2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Ben dünden beri şehzadem diyorum :1::1::1:

Ama normalde yavrum diyorum.... Ay doğsalar dimi şöle koklasak sarılsak emzirsek allahım sağlıkla hayırla ver yarrabim

Günaydın kızlar,
Benim geceleri azıcık burnum kanıyor sanırım. Gündüz öyle birşey yok ancak sabah kalktığımda kurumuş kanlarla burnum biraz tıkanmış oluyor. Tansiyon çıkıyormuş ya gebelikte, bununla ilgili olabilir mi diye düşünüyorum. Ne dersiniz? Bunu yaşayan var mı?

Not: Biraz nahoş bir konu oldu kusura bakmayın:(

günaydın kızlar,
benim geceleri azıcık burnum kanıyor sanırım. Gündüz öyle birşey yok ancak sabah kalktığımda kurumuş kanlarla burnum biraz tıkanmış oluyor. Tansiyon çıkıyormuş ya gebelikte, bununla ilgili olabilir mi diye düşünüyorum. Ne dersiniz? Bunu yaşayan var mı?

benimde öle canım affedersiniz burnum içinde sanki yara kabukları var ve her sabah öle. Ben seviste en öne otuyorum hamileliğimden beri ısıtmadan gelen hava burnumu kanatıp kurutuyor diye düşünüyorum. Tansiyonla ilgisi yok canım

benimde öle canım affedersiniz burnum içinde sanki yara kabukları var ve her sabah öle. Ben seviste en öne otuyorum hamileliğimden beri ısıtmadan gelen hava burnumu kanatıp kurutuyor diye düşünüyorum. Tansiyonla ilgisi yok canım

Benimki servisteki ısıtmayla ilgili değil ama canım. Şöyle bişey olduğunu biliyorum: tansiyon çıktığında kan basıncını dengelemek için vücut burundaki damarlardan dışarı kan atıyor, yani tansiyon çok çıkınca insanın burnu kanar. Buna çok şahit oldum.

Şİmdi bizim de tansiyonumuz yüksek ya, acaba onunla ilgili birşey mi diye düşünüyorum. Ama neden sadece gece oluyor? Benim önceki hamileliğimde de oluyordu. Bakalım diğer arkadaşlarda oluyor mu?
Biraz da netten araştırayım bakayım....

Birkaç ayrı yerden bilgi buldum. Şu durumda normal görünüyor. Sanırım yatak odamda havanın kuru olmasından kaynaklanıyor. Peteğin üstüne biraz su koyarak çözebilirim sanırım. Kendim sordum, kendim cevapladım, bu da iyiymiş:) Aynı şikayeti yaşayanlar varsa yardımcı olur umarım...

Damarlarınızdaki toplam kan miktarı tüm gebelik boyunca, gebelik öncesine göre %40-50 oranında artar. Bu artış gebeliğin en erken dönemlerinde başlar ve 16. haftada hızlanır. Kan miktarının bu kadar artmış olması burun tıkanıklığı ve burun kanaması gibi belirtilere neden olabilir.

bebek.com: Hamile olan bazı bayanlarda burun kanaması görülüyor. Bunun sebepleri nelerdir? Böyle bir durumda ne yapılmalıdır?
Doç. Dr. Cem Fıçıcıoğlu Öncelikle tansiyon ölçümü yapılmalıdır. Tansiyon yüksekliğine bağlı kanama Olabilir ki bu önemli bir durumdur.. Bu problem halledildikten sonra aynı problem devam ederse bir kulak burun uzmanına muayene olmakta son derece fayda vardır.
Gebelikte neden burun kanar?

Normal popülasyona göre gebelerde burun kanamasına daha sık rastlanmaktadır. Bunun temel nedeni bebeğin ve anne adayının sağlığı açısından gebelik sırasında damarlarda dolaşan kan miktarının artmasıdır. Kan miktarı arttıkça burun mukozası içindeki ince ve yüzeyel kan damarlarının maruz kaldığı basınç da doğal olarak artar. Zaman zaman bu ince damarlar artan basınca direnemez ve damar duvarı yırtılarak kanamaya neden olur. Burun mukozasının kuru kalması, şiddetli sümkürme, burnu ve ağzı tıkayarak hapşırma gibi faktörler de basınç artışına pozitif etki ederek kanamayı tetikleyebilir.

Gebelikteki burun kanamalarını kan hacmindeki artıştan sonra en sık tetikleyen durum burun mukozasının kronik kuruluğudur. Ayrıca sigara kullanımı da damarların kırılganlığını arttırmaktadır.

Burun kanamasının etkileri nelerdir?

Gebelik sırasında burun kanaması yaşayan kadınların ne kendileri ne de bebekleri açısından endişelenmelerini gerektirecek bir durum yoktur. Genelde kanamanın miktarı son derece azdır. Çok nadiren de olsa kendiliğinden ya da alınan basit önlemler ile durmayan kanamalar olabilir.

Kanama durumunda neler yapmak gerekir?

Öncelikle oturmak gerekir. Uzanılması durumunda kalp ile burun hemen hemen aynı seviyeye geleceğinden önerilmez.
Burun kökünün yani burun kemerinin üzerinden kuvetlice bastırarak beklemek gerekir. Bu bekleme süresi yaklaşık 10 dakika kadar olmalıdır. Baskı daha erken kaldırılırsa kanın pıhtılaşması için yeterli süre sağlanamadığından kanama durmayabilir.
Burun köküne buz uygulanması damarların büzüşmesine neden olacağından kanamanın durmasına yardımcı olacaktır.
Kanama devam ederken uzanmanız kanın yutağa doğru akmasına neden olur. Bu kanın yutulması bulantı ve kusmayı tetikleyebilir.
Kanama durduktan sonra yaklaşık 10-12 saat kadar sümkürmemeye dikkat edin.

Burun kanaması önlenebilir mi?

Alınacak bazı basit önlemler ile burun kanamalarının önüne geçilebilir. Bunlar:

Çok şiddetli şekilde sümkürmemek
Hapşırırken ağız ve burnu kapatmayarak basıncın burun delikleri yolu ile atılmasına olanak sağlamak
Özellikle gece yatarken havanın kurumasını engellemek. Bunun için özellikle kış aylarında ısıtıcıların üzerine geniş bir kapta su koymak ya da soğuk buhar makinesi yardımı ile odanın nemini arttırmak yeterli olacaktır.
Burun mukozasının kurumasını önlemek için burna tuzlu su ya da deniz suyu sıkmak
Yeteri kadar sıvı almak ve bol su içmek
Fazladan C vitamini almak damarların yapısını güçlendirerek kanamaların azalmasına yardımcı olabilir. Bunun için günde fazladan alacağınız 250 mg C vitamini yeterlidir. Doktorunuzla bu konuyu görüşebilirsiniz.

Günaydın kızlar,
Benim geceleri azıcık burnum kanıyor sanırım. Gündüz öyle birşey yok ancak sabah kalktığımda kurumuş kanlarla burnum biraz tıkanmış oluyor. Tansiyon çıkıyormuş ya gebelikte, bununla ilgili olabilir mi diye düşünüyorum. Ne dersiniz? Bunu yaşayan var mı?

herkese gunaydiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin:24:

canim hamilelikte burun kanamasi ozellikle ilk ve bazen ikinci trimesterde normal sayiliyormus doktor soylemisti.. tansiyon falan diye dusunup moralini bozma....:62:

Burun kanaması bir tek ben de var sanıyordum ama kanadığını ben de görmüyorum sadece kurumuş ondan biliyorum.dün dr benim tansiyonu 14 8 olarak ölçtü yorgundum biraz ondan olabilir dedi.tansiyondan çok korkuyorum.bugün de başım ağrıyor midem çok bulanıyor.

Burun kanaması bir tek ben de var sanıyordum ama kanadığını ben de görmüyorum sadece kurumuş ondan biliyorum.dün dr benim tansiyonu 14 8 olarak ölçtü yorgundum biraz ondan olabilir dedi.tansiyondan çok korkuyorum.bugün de başım ağrıyor midem çok bulanıyor.

Olası nedenlerini uzzuuuuuuun mesajımda okumuşsundur. Sadece tansiyon değil, başka nedenleri de var. Sen de sabahları fark ediyorsan, uyuduğun ortamı nemlendirmelisin bence.

olası nedenlerini uzzuuuuuuun mesajımda okumuşsundur. Sadece tansiyon değil, başka nedenleri de var. Sen de sabahları fark ediyorsan, uyuduğun ortamı nemlendirmelisin bence.

evet haklısın çok sıcak ortamda uyuyorum.eşim her tarafı mühürlüyor hasta olurmuşum.ben yanıyorum anlamıyor.ama nemlendirebilirim yattığım ortamı.

Günaydın kızlar,

hiç de nahoş değil hepimizi ilglilendiren bir durum.
geçen hamileliğimde sadece gece değil gün içinde de burun kanamalarım oluyordu, öyle oluk oluk değil ama çok yaşadım.
gebelikle birlikte kan miktarımız ve kan basıncımız artıyor ve dışa açılan en ince kılcal damarlarımız da burunda olduğu için burun kanamaları yaşanabiliyormuş.
korkulacak bir durum yok..
ama tansiyonunuz yüksek seyrediyorsa ve burnunuz da kanıyorsa ihmal etmeyin.

SANIRIM ZAMAN ZAMAN EVHAMDA YAPIYORUZ OLUP BİTEN HERŞEY İÇİN KORKULAR BESLİYORUZ İÇİMİZDE. YÜCE RABBİM O KADAR BÜYÜKKİ KORUYACAK BEBİŞLERİMİZİ. GİTTİĞİM TÜM DOKTORLAR VÜCUDUMUZDA OLANLARI ÇOK DİNLERSENİZ OLMAZ DEDİ. AY O NİYE AY BU NİYE DERSENİZ DEDİ HASTANEDE YATIP KALKARSINIZ DEDİ. GÜNLÜK HAYAT AKIŞINA OLDUĞU GİBİ DEWAM EDİN DEDİ. AĞRILARIM BULANTIM OLDUKÇA AHA BENİMKİ BEN BURDAYIM ANNECİM DİYOR DEYİP GÜLÜMSÜYORUM VE HEMEN BİŞEYE DİKKATİMİ VERİP ONLA UĞRAŞIYORUM. AĞRILARIMI DİNLEMİYORUM. TABİİ COK CİDDİ OLUNCA DURUM BAŞKA. ALLAH SAĞLIK SIHHAT VERSİN HEPİMİZE. GEÇMİŞ OLSUN BU ARADA ARKADAŞIM:nazar:

sanırım zaman zaman evhamda yapıyoruz olup biten herşey için korkular besliyoruz içimizde. Yüce rabbim o kadar büyükki koruyacak bebişlerimizi. Gittiğim tüm doktorlar vücudumuzda olanları çok dinlerseniz olmaz dedi. Ay o niye ay bu niye derseniz dedi hastanede yatıp kalkarsınız dedi. Günlük hayat akışına olduğu gibi dewam edin dedi. Ağrılarım bulantım oldukça aha benimki ben burdayım annecim diyor deyip gülümsüyorum ve hemen bişeye dikkatimi verip onla uğraşıyorum. Ağrılarımı dinlemiyorum. Tabii cok ciddi olunca durum başka. Allah sağlık sıhhat versin hepimize. Geçmiş olsun bu arada arkadaşım:nazar:

saol canım...yeterki iyi olsunlar tabiki bu ağrılara bu bulantılara hepimiz gülümsüyoruz.keşke ev de olabilsem de uyusam.inan sabah kalkmalar çok zor geliyor bana.doyamıyorum uykuya.hep uyusam ama nerde....bu halde çalışılmıyor da çok yorgun hissediyorum kendimi.allahım güç versin.hayırlısı olsun ne diyim.

Kızlar dr 15 gün sonra gel dedi.ama ben 1 ay sonra gitsem diyorum şöyle biraz büyümüş olsun diyorum.dr.daha önceki hikayeme göre bu süreyi belirledi.normalde 1 ay olması lazım dedi.sizce dr dinleyeyim mi.....

Kızlar dr 15 gün sonra gel dedi.ama ben 1 ay sonra gitsem diyorum şöyle biraz büyümüş olsun diyorum.dr.daha önceki hikayeme göre bu süreyi belirledi.normalde 1 ay olması lazım dedi.sizce dr dinleyeyim mi.....

Bence doktorunu dinle:) Birazcık da evhamlı olduğunu göz önünde bulundurursak 1 ay beklemek sana çok zor gelir zaten:1:

Bana da 5 hafta sonra demişti, geçmek bilmiyor:(

bence doktorunu dinle:) birazcık da evhamlı olduğunu göz önünde bulundurursak 1 ay beklemek sana çok zor gelir zaten:1:

Bana da 5 hafta sonra demişti, geçmek bilmiyor:(

ay hiç gülseim yoktu sen çok yaşa.doğru diyorsun sabredemem.çok iyi tanımışsın.:60::60: 15 gün sonra gideyim en iyisi.

Kızlar bu arada Ekim 2011 Anneleri öğrenmeye başlamış hamileliklerini. Bana vakit geçmek bilmiyor gibi geliyor da kendimi azıcık avutayım diye girdim baktım. Biz o dönemleri atlatalı 1 ay olmuş, ama sanki aylar geçti üstünden... Subjektif zaman algısı, puf!

bende çalışıyorum. kahvaltıydı hazırlanmaktı derken her zamankinden 1 saat daha erken uyanıyorum artık. her gün 1 bardak süt ve 1 tane tam pişmiş yumurta yiyorum kahvaltıda tavsiye ederim bu arada . zorunlu olarak biz bu işe gelicez başka çare yok. napıyorum bende nasıl keyifli hale getiririm işimi diye çeşit çeşit şey buluyorum. benim işim pc başına. her gün aynı saatte aynı bilgileri kontrol etmiyorum mesela. bugün isme göre yarın yaşa göre ne bilim değişiklik yaratmaya çalışıyorum. hoop sıkıldım uykumu bastı yanımdakine kaş göz yapıyorum. mimiklerle şakalaşıyorum. munzur çocuklar gibi. işine paralel eğlenceli zaman geçirmek için bişey ler bulun arkadaşlar yoksa zaman geçmezz. (dün tam 10 dakika boyunca çayıma tek tek şeker atıp nasıl eridiğini izledim yasırf zman öldürmek için :1:

Birşey daha var kızlar. Bakalım bu da sadece bende var sandıklarımdan mıymış? Ben hergün 4-5 kez hapşırıyorum. Nerdeyse hamileliğimin başından beri. Normalde bu kadar çok hapşırmam. Hasta değilim, olacak gibi de değilim, sadece hapşırık var. Bu arada ben bunları böyle yazıyorum da, bunlara kafayı taktığımı düşünmeyin, ciddi şeyler olmadığını biliyorum ama başka birilerinde var mı merak ediyorum:)

Back