2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

kızlar ve güzel bebişler hepinize meraba:KK3:
dün gece ankaradan sinopa gittim.1 saatte olmadı geri geldim evime.
eşimin işi vardı sinopta beraber gidelim dedi.önce uzun yol tereddüt ettim kızıma bişey olurmu diyeidoktoruma sordum saatte bir mola verip beş dakika yürü bişey olmaz dedi.çok şükür kızıma bişey olmadı ama ben mahvoldum.20 saat yol gitmiş oldum sadece 2 saat uyudum yolda.acayip pişmanım ayaklarım davul gibi şişti.aç kaldım.sinopta ramazan diye açık bir tane lokanta yok iyimi.aç sefil perişan bir yolculuk yaptım.eşimin işi çok kısaydı sonra gezeriz dedik sinopuda görmemiştim.ama gezemedik tabi geri döndük hemen yolda tesislerde yemek falan yiyelim diye.işte böyle rezil bir gün geçirdik kızımla:KK43: yolda hiç oynamadı bebeğim şimdi ikimizde mutluyuz uzandık netteyiz:))
umarım sizler bizden daha güzel bir gün geçirmişsinizdir.

buarada kızlar omega 3 tablet olarak hangi markayı kullanıyorsunuz.27.haftadan sonra daha önemliymiş doktorum mutlaka kullan dedi.zaten kullanıyodum ben marincap almıştım.sonra öğrendimki balığın karaciğerinden olanlar asla tüketilmemeliymiş.gövdesinden olmalıymış.marincapın içindede yazmıyor nasıl üretildiği.içime pek sinmiyor şimdi.siz hangi markayı kullanıyorsunuz.

geçmiş olsun canım kalıp dinlenebilseydin güzel olurmuş ama üst üste olunca yol uzamış 20 saat bizim için zor tabi düşünemiyorum bile
neyse dinlenince düzelirsin nasılsa iyice dinlenin
omega ya gelince ben kullanmadığım için yardımcı olamayacağım canım benim doktorum pek ilaç verme taraftarı değil demire bile bu hafta başladık sadece onu kullanıyorum şimdilik

yeni tedavi var mı yakın zaman da başka merkezleride araştıracaktın sanırım değil mi?

iş için çok sevindim hem kafanı dağıtmana yardımcı olur hem de uğraş oldu :)

Brükselde yaptırıcaz allah izin verirse. Biz aslında hemen düşünüyorduk da, Ramazan girdi araya.
Şimdiki ayda Bayramda adet olacam, ve bayramda tatile gidiyoruz. Artık Bayramdan sonraki adetimde başlarım inşallah bir şey girmezse araya.

Eşimde (aile hekimidir) gittiğim kadın doğum doktorumda tetanoz aşısını mutlaka yaptırmalısın dedi. Hatta hastanedeye gittiğimizde takiplerimizi yapan hemşirede 3 dür tetanoz aşısını mutlaka soruyor. Doktorumuz tetanoz illaki paslı metalden geçmez tuttuğun bardaktan bile geçebilir ve zararsız bir aşı kesinlikle ihmal etme dedi.
Omega 3 tabletini bende sordum ama bana başlatmaya gerek görmedi. Balık yemesende ceviz ve bademle o takviyeyi alırsın dedi. Aslında düşününce bizim annelerimiz sanki çok mu dikkat etmişler aman kalsiyum alıyım aman omega 3 alıyım diye :). Annem bana hamileyken bolca bulgur tüketmiş "biz yediklerimizin bunca önemli olduğunu bilmiyorduk der" hep. Bende saf salak bişey değilim öyle olduğu halde :))). Hatta bazen eşim dalga geçer benimle bizden zeki olmayan bir bebek çıkmaz diye :).

açımmmmmmmmmmmmmmm açççççççççççççççççççççç
bu diyet beni mahvediyor kızlar ya
dün gece canım waffle istedi oturdum ağladım sinirden
hamileyken de istediğimi yiyemiyceksem ne zaman yiycem ben diye
eşim çok üzüldü ama yapacak bişey yok
bu arada gece uykusuzluğumuz devam ediyor sürekli bi yerlerim ağrıyor
dün gece kuyruk sokumum ağrıyodu artık bi orası kalmıştı zaten
parça parça uyuyorum sürekli
bi doğuruyım şöyleee gerine gerine yüz üstü yatmayı özledimmmmmmmmmmmmmmm
ay bu zaman kadar boşuna panik yaşamışız valla hamile olduğumu şimdi anladım ben

geçmiş olsun canım kalıp dinlenebilseydin güzel olurmuş ama üst üste olunca yol uzamış 20 saat bizim için zor tabi düşünemiyorum bile
neyse dinlenince düzelirsin nasılsa iyice dinlenin
omega ya gelince ben kullanmadığım için yardımcı olamayacağım canım benim doktorum pek ilaç verme taraftarı değil demire bile bu hafta başladık sadece onu kullanıyorum şimdilik

saol canım dün buraya yazdıktan sonra gittim yattım hemen uyumuşum tuvalete bile 4 saat sonra uyandım:))))))) normalde saat başı kalkıyorum wc için:)

ay bu zaman kadar boşuna panik yaşamışız valla hamile olduğumu şimdi anladım ben

canım ya kıyamam çok zor bende ağlardım heralde o yiyememek değil sadece işte sinirler bozuluyo neden ben diye başlıyosun.yiyebilcek olsan belki zaten istemiycek canın.yasak ya şimdi iyice ister.canın çok isterse azıcık yemenedemi yok müsade.
keşke banada yasaklasalardı biraz kilo almam dururdu belki ya bu ay 3 kilo daha almışım.2 gün sonra tam 1 ay oluyo yani.daha 2 buçuk ayım olduğunu varsayarsak 6-7 kilo daha alırım:KK43: 20 kiloyla tamamlarım benim için çok fazla.

seven seas pulse internette bir kaç yerdede gördüm canım ondan alıyım bende olmazsa umarım bulurum.marincap en çok satanmış onu bile zor buluyodum.

ben dün 20 saat yoldan geldiğim için acayip uyumuşum kaç haftadır böyle iyi uyumamıştım canım:) bende çok feci özledim yüz üstü yatmayı ama doğru düzgün uyuyabilsem onuda umursamıycam artık böyle olucak heralde doğuma kadar parrça parça uyuycaz.doğumdan sonrada bebişler hiç uyutmayacak:)))))))))

canım ya kıyamam çok zor bende ağlardım heralde o yiyememek değil sadece işte sinirler bozuluyo neden ben diye başlıyosun.yiyebilcek olsan belki zaten istemiycek canın.yasak ya şimdi iyice ister.canın çok isterse azıcık yemenedemi yok müsade.
keşke banada yasaklasalardı biraz kilo almam dururdu belki ya bu ay 3 kilo daha almışım.2 gün sonra tam 1 ay oluyo yani.daha 2 buçuk ayım olduğunu varsayarsak 6-7 kilo daha alırım:KK43: 20 kiloyla tamamlarım benim için çok fazla.

seven seas pulse internette bir kaç yerdede gördüm canım ondan alıyım bende olmazsa umarım bulurum.marincap en çok satanmış onu bile zor buluyodum.

ben dün 20 saat yoldan geldiğim için acayip uyumuşum kaç haftadır böyle iyi uyumamıştım canım:) bende çok feci özledim yüz üstü yatmayı ama doğru düzgün uyuyabilsem onuda umursamıycam artık böyle olucak heralde doğuma kadar parrça parça uyuycaz.doğumdan sonrada bebişler hiç uyutmayacak:)))))))))

ben 10 kilo aldım başından beri heralde bu diyetle 5 kilo falan daha alıp işi bitiririm
şekerin tek iyi yanı o zaten
bu omega 3 burda her eczanede var sen ankarada değilmiydin orda bulunmamasına şaşırdım:44:

Eşimde (aile hekimidir) gittiğim kadın doğum doktorumda tetanoz aşısını mutlaka yaptırmalısın dedi. Hatta hastanedeye gittiğimizde takiplerimizi yapan hemşirede 3 dür tetanoz aşısını mutlaka soruyor. Doktorumuz tetanoz illaki paslı metalden geçmez tuttuğun bardaktan bile geçebilir ve zararsız bir aşı kesinlikle ihmal etme dedi.
Omega 3 tabletini bende sordum ama bana başlatmaya gerek görmedi. Balık yemesende ceviz ve bademle o takviyeyi alırsın dedi. Aslında düşününce bizim annelerimiz sanki çok mu dikkat etmişler aman kalsiyum alıyım aman omega 3 alıyım diye :). Annem bana hamileyken bolca bulgur tüketmiş "biz yediklerimizin bunca önemli olduğunu bilmiyorduk der" hep. Bende saf salak bişey değilim öyle olduğu halde :))). Hatta bazen eşim dalga geçer benimle bizden zeki olmayan bir bebek çıkmaz diye :).

:))))) annelerimizin zamanında bırak omegayı vitamin hapları yokmuştu:)belki içselerdi daha zeki olurduk:)yok ya şaka bi yanada çoğu doktor gerek yok diyo gerçekten ama içmezsem içim rahat etmiycek balıkda yemiyorum.et falan da yemiyorum zatem içim sızlıyo benim yüzümden vitaminsiz olucak bebeğim diye.birde herkez sen et yemiyosun çocuğun sağlıksız olursa görürsün falan sinirlerimi bozuyolar.her duyan aaaa ama yemen lazım diyor.yiyebilsem yemezmiyim işte anlamıyolar.onun için içim rahat etsin az diye balık yağını içiyorum canım.

bu arada doğumdan sonra bulgur yiyelim bol bol çünkü acayip süt yapıyormuş

ben 10 kilo aldım başından beri heralde bu diyetle 5 kilo falan daha alıp işi bitiririm
şekerin tek iyi yanı o zaten
bu omega 3 burda her eczanede var sen ankarada değilmiydin orda bulunmamasına şaşırdım:44:

ankaradayım canım bende anlamıyorum omega 3 varmı diyorum bazı eczacılar o ne diyor bana :KK52:
bende anlatıyorum balık yağı falan hımm yok diyo:)))

15 kilo gayet güzel olur canım senin için.doğumdan sonrada olacakmı diyet yoksa sadece doğuma kadarmı

ankaradayım canım bende anlamıyorum omega 3 varmı diyorum bazı eczacılar o ne diyor bana :KK52:
bende anlatıyorum balık yağı falan hımm yok diyo:)))

15 kilo gayet güzel olur canım senin için.doğumdan sonrada olacakmı diyet yoksa sadece doğuma kadarmı

aaaaaaa şaka gibi bide başkent daha doğuda olanlar ne yapsın acaba ?
doğumdan sonrada 6 hafta devam doktor zaten bu yeme şekline alışırsın ve kendiliğinden devam edersin diyo bakalım

sabah uyanınca :
1 bardak süt

1 saat sonra kahvaltı :
3 dilim esmer ekmek
1 yumurta
5 zeytin
2 dilim peynir
domates salatalık maydanoz
1 çay bardağı portakal suyu

2 saat sonra ara öğün:
1 porsiyon meyve,6 tane fındık

2 saat sonra öğle yemeği:
1 tabak sebze yemeği
1kase yoğurt/salata
2 dilim ekmek yada bulgur pilavı
1 kase çorba

2 saat sonra ara öğün:
1 porsiyon meyve,fındık yada badem

2 saat sonra ara öğün:
1 dilim ekmek yada 2 adet grisini
1 dilim peynir

2 saat sonra akşam yemeği
1 porsiyon et yada balık
salata/yoğurt
1 kase çorba

2 saat sonra ara öğün:
1 bardak süt yada 1 kase yoğurt

selam kizlarr nasilsiniz
benim bugun tam bir bucuk ay sonra randovum var doktorda :)felaket merak icerisindeyim kilosu ne durumda nasil diye
gerci normal muayene yerindeyiz detayli degil sanirim kilosunu falan ogrenemem ama baya buyumus olarak gorurum

sabah kalktigimda hep karin agrisiyla kalkiyorum cok zorlaniyorum
hele iki haftadir baya buyudu karnim ve catlaklar bile var hemde birsuru :KK43: yeni olustu, heralde buyudukce daha fazla olcak gibi insallah fazla olmaz cok kotu gorunuyor :KK43: zaten vucudum yirtilmaya cok musait

bu aralar beni heyecan korku saldi 30lu haftalara geldim erken dogum korkusu ve bebek dundyaya gelince ona bakabilcemmi endisesi
bi problem cikcak diye odum kopuyor

birde sanki yetisemicekmisim gibi bebegin hazirliklarina gibi geliyo cogunu hazir ettigim halde, daha yikancak utulencek canta alip yerlestirilcek, dikilcekler falan

sanki dogum haftaya ben bi telas icindeyim ya yetismezse diye, insallah hersey normal ve saglikli olur
taaa nerden nerelere geldik u gunlerimizede sukur

zaten bikac gundurde bebeisin hareketleri cok azali, hani yok degil ama az iste bakalim ora saati 5.30 da randovumz var insalla guzel gecer

kesin dicek cok kilo aldin diye, bu arada 72 kilo oldum ,gittikce sisiyorum:) tutamayin beni dicem

kizlar ben park yatagini aldim ve alirken sordum bunun icine ozel yatak falan gereklimi diye onlarda yok icinde var dedi ama icindeki incecik bisey, icine ayriyetten yatak ve uyku seti alinmasi gerekli degilmi yada siz ne yapiyosunuz
yut disinda oldugum icin kimsede gormedim duymadim,oyuzden size sorum dedim

park yatagimizda bu
GRACO CONTOUR PRESTIGE

Son düzenleme:
Sempatik, Canim maslalh sen alincaklari baya azaltmisin.... yavrun hayrilisi ile kullansin ins. annesiyle birlikte.... Canim ben bu resim yuklemeyi yapamadim malesefffff.... sen ekledin sayfadan denedim ama bu sayfaya aktaramiyorum yuklemiyor :) musait oldun bir ara anlatabilirsen ins. bende cicilerimizi ekliycem :)

evet canim baya bitirdim bi dikilcekler kaldi insallah yetistirebilirim :)

resim yuklemeyi suan tam anlatamam hazirlik icindeyim, doktora gitcem orda, yine kaynimin evine gitcez bize bir saatlik uzak yere o yok 2 gun onun yerinde esim durcak bende evde kalcam,yarin rahat rahat anlatirim hatta resimlide gosteririm ok:KK34:

Arkadasalr ben bu tetenozu 22 haftam bitcek hic olmadim, doktor sozunu bile etmedi... herhalde cokda onemli degil ?

canim tetenoz asisini malesef bizde olmadik avrupada hamile kaldigin andan itibaren igne vurulmak yasak, hattaburdaki doktorum turk oldugu halde kesinlikle burda yasak asi falan veremeyiz ,turkiyede yasak degil dedi
sanirim sizin ordada oyle

insallah asi olmadigim icin bisey olmaz, onun korkusuda icimde var :KK43:

kızlar ve güzel bebişler hepinize meraba:KK3:
dün gece ankaradan sinopa gittim.1 saatte olmadı geri geldim evime.
eşimin işi vardı sinopta beraber gidelim dedi.önce uzun yol tereddüt ettim kızıma bişey olurmu diyeidoktoruma sordum saatte bir mola verip beş dakika yürü bişey olmaz dedi.çok şükür kızıma bişey olmadı ama ben mahvoldum.20 saat yol gitmiş oldum sadece 2 saat uyudum yolda.acayip pişmanım ayaklarım davul gibi şişti.aç kaldım.sinopta ramazan diye açık bir tane lokanta yok iyimi.aç sefil perişan bir yolculuk yaptım.eşimin işi çok kısaydı sonra gezeriz dedik sinopuda görmemiştim.ama gezemedik tabi geri döndük hemen yolda tesislerde yemek falan yiyelim diye.işte böyle rezil bir gün geçirdik kızımla:KK43: yolda hiç oynamadı bebeğim şimdi ikimizde mutluyuz uzandık netteyiz:))
umarım sizler bizden daha güzel bir gün geçirmişsinizdir.

buarada kızlar omega 3 tablet olarak hangi markayı kullanıyorsunuz.27.haftadan sonra daha önemliymiş doktorum mutlaka kullan dedi.zaten kullanıyodum ben marincap almıştım.sonra öğrendimki balığın karaciğerinden olanlar asla tüketilmemeliymiş.gövdesinden olmalıymış.marincapın içindede yazmıyor nasıl üretildiği.içime pek sinmiyor şimdi.siz hangi markayı kullanıyorsunuz.

ay canimya ne yaptin sen 20 saat yolculuk ne demek ,ben Almanyaya gitcem arabayla 6 saat kesinlikle doktor izin vermiyo 1 saatlik yola bile izin vermiyo nerdeyse
tabi benim durum farkli ama seninde az buz degil 20 saat aman simdi bol bol yat dinlen doktor bisey olmaz desede yine insanin akli bebeklerde oluyo

bende bugun 1 saatlik yola gitcem aklim bebiste ,bide iyice buyudu arabadan inince allahim bi geriliyo bi toplaniyo bi yere sorma, birde yetmez kramp giriyo
aman dikkat et kendine bide ac kalmisin ,lokanta olmasada ekmek peynir alcak yerdemi yoktu

omega 3u ozel almiyorum yani zaten aldigim vitaminin icinde hepsi var

ay canimya kiyamamm ama tabi sende bebisine kiyamazsin ama cogu gitti azi kaldi insallah ,zaten simdiye kadar ne yasadiysak hep onlar icin degilmiydi,azcik daha sbir insallah kucagina aldiktan son bol bol yersin hatta daha mutlulukla yersin, simdi agri sizidan tadini bile alamazsin dusun :))

ben uyuyorum ama nasil sasiriyorum ne yapcagimi, hep sol tarafa uyumak istemiyorum icim gidiyo sag tarafta uyumayi bazen donuyorum ama bisey olmazdir insallah
birde yuz ustu nasil uyuyosunuz yaw ben hayatta yatamam :) ama sirt ustu uyumak istiyorum oyle yine rahat

sabah uyanınca :
1 bardak süt

1 saat sonra kahvaltı :
3 dilim esmer ekmek
1 yumurta
5 zeytin
2 dilim peynir
domates salatalık maydanoz
1 çay bardağı portakal suyu

2 saat sonra ara öğün:
1 porsiyon meyve,6 tane fındık

2 saat sonra öğle yemeği:
1 tabak sebze yemeği
1kase yoğurt/salata
1 kase çorba

2 saat sonra ara öğün:
1 porsiyon meyve,fındık yada badem

2 saat sonra ara öğün:
1 dilim ekmek yada 2 adet grisini
1 dilim peynir

2 saat sonra akşam yemeği
1 porsiyon et yada balık
salata/yoğurt
1 kase çorba

2 saat sonra ara öğün:
1 bardak süt yada 1 kase yoğurt

Canim bu sana verilen Diyet, ne guzel vallahi, kiz ben bu kadar yemiyorum yesem ne olurum acaba, ama acayip saglikli bir diyet gibiii.... diyet diyince ben daha farkli birsey hep sebze aagirlikli birsey bekliyodum... bu babaya iyi bir hamilelik diyeti!...

kizlar ben park yatagini aldim ve alirken sordum bunun icine ozel yatak falan gereklimi diye onlarda yok icinde var dedi ama icindeki incecik bisey, icine ayriyetten yatak ve uyku seti alinmasi gerekli degilmi yada siz ne yapiyosunuz
yut disinda oldugum icin kimsede gormedim duymadim,oyuzden size sorum dedim

park yatagimizda bu
GRACO CONTOUR PRESTIGE

Sempatik cnaim burda'da cok tutlan bir besik turu diyeyeim ama yatak konmuyor, ama ben senin yerinde olsam onlarin ustundeki o inc eyatak dedikleri kat ayarlaniyor, onu biraz asagi dusrur, park yatak boyunda yatak bulman zor ama en acindan bir yorgani dorte katlar, carsafla filan ustune daha rahat bir yatak yaratirdim canim, cunku burdaki park yatklarla ilgili en buyuk elestiri bebegin omuriligine, hic iyi gelmedi... etc.

X