• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
var mı aramızda sıpalar bacağımıza yapışmışken bunlarla uğraşabilecek kadar becerikli annemiz.. öleyseee, tebrik ederiim... herkese de örnek olsun.. buyrun, afiyet olsun..
yanliz bnm kizbu yuz ifadelerinden korkar yapsam bileee
oyuncak bebeklerden vede oynayan ziplayan tum oyuncklardn korkup kacyr
ama supurge mak. cook sevyr
arkasina gecip gelen hava ona temas ettikce basliyr gulmeye

hayrlisi artk dediklerin beni anltyr
yoksa zaten istyrdk
ama tarih biraz ters oldu
tersoldu da denmz erci alhn isine karismak olmz
vala bi ugradm austs annelerinee
cok komik dahaortada fol yok yumurta yok
ay oylede de denmez kii
ya varsa di miii
saxmldm
galiba
ama gecn aksam da durdk yere gulmeye basldm dakikalarcaesimin suratna baktikca krize girmm
sonra da agldmdurdk yerw
hicbirsey yokkenortda
bide goguslerim emzirirkn aciyrrr
kizmndort disi var ondan mi dycm ama
dileri yeni cikmadikki
senin de acyr mu emzrrken

leziz bir tarifte benden. buyrun afiyet olsun..

TAHİNLİ PEKMEZLİ KEK
3 Yumurta
2 Çorba K. Tereyağı
1 Çay B. Fındık Yağı (zeytın yağ koyuyorum ben)
1 Pk. Kabartma Tozu
1 Pk. Vanilya
1 Su B. Pekmez
1 Çay B. Tahin
1 Su B. Ceviz,fındık,badem,hepsi yada isteğe göre birini kullanın
HAZIRLANIŞI: Yumurtayı mikserle çırpıyoruz. 2-3 dakika çırptıktan sonra sırasıyla fındık yağı, tereyağı, pekmez, tahin, tam buğday unu, vanilya, kabartma tozu ve 4 kaşık unu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.son olarak da içine kırıntı halinde,ceviz,fındık,badem vs.koy karıştır.
Kek kalıbını margarin ile yağlayıp biraz kırılmış fındık döküyoruz. (ben kalıbı unlamayı tercih ediyorum) Karışımımızı kalıba boşaltıyoruz.Önce 170 derece 15 dakika sonra 155 derece fırında pişiriyoruz.
2 Çorba K. Tam Buğday Unu
Aldığı Kadar Un
ÜZERİ İÇİN:
Pudra Şekeri

tubacan teskrler
cn cekti valla
denerim bende artk

bn gecn gun sigara boregi yedrdm
bzm oyku hanima
ccok sevdii
nerde yagli seyler kizartma turu seylr var onlari seyrrr

bitmez canım bizim ziyaretçilerimiz bilmiyon mu sen.. öle gizli saklı okurlar sadece, yorumsuz,tepkisiz,aptalca...:47:

Emir de çok seviyo süpürgeyi, peşinde geziyor resmen.. ama bizimki hep önümde, benden önce girecek odaya önüme oturacak.. :16:

bak bu gülme işine de dikkat et, ben Emire hamile iken dediğin gibi ota b... gülüyodum, deli gibi kahkahalar atıyodum.. hamilelik bu gibi şeler yapabiliyo yani, haberin olaaaaaa.... :32::32:

Bu meme sorunu hepimizde var canım sadece sende değil yani....Devam sütüne gelince ben vermek istedim ama bizim küçük beyimiz kabul etmedi:52: Her şeyi kabul etmediği gibi daha biberonu bile sevmiyor.Suyu falan bardakta içiyor...Ama bir daha denemek lazım..Normal inelk sütü denesem mi diye düşünmüyor değilim hani...
Canim devam sütü degilde 1 yasindan sonra bebk sütleri oluyor ya yanlis degilsem tr`de junior sütmüydü neydi öyle biseydi ondan kullanabilirsin.Bizimkide biberondan hic icmiyor bende bardakta veriyorum.Geceleri emmek icin kalkiyor genelde uyukusu varsa zaten 2 cekiyor uyuyor zaten.

kızlarr merhaba...ben yine yeniden kotayı doldurmuşum az biraz.o yüzden giremiyodumm.eşimde baktı benle başedemiyo 5gba yüksellttii.bakalımm yetebilecek mi bana:1::1:

çekilişler çekilmiş..haberim yoktu ki benimmm.kotanın kıymetini bilmezsen böyle olur dimi.ders olsun bana:43::43:

bizde bu aralar eşimin işiyle uğraşıyoduk.istifa etti kurumdan.diyarbakırdan bi yerle anlaştı.mayıs atamasına kadar sanırım diyarbakırdayız.bu ay içinde taşınıyoruz.kışş günü nasıl ev taşıyacam onu düşünüyorumm kara kara...

yavrular iyidir umarım.ayy bizimki bi grip oluyo geçiyo bi kaç gün sonra bi daha.sanırım o da anası gibi alerjik bünye.çeke çeke bana çektii.
Ilkimcim,hayirlisi olsun insaallah kis günü tasinmak gercekten zor oluyor Allah kolaylik versin canim.Bebisinede gecmis olsun,insaallah hasta olmaz tasinirken.
ohhhh misss gibi lahana sardim
hemi de kiymali
mutfaktan buram buram kokular geliyrrrr
valla artk inanicam hamile oldgmaaa
bi yemek istahidr sardi bugunlerde
hadiii hayrlisiiiii

bebegi peynr yimeyen anneler
sabhlari peynirli omlet yapin olsun gariiii
bn zaten o labne midr nedr hic yedrmedm kizima
sahte peynir gibi geldi hepppp nedenseee
:52:
:51:
Ohhhhhhhh ellerine saglik canimcim,bende coooookkkk severim hamileliklerimden kalma aliskanlikla fazla yiyemiyorum ama yilda 1 yada 2 kez en fazla yaapiyorum.Afiyet olsun canim benim.

Kızlar yazılanları okuyamadım kuzum yarın küçük bir ameliyat olucak gözyaşı kanalı tıkanıklıgımız var sondalama yapılıcak genel aneztesi altında olucak bugün sabahtan 4e kadar hastanedeydik bi görseniz abla abiiii gelll şirinlikler yoruldu tabi çok hemde sonra kan vermemiz gerekiyordu 3 hemşire birde ben yatırarak zor alındı o kadar agladıki içim parçalandı bana beni kurtar dercesine bakıyordu kan acaip aktı kolundan yerlere kadar tüm kol el kan oldu çok kötü oldum anlatamam sonra hemen emzirdim agla agla iç çeke çeke maf oldu kuzummmm zeynebim can kuzuma yarın ben nasıl vericem kuzumu napar çokkk korkar uyuyana kadar anlamazlarda kuzumu birdeee 3 den sonra yeme içme yok nasıl tutucam atlıoo resmen üstüme Allahım yardımcım olsun büyük birşey degilde anne olunca burnu kanasa içimiz yanar ya durum o vaziyet çok doluyum şu an aglamak istemiyorum dua edin olurmu kolay atlatalım yarını belki zeynebimle ben kalabiliriz hastanede veya 4ten sonra çıkıcaz ameliyaz sonrası 10 gün kadar grip olmamamız gerek kapanmaması içinmiş ilk seferinde açılamama durumuda var hayırlısı .geldi çattı bugünde 12 gibi kaldırıp bi şekilde muhallebi vereyim 2gibide içerse biraz süt ve anne sütü birazda su içirip uyutayım yavrumu çünkü dayanama açlıga offf bu dünyada en zor şey annelikmiş şimdi daha iyi anlıyorum
Cok gecmis olsun Zeyneb e canim benim insaallah cabucak gelir ve gecer,operasyon ufakta olsa anne yüregi iste kaldiramiyor degilmi,ama senin saglam olman lazimki bebisin seni yaninda hissetsin canim benm,haberlerini bekliyoruz.

yyasasin uckisi oldkkk
himmlcn hosgeldnnn
Hosbuldum canim benim gecmisi okuyodum iyi kaynatmissiniz masaallah.

kubii
simdibktm
sutuntadinda bi degisiklik yokgibi
tatli geldi banaaa

Hayırlısı olsun canım bende şeyma 7 aylıkken ilk regl oldum 2 ay sonra 6 7 gün gecikti bende sevindim çünkü hep düzenliydi ben stresden uzadı bende çok istedim sonra kendi kendime dedimki çok düzenli korunuyosun boş boşuna ümitlenme 1 saat sonra adet oldum :1::1::1:

Kızlar yazılanları okuyamadım kuzum yarın küçük bir ameliyat olucak gözyaşı kanalı tıkanıklıgımız var sondalama yapılıcak genel aneztesi altında olucak bugün sabahtan 4e kadar hastanedeydik bi görseniz abla abiiii gelll şirinlikler yoruldu tabi çok hemde sonra kan vermemiz gerekiyordu 3 hemşire birde ben yatırarak zor alındı o kadar agladıki içim parçalandı bana beni kurtar dercesine bakıyordu kan acaip aktı kolundan yerlere kadar tüm kol el kan oldu çok kötü oldum anlatamam sonra hemen emzirdim agla agla iç çeke çeke maf oldu kuzummmm zeynebim can kuzuma yarın ben nasıl vericem kuzumu napar çokkk korkar uyuyana kadar anlamazlarda kuzumu birdeee 3 den sonra yeme içme yok nasıl tutucam atlıoo resmen üstüme Allahım yardımcım olsun büyük birşey degilde anne olunca burnu kanasa içimiz yanar ya durum o vaziyet çok doluyum şu an aglamak istemiyorum dua edin olurmu kolay atlatalım yarını belki zeynebimle ben kalabiliriz hastanede veya 4ten sonra çıkıcaz ameliyaz sonrası 10 gün kadar grip olmamamız gerek kapanmaması içinmiş ilk seferinde açılamama durumuda var hayırlısı .geldi çattı bugünde 12 gibi kaldırıp bi şekilde muhallebi vereyim 2gibide içerse biraz süt ve anne sütü birazda su içirip uyutayım yavrumu çünkü dayanama açlıga offf bu dünyada en zor şey annelikmiş şimdi daha iyi anlıyorum

Allah yardımcınız olsun...

Kızlar nasılsınız
Burada oğlum sürekli uyanıyor birazda huy değiştirdi herşeyde bağırıyor diye dert yanarken iki gündür hasta bebeğim acaip geniz alıntısı var... Uykusunda ağlayarak uyanıyor.. Şimdi bir ağlamaya başladı zor sakinleştirdim... Ağlamaktan sesi kısıldı..bu gece nöbetçiyim bakalım ..,

Hata 7: Vücut ısısı 38 dereceyi bulmadan, hafif ateşlenmelerde hemen ateş düşürücü ilaç vermek

Doğrusu: Aslında ateş hastalığın kendisi değil sonucu olarak ortaya çıkıyor. Organizmayı korumaya yönelik bir fizyolojik olay olarak tanımlanıyor. Ancak pek çok aile çocuğa zarar vereceğinden çok korktukları için hafif, hatta elle bakıldığında ateşi olmadığı halde bile ateş düşürücü veriyor. Bu durum vücudun savunmasını bozabileceği için özellikle 6 yaş üstü çocuklarda ateş 38, hatta 38,5 dereceye varmadan ateşi düşüren ilaçlar verilmemeli. Küçük bebeklerde de ateş düşürücü için 38 derece beklenebilir. Aşılamalardan önce ya da aşıdan hemen sonra ateş düşürücü vermenin de vücudun aşıya bağışıklık geliştirme yanıtını bozduğuna dair çalışmalar var. Bu hatalar hem gereksiz ilaç kullanımı ve ilaç toksisitesini artırıyor, hem de gelişebilecek bir hastalığın tanısını güçleştirebiliyor. Ayrıca bağışık sistemin çalışmasını da bozabiliyor.

0-3 yaş arası dönem

Bu yaş aralığı, çocukların beyin gelişiminin en kritik olduğu dönemdir. Bu yaştaki çocuklar televizyon izlerken televizyondaki her şeyi sünger gibi beyinlerine alırlar ve tepkisizdirler. Uzun süreli televizyon izleyen çocuklarda gelişim geriliği çok sık görülmektedir. Bazen anne, baba ve bakıcılar çocuklara yemek yedirmek için televizyonu bir araç olarak kullanırlar. Sadece yemek yerken bile bu yaştaki çocukların televizyon izlemesini doğru bulmuyoruz. En azından 3 yaşına kadar çocuk mümkün olduğunca televizyondan uzat tutulmalı, çocukla iletişim için aktif oyunlar oynanmalıdır.

Bu dönemde çocuklar televizyonu isteyerek izlerler, çok sevdikleri çizgi filmler olabilir. Çocukların bu dönemde soyut düşünce becerisi gelişmediği için izledikleri görsellerden çok çabuk etkilenirler. Televizyon, 3 yaşa kadar çocuğun gelişimine zarar verir, gelişim geriliğine neden olur ve sosyal ve duygusal gelişimlerini, psikolojilerini daha fazla olumsuz yönde etkiler. Çocuklar izledikleri her şeyi taklit etmek ister. Mesela Süpermen gibi uçmayı deneyebilir çünkü hayal ile gerçeği ayırt edemezler. En masum çizgi film bile olsa çocukların çizgi film fanatiği olması, düzenli izlemesi doğru değildir

Kızlar nasılsınız
Burada oğlum sürekli uyanıyor birazda huy değiştirdi herşeyde bağırıyor diye dert yanarken iki gündür hasta bebeğim acaip geniz alıntısı var... Uykusunda ağlayarak uyanıyor.. Şimdi bir ağlamaya başladı zor sakinleştirdim... Ağlamaktan sesi kısıldı..bu gece nöbetçiyim bakalım ..,

Çok geçmiş olsun canım sabırlı olmaya çalış canım sakın bağırma sesini yükseltme ben yaşamadım nasıl bişey bilmiyorum ama ben herşeyin bizim elimizde olduğundan yanayım yani sen nasıl davranırsan öle davranıyo gibi geliyo bana bir gün şeymaya kızdığımda hemen uslu acıktığında bile mızırdanmayan uysal çocuk gitti hemen kaşlar çatıldı :1: şipşak bir duş aldırsan tıkanıklık geçer sanırım hemde vücudu rahatlar bide yarım kase muhallebi güzel uyur belki...

Aileler nelere dikkat edilmelidir?

• Çocuklar 0-3 yaşa kadar televizyondan uzak tutulmalı, 3 yaş sonrası ise eğitici yönü olmadığı taktirde gereksiz yere televizyon izlemesine izin verilmemelidir.

• 0-6 yaş döneminde mümkün olduğun televizyon karşısında az zaman geçirilmelidir. Örneğin arka arkaya 30 dakika yerine, 10 dakika, sonra 1-2 saat ara ile 10 dakika izletilebilinir. Çocuklar mümkün olduğunca kısa seanslar şeklinde televizyon izlenmelidir. Arka arkaya saatlerce televizyon izlemek çocukların bilişsel becerilerini de olumsuz etkileyebiliyor.

• Küçük çocukların izleyeceği çizgi filmlerin içerine dikkat edilmeli, şiddet içerikli filmler izletilmemelidir.

• Çocukların yaşına uygun çizgi filmler de olsa çocukların çizgi film fanatiği olmasına izin verilmemelidir. Özellikle Pepee, Kayu gibi masum görülen çizgi filmlerinde olumsuz etkileri olduğu unutulmamalıdır.

• Çocuğunuzu televizyon izleme yerine dışarı oyunlarına yönlendirin. Çocuğunuzun arkadaşlarıyla bir araya geleceği etkinlik fırsatı verin

Bu televizyon konusu beni edişelendirmeye başladı şeyma pepesiz durmuyo saati yaklaştığında pepe pepeee uzatarak sölenip duruyo tvnin krşısına geçip bekliyo resmen şimdiki çocuklar çok akıllı pepe diyo şişa bebe izlerken alkıss diyo hep sölüyo şarkılarını mırıldanıyo sallanıyo dedim heralde beyni gelişimi oluyo bu çizgi filimden dolayı :1::1: Aman nazar deymesinde şeyma baya konuşuyo bazen şok oluyoruz bu kelimeyi nerden duydu diye:1: babam dedem ananne didtiiii hadii al geldi attım aldım vs. 2 li cümleler kübba ismimi sölüyo :1:

Back