• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
sağol devkule Allah hepimize kolaylık versin bende de çok unutkanlık oluyor kpss için düzenli bir çalışma sistemim yok şuan, çalıştığım konulardan soru çözemiyorum pekiştirme yapmadığım için çabuk unutuyorum diye düşünüyorum günlük hayatımda da unutkanlıklarım çok fazla bazı vitaminlerin eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum ya da kendimi böyle avutuyorum bebişine de maşaallah Allah sağlıklı uzun güzel ömürler nasip etsin hepimizin bebişlerine inşallah

kızlar selamlar face dekı adresınızın lınkını alabılır mıyım bı arkadasmızvar kasım annesı oda

arkadaslar ben ilk kez bugun denedm tracy halayı. bebeğim uyum sağladı cok sukur. ilk deneme yarm saat sürdü ama değdi. boyle basarı saglanmıs yontmleri tabıkı ben de desteklıyorm. ama bazı dr lar koy yatagına aglar aglar yatar kendı dıyor. bu bana acımasız gelyr bıraz. ama bu easy metodunda bebek agladığında ayaga kaldırıyorsun. sakınlestgnde tekrar denyrsun. mesala bazı bebeklern gaz prb. 7. aya kadar surebılıyor. bu bebeklerde zaten verm alnmıyor. çunku cocuk ıkıde bir sancı ıle uyanıyor. anne de bu yontemı denycem dye kendnı helak edyr. bebeğin en sağlıklı zamanında baslanmalı.
bebeğimn huzurlu uyumasını gornce cok mutlu oldm. szlere de iyi denemeler

tubacan benm karsı cıktgm olay bu.... FERBER TEKNIĞI

“Ağlatma” yöntemi nedir?

Uyku eğitimi denince akla genellikle sadece bu yöntem geliyor. Halbuki bebekleri ağlamaya bırakarak kendi kendine uykuya dalmayı öğretmek sadece seçeneklerden biri. Bu yöntem Amerikalı çocuk doktoru Richard Ferber tarafından geliştirildiği için Ferber yöntemi olarak da anılıyor. Doktor Ferber ağlamanın bir çocuğun kendi kendine uykuya dalmayı öğrenmesinin kaçınılmaz bir parçası olduğunu söylüyor.

Ferber yönteminin arkasındaki teori nedir?

Ferber yöntemi şu mantığa dayanır: ‘’Eğer bir çocuğa gerekli fırsatı verirseniz, her çocuk kendi kendine uykuya dalma becerisini geliştirebilir’’. Eğer bebeği sallayarak ya da emzirerek uyutursanız, bu beceriyi geliştiremeyeceği için gece her hafifçe uyandığında yine sallanmak ya da emzirilmek ister.

Başlamadan önce ne yapmalıyım?
Öncelikle çocuğunuzun bu yöntem için fiziksel ve duygusal olarak hazır olmasını bekleyin Genellikle 4-6 ay arası bir zaman bu dönem denk geliyor ama her çocuk için farklı olabiliyor.

Çocuğunuzun herhangi bir hastalığı ya da diş çıkarma, pişik gibi bir sorunu olmadığından, açlık, alt değiştirme gibi bir ihtiyacının olmadığından emin olun.

Çocuğunuzun aşırı uykusuz ve yorgun olduğu bir zamanda başlamayın.

Başlamadan yatmadan önce uygulanacak düzenli bir uyku rutini oluşturun. (banyo, masaj, süt gibi)

Zor geçebilecek gecelere kendinizi hazırlayın

Anne ve babanın bu konuda he fikir olduğuna emin olun.

Hafta sonu başlayın ki ertesi gün işe gitmek zorunda olmayın.

Ferber yöntemi nasıl uygulanıyor?

1- Bebeğinizi hala uyanık ama uykuluyken beşiğine koyun. İyi geceler deyip, odadan çıkın.

2- Ağlamaya başlasa da odaya girmeyin.

3- Belirli bir süre sona odaya girin, ışığı açmayın, bebeği kucağınıza almayın. En fazla odada bir dakika kadar kalıp çocuğunuzu kısık ve sevgi dolu bir sele ve dokunuşlarla sakinleştirmeye çalışın. Ağlamaya devam ediyor olsa da odadan çıkın. pışş pışşlayarak uyutmaya çalışmayın.

4- Her seferinde dışarıda kaldığınız süreyi biraz daha uzatarak 3’ücü aşamayı tekrarlayın.
5- Bu rutine yeterince uzun devam ettirirseniz. Dışarıda olduğunuz bir noktada çocuğunuz ağlarken uykuya dalacaktır.
6- Eğer çocuk uyuduktan sonra tekrar uyanırsa. 3’üncü aşamayı tekrar edin.
7- Ferber’e göre; hemen hemen bütün çocuklar 3 ya da 4 gecede deliksiz uyumaya başlıyor. Ferber bu sürenin maksimum bir hafta alacağını söylüyor. Eğer çocuğunuz çok inatçıysa ve geceler boyu denemenize rağmen sonuç alamıyorsanız. Bir kaç hafta bekleyip tekrar denemeniz öneriliyor.

Çocuğum ağlamaya ne kadar süre bırakmalıyım?

İlk gece: ilk kez odadan çıktığınızda 3 dakika ağlamasına izin verin, odadan ikinci çıkışınızda 5, üçüncü ve takip eden çıkışlarınızda geri dönmek için 10 dakika bekleyin.
İkinci Gece: ilk çıkışınızda 5, ikincide 10, diğer çıkışlarınızda 12 dakika bekleyin.
Devam eden gecelerde yavaş yavaş dışarıda bekleme süreleri uzatın.

Bu süreleri kendinize uyan başka sürelerle de değiştirebilirsiniz. Önemli olan dışarıda kalınan sürenin giderek uzamasıdır. Çocukların 1 saatten daha uzun süre ağlamaya bırakılması tavsiye edilmiyor.

Ağlatma metodu çocuklar için zararlı mı?

Bazı uzmanlar ağlatma metodunun çocuğun anne babasına ve dünyaya olan güvenini sarsacağını öne sürerek bu metoda karşı çıkıyor. Dr. Ferber ise gün içinde yeterince ilgi ve sevgi gören bir bebeğin, bu uygulamandan kalıcı bir psikolojik zarar görmeyeceği karşılığını veriyor.

Selam Hanımlar!
Herkesin keyfi şöyle ya da böyle yerinde gördüğüm kadarıyla,Allah'a bin şükür.Biz de kızımla iyiyiz.Gaz sancılarımız ara ara oluyor ama artık kızım ağlamak yerine konuşur gibi sesler çıkararak derdini anlatmaya çalışıyor ve saatlerce sancı çekmeden ya gazını çıkarıyor ya da kakasını yapıyor.(Allah'ım nazarlardan saklasın.)
Bu aralar çığlık atmayı da öğrendi,neşeyle çığlıklar atıyor.Öyle şirin oldu ki sormayın.
Rota virüsü be de yaptırmadım,ilaç firmalarının namını(!) ben de duydum.
Şu Tracy'nin kitabını okumadım ama ben kızımı sallayarak,pışpışlayarak ya da emzirerek uyutmuyorum.Uykusu gelince o zaten gözümün içine bakıp "ııhhh ıııhhhhh" diyor ben de yatağa yatırıp alnına bir iki dokunuyorum derken hooop kızımın gözleri kapanıveriyor.Bazen alnına dokunmama bile gerek kalmıyor,üstünü örttüğüm anda kayıveriyor gözleri.Sanırım bu yatağa yatırıp üstünü örtme rutini kızımda klasik koşullanma oluşturdu.Maşallah,Sübhanallah:nazar:
Bir de şu ek gıda işi...Çocuk doktorumuz ek gıdaya geçince çorba yerine yemekleri blenderdan geçirip vermemizi söylüyor.Çorba sulu olduğu için çabuk doyurur ama daha az besin değeri olur,diyor.Çocuğun midesini suyla şişirmek yerine yemekleri püre haline getirmek daha iyiymiş,bilginize...
Bu arada ben yarın çalışmaya başlıyorum.:27::27:Neyse ki müdür yardımcısı bana rahat bir ders programı hazırladı.İki saat dersten sonra bir saat boşum.Eve dönüp kızımı doyuracağım(Evim okula çok yakın.)Sonra üç saat daha derse girip paydos!...:46::46::46Kızım da ben de zorlanmayız umarım.Hayırlısı...
Haydi hepinize keyifli günler...:3::3::3:

mrb hanımlar ben yoktum birde edibe cok kaynatamamıssınz:21: bizi özledinz tabi bende sizi özledim cumartesi misafirlerim geldi bebiş görmeye bir kalabalıktık sormayın Allahtan kimsem yok diorum olsa napardım bilmiorum neler yaptım neelr ben cok becerikliymişimde illa başımın sıkışması lazımmış eşimde saolsun bebişe baktı ve salonu silip süpürdü :1::1: bu arada bebişimmin göz masajı sonuç vermeye başladı artık gözü sulanmıo galiba geçti :) asu yurt dısı görevleri belli olmuş die duydum ama sizinki hala olmadı galiba:26: himmel nerelerde die bende merak etmeye başlamıştım seni özledik himmel can:) bebişim banyo yaptı mışıl mışıl uyuyo hadi bakalım müdahaleler olmadan 6.aya kadar anne sütüne devammm :46::46::46:

kızlar selam
bende tracy nin kitabını okudum ama bazılarını uyguluyorum . ben bebeğimi göğsümde uyutmaya alıştım ben de oda bu şekilde mutluyuz:9:
bazen sütümün az kaldığını hissediyorum. rezene çayı dışında süt yapan sizin yediğiniz içtiğiniz neler var ?????
birde uykusuz annelerde uyku arkadaşı başlıklı yazıyı okuduktan sonra bir uyku arkadaşı almaya karar verdim. kullanan varmı aramızda

kızlar selam
bende tracy nin kitabını okudum ama bazılarını uyguluyorum . ben bebeğimi göğsümde uyutmaya alıştım ben de oda bu şekilde mutluyuz:9:
bazen sütümün az kaldığını hissediyorum. rezene çayı dışında süt yapan sizin yediğiniz içtiğiniz neler var ?????
birde uykusuz annelerde uyku arkadaşı başlıklı yazıyı okuduktan sonra bir uyku arkadaşı almaya karar verdim. kullanan varmı aramızda

hipp natal kullanmıştım ilk aylarda bana iyi gelmişti. ama şimdi aç kalmamaya çalış.

selam herkese.benim bugünlerde çok canım sıkılıyo.17 martta iznim bitiyo. acaba oklua başlasammı diye düşünüyorum. zaten başlarsam 8-12 arası gitcem. öğleden sonraları süt izni kullanmayı düşünüyorum. bu arada annem bakacak kızıma. sanki başlarsam benim için de iyi olacak kızıma daha iyi bakacakmışım gibi geliyo kalan zamanlarımda. ama bi yandan da zor olurmu diye düşünüyorum. karar veremiyorum bi türlü offfffffffff

selam herkese.benim bugünlerde çok canım sıkılıyo.17 martta iznim bitiyo. acaba oklua başlasammı diye düşünüyorum. zaten başlarsam 8-12 arası gitcem. öğleden sonraları süt izni kullanmayı düşünüyorum. bu arada annem bakacak kızıma. sanki başlarsam benim için de iyi olacak kızıma daha iyi bakacakmışım gibi geliyo kalan zamanlarımda. ama bi yandan da zor olurmu diye düşünüyorum. karar veremiyorum bi türlü offfffffffff

benim iznim bitti bende rapor falan idare ediyorum bende bazen baslasammı diyorum ama bebişimin bana bu zamanlar daha cok ihtiyacı var o yüzden bosveriorum sen bilirsin ama ilk 6ay cok önemli tabi başlamak zorunda kalan arkadaslara Allah sabır versin

eşim bugün nöbetçi komşum beni çarşıya götürdü indirim varmış oğluma mont ve seneye giyeceği güzel cicişler aldım.

Back
X