2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

bide emzik aldım damaklı olandan
kiraz uçlumu ne yazıyordu ondann almadım almak gerekirmi acaba?

bide kızlar siz bebeğinizi emziğe alıştırcakmısınız?
ben çok istiyorum emzik emmesini inş. alır paşacım:97:

Son düzenleme:
canım herhangi bi fikrim yok, ben daha bişi almadığım için araştırmadım da..ne güzel sen biberon bile almaya başlamışsın..bende artık başlamalıyım sanırım...

Canım aslına bakarsan bende de çok fazla bir şey yok henüz. Sadece bir kaç takım, battaniye, bol çıtçıtlı bady ve bol çorap aldım. Bu kadar. Anne bebek mağazasında indirim olduğunu söyledi arkadaşlar. Ben de o yüzden baktım. Hani hangisi iyi ise onu alayım diye:))

İnşallah eylülden sonra eksikleri tamamlamaya çalışacam. Sen de öyle yaparsın.

Bu arada gerçekten çok uzun zamandır yoktun. Kızının iyi olmasına çok sevindim, Alklahım hayırlısıylakucağına almayı nasip etsin...

merhaba arkadaşlar, uzun zamandır gelmiyordum topiğe.herkes iyidir inşallah.sempatikcim benimde bi kızım olucak hayırlısıyla,25.haftada bebeğimin kilosu 740 gr, boyu 32 cm..28. hafta benim kilom 68...22. haftada 50 gr şeker yüklemem 92 çıktı..şimdilik herşey yolunda çok şükür, kızımızın ismi latife olucak... bayramdan sonra alışverişe başlıcam artık..şuana kadar hiç bişi almadım, ama içim gidiyor :)...artık daha sık gelmeye çalışıcam topiğe..kızlar bu arada aranızda izmir de oturan varmı ?

hoşgeldin:21:
şeker yüklemen iyi çıkmış ne güzel
benimde perşembe büyük gün :18:

bide emzik aldım damaklı olandan
kiraz uçlumu ne yazıyordu ondann almadım almak gerekirmi acaba?

bide kızlar siz bebeğinizi emziğe alıştırcakmısınız?
ben çok istiyorum emzik emmesini inş. alır paşacım:97:

Canım ben emzik işini düşünmüyorum, ama bu bebeğe de bağlı tabi. Bana büyük konuşma ne yapmayacağım desen onu yapabilirsin diyorlar. Aslında her bebek ayrı bir birey. İnşallah bebişlerimizi istediğimiz gibi hayırla yetiştirebiliriz:))

arkadaşlar bebek arabası konusunda fikri ve tercihi olan varmı, arabamız olmadığı için ben bebeğime doğumdan önce araba almak istiyorum, abimlerde maxi cosi ana kucağı var ona uyumlu bi bebek arabası alabilirim, önerebilceğiniz bi bebek arabası varmı?birde park yatak konusunda destek bekliyorum.?

Canım araba konusunda henüz ben de almadım. Ama kraft marka inceledim netten. İyi gibiydi. Burada bazı arkadaşlar o marka aldı sanırım.

Yatak konusunda ben park yatak düşünmüyorum. Ahşap beşik ve oda takımı istiyorum. Bakalım allah neyi nasip edecek. Bebişlerimize en güzelini almak dileğiyle...

$20100209100731cambiberon_k[1].jpg
aldığım biberon mavi olanı:21:
emzikte mavi :)

Eklentiler

• $20100209165400damaklimat_k[1].jpg
    $20100209165400damaklimat_k[1].jpg
    105,1 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Canım aslına bakarsan bende de çok fazla bir şey yok henüz. Sadece bir kaç takım, battaniye, bol çıtçıtlı bady ve bol çorap aldım. Bu kadar. Anne bebek mağazasında indirim olduğunu söyledi arkadaşlar. Ben de o yüzden baktım. Hani hangisi iyi ise onu alayım diye:))

İnşallah eylülden sonra eksikleri tamamlamaya çalışacam. Sen de öyle yaparsın.

Bu arada gerçekten çok uzun zamandır yoktun. Kızının iyi olmasına çok sevindim, Alklahım hayırlısıylakucağına almayı nasip etsin...

oo yine de baya bişi almışın, bende hiçbişi yok:) ama dediğin gibi bende eylülde tamamlarım diye düşünüyorum...güzel dileklerin için çok sağol tatlım.

hoşgeldin:21:
şeker yüklemen iyi çıkmış ne güzel
benimde perşembe büyük gün :18:

sağol cnm, inşallah seninde sonucun güzel olur, sorunsuz gecer şeker yüklemen..

Eki Görüntüle 245584
aldığım biberon mavi olanı:21:
emzikte mavi :)

çok şekerler bunlar.. emzik anne için büyük kolaylık oluyor, bende alıp deneyeceğim, bebeğim tutarsa kullanırım..

Kızlar acil sorum var size, Netten chicco biberon siparişi verecektim. Cam olanından. Emzik kısmı kauçuk ya da slikon var. Sizce hangisi daha iyi. Ona göre davranayım..

canım normalde kauçuk olan daha doğal ve naturel olduğu içim tavsiye edilir ama silikon olanlar hem daha az bakteri üretiyor hemde daha uzun ömürlü oluyorlar
ben kızımı silikon emzik ve biberonlatrla büyüttüm şimdiki bebişlerimi de silikonlarla büyütmeyi düşünüyorum

ooooooo kimse uyanmamış sanırım daha :). Göa bugün temizlik yapacaktım ama nerdeeee......... Boş oturmak daha cazip geldi :)). Kızlar bende yaklaşık 2 haftadır bebişin bazen altında bazen yanında, üstünde birşey atıyor. Önce tekme sanıyorum çok hafif oluyor ama sonra bakıyorum düzenli devam ediyor yaklaşık 5 dakika falan sürüyor kendimin yada bebeğin kalbi olamaz çünkü yavaş dakikada yaklaşık 35-40 civarı atıyor. Böyle birşey yaşayan var mı? Birde karnımın bir tarafında sertleşme oluyor bazen biraz okşayınca normal hale geliyor. Bebeği bunları yapan var mı?

canım bebiş hıçkırıyor.şimdilerde bendede bayağı bi arttı.tekme gibi bişey hissetmediğim halde bi bakıyorum karnım seyirir gibi atmaya başlıyo.doktorum çok hıçkırır demişti ama böyle olucağını düşünmemiştim.birazda araştırdım baktım bebişin hıçkırıklarıymış.son haftalarda iyice artıyomuş karın bayağı bi sallanıyomuş:)

canım ya arkadaşlarda cevaplamış hep ama onları okumadan yazdım ben kusurabakmayın....

Son düzenleme:
Kızlar acil sorum var size, Netten chicco biberon siparişi verecektim. Cam olanından. Emzik kısmı kauçuk ya da slikon var. Sizce hangisi daha iyi. Ona göre davranayım..

canım kauçuğa daha iyi diyolar ama bebek silikonu daha iyi alıyomuş duyduğum kadarıyla.camda daha sağlıklıdır tabiki ama ağır olduğu için ben tercih etmeyi düşünmüyorum.birde bir tavsiye dr browns diye bi marka var görmüşsündür belki.o hiç gaz yapmıyor bebeğe ondanda 1 tane olsun mutlaka al canım.Allah korusun bebeişin gaz problemi olursa çok kötü oluyor.inş ilk 6 ay sütümüz bol bol olur sadece emziririz ama yetmezde mama yericek olursak çok gazları oluyo bebişlerin

Son düzenleme:
kızlar biz geldik çok sükür hersey yolunda dedi doktorum 1 ay sonra kontrol var.Ama birsey anlamadım benim bebisler kendilerini bir türlü göstermedi.
kızım 806 gr olmuş oglum da 856 gr mis :nazar::nazar:masallah dedi doktorum bu rahim kasılmaları normalmis bu aylarda olur dedi
Rudi canım bu yatiş pozisyonunu sordum sola dön ezilmezler korkma dedi sırtına yastık daya karnına birsey koymana gerek yok dedi korka korka yatıyodum bu gece rahat bir uyku uyucam.Kızlar kilo mu hic yazmım ama cok almısım valla doktor başımı agrıttı hala kendime gelemedim kırk yılın bası hamile kaldım hala hersey yasak valla yemin ettim önümüzde ki ay gittigim de 1 kiloyu gecmemeye çalısıcam .şeker testi yapıldı tam kan sayımı idrar testi de yaptırdım persembe günü çıkıcak sonuç insallah sonucum iyi çıkar hepinizi öpt .

Son düzenleme:
kızlar biz geldik çok sükür hersey yolunda dedi doktorum 1 ay sonra kontrol var.Ama birsey anlamadım benim bebisler kendilerini bir türlü göstermedi.
kızım 806 gr olmuş oglum da 856 gr mis :nazar::nazar:masallah dedi doktorum bu rahim kasılmaları normalmis bu aylarda olur dedi
Rudi canım bu yatiş pozisyonunu sordum sola dön ezilmezler korkma dedi sırtına yastık daya karnına birsey koymana gerek yok dedi korka korka yatıyodum bu gece rahat bir uyku uyucam.Kızlar kilo mu hic yazmım ama cok almısım valla doktor başımı agrıttı hala kendime gelemedim kırk yılın bası hamile kaldım hala hersey yasak valla yemin ettim önümüzde ki ay gittigim de 1 kiloyu gecmemeye çalısıcam .şeker testi yapıldı tam kan sayımı idrar testi de yaptırdım persembe günü çıkıcak sonuç insallah sonucum iyi çıkar hepinizi öpt .

Günaydın canım;
maşallah bebişlerine :nazar::nazar: benimkileride bu hafta görmeye gideceğim.Sola yatış serbest yani.ohh be içim rahatladı ezilirler diye çok korkuyordum..benim kilo da aldı başını gidiyor.gittiğimdekiloma çok takılacak doktor bey aman canım napalım biz ikiz bebek taşıyoruz.şimdi şımarmayacağızda ne zaman şımaracağız dimi.. inşallah tetslerin temiz çıkar.
kendine iyi bak canım..

Silikon emzik mi, kauçuk mu?
Emzikler kauçuk ve silikon olmak üzere iki maddeden yapılıyorlar. Doğal bir madde olan kauçuk çok elastik ve dayanıklı. Özellikle diş çıkartan bebeklerde kauçuk emzik kullanmak uygun olur. Ancak kauçuk emziklerin formu, suyu içlerine emdikleri için çabuk bozulur. Silikon da silisyumdan üretilir. Silikon emziklerin formu kolay bozulmaz, ancak diş darbelerine karşı dayanıklı değillerdir. Bu yüzden silikon emzikler henüz diş çıkarmamış bebekler için daha uygundur.
DİYO UZMANLAR :)) ALMADIYSAN HALA BEN YENİ GÖRDÜM SORUNU:KK69:
CANIM MAŞALLAH BEBİŞLERİNE :nazar:
NASIL 1 KİLOYU SABİTLİYCEZ ÇOK ZOR
ZATEN BUAYDAN SONRA NERDEYSE BEBEKLER ALICAK O KADAR KİLO :KK52:

KIZLAR EMZİK KULLANIMIYLA İLGİLİ FACE GRUBUNDA PAYLAŞMIŞTIM BUYRUN MERAK ETTİKLERİNİZ ;
Bebeklerde emzik kullanımı **********

Bebeklerde emzik kullanımı zararlı mı? bebekler neden emziğe ihtiyaç duyar?

Bebeklerin emzik kullanımının en yaygın olduğu dönemin uzmanları oral yani ağızla alakalı döneme rasgelmesi tesadüf değildir. Bebekler dünyaya emme refleksi ile gelirler.Bu iki yaşından sonra kaybolur. Bu bebeğin hem güven ihtiyacını beslenme ihtiyacını sağlayan bir işleve sahiptir.Bu yazıda emzik kullanmı ile alakalı pek çok sorunuza cevap verebilmeyi umut ediyoruz.
Bebekler doğumun hemen ardından emziğe alışırlar ve ayrılmaları uzun sürer. Genellikle 2 yaşına gelene kadar da emzik alışkanlığını sürdürürler. Ancak bu konuda dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.
Emzik bebeğin doğal emme içgüdüsünü tatmin ediyor, ayrıca ona güven hissi veriyor. Artık günümüzde uzmanlar bunları söylüyorlar. Emzikten kaçınmak yerine, bu konuda doğru bilgi sahibi olmak ve bebeğe uygun bir şekilde vermek gerekiyor. Çünkü emziğe alıştırılmayan bebek, bir süre sonra parmak emmeye başlayabiliyor. Ancak çocuğunuzu emzikten vazgeçirmek daha kolay oluyor. Parmak emmeye alışınca, çocuğun bundan vazgeçmesi çok uzun yıllar alıyor ve damakta ve dişlerde sorunlar ortaya çıkabiliyor. Dolayısıyla bebeğinize emziğe alıştırın ancak önce yazımızı okuyun.
Emziği neden bu kadar seviyor?
Emzik bebeklerin doğal emme içgüdülerini tatmin ettiğinden onlar için vazgeçilmezdir. Emme hareketi bebek için başlı başına bir memnuniyet kaynağıdır. Çünkü doğumu izleyen haftalarda bebeğin en güçlü refleksi emmektir. Emzik sayesinde üzerindeki gerilimi atar, sakinleşir ve uykuya daha kolay dalar.
Alışkanlığı nasıl engelleyebiliriz?
Anne ve babanın en çok dikkat etmesi gereken nokta; bebekleri gergin, sinirli ve huysuzken emziği onu susturmak için tek çare olarak görmemektir. Ağlayan bebeği susturmak için önce tatlılıkla yaklaşarak sakinleştirmeye çalışmak gerekir.
Emziğin tabanı olmalı mı?
Emzik tabanı bebeğin emziği yutmasını engelleyen bölümüne verilen isim. Bu plastik kısım burun deliklerini kapatmayacak şekilde yapılıyor ve hava geçmesini sağlamak için delikleri bulunuyor. Sert ve yumuşak malzemeden yapılmış olanlarını piyasada bulmak mümkün. Ancak geceleri yumuşak malzemeden yapılanları tercih etmemelisiniz.
Silikon emzik mi, kauçuk mu?
Emzikler kauçuk ve silikon olmak üzere iki maddeden yapılıyorlar. Doğal bir madde olan kauçuk çok elastik ve dayanıklı. Özellikle diş çıkartan bebeklerde kauçuk emzik kullanmak uygun olur. Ancak kauçuk emziklerin formu, suyu içlerine emdikleri için çabuk bozulur. Silikon da silisyumdan üretilir. Silikon emziklerin formu kolay bozulmaz, ancak diş darbelerine karşı dayanıklı değillerdir. Bu yüzden silikon emzikler henüz diş çıkarmamış bebekler için daha uygundur.
Damaklı mı damaksız mı?
Damaksız emzikler anne memesini andırdığı için bebekler tarafından tercih edilir. Ancak bu tür emzikler özellikle bir yaşından sonra damağa baskı yaparak damak yapısını ve üst ön dişlerin sıralanışını bozabilirler. Bu tür emziklerin bir yaşından sonra kullanılması önerilmiyor. Damaklı emzik ise daha elips ve yukarı doğru kıvrıktır. Bu anatomik şeklinden dolayı 2-3 yaş arasında bile rahatlıkla kullanılabilir. Damağa tamamen adapte olduğundan, herhangi bir deformasyona neden olmaz.
Gece de kullanılabilir mi?
Doğrusu bebekleri geceleri emziksiz uyutmak daha zor olur. Bebek emziksiz uykuya dalamıyorsa, damaklı emzik tercih etmelisiniz. Bebek uykuya daldıktan sonra ise onu uyandırmadan emziği ağzından almalısınız.
Şekere batırılabilir mi?
Emziği bebeğe vermeden önce şekere veya bala batırmak hatalı bir alışkanlıktır. Bu hareket bebeğin diş minelerini zedeler ve diş çürüklerine neden olur. Ayrıca buna alışan bebek, ağzında sürekli tatlı bir tat almak isteyebilir. Bebeklerin kalıcı olmayan süt dişlerinin de bakımı çok önemlidir. Eğer bunlara iyi bakılmazsa hemen altlarında bulunan kalıcı dişler de zarar görebilir.
Nasıl temizlenmeli?
Emziğin temizliği üretildiği malzemeye göre değişir. Kauçuk olanlar özel bir dezenfektan madde yardımı ile soğuk sterilize edilmelidirler. Silikon olanlar ise sıcak yöntemle de steril hale getirilebilirler. Emziklerin devamlı temiz durmasını istiyorsanız, emniyetli bir çengelli iğne ile çocuğun kıyafetine tutturun ve böylece sürekli yere düşmesini engelleyin.
Emzik hangi yaşta bırakılmalı?
Genelde emziğin 2 yaş civarında bırakılması gerekir. Eğer bu gerçekleştirilemiyorsa biraz daha ertelemek mümkündür. Ancak bu esnada emzik kullanma zamanının sürekli azaltılması gerekir. Bu dönemlerde eline kemirmesi için taze sebze verebilirsiniz. Ancak onu asla bir şeyler yerken yalnız bırakmayın. Her ne koşulda olursa olsun, 4 yaşına kadar emzik alışkanlığının ortadan kaldırılması gerekir. Uzun süre emzik kullanımı kulak iltihabına ve diş yapısının bozulmasına neden olabilir.

Neden bebeğiniz için en az 39. haftayı beklemek en iyisi? Tıbbi olmayan sebeplerle erken gerçekleştirilen doğumların sayısı gün geçtikçe artıyor. Uzmanlar, bunun gerek anne, gerek bebek açısından sakıncalı olduğunu söylüyor ve mümkünse hamileliğin en az 39. haftasının beklenmesini, herhangi bir sağlık sorunu yoksa da doğumun kendiliğinden başlamasını öneriyorlar. Hamileliğin son haftaları bebeğiniz için çok önemli. Örneğin, bebeğinizin beyni ve akciğerleri gelişmeye devam ediyor. Bebeğinizin ne zaman doğacağı hakkında bir seçim yapma şansına sahip olmayabilirsiniz. Eğer hamileliğiniz ya da bebeğinizle ilgili bir sorun varsa doğumu daha erken gerçekleştirmek gerekebilir. Ancak seçme hakkınız var ve bebeğinizin doğum zamanına siz karar verecekseniz o zaman en az 39. haftaya kadar bekleyin. Bebeklerin neden zamana ihtiyacı var? – Gereğinden erken doğan bebekler zamanında doğan bebeklere göre gerek doğumdan hemen sonra gerekse hayatlarının ilerleyen safhalarında daha fazla sağlık sorunu yaşayabilirler. İşte bebeğinizin neden 39 haftaya ihtiyacı olduğuna dair bazı sebepler: – Beyin, akciğerler ve karaciğer gibi başlıca organların gelişimi tamamlamak için mümkün olduğunca zamana ihtiyacı vardır. – Doğumdan sonra görme ve duyma sorunu yaşama riski azalır. – Erken doğan bebekler genellikle çok küçüktür. Sağlıklı bir kiloda doğan bebekler vücut ısılarını daha rahat korurlar. – Erken doğmayan bebeklerin emme ve yutma refleksleri daha fazla geliştiği gibi, beslenirken uyanık kalma süreleri de daha uzundur.

Doğumu gereğinden erken planlamak neden sorun teşkil edebilir?

- Beklenen doğum tarihiniz doğru olmayabilir. Ultrason, beklenen doğum tarihinizi iki hafta kadar erken ya da geç söyleyebilir. Doğumu suni sancıyla başlatmayı ya da sezaryen olmayı düşünüyorsanız, ve aslında tahmin ettiğinizden daha geç hamile kaldıysanız, doğumu fazlasıyla erken gerçekleştirmiş olabilirsiniz. - Suni sancı işe yaramayabilir. Hastanede size verilen ilaçlar gerektiği kadar etkili olmayabilir. Bu durumda sezaryen olmanız gerekebilir. - Sezaryen bebeğinizde sorunlara yol açabilir. Sezaryenle doğan bebekler, vajinal yolla doğan bebeklere göre solunumla ilgili ve başka tıbbi problemler yaşayabiliyorlar. - Sezaryenle doğum, daha sonraki hamileliklerinizi zora sokabilir. Bir kere sezaryen olmanız halinde, takip eden doğumlarınızı da sezaryenle yapma ihtimaliniz artar.

Eğer doktorunuz doğumu 39. haftadan önce gerçekleştirmeyi öneriyorsa ona bunu gerektiren bir sağlık sorununun (sizde ya da bebeğinizde) olup olmadığını sorun; ve mümkünse 39. haftaya olabildiği kadar yaklaşmak istediğinizi söyleyin.

diyor March of Dimes. Ve şu dikkat çekici çizimi paylaşıyor: “35. haftada doğan bir bebeğin beyni, 39-40. haftada doğan bir bebeğin beyninin üçte ikisi kadardır.” Şimdi… Yukarıdaki özete katılmayanlar olacaktır. Aramızda sezaryenle doğum yapıp hemen ardından ayağa kalkan, ertesi gün misafir ağırlayan kadınlar var, biliyorum. Ve tabii ki normal doğumdan sonra sorun yaşayanlar da var. Ama “planlı sezaryen” olmayı düşünen ve düşünecek olan anne adayları için bu yazının bir uyarı niteliği taşıyacağını umuyorum. Derin’e hamile kaldığımda ilk gittiğim doktor “37. haftadan sonra, bebeğin akciğerlerinin gelişiminin tamamlandığı noktada bebeğin nasıl doğduğunun hiçbir önemi yoktur” demişti, aynen bu kelimelerle. Buna hiçbir zaman inanmadım. Hiçbir kuvvet beni -anne ya da bebeği tehdit eden bir sağlık sorunu olmadığı sürece- bebeğin doğması gerekenden daha erken doğurtulmasının (ama sezaryen, ama suni sancı+normal doğumla) iyi bir şey olduğuna inandıramayacak. Anne adayları; n’olur, lütfen… Normal doğuma bir şans verin. Yok, baktınız normal doğumla aranız yok, hiç olmazsa bırakın bebeğiniz doğacağı zamanı kendi belirlesin. “Doktorum tatile çıkacak, izne gidecek, bebeğimin burcu benimle uyumlu olsun, bayramda evde olalım” diyerek bebeğinizin doğmak istediği zamana müdahale etmeyin, ettirmeyin.

kimse yok muuuuuuu???

nasılsınız kızlarrrrr???

sabah sağlık ocağına gittim 1.doz tetanoz aşımı oldumm,bebişlerimin kalp atışlarını dinledimmm geldimmm
kalp atışlarını duydum ya mutluyum
bu beni birdahaki dr randevuma kadar idare edebilirmi ki acaba???

kimse yok muuuuuuu???

nasılsınız kızlarrrrr???

sabah sağlık ocağına gittim 1.doz tetanoz aşımı oldumm,bebişlerimin kalp atışlarını dinledimmm geldimmm
kalp atışlarını duydum ya mutluyum
bu beni birdahaki dr randevuma kadar idare edebilirmi ki acaba???

artık eskisi kadar zor gelmiyo bana randevu zamanını beklemek
hareket etmeye başladıya kızım daha bi rahatladım sanki
benimde 2. doz bugün gidip yaptırmam lazım

maşallah bebişlerine:nazar::nazar:
bu yatma olayınıda sorduğun iyi olmuş boşuna tedirgin oluyordunuz
şeker testin ve diğer testlerinde iyi çıkar inş.:nazar:

artık eskisi kadar zor gelmiyo bana randevu zamanını beklemek
hareket etmeye başladıya kızım daha bi rahatladım sanki
benimde 2. doz bugün gidip yaptırmam lazım

aynen banada :KK1: kımıldadığı için o kadarda problem etmiyorum
sadece kilosu iyimi diye merak ediyorum
bende perşembe günü hem şeker yüklemesi hemde tetenoz aşını bir yaptırcam inş. bi probelm çıkmaz:KK34:
sağlık ocağından aşı için takvim verdimi sana ?
benim ayın 21 inde yazıyo ama pazara denk geliyordu
bende perş orucu bırakcam şeker için diye aşıyıda o gün yaptırcam bi sorun sanırım dimi ?

X