• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Annelerinin Doğum Hikayeleri

ay çok sevindim cevap vermene . türkiyede tüm doktorlar sezeryan olanı sezeryana mahkum ediyorlar. banada doktorum sezeryan olma birdaha normal yapamazsın dedi. eşimde neden diye sordu doktorda çünkü rahim yırtılır hem bebek hem annenin haayatı riske girer dedi. benim arkadaşımda şimdi doktor doktor geziyor ama nafile hiçbir doktor yanaşmıyor buna . o yüzden sen bize moral oldun demekki olabiliyor. evet risk var yırtılır diyorlar ama o kadar risk sezeryan ameliyatında bile varmış . o yüzden sana sorularım oldu. ama çok mutlu oldum sağ salim kucağına almışsın. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah iyi bayramlar :)

herkese güzel huzurlu bayramlar diliyorum.doğumu bekleyen arkadaşlarımızın allah yatdımcısı olsun.dediğim gibi benimki mecburiuettendi.ilkinde çok dua etmiştim normal olsun diye allah dualarımı ikincisinde kabul etti.ama inan çok zordu.canı çok tatlı bir insan değilim ama hala hatırlayınca ağlama krizine giriyorum.ben olayı ancak doğumun ertesi günü idrak ettim aslında.dr. önceden bile bile normal dese cesaret eder miydim bilmiyorum.tek bildiğim" denemessek çocuğun hayatı riske girecek çünki şimdi sezaryan şansımız yok"denmesi karşısında yapabileceğim başka seçenek yoktu.önce rabbim sonra dr. ve ekibi çok yardım etti.allah doğu yapacaklara gündüz nasip etsin...çok vakit bulamıyorum hepinizi öpüyorum..

Merhaba kızlar,

03/11/2011 de 51 cm boyu 3300 kg ile Ecrinim spinal sezeryan ile dünyaya gözlerini açtı..İkimizde çok iyiyiz..Allaha şükür spinali herkese tavsiye ederim gayet rahat bir yöntem..Biliyorsunuz kızım ters olduğu için sezeryan oldum ve kalça çıkığı riskimiz varmış allaha şükür bir problem yok ama kontrollerimiz sık olacak çift bez bağlıyoruz önlem için...Dua edin lütfen ilerleyen zamanda da problemimiz olmasın..Pamuk prensesim olduğu için çok mutluyum alnlatılmaz yaşanır duygulardan birisiymiş annelik...Göğüs uçlarım içine kaçık olduğundan hastanede emziremedim sütümde olmadı emmediği için sarılık riski için hep mama ile beslediler..Eve geçince Allahıma şükür sütüm bollaştı ve göğüs ucu ile emzirmeye çalışıyorum tabi mama takviyesiyle..Bebeğim ii olsunda gerisini dert etmiyorum..Herkese hayırlı doğumlar sağlıklı bebişler ve bol sütlü göğüsler dilerimmm...

canım benim.. Allah bağışlasın yavrunu.. daha dün sordum seni haber var mı diye..

cok öpüyorum seni de Ecrini de .. iyi bayramlar ..

Merhaba kızlar,

03/11/2011 de 51 cm boyu 3300 kg ile Ecrinim spinal sezeryan ile dünyaya gözlerini açtı..İkimizde çok iyiyiz..Allaha şükür spinali herkese tavsiye ederim gayet rahat bir yöntem..Biliyorsunuz kızım ters olduğu için sezeryan oldum ve kalça çıkığı riskimiz varmış allaha şükür bir problem yok ama kontrollerimiz sık olacak çift bez bağlıyoruz önlem için...Dua edin lütfen ilerleyen zamanda da problemimiz olmasın..Pamuk prensesim olduğu için çok mutluyum alnlatılmaz yaşanır duygulardan birisiymiş annelik...Göğüs uçlarım içine kaçık olduğundan hastanede emziremedim sütümde olmadı emmediği için sarılık riski için hep mama ile beslediler..Eve geçince Allahıma şükür sütüm bollaştı ve göğüs ucu ile emzirmeye çalışıyorum tabi mama takviyesiyle..Bebeğim ii olsunda gerisini dert etmiyorum..Herkese hayırlı doğumlar sağlıklı bebişler ve bol sütlü göğüsler dilerimmm...

maşallah Ecrin hanıma
insallah kalçayla ilgilide problem olmaz
bol sütlü günlerrrrrr

mertimin dünyaya gelişi 07,10.2011 gece saat 2sede sağımdan soluma dönerken suyum geldi aniden
neye uğradığımı şaşırdım bir gün öncede nişa gelmişti ama doktor anlayamadı neyse ALLAH tan annemdeydim 1aydır hemen kalkıp anne suyum geldi diyip ağlamaya başladım
daha erkendi cok korkuyordum meleğime birşey olcak die 34+5teydik neyse hastane cok yakındı hemen nasıl giyindim anlamadım bile bir yandanda suyum gelmeye devam ediyoru
annem eşim ve ben hastaneye gittik yatış işlemlerim oldu saat 3gibi sancılar gelmeye başladı ama cok şiddetli olmayanındandı
öbür gün saaat 20.00 kadar çektim sancıyı ama artık cok şiddetlenmişti önce 2 cmlik acılmam vardı suyumda hala geliyordu
doktor yapacak birşey yok doğurucaksın dedi bebeğin kilosu iyi korkma diyede teskin etti bu arada cerrah paşa tıp fakultesinde doğumumu yaptım sağolsun doktorlar cok iyiydi
zaten muaynelerimide orda oluyordum neyse öğlen coğalan sancılarım ölmek istiyorum diye yalvarıslarım ve o göz yaslarım aman ALLAHIM NE ağrılar çektim
anlatamam hatta arkadaşımda benimle birlikte ağlıyormus doktor ona sana ne oluyor hadi o doğuruyor sen neden ağlıyorsun demiş:)
bütün yakınlarım yanımdaydı hepsi benle bir ağladı doktorda beni muayne ederken yeter artık ağlama bak yakınlarında dışarda ağlıyor demişti hiç unutmam
neyse acılmalarım normaldi en son saat 19,00da 9 cm acıldı rahmim başımda birsürü doktor biri profösör nasıl yalvarıyorum beni sezeryana alın diye
bak ıkınmaya halin kalmadı ağlamaktan diyede beni teskin ediyorlar bir yandan sonra ıkınmalarım sancılarım arttı profösörde orda boyna elle muayne ediyor artık bebek gelicek sandımki
birşeyler ters gidiyor anladım vakumla cekmeye calıstılar bas gözüküyor ama bebek gelmiyormuş
vakumlada çekemediler karnımdan ittirenler ayy hatırlamak istemiyorum:50: baktım tüm doktorlar birden kayboldu
neler oluyor dedim ebe seni sezeryana alıyorlar dedi
oan duydugum en güzel sözdü cünkü cok yıprandım bir doğurmayı bile beceremiyorum öldürün beni die ağladım
ALLAHIM ne gündü
doktorlar olurmu öle şey doğurucaksın elbet yorma kendini bak ıkınman lazım vs.
neyse ebe beni hazırladı tekerlekli sandalyeyle yukarı ameliyat haneye cıkarttılar
kapıda annemler eşim yakınlarım dedim sonunda sezeryana alıyorlar dedim hemen içeri aldılar
ama sancılarım devam ediyordu anestezi uzamanlarına nasıl yalvarıyorum hemen bayıltın beni diye
neyseki ondan sonrasını hatırlamıyorum uyandıgımda odamdaydım herkez yanımdaydı bebeğimi anlatıyorlardı ama hemen yanıma getirmediler
1gün sonra gördüm oğluşumu bütün ağrılarım acılarım onu görünce dindi bittii gitti
sonra doktor geldi cok zor bir doğumdu bebeğin kafası aşağı sıkısmıstı ondan acil sezeryana aldık seni
ameliyattada birimiz kafayı aşağıdan ittirdik birimiz yukarıcan bebeği çekti diye anlattı ve doğumumda birkaç tane doktorun olduğunu söledi
anlıcanız zor bir doğumdu herkez nasıl doğuruyor elbet bende doğururum derken
normal doğuramadım normal doğuranları :46: tebrik ediyorum :46:
şimdi oğluşum cok şükür kollarımda
keşke bastan sezeryana alsalardı boşuna cekmezdim o sancıları ama olsun
oğlum için değermiş
oğluşum 2600grm 50cm sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi:) cok şükür

öncelikle tebrik ederim arkadaşım.allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.meraktan girip gezinirken doğum hikayeni okudum ve kendi doğumumu hatırladım senle aynı şeyleri yaşamışım bende dr yalvarmıştım sezeryana alın diye ama normal doğum yaptım 1 gün sancı çektim.zor oldu doğumum.kızımı görünce o acıları unuttum.şimdi kızım 8,5 aylık ve ben 3 aylık hamileyim süpriz bir hamilelik benimkisi. şimdiden kara kara düşünüyorum nasıl doğurcam diye.allah hepimizin yardımcısı olsun doğum yapacak olan arkadaşların rabbim yardımcısı olsun.hayırlı bayramlar.

öncelikle tebrik ederim arkadaşım.allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.meraktan girip gezinirken doğum hikayeni okudum ve kendi doğumumu hatırladım senle aynı şeyleri yaşamışım bende dr yalvarmıştım sezeryana alın diye ama normal doğum yaptım 1 gün sancı çektim.zor oldu doğumum.kızımı görünce o acıları unuttum.şimdi kızım 8,5 aylık ve ben 3 aylık hamileyim süpriz bir hamilelik benimkisi. şimdiden kara kara düşünüyorum nasıl doğurcam diye.allah hepimizin yardımcısı olsun doğum yapacak olan arkadaşların rabbim yardımcısı olsun.hayırlı bayramlar.
ne güzell hiç unutma doktora doğurmayı bile beceremiyorum diye bağırmıstım :))
şanslısın tecrubelisin direk sezeryan istersin ALLAH analı babalı bütütsün canım:nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek:

hayır dileklerinde bulunan arkadaşlarımın hepsine tşk ediyorum.doğum yapacak arkadaşlarımıza rabbim yardım etsin.hamileliğim sırasında aslında üç farklı dr.a gittim üçünde de cinsiyeti için kız demişlerdi.kontrollerim düzenli olarak yapıldı renkli ultrasonla yapıldı tabiki ama sonuç kız beklerken oğlum geldi şaşkınlığımı atamasam da utanıyorum ama alışmaya çalışıyorum.allah böyle uygun gördü demekki.doğum tarihi en geç 30 kasımdı ve sezaryandı.uzun süredir sancılarım ve kanamam vadı.gece sancım iyice arttı hiç beklemezken suyum geldi.önce dr.un uzun süre gelmesini bekledik.sonra onun istediği anesteziciyi bu şekilde çok vakit kaybı oldu.ben hala sezaryan beklerken doğum çoktan başlamıştı.yaklaşık 6 saatlik süren bir sancı sürecinden sonra doğum yaptım.çok yardımcı oldular ekip olarak.şimdi toparlanmaya çalışıyoruz...tabiki bu durumda foruma girmek zor..fırsat buldukça bakmaya çalışıcam..

aynı şeyi yaşayabilirim bende. senın gıbı üç farklı doktora gittim 4 boyutlu ultrasona gırdım fılan hepsi kız dedi.bende çogu esyamızı pembe aldım.ama doktor dısında benı her gören sadece karnın var poponda bişe yok erkek gibi duruyor dıyor.bende ne cıkacak çok merak ediyorum. üç doktordan bırı hadı ıkısı yanılmıs olabılır dıye düşünüyordum ama senın yazdıklarını okuyunca ya benımkıde erkekse diye düşünmeye başladım. tabıkı önce sağlıklı olması önemli kız erkek farketmez ama insan ister istemez kendını hazırlıyor ya o tuhaf oluyor biraz.

fatmacım kuzumun bilgileri eksik kalmış tamamlayayım. 2850kg 48cm olarak dünyaya geldi ekleyebilirmisin

Kizlar simdi listenize baktimda resmen sasirdim.40 kisiden 33 u sezeryan olmus.Sadece 7 kisi normal dogum yapmis.Neden bu kadar yaygin bu sezeryan ya cok uzuluyorum valla :50: epidural vurulduktan sonra normal dogum yapmak daha mantikli.Sonucta igneyi olunca hicbirsey hissetmiyorsun.Hem epidurali vurulup hemden sezeryan olmak tuhaf :s Neden tercihiniz sezeryan oluyo kizlar merak ediyorum :25:

Büyük heyecanla bekledik bugünü..

Her haftasını tedirginlikle gecirdiğimiz günler geride kaldı... Şimdide o muhteşem anlarımızı anlatmaya geldi vakit..

[TABLE="class: grid, width: 800"]
[TR]
[TD]#[/TD]
[TD]Anne Adı[/TD]
[TD]Bebek Adı[/TD]
[TD]Cinsiyeti[/TD]
[TD]Doğum Haftası[/TD]
[TD]Tarihi[/TD]
[TD]Şekli[/TD]
[TD]Kilo[/TD]
[TD]Boy[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]1[/TD]
[TD]Cicilli[/TD]
[TD]Mert[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]34+4[/TD]
[TD]08/10/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]2,600[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]2[/TD]
[TD]Asifirari[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Kız/Erkek[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]3[/TD]
[TD]Ezken[/TD]
[TD]Esila Naz[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]36+6[/TD]
[TD]10/10/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]2,900[/TD]
[TD]47 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]4[/TD]
[TD]afratafrafra[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]37+1[/TD]
[TD]15/10/2011[/TD]
[TD]Normal[/TD]
[TD]2,940[/TD]
[TD]49 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]5[/TD]
[TD]İlgimdışı[/TD]
[TD]Alara[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]38+3[/TD]
[TD]17/10/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]3,200[/TD]
[TD]50 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]6[/TD]
[TD]Smurfie81[/TD]
[TD]Egehan[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]37+6[/TD]
[TD]17/10/2011[/TD]
[TD]Normal[/TD]
[TD]3,200[/TD]
[TD]52 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]7[/TD]
[TD]kanzy[/TD]
[TD]Poyraz[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]35+3[/TD]
[TD]17/10/2011[/TD]
[TD][/TD]
[TD]3,060[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]8[/TD]
[TD]Tarkul007[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]38+0[/TD]
[TD]18/10/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]3,300[/TD]
[TD]50 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]9[/TD]
[TD]Lifeisnoteasy[/TD]
[TD]Sancak[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]36+1[/TD]
[TD]18/10/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]2,750[/TD]
[TD]50 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]10[/TD]
[TD]Zuzzu[/TD]
[TD]Lena[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]38+1[/TD]
[TD]21/10/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]11[/TD]
[TD]crafty[/TD]
[TD]Nil[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]38+4[/TD]
[TD]22/10/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]3,835[/TD]
[TD]51 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]12[/TD]
[TD]serra77[/TD]
[TD]Yiğit[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]36+2[/TD]
[TD]23/10/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]3,100[/TD]
[TD]49 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]13[/TD]
[TD]mavi_35[/TD]
[TD]Kıvanç[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]37+5[/TD]
[TD]24/10/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]3,150[/TD]
[TD]52 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]14[/TD]
[TD]kahvekolik[/TD]
[TD]Efe[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]36+0[/TD]
[TD]25/10/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]3,250[/TD]
[TD]50 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]15[/TD]
[TD]beyhan25[/TD]
[TD]Kuzey[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]39+0[/TD]
[TD]25/10/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]3,710[/TD]
[TD]51 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]16[/TD]
[TD]derya2807[/TD]
[TD]Derin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]38+5[/TD]
[TD]26/10/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]3,000[/TD]
[TD]49 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]17[/TD]
[TD]mersinli42[/TD]
[TD]Elif Gökçe[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]37+3[/TD]
[TD]26/10/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]3,230[/TD]
[TD]49 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]18[/TD]
[TD]ASKIS[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]38+1[/TD]
[TD]27/10/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]3,500[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]19[/TD]
[TD]tuubaaoz[/TD]
[TD]Kıvanç[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]37+5[/TD]
[TD]28/10/2011[/TD]
[TD]Normal[/TD]
[TD]2,850[/TD]
[TD]48 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]20[/TD]
[TD]edayhan[/TD]
[TD]Emir[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]37+0[/TD]
[TD]29/10/2011[/TD]
[TD]Normal[/TD]
[TD]2,900[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]21[/TD]
[TD]kahvelokum[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]36+5[/TD]
[TD]31/10/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]22[/TD]
[TD]rachel[/TD]
[TD]Simay[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]38+4[/TD]
[TD]01/11/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]3,000[/TD]
[TD]52 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]23[/TD]
[TD]HELENN[/TD]
[TD]Çağan[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]39+2[/TD]
[TD]01/11/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]3,700[/TD]
[TD]53 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]24[/TD]
[TD]Kahireden_ibrahim_pasa[/TD]
[TD]İpek[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]38+3[/TD]
[TD]01/11/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]3,025[/TD]
[TD]52 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]25[/TD]
[TD]eeab[/TD]
[TD]Hakan Çağan[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]39+2[/TD]
[TD]01/11/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]3,880[/TD]
[TD]54 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]26[/TD]
[TD]masterbully[/TD]
[TD]Ada[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]37+6[/TD]
[TD]01/11/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]3,190[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]27[/TD]
[TD]preg[/TD]
[TD]Berk[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]39+2[/TD]
[TD]01/11/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]3,500[/TD]
[TD]49 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]28[/TD]
[TD]ezgim112[/TD]
[TD]Umut Yiğit[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]39+6[/TD]
[TD]02/11/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]3,000[/TD]
[TD]51 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]29[/TD]
[TD]nurdanckrn[/TD]
[TD]Erdem Kaan[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]37+3[/TD]
[TD]02/11/2011[/TD]
[TD]Normal[/TD]
[TD]2,650[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]30[/TD]
[TD]sympatique[/TD]
[TD]Simay[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]39+6[/TD]
[TD]02/11/2011[/TD]
[TD]Normal[/TD]
[TD]2,950[/TD]
[TD]49 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]31[/TD]
[TD]izmirligirl[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]37+4[/TD]
[TD]02/11/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]2,750[/TD]
[TD]48 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]32[/TD]
[TD]zuzuipek[/TD]
[TD]Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]38+2[/TD]
[TD]03/11/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]3,300[/TD]
[TD]51 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]33[/TD]
[TD]yagmurbuse[/TD]
[TD]Ada[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]38+2[/TD]
[TD]03/11/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]2,750[/TD]
[TD]48 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]34[/TD]
[TD]gülden79[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]04/11/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]3,048[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]35[/TD]
[TD]junzi[/TD]
[TD]Melis[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]39+4[/TD]
[TD]04/11/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]3,400[/TD]
[TD]49 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]36[/TD]
[TD]adriadne[/TD]
[TD]Utku Berk[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD][/TD]
[TD]04/11/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]2,500[/TD]
[TD]49 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]37[/TD]
[TD]sonundaa[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD][/TD]
[TD]04/11/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]38[/TD]
[TD]leyla87[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD][/TD]
[TD]04/11/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]2,550[/TD]
[TD]49 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]39[/TD]
[TD]beyazpatik[/TD]
[TD]Mustafa[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD][/TD]
[TD]05/11/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]3,170[/TD]
[TD]50 cm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]40[/TD]
[TD]pozer[/TD]
[TD]Demir[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]37+3[/TD]
[TD]09/11/2011[/TD]
[TD]Normal[/TD]
[TD]3,240[/TD]
[TD]47 cn[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]41[/TD]
[TD]aychin[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]38+1[/TD]
[TD]09/11/2011[/TD]
[TD]Sezeryan[/TD]
[TD]3,000[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

gercekten hepsi sezeryan cok sasirdim:30:

Merhabalar..Ben de anlatayım doğum hikayemi,hazır oğluş uyuyoken:)39+3 sabahı 08.20de normal olarak dünyaya açtı gözlerini bebiş.Son zamanlarda ağrılarım iyice artmıştı,kasılmalarım da oluyodu.O akşam da her zamanki gibi yine ağrılarım vardı ama artık alıştığımız için çok da kaale almadık.Kayınvalidem,annem bizdeydi.Gece 12 gibi annemi bırakmaya çıktık eşimle,hem de yürüyüş yapmış oluruz dedik.Annemlerin kapıya geldiğimde birden bi sıcaklık hissettim ve yukarı çıkıp wcde kontrol ettim ve nişanın geldiğini gördüm.Ama nişandan sonra ki sürenin ne olacağını bilmediğimden annemi telaşlandırmak istemedim.Eve gelir gelmez banyo yaptım ve yatıp uyumayı düşündüm,sabaha doktora gideriz gibi geliyodu bana.Yattım ama bi yandan da sancıları kontrol edeyim diye düşündüm ve bi baktım ki sancılar 4dakikada 1e düşmüş.Hemen kalktık,son günler sebebiyle kayınvalidem bizde kalıyodu.Ona çorba yaptırdım,aç kalacağımı düşünerek ve hastaneye gittik.Hemen acilden giriş yaptık,nöbetçi doktoru sordum ve en korktuğum doktor olduğunu öğrendim.Çok şey duymuştum kendisiyle ilgili ama yapacak bişey yoktu,doktorum bayram sebebiyle yoktu,konuşmuştuk.Hemen muayeneye alındım,bi tane doğum yapan bayan vardı.''Beni kurtar Alllahım'' vb türünde çığlıklarıyla koridorda dolaşıyodu.Tabii benim korkular tavan yaptı,muayeneye girdim ve duyduğum karşısında şok olmuştum,açılmam 6 santimmiş.Hemen yatmam söylendi.Muayeneden ağlayarak çıktım,hemşireler o kadının 1 santim açılmayla öğlen geldiğini,1santimdeyken bile bağırdığını söyledi.Gecenin 02.30u hala doğum yapamamış.Neyse dışarıdakilerle vedalaştım,içeri girdim.İçeri kimseyi sokmadılar yanıma,sadece istediğimiz zaman kapıda görüşebildik.Sonrasında diğer hastadan gelen isyan,çığlık,ağlama sesleriyle ben de sancıları karşıladım.O, 8santimdeydi ve ben hep ne zaman o hale geleceğimi düşünerek sancıların korkunç hale geleceğini bekledim durdum,kendimi çok çok kötüye hazırlamışım demek.Bütün sancı çektiğim dakikalar boyunca ne ağladım ne bağırdım..Bu arada aileme 2 saate kadar doğum yapacağımı söylemişler,açılmam fazla olduğu için.Ama o süreç beklenenden çok uzun sürdü.6 saat kadar sancı çektim.02.30da gidip,08.20de yaptım doğumu.
Bu arada suyum gelmemişti.Ebeler suyumu patlattılar rahatlamam için ama bebiş kakasını yapmıştı azıcık o sebeple suni sancı verdiler süreç hızlansn diye.Bu arada sancıları en rahat karşıladığım yer pilates topu üstüydü.8 santim olduğunda yatağa geçmem gerektiğinde çok daha iyi anladım,yatakta sancı karşılamak çok zor gerçekten..Yani son doğum anına kadar,çektiğim sancı saati uzun da olsa korktuğum kadar zor geçmedi..Ama nöbet değişimi yüzünden 9 santimle doğum masasına alındım.Daha ıkınma hissim kendiliğinden gelmemişti.Bu kısımlar gerçekten zordu..Doktor da hiçbir şekilde moral olarak pozitif yönde etkilemedi.Negatif,anne olmuş ama şevkat sahibi olamamış.Doktor olmuş ama insan olamamış biri..Ama çok zor geçen 10 dakika sonunda bebişim dünyaya çığlığı basarak geldi.Kucağıma getirdiler o kadar güzeldi ki..Daha sonra onu çıkardılar.Benim dikiş vs işlemlerim yapıldı.Çok mutluydum normal doğumu başardığım için.En başından beri böyle olsun istemiştim.Odaya çıktığımda da bebişimle buluştuk,o kadar güzel bir duygu ki..Bu cümleyi çok duymuştum ama yaşamak çok başkaymış.Şimdi gülse ağlıyorum,ağlasa ağlıyorum.Baktığımda içim coşuyo..Tarifi yok gerçekten.Neyse çok uzattım,umarım bu hikaye doğum yapmamış hamişler için cesaret verici olur:)Herkese yavurcaklarıyla mutlu,huzurlu bir ömür diliyorum..

Laedry okurken çok duygulandım canım. allahım hepimize hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin. ben henüz 34+1deyim. heyecan içinde bekliyoruz.

18 kasım cuma günü spinal sezeryanla oğluma kavuşucam inşallah.. Buraya doğum hikayemi yazmak için sabırsızlanıyorummm

merhabalar gruba son haftamda uye olmustum..ilk bebegimi tr de sezeryanla dunyaya getirdim..benim cok kotu hastane secimim seyasinde birazda aemilikten kaynaklandi..nisanim geldiginde hemen hastaneye gittiler 40 haftam doldu diye suni sanci verdiler bebegimin kalbi sikisti sonuc acil sezeryan oldu.dr acele etmeseydi eve gonderseydi durum daha farkli olabilirdi..
bu dogumunda belcika gerceklesti devletin zaten normal dogum icin yaptirimi var dr lar bu konuda cok kararlilar..ama bende cok kararliydim cunku sezeryan sonrasi bebegimi rahatca kucagima alip emzirmeyi guzelce dus almayi cok istiyordum..39+4 de nisanim geldi ilk dogumum da oldugu gibi ama sancim yoktu bekledim 40 haftamin doldugu gece saat 4 civarinda 3 kere 5 dk da gelen sanciyla uyandim ardindan suyum geldi..cantamizi da alip hastaneye gittik..koluma serum taktilar ve nst ye baglandim bir saat nst bir saat yuruyus yaptik esimle..ogleden sonra sancilarim cogaldi acilmam bir cm hala ama ben ayakta duramadim sancidan..dr epidurale izin verdi suyum geldigi icin 12 saatin donunda antibiyotik baslandi..5 te epidural yapildi. sonra rahime girip ebeler bebegin seklini degistirdiler acilma 4 cm ye cikti bebege nst den baska rahim ici dinleme aleti takildi ayni zamanda sezeryan dikisimi kontrol edebildiklerini soylediler..sonra sunni sanci verildi sunni sanciyla ben ve bebegim tasikardiye girdik dr sezeryan icin yola cikti.. oksijen takildi seklimi degistirdiler bebekte bende rahatladik ve bana ikinmalar gelmeye basladi ebe inanamadi birde 9 cm olmustu acilma bana ikinma derin nefes al sadece dr yolda dediler..dr bes dk sonra geldi 45 dk icinde yaklasik 15 ikinma ile bebegimi kucagima verdiler O an icin Allaha ne kadar tesekkur etsem azdir...ayni zamanda cok ugrasan ebe ve hemsireme de..
biraz zor sonrasi sezeryandan cok daha kolay ama..kucaginda o rahatlamayla birlikte geln mucize muthis bir lezzet..

merhabalar gruba son haftamda uye olmustum..ilk bebegimi tr de sezeryanla dunyaya getirdim..benim cok kotu hastane secimim seyasinde birazda aemilikten kaynaklandi..nisanim geldiginde hemen hastaneye gittiler 40 haftam doldu diye suni sanci verdiler bebegimin kalbi sikisti sonuc acil sezeryan oldu.dr acele etmeseydi eve gonderseydi durum daha farkli olabilirdi..
bu dogumunda belcika gerceklesti devletin zaten normal dogum icin yaptirimi var dr lar bu konuda cok kararlilar..ama bende cok kararliydim cunku sezeryan sonrasi bebegimi rahatca kucagima alip emzirmeyi guzelce dus almayi cok istiyordum..39+4 de nisanim geldi ilk dogumum da oldugu gibi ama sancim yoktu bekledim 40 haftamin doldugu gece saat 4 civarinda 3 kere 5 dk da gelen sanciyla uyandim ardindan suyum geldi..cantamizi da alip hastaneye gittik..koluma serum taktilar ve nst ye baglandim bir saat nst bir saat yuruyus yaptik esimle..ogleden sonra sancilarim cogaldi acilmam bir cm hala ama ben ayakta duramadim sancidan..dr epidurale izin verdi suyum geldigi icin 12 saatin donunda antibiyotik baslandi..5 te epidural yapildi. sonra rahime girip ebeler bebegin seklini degistirdiler acilma 4 cm ye cikti bebege nst den baska rahim ici dinleme aleti takildi ayni zamanda sezeryan dikisimi kontrol edebildiklerini soylediler..sonra sunni sanci verildi sunni sanciyla ben ve bebegim tasikardiye girdik dr sezeryan icin yola cikti.. oksijen takildi seklimi degistirdiler bebekte bende rahatladik ve bana ikinmalar gelmeye basladi ebe inanamadi birde 9 cm olmustu acilma bana ikinma derin nefes al sadece dr yolda dediler..dr bes dk sonra geldi 45 dk icinde yaklasik 15 ikinma ile bebegimi kucagima verdiler O an icin Allaha ne kadar tesekkur etsem azdir...ayni zamanda cok ugrasan ebe ve hemsireme de..
biraz zor sonrasi sezeryandan cok daha kolay ama..kucaginda o rahatlamayla birlikte geln mucize muthis bir lezzet..
tebrikler Allah analı babalı büyütsün sağlıkla inş.benim merak ettiğim ilk sezaryandan ne kadar sonra hamile kaldınız?bende ilk doğumu sezaryan yaptım ama normal doğumu çok istiyorumn 2.çocuk düşünüyorum ama dikiş sorun olurmu iki doğum arası ne kadar olmalı.cevabınızı merak ediyorum..

burda iki dogum arasi 3 yil gecmis olmali diyor dr lar.. benim 3 yil 8 ay var. ve benim dikislerim disardan bakilinca sol tarafim gocuk duruyordu sezeryan sonrasi iltihaplanip acildigi icin dr bastira bastira temizlediler..onemli olan pelvis genisligi sonra bebegin basi..benim pelvis genisligim mr la olculdu gebelik oncesi ve normal dogum icin uygun oldugunu soylemisti dr um..

selamlar ben de mayıs annesi olacağım Allah izin verirse.Doğum öncesi ve sonrası yazınızı okurken göz yaşlarımı tutamadım.. mutluluğu okumak çok güzel.. Allah bebeğinizi, yuvanızı, birliğinizi daima korusun.. sağlık mutluluk versin size.. ayrıca verdiğiniz bilgiler için de çok teşekkürler. özellikle doğum anıyla ilgili şeyleri doktor bilgileri dışında ilk defa bu kadar net şekilde ;
yaşayan birinden öğrenmiş oldum. hoşçakalın

slm burdaki liste için bilgileri vereyim oğlum Kayra 14.11.2011 de spinal sezeryan ile 39+1de 3600gr 51cm olarak dünyaya geldi :nazar:

Geçen sene Ekim ayıydı. ilk kez hamile olduğumu öğrenmiştim.Büyük bir sevinç kaplamıştı ailemizi lakin kısa sürdü. Doktor kontrollerine gittiğimizde keseyi görmüştük ama bebeğimizin kalp atışını hiç duyamadık.Hayatımdaki en kötü gündü.9kasımda kürtaj olmak zorunda kaldım.daha sonra ne zaman hamile birini görsem gözlerim doluyordu aklımdan atamıyordum. Allahıma çok dua ettim en kısa zamanda sağlıkla nasip eyle diye. Allahıma bin şükür aratmadı Mart ayında çift çizgiyi tekrar gördük. sevinç ve endişe aynı anda doğdu yüreğime.Aşırı bulantı ile hastane yolunu tuttuk henüz 5 haftalıktık. içte kanama çıktı dedi doktorumuz düşük riski ile 3 gün hastanede kaldık.Tekrar olamazdı yine aynı şeyleri yaşamak istemiyordum.Neyse ki korkulan olmadı hayata sımsıkı tutundu bebeğim.sonra günler haftaları, haftalar ayları kovaladı neşe dolu güzel bir hamilelik yaşadım. 14.11.2011 de spinal anestezi ile kavuştum oğluma Allahın lütfu, büyük kimseden gelen iyilik anlamını taşıyan Kayra ismini verdik oğlumuza. Hoşgeldin Kayra hoşgeldin meleğim...:nazar:

Back