2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

mrb gzl anne adayları....
Size bikaç sefer yazmıştım bn 2010 eylül annesiyim....kızım 4 aylk suanda....sizin topiği takip ediyoum her gzl haberinizde mutlu oluyoum öle kaptırmışımki size ne gzl diye diye adetim 10 gün gecikti dün test yaptım ikinci çizgi silik çıktı sizce ne demek oluo bu??:52:
Bebğim daha ufacık ve ben hala şoktayım...bugün kanda baktırıcam eger hamileysem 2011 eylül annesi adayıyım...dün gece bi damla uyuyamadım kafam cok karışık...:26:
Rabbim ne eylerse güzel eyler....kimseyede kaldıramayacağı yük vermez diyerek kendimi teselli ediyoum...bir yanımda testin yanlış olmasını umud ediyor...:50:

canım her şeyin hayırlısını iste allahtan.hayırlısı budur belki.silik çıkmışsa hamile olabilrisin.allah hayırlı etsin şimdiden.

benim gibi 7. haftasında olanlarla paylaşmak istedim. bu hafta bebeğimizde neler oluyor diye :
BOY: 1,3 cm KİLO: 0,8 gr ortalama

Koca bir kafa ve kafaya doğru eğik bir gövde ile O artık bir "fasulye"ye benziyor. Bu hafta o Fasulye’de o kadar çok gelişen organ var ki :

Artık, kollar ve bacaklar kısa yüzgeçler gibi belirginleşmeye başlar ve bunların ucunda oluşan düz yassı tabakalar avuç içi ve ayak tabanı olup, parmaklar bunların uçlarından çıkar.

Kalp, akciğer, gözler, burun delikleri, barsaklar ve appendiks gelişmesini sürdürür. Kapanan beyin omurilik kanalı içerisinde beyin ve omurilik gelişmektedir. Gözün ağ tabakası olan "retina"nın gelişimi de devam etmektedir. Bu organlar hem denge hem de işitmede görev alır. İlkel bir ağız ve dil fark edilebilir.

Yine bu haftada kol ve bacak tomurcukları oluşmaya başlar. Yine, ince bir tabaka halinde deri belirir. Beyin üç ana kısmına ayrılır.

Tiroid bezi gelişimini sürdürür, lenfatik sistem ilk defa oluşmaya başlar. Kalp kısımları plasma ve kan hücreleri ile dolar. Kan dolaşımı başlamıştır. Şimdilik iki bölümden oluşan kalp dakikada 150 defa (120-180 arası) atmaktadır.. Evet normal yetişkin bir insanın kalbinden adeta 2 kat fazla atan bir kalp…

Akciğer gelişimi de devam etmektedir. Safra kesesi, mide, barsaklar ve pankreas gelişimini sürdürür. Plasentadan gelen kan karaciğere ulaşır.

slm kızlar size bir şey sorucam 2 haftadır söylemesi ayıp isalim bebeğim için korkuyorum aranızda benim durumumda olan var mı bügün dahiliye gitmeyi düşünüyorum bu arada bende de burun kanaması oluyor bu normalmiş ben dr sormuştum

ah gamse81 bende öyleyim, ağrılı gidiyorum wc ye.:( doktor randevuma daha var 12 şubatta, çok fazla da takmak istemiyorum kafama, bu benim ikinci hamileliğim, kızımda yaşamadım bunları tam tersine ciddi kabızdım, doktora gittiğimde ben de soracağım şimdi endişelenmek istemiyorum, ama sen gidersen mutlaka yaz bekliyorum,

ayrıca kızlar, benim idrar rengim inanılmaz açık renk, acaba bulantı yüzünden düzgün beslenemiyorum, vücudum vitaminsizmi kalıyori sizlerin nasıl, yazarsanız sevinirim.

canım kaç haftalıksın sen.
ben 7 haftalıkken duydum, 7 haftanın bitip 8. haftaya girdiğim gün. benim geç döllenme canım.Vajinal ultrasonla bakıp dinletti doktorum.

normalde on haftalığız ama ultrasona göre 10+5 görünüyo kalp atışlarını görüyorum ama dinletmiyo doktorum

:49::49:

canım test silik çıktı diyosun sanırım var bebeğin benimkide silik çizgi idi şuan 10 haftalık

Ben de sırf meraktan 2 hafta önce tekrar bir test yaptım, yine silik çıktı. Net çıkmıyor sanırım bunlar...

Kolaylıklar diliyorum sana, zor bir karar...

ah gamse81 bende öyleyim, ağrılı gidiyorum wc ye.:( doktor randevuma daha var 12 şubatta, çok fazla da takmak istemiyorum kafama, bu benim ikinci hamileliğim, kızımda yaşamadım bunları tam tersine ciddi kabızdım, doktora gittiğimde ben de soracağım şimdi endişelenmek istemiyorum, ama sen gidersen mutlaka yaz bekliyorum,

ayrıca kızlar, benim idrar rengim inanılmaz açık renk, acaba bulantı yüzünden düzgün beslenemiyorum, vücudum vitaminsizmi kalıyori sizlerin nasıl, yazarsanız sevinirim.

Suyu çok içiyorsan çok açık renk olur canım...

:34: idrar açık renk olunca oğlan oluyomuş bebek. bağırsak enfeksiyonu içinde 1 tane patatesi soyun küp küp doğrayın içene birazda pirinç atıp 2 su bardağı suyla pişirin sonra tuzu döküp yiyin serum oluyor bu veee hep yaparım bağırsak enfeksiyonuna birebir

:34: idrar açık renk olunca oğlan oluyomuş bebek. bağırsak enfeksiyonu içinde 1 tane patatesi soyun küp küp doğrayın içene birazda pirinç atıp 2 su bardağı suyla pişirin sonra tuzu döküp yiyin serum oluyor bu veee hep yaparım bağırsak enfeksiyonuna birebir

sizin idrar rengizin açık değilmi, erkek bebek belirtisimi gerçekten. kızımı hiç hatırlamadığım için eşleştirme yapamıyorum, açıkçası çok da inandırıcı gelmiyor bana.

ama bu patates işini yapayımda nasıl yiyeyim :43: deneyeceğim artık..

sizin idrar rengizin açık değilmi, erkek bebek belirtisimi gerçekten. kızımı hiç hatırlamadığım için eşleştirme yapamıyorum, açıkçası çok da inandırıcı gelmiyor bana.

ama bu patates işini yapayımda nasıl yiyeyim :43: deneyeceğim artık..[/QUn

batıl inançlara göre hani vardırya öyleyse kız böyleyse erkek. yok et yersen erkek meyve yersen kız. buda onun gibi koyu renkse kız açık renkse oğlan :1: üstelik benim çook açık renk idrarım nerdeyse su dicem. ama ben çok fazla su içiyorum

ama bu patates işini yapayımda nasıl yiyeyim :43: deneyeceğim artık..[/QUn

batıl inançlara göre hani vardırya öyleyse kız böyleyse erkek. yok et yersen erkek meyve yersen kız. buda onun gibi koyu renkse kız açık renkse oğlan :1: üstelik benim çook açık renk idrarım nerdeyse su dicem. ama ben çok fazla su içiyorum

nasıl içiyorsun canım, banada söyle, yanımda sürahi, ama ben ona o bana bakıyor :43:

Benim idrarım koyu.su da içiyorum.fazla da içsem az da içsem hep aynı.

Bir de kızlar bende idrar yaparken hafif yanma oluyor dr söyledim fitil verdi.sakıncalı değil dedi ama hala kararsızım hala kullanmadım.kullanan var mı?

birde ben folic plus ve demir hapı içiyorumya. ilaçlardan önce bol su içiyorum bekliyorum 10 dakika ilacımı içip yine bolca su içiyorum. midem alışık değil ilaca bol suyla çabucak eritsin diyorum. ben hiç ama hiç ilaç içen biri değilim. kafam ağrısa bile en kötü ihtimalle yazmayı doluyorum kafama ewde rambo giibi geziyorum :52: yada eşime masaj yaptırıyorum kafama sonra hoopp dalıp uyuyorum zaten

Back