2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba alev hoşgeldin, seninle yakınız baya. benim de 6 haftalık oluyor yarın bebeğim. benim de malesef lekelenmelerim oluyor o nedenle raporluyum evdeyim istirahatte.

canım çok geçmiş olsun. benim ablamın da çok kanaması olmuştu hamileliğinde, hastanede bile yattı. ama sağlıklı bir şekilde doğdu yeğenim. çok kişide oluyor. biliyorum insanın elinde değil ama çok takmamaya çalış.
 

merhaba, hogeldin
 


amin canim
insallah haziran annesi olursun,kolay da bir hamilelik donemi gecirirsin.
dualarim seninle

merhaba
50 mesajdan fazla mesajım olmadıgı için size özelden mesaj atamaıyorum :)

benide listeye eklermisiniz

Liste icin yas:32 sat:21 eylul d.tarihi 28 agustos h.kaldigim kilo 52 kalp atışlarını duydum.
 
Enfeksiyon bebeğe geçtiğinde ne olur?

Birinci trimesterde anne adayının geçirdiği enfeksiyonun bebeğine geçme olasılığı az, fakat bebekte enfeksiyon oluştuğunda düşük oluşma ya da bebekte ciddi toksoplazma enfeksiyonu sekelleri görülme riski yüksektir. Gebelik haftası ilerledikçe enfeksiyonun bebeğe geçme olasılığı giderek artarken bebeğin geçireceği enfeksiyonun sekel (kalıcı bozukluk) bırakma riski de azalmaktadır. Bu kuralın istisnaları da vardır.

Toksoplazma anne adayından plasenta yoluyla bebeğine geçtiğinde bebekte göz enfeksiyonlarına (koryoretinit) ve buna bağlı şaşılığa ya da körlüğe neden olabileceği gibi, beyin dokusu enfeksiyonu oluşursa, doğumdan yıllar sonra ortaya çıkan sara hastalığının ve/veya zeka geriliğinin nedeni olabilmektedir.

Doğmadan önce enfeksiyonu geçiren bebeklerde doğumda sarılık, gelişme geriliği, çok sayıda lenf bezinin büyümesi, karaciğer ve dalakta büyüme, havale, beyin dokusunda kalsifikasyon (kireçlenme), hidrosefali (beyinde su toplanması), göz enfeksiyonu, mikrosefali (kafanın ufak olması), nörolojik gelişim kusurları gibi belirti ve bulgular gözlenebilmektedir.
 
benim mecburi istirahatim oldugundan tv karşımda laptop kucagımda kızımda yanımda diğer bebişde karnımda :) öyle takılıyoruz işte

:) ohh ne güzelll amann nazarlar degmesın keyfınee
ama laptopu bacagına koyma radyasyon varmıs iyi deilmiş
50 cm olması lazımmıs pc ile bizim
 
dogruuu ama ne burdan ne ezelden vazgecemıyorummm

bu arada ben kocişle konuşmuyorum dün beni çıldırttı..kaç saat ağladım..kaç gündür dışarı çıkmıyorum..dün kahvaltıya gittik arkadaşlarla..sora alışveriş merkezine gidelim dediler ok dedim.ordan ykm den bişey aldım ama L bedeni varmış bizim evin yakınındaki ykm de M var deiler değiştirirsiniz dediler. ok dedik. Arabayı parketcek yer yok die ben gittim değiştirmeye o arabada bekledi. 3 katlı bi ykm yarım saate geldim diye sölemediğini bırakmadı. bu kadar niye ayakta duruyomuşum falan bisürü şey. en kötüsü 'onu bi düşür gösteririrm ben sana'' dedi..bu sözü unutamıyorum..dünden beri konuşmuyorum ve konuşmıcam
 

hata etmiş canım ama ne yapsın oda babalık piskolojisine
girmiş bosver takma kafana...
 
bence eyşan yada kesin cengiz..eyşanda artık kendi yanında ezeli istemez o.

ya ben su sarı kadın varya tefonun ki kesın o diyodum
ama sanırsam ali yaa cengiz yapmaz eysanda sanmıyorum
uff ali haın olursa cok üzülürümm cok güvenıyorum ben ona
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…