• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Annelerinin Doğum Hikayeleri

Smurfie81 hikayeni okudum ağlamaktan helak oldum.. bende şu anda 16 haftalık hamileyim..
senin yaşadığın sorunları bende yaşadım.. bende eşimde tedavi gördük.. inşallah senin gibi bende yavrumu kucağıma alırım...
allah kısmet ederse mayısın ilk haftası görünüyor doğum..
Hikayeni okuduğumda ilk anlayamadım ama bu hikayeyle çok tanıdık geldi bana.. aynı tarih, aynı bebek, aynı bebek ismi... bi arkadaşımız var o kadar benzettimki sizi..
hatta eminim bile... dur bi dakka 2006 mayıs ayıydı evlendiğinizde değilmi...
ben manisalıyım eşim izmirli işimiz manisada olduğundan dolayı manisaya yerleştik... (tanıyacağınada eminim eşimin abisi antalyada yaşıyor.)
çok tebrik ederim canım... allah analı babalı büyütsün inşallah..

bende fırsat buldukça mayıs anneleri topiğinde yazıyorum...
http://www.kadinlarkulubu.com/mayis-anneleri/432695-2012-mayis-anneleri-paylasim-alani-726.html

namık erdem im uslu uslu doğdu...

21 kasım 2011 aksamı yarım saatlik yürüyüşümü yaptım gece 10da duşumu aldım..eşimin yanına yatağa gittim..tam biraz kitap okuyayım diye uzanınca bir den yatakta ıslaklık bacaklarımın arasında durduramadıgım ılık bir sıvı hissettim..hemen ayağa kalktım devam ediyordu..eşime bu su olabilir mi dedim..ama anlamamak zaten mümkün değildi.suyum gelmişti 38+2 de...
sakince baya bi akmasını bekledik.giyindik.eşyalarımızı aldık egepol hastanesini aradık..egepolde o gece nöbetçi kadın doğumcu hakan sabırlı ydı.bizde madem nezahat hanım yaptırmıcak dogumu bende evimin yanındaki medikal park a gideyim dedim.hazırlandık 22 kasım gece yarısı saat 00:30 medical park a gittik.acil de indik arabadan ben şarıl şarıl akar vaziyette ulaştık..
cok kötüyüm suyum geldi ve hala gelmeye devam ediyo dedim..adam suratıma baktı..baktı...beyfendi dogum yapıyorum dedim..bizde kadın dogum acili yok ki..burada bi şey yapılamaz dedi..kal olduk..ne yani dedik...ölelim mi..yani 2 3 dakika adam bize biz adama sular yere akar ve bakar vaziyette durduk.adam en son medical park ta dogum için yapılacak bi şey yok dedi adam gidebilirsiniz dedi ve inanılmaz bir şaşkınlıkla arabamıza bindik..rezillllllik...
20 dakika sonra egepoldeydik..durumu anlşayan acilciler hemen beni hasta odalasına aldı.kıyafetlerim cıkarıldı...hasta dosyam nst lavmanım hersey büyük bi profesyonellik ile ebe hemşire tarafından sakince yapıldı..ve doktora telefonda bilgi verildi.doktorda nst ye baglı acılma olacagı vakit gelecegini söyledi..ben sabah 8 e kadar nst ye baglı sancısız bir sekilde bekledim..bebek saglıklı idi ve her saat bası catıma bakılıyordu. vee 8 de sevgili doktorum nezahat hanım mesaiye gelip beni hakan beyden devraldı..
saat 9 suları suni sancı verilmeye baslandı..ölüm gibi bi şeydi..olmayan sancıya suni sancı vermek...off off..epidural aralıgım gelince epiduralim yapıldı ve normal doğum açılması için bekleme başladık..
saat 13 de doguma cıkarıldım..epiduralim arttırıldı.nezahat hanım ve ebe geldi.dogum basladı..baslaması ile bitmesi zaten bir oldu.. mükemmel bir normal doğum yasadım..5 dakika sürmedi..nezahat hanım gibi bir doktor görmedim.. aynı anda 3 normal doğum yaptırdı..bi ona bi bana bi şuna gide gele 5 dakikada 3 normal doğum oldu bitti...beni dogum masasına bile ayaklarım tutmadıgı için o çıkardı..mükemmel bi doktor..normal doğumu bir kez olsun sezeryana cevirmeyi düsünmedi..hep bekledi..sabırla saatlerce..
Allah ondan razı olsun..muhabbet ede ede dogumumu yaptırdı...daha ne diyim...simdi iyiyiz..oğluşumla sağlıklı bir sekilde evimizdeyiz..darısı tüm anne adaylarının basına...

namık erdem im uslu uslu doğdu...

21 kasım 2011 aksamı yarım saatlik yürüyüşümü yaptım gece 10da duşumu aldım..eşimin yanına yatağa gittim..tam biraz kitap okuyayım diye uzanınca bir den yatakta ıslaklık bacaklarımın arasında durduramadıgım ılık bir sıvı hissettim..hemen ayağa kalktım devam ediyordu..eşime bu su olabilir mi dedim..ama anlamamak zaten mümkün değildi.suyum gelmişti 38+2 de...
sakince baya bi akmasını bekledik.giyindik.eşyalarımızı aldık egepol hastanesini aradık..egepolde o gece nöbetçi kadın doğumcu hakan sabırlı ydı.bizde madem nezahat hanım yaptırmıcak dogumu bende evimin yanındaki medikal park a gideyim dedim.hazırlandık 22 kasım gece yarısı saat 00:30 medical park a gittik.acil de indik arabadan ben şarıl şarıl akar vaziyette ulaştık..
cok kötüyüm suyum geldi ve hala gelmeye devam ediyo dedim..adam suratıma baktı..baktı...beyfendi dogum yapıyorum dedim..bizde kadın dogum acili yok ki..burada bi şey yapılamaz dedi..kal olduk..ne yani dedik...ölelim mi..yani 2 3 dakika adam bize biz adama sular yere akar ve bakar vaziyette durduk.adam en son medical park ta dogum için yapılacak bi şey yok dedi adam gidebilirsiniz dedi ve inanılmaz bir şaşkınlıkla arabamıza bindik..rezillllllik...
20 dakika sonra egepoldeydik..durumu anlşayan acilciler hemen beni hasta odalasına aldı.kıyafetlerim cıkarıldı...hasta dosyam nst lavmanım hersey büyük bi profesyonellik ile ebe hemşire tarafından sakince yapıldı..ve doktora telefonda bilgi verildi.doktorda nst ye baglı acılma olacagı vakit gelecegini söyledi..ben sabah 8 e kadar nst ye baglı sancısız bir sekilde bekledim..bebek saglıklı idi ve her saat bası catıma bakılıyordu. vee 8 de sevgili doktorum nezahat hanım mesaiye gelip beni hakan beyden devraldı..
saat 9 suları suni sancı verilmeye baslandı..ölüm gibi bi şeydi..olmayan sancıya suni sancı vermek...off off..epidural aralıgım gelince epiduralim yapıldı ve normal doğum açılması için bekleme başladık..
saat 13 de doguma cıkarıldım..epiduralim arttırıldı.nezahat hanım ve ebe geldi.dogum basladı..baslaması ile bitmesi zaten bir oldu.. mükemmel bir normal doğum yasadım..5 dakika sürmedi..nezahat hanım gibi bir doktor görmedim.. aynı anda 3 normal doğum yaptırdı..bi ona bi bana bi şuna gide gele 5 dakikada 3 normal doğum oldu bitti...beni dogum masasına bile ayaklarım tutmadıgı için o çıkardı..mükemmel bi doktor..normal doğumu bir kez olsun sezeryana cevirmeyi düsünmedi..hep bekledi..sabırla saatlerce..
Allah ondan razı olsun..muhabbet ede ede dogumumu yaptırdı...daha ne diyim...simdi iyiyiz..oğluşumla sağlıklı bir sekilde evimizdeyiz..darısı tüm anne adaylarının basına...

gözünaydın canım. kavuşmuşsun meleğine. bende cmtesi kontrolün vardı ya ne yaptın acaba diye topiğe bakıyodum orada göremedim, burada doğurmuş olarak buldum seni. ne mutlu sana. peki bebek kanala inmişmiydi yoksa suni sancıyla mı indi

Merhabalar. Çok şükür bu topiğe yazmak bana da kısmet oldu. Yaklaşık bir sene önce foruma kayıt olmuştum ve şimdi bebeğimin doğumunu haber vermek için yazıyorum... Allah isteyen herkese bu mutluluğu yaşatsın, hayırlı, sağlıklı evlatlar versin.

26 Kasım Cumartesi günü doktor kontrolümüz vardı. 39+5 günlük hamile olarak gittim hastaneye ve bir anne olarak çıktım oradan. :) Normal doğumu bekliyorduk. Ben ne kadar korksam da doktorumun normal doğuma bir engel olmadığını söylemesiyle her randevudan sonra eve gidip sancılarımın gelmesini bekliyordum. 40.haftayı doldurmak üzereydik ama hala sancı filan yoktu. 3 gün önce bebeğimin hareketlerinde azalma hissettiğim için akşam hastaneye gitmiştim. Ebe kontrol etti. 1 parmak açılmam olduğunu ama bebeğin çok yukarıda olduğunu söyledi. Doktoruma haber verdik o da eve gidebileceğimi söyledi. Nst'de bir problem çıkmadı. Eve geldim ve açılmam olduğunu duyduğum için normal doğum korkum ilk defa azaldı ve çok heveslendim. Açılmam artması ve bebeğin aşağı inmesi için dualar ettim. Doktorum bu arada Cumartesi'ye randevu verdi. 3 gün boyunca sancı, nişan vs. hiçbir şey gelmedi. Akıntım arttı sadece. Akıntımın kıvamı değişikti, pembelik vs. yoktu, ben de nişan ha geldi ha gelecek diye bekledim. Bu değişik akıntıyı açılmamın artmasına doğumun yaklaştığına yorumladım. Cumartesi doktora gittim. Giderken içime doğdu sanırım, hastane çantamı kontrol edip gittim ve aynada son bir kez kendime baktım. Eve belki de bebeğimle gelirim dedim... Dediğim gibi de oldu. :) Doktorum suyumun azaldığını, bebeğin hala yukarıda olduğunu, açılmamda artış olmadığını söyledi. 40 haftayı da doldurmak üzere olduğumdan beklememi uygun görmedi. Sezaryenle doğuma karar verdik. Annemle eşim eşyalarımı almaya eve gittiler. Beni hemen yatırdılar, serum taktılar. 4-5 gibi ameliyathaneye gidecektik. Doktorumun işi biraz uzayınca saat 7 gibi ameliyathaneye girdim. Bu arada babam, abim, yengem, yeğenim çoktan gelmişlerdi memleketten. Onlarla vedalaştım. Ameliyathaneye girerken çok rahattım. İçeride beni karşılayan ekip çok sıcak kanlıydı. Spinal anesteziyi yapan kadın da çok tatlıydı, beni rahatlattı. Masaya yatırıldığımda bacaklarımı hissetmiyordum. Batikonu sürerken hafif bir karıncalanma oldu. Sonra doktoru beklemeye başladık. Doktorum geldi ve perdenin arkasına geçti, çok kısa bir süre sonra, ben daha kesileceğimi beklerken, doğum fotoğrafçımızın objektif sesini duydum. Ne oldu, kesildim mi derken doktorum perdenin arkasından bebeğimi bana gösterdi. O anı anlatabilmem mümkün değil... Allah'ıma şükürler olsun, isteyen herkese nasip etsin bu güzel duyguyu. Sonrasında ameliyathaneden çıkış, odaya geliş, bebeği ilk emziriş... :) Hepsi çok güzeldi. 2 gece kaldık hastanede ve bebeğime hamile kaldığım günden itibaren onun bize çok şans getireceğini düşündüm, aslında fark ettim. Hiç olmadık yerlerden fırsatlar geliyordu kapımıza. Hastanede de olan oldu. Yatışımızı yaparken oda kalmadığını öğrendik. Bizi çok küçük, konforsuz bir odaya yerleştirdiler. Benim moralim bozuldu. Hiç sevemedim odamı. Hayalimdeki gibi değildi. Sonra bir gelişme oldu ve suit odaya geçtik. Hem de normal oda fiyatına. :) Ekstra ücret ödemeden suit odada kaldık. Annem yanımda kalacaktı, o gece kayınvalidem geldi, o ve eşim de kalmak istediler. Bizi bırakmak istemediler. Çok da iyi oldu. Bebeğim maşallah hepimize yetecek kadar ağladı. :) Birisi benimle ilgilenirken, diğer 2 kişi bebeğimle ilgilendi. Yani minik yavrum kısmetiyle geldi. Hamileliğimde de bu tür olaylar çok oldu. Onun ailemize mutluluk getireceğine ilk günden beri inandım. Hamd olsun onu gönderene... Böyle kısa bir hikaye de benden... Herkese evladıyla, mutlu, huzurlu, sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.

ne güzel hepiniz bebişlerinizi kucağınıza almışsınız.Rabbim hepinize bebişlerinizle eşlerinizle hayırlı sağlıklı güzel yaşam nasip etsin inşallah. benim de 31 aralık beklenen doğum tarihim ama bakalım kızım sürpriz yapacak mı? çok heyecanlıyım doğum nasıl olacak ne yapacağım diye. benim için dua edin lütfen ilk bebeğim olacak hayırlısıyla hem korkuyorum hem sabırsızlanıyorum :52::49:

hikayemi bende yazacagim bir ara kesinlikle ama once bilgilerimi vereyim..

41.haftamin sonunda kizim geldi bana normal dogumla..

3.110 kilo olarak dunyaya geldi kizim.

adi Ecrin Dila oldu prensesimin gercekten prenses gibi bir kizim oldu Rabbime sukurler olsun.Allahim isteyen herkese nasip etsin insallah...

selam herkese,
bebekler olunca hiçbir şeye fırsat bulamaz oldum bende. kızım uyurken hemen byazayım dedim. fatmacım tabloya üstün körü baktım kendimi göremedim. burdan yazayım bilgilerimi yinede. 11.11.2011 saat 11.11 de sezeryan ile 39+5 te kızımız dünyaya geldi. doğum kilosu 3070gr ismi okyanus ayşe.... benide eklersin tatlım.. fırsat bulunca bende doğum hikayemi yazarım..

Arkadaslar merhaba size kızımın doğum hikayesini anlatayım ancak fırsat buldum... son günlerde doğum yapamayanlar blirler topiğin daimi üyesi olmustum doğuramadım doguramdım die neyse 19 kasım cumartesi nst kontrolüne gittiğimi bişey cıkmadığını söylemiştim. o gün eşim hastanenin ordaki alısveriş merkezinde geszmeyi önerdi gezdik sonra kocaman bir yokuş cıktık ve benle dalga gecti yardım etmeyecegim sen bu gidişle doğuramayacaksın dedi. bizi görenler kzıınızın adını alışveriş merkezi koyun bile dediler. neyse eve geldik. hersey normal ben artık son günlerde garip sancılar falan cektiğim icin sancı gelirse ayırt edemem suyum veya kanamam olmayınca gitmem hastaneye diye düsünerek yattım. gece 2 gibi uyandım bi garip sancı gelio ve diger sancılara hic benzemio ve cekilnmeyecek bisey deil zaten ben 3.30 kadar düzenli olup olmadığını kontrol ettim ve karar verdim esime duş alacagımı söledim tabi sancılar dayanılır düzeyde oldugu icin sabah gideriz dedim. dus aldım ve sabah 10 a kadar sancılarımı cektim ve her sancıda oturup salak gibi ıkındım. aslında sadece son esnada yani doğumda ıkınılırmıs bu sancılar normal cekilirmiş.... ama ne bilim ilk dogumum ... sonra annemlere haber verdim memleketten yola cıktılar ama biz daha evdeyz ben diorumki sancı böle ise ne var ama bi yandan korkuyorum ya bugün doguramazsam ansanlar ayaklandı memleketten gelio... neyse taksi cagırdıkesimle 11de hastaneye görümcem falan ulastık .. beni sancı var deince muayeneye aldılar sok oldum ilk defa alttan muayene oldum ben nst ye baglanırım sanıyodum. doktor yatış dedii 4cm açıklık esimi cagırdı yukarı dogumhaneye cıkın dedi cıktık... esime esyalarımı verdiler bana önlük falan verdiler tabi ben bu ara cok duygulandım ona belli etmiorum :( onlar dısarı ben ileri odalara beni hemen ultrasona aldı baktı bi bayan doktor sonra yan odaya elinde bi cubuk suyumu boşalttı:( ben tabi ilk doğumum ya anlamıyorum işlemi yapınca anlıyorum suyumu boşalttı dedim. sonra sancı odasına aldılar 2 kişi yatıo 3.de ben oldum. biri sezeryanı beklio yemek yemiş onun tuzu kuru diğeride sancı cekio ama ne sancılar bana serum ve nst bagladılar basladık sancı cekmeye ben tabi önceden hazırlanmısım bagırmayacagım die bi kere bile bagırmadm bagırmıyorum ama icimden bi daha asla doğurmam keske sezeryan olsaydım die geciriorum derken yandaki kadını bi saat icinde doguma aldılar 3.dogumuymus hemen acıldı gitti.. ben diorum annemler asagıda ben doguramayacagım bugn milleti ayaklandırdım. sonra bosalan yataga bi kadın geldi 2.doğumu ve nasıl bagırıo onu gördükce ben korkuyorum diorum ki onun kadar olunca sancılar ben dayanamayacagım demekki hala cok az benm die korktukca korkuyorummm:( kadına doktorlar kızıo kıpırdama bak suna daha ilk dogumu yazık diolar ama kadın her snacıda kendinden gectikce bende korkuyorum neyse saat ilerlio hava kararıo ben doktor acıklıgı kontrol ettikce ne kadar sürer diorum belli olmaz ilk senin daha diolar ben tabi daha cok korkuyorum ama acıklıgım 7 cm olmus yanda bagıran kadınında 7 cm:D sonra ıkınmamı sölediler basımda doktor ıkınmayı ögretio ben ıkınıorum nerdeyse nefessiz kalıyorum daha güclü ıkın sana güveniyim masada ıkınacagına alacaagım söz dio ama ben elimden geleni yapıorum ama cok yoruldum artık derken yandaki bagıran kadınıaldılar dogumhaneye tekerlekli sandalyeyle ben tabi yıkıldım resmen nie beni almıyosunz ben doguramayacakmıyım die doktor son kez ıkın söz dedi::D tam umutlarımtükendi ben bu işi yapamayacagım herkes boşa ayaklandı artık ölüyüm kurtuluyum Allahım die icimden gecirirken hadi sandalyeye dogumhaneye gidioruz dedi... ben tabi seviniyorum ama garip sevinc cünkü artık ne olursa olsun ama kurtuluyum sonuca ulasıyım canımdan olacagım korkusu yasıyorum ... canım kızımı bile düsünemiyorm.. tabi bu iç konuşmaları yaparken hala bagırmıorum.. sonra dogum haneye gectik ben demirleri tuttum 3 bayan doktor alttaan epizyotomi kesisi yapıo bişeyler yapıo ben ıkınıorum nerdeyse ölecgm hal kalmadı o esnada bi erkek doktor sana yardım edecegm son kez ıkın dedi ve karnıma dirseği ile bastırdı ve kızımın geldiğini ve sesini duydummm:) o kadar rahatladım ki tabi soruyorum sacı ne renk d,ie esim sarısın ben esmer hep kumral veya sarı bi kız düsünüyorum yada gözler en azından renkli bi baktım simsiyah saclı bi kız saat 16:20 ipek kızım yanımda... ben artık ordan cıkmak kacmak istiorum kızım yanımda aglayınca dayanamıorum ama bana dikişi atılıo iki kere uyuşturdular ve 40 dk dikiş sürdü bacağım uyuştu dondum artık yalvarıorum nolur bitsin die en az sancı kadar zor bi dikişti.. bebeğimmle ilk gecemiz zordu sütüm 3.gün geldi lohusalıkla ilgili her türlü depresyonu yasadım suan 16.günümz gaz problemimiz var ama ben cok mutluyum bebişim yanımda onun sevmelik olma zamnlarına gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Sunu düsünüyorum hakikaten normal dogum gibi farklı ve Allahın mucizesi yokmus her türlü zorluguna ragmen.. ve anneler hicbişey yapmasa sadece dogum yapsa annelerin hakkı ödenmez………….

selam herkese,
bebekler olunca hiçbir şeye fırsat bulamaz oldum bende. kızım uyurken hemen byazayım dedim. fatmacım tabloya üstün körü baktım kendimi göremedim. burdan yazayım bilgilerimi yinede. 11.11.2011 saat 11.11 de sezeryan ile 39+5 te kızımız dünyaya geldi. doğum kilosu 3070gr ismi okyanus ayşe.... benide eklersin tatlım.. fırsat bulunca bende doğum hikayemi yazarım..

canım bende seni merak etmiştim....ipin ucu kaçtı doğum yaptığını okumamışım duymamışım...sağlıkla sıhhatle büyüt bebeğini inşallah...

hikayemi bende bir ara kesinlikle ama once bilgilerimi vereyim..

41.haftamin sonunda kizim geldi bana normal dogumla..

3.110 kilo olarak dunyaya geldi kizim.

adi Ecrin Dila oldu prensesimin gercekten prenses gibi bir kizim oldu Rabbime sukurler olsun.Allahim isteyen herkese nasip etsin insallah...
prensesimm siz yubayla aynı gün 23 kasımda mı dogurdunuz..hesaplayamadım birden ...

tekrar hayırlı olsunn..

öperim kıznıda senide..

selam herkese,

arzucumm ekledim hemen tatlımmm... öpüyorum okyanusumu...

listede yokuz biz.. bizide eklermisiniz..
4.11.2011 , 39+0 , 4550 kg., 51 cm., sezeryan, erkek, EMİR

Son düzenleme:
canım bizide eklersen sevinirim listede bizde olalım :)
39. hafta da spinal sezeryanla oldu
3500 kilo 52 cm
adımız mehmet
hikayemide müsayit bi zamanda eklerim durmuyor bizim oğlan ...

Smurfie81
canım hikayen harika öldüm ağlamaktan
kutlarım seni

normal doğum hikayeleri n e kadar güzel
çok isterdim yapmak ama cesaret işi
genel anestezi ile 2008 de doğum yaptım
2012 nisanda da 2. doğumum olacak normal yapabilirmiyim bilmiyorum
ama denemek isterdim

canım bende seni merak etmiştim....ipin ucu kaçtı doğum yaptığını okumamışım duymamışım...sağlıkla sıhhatle büyüt bebeğini inşallah...

sağol canım kızımdan pek fırsatım olmuyor uyursa evle ilgilenmeye çalışıyorum yada bende uyuyorum düzene girene kadar böyle gider sanırım.

fatmacım teşekkürler seninlede konuşamadık sarede sende iyisinizdir inş. öpümüyorum hepinizi...

12-11-2011 39.hafta
normal doğum :nazar:
2700gr 49cm kız bebek dünyaya getirdim.

normal doğum çok kolaydı (8 saat acıyla bağırmam dışında :) herkese normal doğum tavsiye ediyorum.şimdi kızımla 1. ayımızı geride bıraktık. hepimize allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin

fatmacigim mesajini yeni gordum tatlim ben 25 kasimda dogurdum tatlim sezeryan degil normal yaptim dogumumu bidenem bunlari duzeltirsen sevinirim tatlisi bizde sizi optuk teyzesi..

canım ben ayın kaçında doğurduğumu yazmamışım sende 25 kasım diye yazmışsın (doğal olarak nereden bileceksin dimi )
17 kasımda doğurdum düzeltirsen sevinirim :)

fatmacim benim bilgileri duzenlersen sevinirim
erkek mert 13.11.2011 normal dogum 49 cm 3360 gr 39+6 te dogdu
tesekkurler

Son düzenleme:
Back