2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

merhaba kızlar, uzun zamandır giremiyordum çok şükür ev taşıma işimiz bitti. Allahtan annem gelmiş yoksa imlanı yok başedemezim. 2 gün önce kontrolümüz vardı 23+4 dük, bebişimiz kesin kız dedi doktorumuz çok şükür 575 gr olmuş boyuda 28 cm civarıymış. Eşim Elif ismini çok istiyor anlamıda güzel iyi huylu güzel kız demek, ikinci ismini de ben koyacağım kısmetse. Seçeneklerim arasında Ceylin, Ece, Nil, Deniz var şimdilik yorumlarınızı bekliyorum isim konusunda.

Masallah bebegıne gayet ıyı anlasılan benımde kızım olsaydı esım Elıf ısmını bende Ece ısmını koyucakdım.Ikısı de cok hosuma gıdıyor

canım benim kardeşim hamileyken 1 hafta boyunca geberdi adeta diş ağrısından ondada kan pıhtılaşması olup clexane kullandığı için çekemeyiz dediler.1 hafta boyunca gezmediği doktor kalmadı.ama perişandı sürekli ağlıyodu.en sonunda devlet hastanesine gitti ankarada sami ulus biliyosunudur heralde orayı orda kan falan aldılar doktor birgünlük iğneyi kesebileceğine karar verdi.güçlü bi antibiyotik ile çektiler dişi.yani anlayacağın bu kan pıhtılaşmasıyla senin o dişi çektirmen zor.onun için iyice ilerlemeden doktora git kullanabileceğin bir antibiyotik versinler sana.

gittik bugün acil dişe,dr baktı çekmemiz lazım dedi,dedim bende cleaxn kullanıyorum diye hiç bişey demedi
antibiyotik yazdı dr un dan izin al gel çekleim dedi.
antibiyotik içmesem iyi ama napim içicez galiba mecbur.

merhaba kızlar, uzun zamandır giremiyordum çok şükür ev taşıma işimiz bitti. Allahtan annem gelmiş yoksa imlanı yok başedemezim. 2 gün önce kontrolümüz vardı 23+4 dük, bebişimiz kesin kız dedi doktorumuz çok şükür 575 gr olmuş boyuda 28 cm civarıymış. Eşim Elif ismini çok istiyor anlamıda güzel iyi huylu güzel kız demek, ikinci ismini de ben koyacağım kısmetse. Seçeneklerim arasında Ceylin, Ece, Nil, Deniz var şimdilik yorumlarınızı bekliyorum isim konusunda.

maaşallah canım size,kızıma adaş geliyor desene,bizde elif koyucaz nasipse.

Gunaydın arkadaslar ben sıze bısey sorucam bız bugun ıtıbarıyle 21 haftayı bıtırdık.Gecen carsamba bebegımın tekmelerını hıssetmıyorum dıye saglıkocagına gıttım ultrasonda dınlesınler dıye duyamadılar hemen uzmana yonlendırdıler gıttım hersey normal cıkdı.Agrımda vardı kasıklarımda.Doktor bebegımın kafasının gobegımde oldugunu ayaklarınında asagıda oldugu ve agrının sebebının bu oldugunu soyledı.Ama aklıma tekmelerını hıssetmeme sebebımde bu mu dıye sormak gelmemıs zaten buyuk bı korkuyla gıtmısdım.Sızcede sebebı bu mu dur?Karnım cok tok oldugum zaman hıssedıyorum ozellıkle aksamları uzanınca ama ben sureklı tıkabasa yemek yıyemem kı kılomda 72 karnım buyuk ıcerde rahat yoksa o yuzdenmı hıssetmıyorum cok ıcıme dert oldu :KK43:

Gunaydın arkadaslar ben sıze bısey sorucam bız bugun ıtıbarıyle 21 haftayı bıtırdık.Gecen carsamba bebegımın tekmelerını hıssetmıyorum dıye saglıkocagına gıttım ultrasonda dınlesınler dıye duyamadılar hemen uzmana yonlendırdıler gıttım hersey normal cıkdı.Agrımda vardı kasıklarımda.Doktor bebegımın kafasının gobegımde oldugunu ayaklarınında asagıda oldugu ve agrının sebebının bu oldugunu soyledı.Ama aklıma tekmelerını hıssetmeme sebebımde bu mu dıye sormak gelmemıs zaten buyuk bı korkuyla gıtmısdım.Sızcede sebebı bu mu dur?Karnım cok tok oldugum zaman hıssedıyorum ozellıkle aksamları uzanınca ama ben sureklı tıkabasa yemek yıyemem kı kılomda 72 karnım buyuk ıcerde rahat yoksa o yuzdenmı hıssetmıyorum cok ıcıme dert oldu :KK43:

Bu haftalar düzenli hissetmemen gayet normal. Biz bugün 24. haftayı doldurduk çok şükür, ama ben bile düzenli hissediyorum diyemem. Doktoruma sorduğumda bebeğin pozisyonuyla ilgilidir böyle şeyler dedi. Benim bebeğim hala yan duruyor ben sol yanıma yattığım zaman uyumuyorsa eğer oynamaya başlıyor. Gündüzleri sen ayaktayken genelde o uyur ben en çok sabahları 6-7 civarı hissediyorum bazen oda olmuyor ve korkuyorum ama doktor normal dedi.30. haftadan sonra düzenli olması çok önemli.

geçen günlerde bu konuyu birdaha konuşmuştuk canım.bende 19.hafta civarları oynamıyo diye korkup gitmiştim gayet iyiydi bebeğim.sonra ayrıntılıda doktor yeri çok geniş o yüzden hafif hareketlerini hissetmezsin dedi.benimde karnım çok büyük zaten.şimdi 25 olduk hala düzenli değil canım ve ben bu haftaya kadar hep dönme hareketlerini hissetmişim daha yeni elini yada bacağını sürttüğünü falan hissediyorum.tekmeler yeni başladı yani:) oda yan yattığım zaman daha çok yapıyo.kimi gün hiç durmuyo kimi gün 2 kere anca hissediyorum.zayıflar daha çok hissediyormuş canım bizim hissetmemiz için bebeğin kuvvetli hareket etmesi lazımmış.hiç sıkma canını 28. haftadan sonra harketlerini sayıcaksın dedi doktor.günde 10 kere oynaması lazımmış ozaman.

gittik bugün acil dişe,dr baktı çekmemiz lazım dedi,dedim bende cleaxn kullanıyorum diye hiç bişey demedi
antibiyotik yazdı dr un dan izin al gel çekleim dedi.
antibiyotik içmesem iyi ama napim içicez galiba mecbur.

geçmiş olsun canım ya diş ağrısı gerçekten kötü.sen iç antibiyotiği zararlı olsa vermez zaten doktor.dişin iyice azarsa daha kötü olur.

merhaba kızlar,
Hepinize iyibir hafta diliyorum.ben ve bebeklerim evdeyiz, sıcaklarla başetmeye çalışıyoruz.

Sympathique nerelerdesin? umarım herşey yolundadır.
benim 17 hafta kilo 60
18. hafta 61
bundan sonra hızla alırım sanırım doktor evde dinlenmemi istedi;plesantalardan biri aşağıdaymış belki ilerleyen haftalarda yukarı çıkabilir dedi , inşallah çıkar...

merhaba kızlar,
Hepinize iyibir hafta diliyorum.ben ve bebeklerim evdeyiz, sıcaklarla başetmeye çalışıyoruz.

rudi bizde evdeyiz.... gerçi benim doktorum dışarıya çıkmama izin verdi ama cok şıcak canım dışarıya çıkmak istemiyo.Çok heyecanlıyım bu persembe allah kısmet ederse kontrolum var.bebislerimi görmeye gidicem.Bide rudi tavsiye ederim senin de ayakların şişdi ya düzenli olarak ayaklarını yukarıya kaldır baya iyi geliyo.

rudi bizde evdeyiz.... gerçi benim doktorum dışarıya çıkmama izin verdi ama cok şıcak canım dışarıya çıkmak istemiyo.Çok heyecanlıyım bu persembe allah kısmet ederse kontrolum var.bebislerimi görmeye gidicem.Bide rudi tavsiye ederim senin de ayakların şişdi ya düzenli olarak ayaklarını yukarıya kaldır baya iyi geliyo.

canım bu sıcaklarda iyi yapıyorsun çıkmamakla ,akşam serinleyince istersen biraz çıkarsın;yukarıya kaldırıyorum ayakları evdeyim ya bugunlerde vallahi oturduğum yerde terliyorum.Perşembe detaylı ultrason için mi gideceksin ? ben de haftaya perşembe gideceğim ayrıntılı ult. için.
inşallah güzel haberlerle döneriz..:nazar::nazar:

kızlar bugün sağlık ocağına gitttim tetenoz aşımı yaptırdım.
ben sağlık ocağına giderken biraz gerilmiştim şimdi derdini anlatacak birini bul iğne yaptır falan
amannnnnn bi gittim bi ilgi bi alaka şaşırdım valla:44:
hemşire demez mi önümüzdeki ay arıycam sizi gelmeniz gereken gün için terslemezsiniz dimi
nasıl yani dedim ben görmeyeli bu sağlık ocakları ne çok değişmiş ya :21:
bi aşı oldum sadece kendi doktorumun hemşireleri bu kadar ilgi göstermiyo :KK19:

Sympathique nerelerdesin? umarım herşey yolundadır.
benim 17 hafta kilo 60
18. hafta 61
bundan sonra hızla alırım sanırım doktor evde dinlenmemi istedi;plesantalardan biri aşağıdaymış belki ilerleyen haftalarda yukarı çıkabilir dedi , inşallah çıkar...

Benim bebeğimin plesantasıda aşağıda canım ama doğum kanalını tıkamadığı için sorun yok dedi doktorum. Tabi hem bebişim yan olduğundan hem de plesanta aşağıda olduğundan çok yorulmamamı istedi ama dışarı çıkma yasağı falan vermedi. İnşallah yoluna girer herşeyin.

merhaba bayyanlar bugün kızımıza ilk alışverişimizi yaptık :KK52:. İst de ailemin yanındayım bugün eminönüne havuzluhana gittik ve bir sürü şey aldık. İhtiyacınız olan herşeyi bulabilirsiniz fiyatlar bana göre uygundu tabi ürünler kalite kalite değişiyor. Kendime de Sarıyerde indirim olan bir yerde senfoninin 40 tl ye lohusa pijaması aldım ( çok beğendim ben ) Ekleyebilirsem evimize döndüğümüzde resimlerinide eklerim İnşallah.

ben sağlık ocağına giderken biraz gerilmiştim şimdi derdini anlatacak birini bul iğne yaptır falan
hemşire demez mi önümüzdeki ay arıycam sizi gelmeniz gereken gün için terslemezsiniz dimi
bi aşı oldum sadece kendi doktorumun hemşireleri bu kadar ilgi göstermiyo :KK19:

artık çok değişti canım ya benim gittğim sağlık ocağıda öyle doktorumda hemşiremizde çok iyiler.hemen tanıyolar artık beni :) ben ilaç yazdırmak için çok gittim başlarda jeldi iğneydi sonra bi kalp atışı için çağırdılar bide tetanoz aşısı için cep telefonuna mesaj yolluyolar.

merhaba bayyanlar bugün kızımıza ilk alışverişimizi yaptık :KK52:. İst de ailemin yanındayım bugün eminönüne havuzluhana gittik ve bir sürü şey aldık. İhtiyacınız olan herşeyi bulabilirsiniz fiyatlar bana göre uygundu tabi ürünler kalite kalite değişiyor. Kendime de Sarıyerde indirim olan bir yerde senfoninin 40 tl ye lohusa pijaması aldım ( çok beğendim ben ) Ekleyebilirsem evimize döndüğümüzde resimlerinide eklerim İnşallah.

bebeğinde sende iyi günlerde giyin cicilerinizi.senfoninin çok uygun almışsın canım.bende bi tane beğendim senfoninin loğusa pijaması 3 lü takım çok hoş bişey ama 150 tl burda şimdilik almadım doğuma yakın bakarım dedim.şimdilik kızıma alıyorum sadece:) buarada sezeryanda olursa eğer pijama değilde gecelik daha iyi oluyormuş.ben birde lohusa gecelik almayı düşünüyorum inş.dikişlerden dolayı pijama zor oluyormuş.

Merhabalar. Bayadır yazamıyordum. Ama buralardayım, girip okuyordum. Çok güzel gelişmeler olmuş.

Sılanazcım, annen için çok sevindim. Ne mutlu ona. Evet bir takım zorlukları da var ama Allahın izniyle sağlıcakla alır bebeğini kucağına. İnan ki benim de imkanım olsa 40 yaş üstü bir bebek daha düşünürüm. Tabi bu benim fikrim, eşim ne der bilmiyom :)) Ama 2 yıl sonra için tekrar tüp bebek düşünüyozuz. İnşallah...

Ankaracım, dişlerin ağrıyodu en son okuduğumda, ne durumdasın? İnşallah her şey yolundadır sen ve bebeğin için.

Mehtapcım, evini taşımışsın ne güzel. Allahım, bebeğinle ve eşinle güle güle oturmayı nasip etsin. Bebişin ve kendin için aldığın ciciler hayırlı olsun. iyi günlerde giyinin.

Ve sıcaklardan bunalan ve ayakları şişmeye başlayan arkadaşlarım, aman dikkat edin kendinize bol su içmeye devam. Bende de durum aynı. Ayaklarım benimde şişiyo. Doktorum artık tuzu sıfırla dedi.

Ve ve ve Sempatikcim nerelerdesin yahu? Özledik seni gel artık. Gerçi diğer topiklerden bebişinin cicilerini ve göbiş fotolarını gördüm. Maşallahın var. Bebeğinde iyi günlerde giysin cicilerini...

Gelelim bize teyzoşlar, bizimde geçtiğimiz cuma randevumuz vardı. Ayrıntılı ulatrason için de gitmiştik. Allaha şükür bebeğimiz iyi. Doktorumuz iyi bir inceleme yaptı. Ayrıca bir de radyoloji uzmanına gittik. O da inceledi. Kızımız iyi durumda imiş Allaha şükür. Kızlar ben doktor amcamızla doğum tarihim üzerine de konuştum, 11.11.2011 çok güzel bir tarih dedim. Benimde 38. haftamın bittiği tarih. ( Sezeryan düşündüğü için) Allah izin verirse o gün doğum olursa hoş bir tarih olur dedim ve kurban bayramının hemen sonrası olduğunu ekledim. Doktorumuzda o tarihte yurtdışında tatilde olacağını söyledi. Evet belirlediğin tarih çok güzel ama fanteziye gerek yok , tatil dönemi olmasa daha iyi olur dedi. Her şey yolunda giderse 14- 15 kasım gibi alırız dedi.Şimdillerde de eğer bebeğimde iyi olursa 20.11.2011 tarihi güzel geliyor. Bakalım artık hayırlısı. Tabi bu arada benim sata göre doğum tarihim 25 kasım. Allahım hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin, bebişlerimize kavuşalım.

Hadi teyzoşlar yine çenem düştü :))) İyi bakın kendinize ve bebişlerinize. Hepinizi öpüyorum...:KK9:39:

Son düzenleme:

Günaydın bella,
kalçadan mı oluyor bu aşı ? bende geçenlerde sağlık ocağına kaydımı yaptırdım aşı için ptesi ye randevu verdiler evet dediğin gibi eskiden olan ilgisizliklerini hatırladıkça böyle ilgilenmeleri gözlerimi yaşartıyor. ama tabiki sebebini tahmin edebiliyorsundur tamamen duygusal:KK53:

Benim bebeğimin plesantasıda aşağıda canım ama doğum kanalını tıkamadığı için sorun yok dedi doktorum. Tabi hem bebişim yan olduğundan hem de plesanta aşağıda olduğundan çok yorulmamamı istedi ama dışarı çıkma yasağı falan vermedi. İnşallah yoluna girer herşeyin.
canım bana sadece aşağıda dedi kanalı tıkayıp tıkamadığına dair bilgi vermedi; bir daha ki randevu da sorayım. birde ilerleyen haftalarda yukarıya doğru çıkabileceğini belirtti. İnşallah..

OOoo ne güzel hayırlı olsun aldıkların resimleri eklemeyi unutma müsait olduğunda.
Bende 1 ,5 ay sonra oraya gitmeyi düşünüyorum ..

X