiden sana bol şans diliyorum ve olumlu güzel haberlerini beklediğimi söylemek istiyorum...

Kızlar merhaba.
P.tesi yumurtalarım toplandı. Korktuğum kadar kötü geçmedi :) Hatta hiçbişey duymadım :) 13tane yumurta toplanmış. Dün görüştüm hastaneyle 11tanesi olgunmuş. 10tanesi döllenmiş. Yarın arayıp gene durumu sorucam. Belki yarın transferim olur diye düşünüyorum. Çok heyecanlıyım :)
Bu tedavimde toplama işleminden sonra kullanmam için 4tane hap bi iğne verdiler. İlk iğnemi dün oldum. İğne sonrası çok ağrım oldu, kıvrandım. İğne biraz ağırmış oyüzden ağrım olabilceğini söylediler.
Güzel haberlerimi sizlerle paylaşırım inşallah :)
Kendinize iyi bakın görüşürüz...

evet canım premature deniyor.bizden sadece bera testi istediler 3 gün küvezde kalmasına rağmen ama bera yı yapacak hastaneler randevumuz dolu diyor. eşim isehiç yaptırmak istemiyor.
benim de derdim bu zatenn benim bebişlerim hiç kuveze girmediler
3 günle prematüre sayılıyo rop muayenesi biraz sıkıntılı oluyomuşş boşuna eziyet çekecek yavrularım diye üzülüyorum
yaptırmazsak da içimizde kafamızda soru işareti olarak kalacak hep ....

buarada rudi bu bera testi nedirr???

saolasın canım
Rabbim hayırlısıyla sağlıkla büyütmeyi nasip etsin hepimize
hayra sevkedecek insanlarla karşılaştırsın Mevlamm
ewt birde kızım var....
mama yap kıızım bez getir kızım kıyafet getir kızım
şimdiden isyanları oynamaya başladı yavrum yaaa

küveze girmediyseler ne gerek var acaba..rop 5 dk sürüyo ama bebekler çok ağlıyo malesef..
berada kulağa bakılıyo bende yaptırmadım bebeklerin uyuması gerekiyomuş yapılırken olmazsa onlar uyutuyolarmış diye duydum.

Bende onu düşünüyorum zaten ne gerek var acaba diye bizim cocuk Dr cocuk yogun bakım Dr olduğu içinmi detayci davraniyo yoksa hakikaten gereklimi anlamış diilim açıkcası ???bu arada bera dediğin test işitme testinden farklı bı testmi bize hastaneden çıkmadan orda yaptılar işitme testini ama uyması gerekiyor demediler bebeklerin hareketsiz durması yeterli oldu zaten yeni doğan cocuk genellikle uyku halindedir zaten ondan geçtik çok sukur

Canım topiğin ilk açıldığı dönemlerde görüşmüştük. Şu an senin için çok mutlu oldum. Allahım yardımcın olsun. İnşallah sağ salim bebeğini kucağına alırsın canım. Belki geçmişten okuyabilmişsindir, benim de gebeliğimin son aylarında büyük badireler atlattık ama, şükürler olsun ki bebeğim benimle. Bugün tam 48 günlük.

Dilerim sende en kısa zamanda kavuşursun yavruna. Hayırlı haberlerini bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…