2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Meslis çok dert edinmişsin kendine. Benim annemde ben 6 yaşına gelince çalışmaya başladı. İlkokulum onun işyerine yakındı yuvayada gidiyordum oda işyerine bağlıydı. Şimdi baktığımda ne kadar şanslıymış diyorum ama inan bana ev sıcaklığı başka. Bende anneme hala hesap sorarım çalıştında nooldu diye. Şimdi emekli oldu. Evet bize imkan sağladı onun sayesinde iyi şartlarda okuduk ama ne zaman izinli olsa eve geldiğimde evde soba yanmış, ocakta yemek görsem içimi başka bir huzur kaplıyordu. Bende senin yaşadıklarını yaşadım. İstanbuldan Manisaya geldi. İş bulamadım burda kriz yüzünden. Kendime dert ettim o kadar nooldu. Şimdi bebişimden başka hiçbişey düşünmüyorum. Yemişim işi gücü yiyeceğimiz bi tas yemek değilmi? Allah gerçekten rızkını veriyor onların :) Benim abimin ilk kızında maaşı arttı 2. kızında müdür oldu :) Maşallah gül gibi geçiniyorlar evlendiğinde işi bile yoktu :)
Hiç dert edinme kendine bi yolu bulunur çalışsanda çalışmasanda çocuğun için en iyisini istiyorsan en iyisi olur hiç endişen olmasın

Son düzenleme:
merhabalar bende 12 haftalık hamileyim buraya çok yazamıyorum ama takip ediyorum. ikili tarama testini yaptırmadım ama yaptırsam mı acaba. üçlü tarama testini yaptıracaktım ikisinden birini yaptırsak yeterliymiş. ikili tarama testi daha iyi diyorlar. birde hafif bir enfeksiyonum var ama doktor ilaç vermedi. bir zararı olur mu acaba. idrarda yanma falan yok ama akıntım var. birşey daha sorucam folik asit tabletlerim bitti doktor ferplex fol diye bir ilaç verdi ona başlasammı acaba. o doktoru değiştirdim diğerinede sormadım bunu. üç gündür içmiyorum folik asit. bu ilacı duyan var mı.

Çalışma konusunda siiznle aynı fikirde değilim bence bi çocuğun annesiyle guru duymasını gerektiricek tek şey çalışıyo olmasımı bence değil çünkü benim kızım 2 yaşına gelene kadar ben yanındaydım sonra babane anane derken kızım artık huzursuzlaştı ve bi gün gitme dedi bende kızım sana şunu alma için bunu yapma için falan sayıyorum kızım bütün oyuncaklarını topladı kıyafetlerini topladı ve getirdi karşıma benim herşeyim var gitme anne dedi .............................ve bi gün oyuncak aslan var başlamış onunla konuşmaya ne oldu aslancık nedne ağlıyosun senindemi annen işe gitii senidemi bıraktı ve ben bıraktım işi

2'li testi yaptırman daha iyi, daha dogru sonuc veriyomus. 12. haftadan itibaren de folik asiti kesiyor doktorlar onun yerine karışık vitamin veriyorlar ve kansızlık varsa icerisinde folik asit de olan bir kan hapı veriyolar. Doktorun ne verdiyse iç bence. İdrar yolları enfeksiyonuna gelince bol su ve kusburnu cayi ic. Bir de idrarini yaparken öne dogru egil ki idrar torban tam olarak bosalsin. Boylece enfeksiyonu en aza indrirgemis olursun. 2'li testi geciktirme derim ben.

liberty beni mahvettin aldım önüme selpakları sayende ..

ayy gözlerim doldu. iclal aydının da kitabında bir bölüm vardı. çalışan annelerin çocukları erken büyür ve hep boyunlarında anahtar taşırlar diye

liberty beni mahvettin aldım önüme selpakları sayende ..
ağlatmak için sölemedim canım ama gerçekler bu çocuklarımızın guru duyması için çalışmamaız gerekmiyo anneler yaşam şartları yüzünden çalışıyo bu benim fikrim ben kızıma bilgi birikimi vericek kadar eğitim aldım onu her ortamda temsil edebilirim eyer maddi anlamda çok boğulmazsam kesinlikle çalışmam kariyer falan hiç bişi kızmın yerini tutamaz

Kesinlikle katılıyorum. Kendimi yıpratarak ççocuğuma faydalı olabileceğimi sanmıyorum. He olur şöyle saatleri uygun yorucu olmayan bir iş o zaman düşünürüm. Gerisi nasip artık önemli olan içinde bulunduğumuz durumun keyfin içıkartmak

ben kızım ufakken evde çalışıyodum home agent olrak şimdi tekrar başvurdum bu daimi işimden çıkıp hem ssk ödenecek hem evde çalışıcam

en iyisi ikili testi yaptırmak doğru söylüyorsun. su içmeyede dikkat edicem ne kadar içemesemde.

ben geldim kızlar

süprizim gayet iyi....kanama azaldı....

doktor her şey yolunda dedi...veeeeeeeee

bebeğimin hareketlerini gördüm.nasıl kıpırdıyor anlatamam....çok duygulandım.

3 ayın bitene kadar dinlen istersen dedi...kendimi yormayacakmışım.2li test için 10-15 mart arası çağırdı...

ay kızlar çok mutluyum

Çok sevindim canım yaaaa, süper haber, hareketleri cok heyecan verici de mi. Allah bir daha yasatmasin bu arada. NApicaksin isten izin mi alacaksın?

çok sevindim gözün aydın ama dikkat et benimd eaynıydı aynı haftalarda durdu bende durdu diye ayaklandım yine kanama başladı yat 2 hafta yine yat bak atlattık hayırlısı ile canım kendine çok ii bak olur mu

Çok sevindim canım yaaaa, süper haber, hareketleri cok heyecan verici de mi. Allah bir daha yasatmasin bu arada. NApicaksin isten izin mi alacaksın?

doktorum işim önemli olduğu için....istersen sabah öğlene kadar çalış dedi.öğleden sonra dinlenmemi önerdi....kendini yorma yeter dedi...illa sırt üstü yatacan diye bir şey yok dedi....dikkat etmemi söyledi.

hareketleri çok güldürdü

teşekkür ederim canım yatacaz inşallah

kızlar çalışma konusuna değinmişsiniz benimde annem küçük yaşımdan beri çalıştı ben babanne teyze elinde büyüdüm sonrasındada kendi kendimi idare ettim o evde kokan yemek kokuları hep hayal oldu okul çıkışı ev hanımı anne olan arkadaşlara giderdim kapıdan girer girmez sıcaklık huzur bulurdum yuvalarında bense ilkokulda kendi beslenme çantamı kendim hazırlayark başlamıştım işe ilk pişirdiğim şey patates kızartması olmuştur oda çiğ kalmıştı hiç unutmam utanmadan yemişti okulda çiğ patataesi bende üniv. mezunuyum hamile kalana kadar çalıştım değişik işlerde ben çok çabuk yorulan biriyim çalıştığım işler hep tempo isteyen işler oldu evime çocuğuma zaman ayırmam imkansızdı bide yaşadığım çocukluğumdan sonra hiç üzmedim kendimi evime çocuğuma adadım kendimi mutlumuyum derseniz arada mutsuz olduğum oluyor o da sosyalliğin sıfırlanmasından kaynaklanıyor çocuğunuza bakınca dışarıyla bağınız kopuyor iletişiminiz bitme derecesine geliyor eşim çok yardımcı bi eş değil eğer öyle olsaydı belki daha farklı olurdu oda çok yoğun çalışan biri ve hep yorgun olduğunu söylüyor bide gurbet ekli hayatımda annem şimdi emekli ama yakınımda değil malesef seneden seneye geliyor o zamanlar biraz soluk alabiliyorum çalışıyor olsam iş daha zor olurdu erken olgunlaşmadan bahsedilmiş iclal aydının yazısında buna kesinlikle katılıyorum ben tek çocuğum ve ailem çalıştığı için ilgi şımarıklık sadece parayla oldu onun dışında pek bişey yaşamadım şımartılmadım yani erken yaşta olgunlaşıp kendi işimi kendim görür oldum çocuk olmam gereken yaşlarda

ne güzel bir haber bu. bencede dinlen kendini yorma. sağlığından ve bebeşinden hiçbir şey önemli olamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…