2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

canım merhaba,
progestanı ilk gittiğim doktorum vermişti. ilk kanda pozitif çıkınca rahim kalınlığın ince, progestana başla demişti o nedenle başladım. dün gittiğim başka bir dr ise progestanı bırak dedi. normal gebelik değil, dış yada kimyasal dedi, hanigisi o zaman dedim, bilmiyorum dio... doppler ultrason diye birşey varmış duydunuz mu bilmiyorum. başka bir doktora danıştım dopplerle bakıldımı dedi, yok dedim. o zaman karar veremez dedi ne olduğuna. o doppler dedikleri dış gebelik mi, kimyasal gebelik mi yada geç döllenmemi hepsini gösterirmiş. yarın randevu alabilirsem oraya gidicem bakalım. dün gittiğim adam düşürmeyi bekle dedi, ama dış gebelikse benim için çok zararlı değilmi, bekleyerek olmaz...

dopler ayrıntılı ultrasondur ne var ne yok çıkar ama dış gebelikse vakit kaybetme bi an önce git kaç haftalık olması lazım ebbeğin şuan

dopler ayrıntılı ultrasondur ne var ne yok çıkar ama dış gebelikse vakit kaybetme bi an önce git kaç haftalık olması lazım ebbeğin şuan

yarına randevu almaya çalışıyorum canım, bugün 6 haftalık görünüyo SAT a göre... ama kan değerlerine bakarsan 3-4 haftalık gibi, dün 315 çıktı en son değerim...

Ya arkadaşlarım mide bulantısından ölüyorum ne olur bulatıya iyi gelecek ama doğal yiyeceklerden bildikleriniz varsa paylaşırmısınız? Kötüyüm çok :25:

bende aynı durumdayım, ye çıkar, çıkartamazsam akşama kadar kafam bulanık geziyorum..
doğal birsey bulamadım ben açıkçası, doktorum aç kalma, kraker falan ye dedi ama hikaye onlar, ekmek ye o bile zorluyor malesef.. ekstrem bir durum, bununla savaşmak öyle doğal yollarla olmuyor..ben denedim olmadı. doktorum 2 tane ilaç verdi, birini kullandım, doktorumuza güvenmemiz yada güveneceğimiz bir doktor edinmemiz şart. çok şükür ben çok memnunum doktorumdan..birşey olmaz diyorsa birşey olmaz.. gerisinide allahıma bıraktım..
sanada geçmiş olsun arkadaşım, seni en iyi ben anlarım:(

canım ben daha dun ogrendım ınternette son adet tarıhıme gore hesapladıgımda 5 haaftalık cıkıyor tabı ultarasondada oyle cıkıyormus doktora daha gıtmedım cunku ılk hamılelıgımde adetım 15 gun gecmıstı ve oyle test yapıp gıtmıstım doktor cok erken gelmıssın demıstı sımdı adetım 1 gun gectı yaptım pozııtıf cıktı bence doktora gıtmek ıcın cok erken ama ılk dusugum oldugu ıcın aslında gıtmem gerekıyor bende korkumdan gıtmek ıstemıyorum cunku vajınal ultrosonla bakıcak dıye :1:

ben regl tarihime göre 10 haftalık olmalıyım ama yumurtanın çatlamasına göre 8 haftalık gebeyim. yumurtam geç çatlamış.. internet yanıltabiliyor insanı, ben gebeliğime uygun bir tarihi regl tarihi olarak aldım, doktorumla yeni bir tarih belirledik..biraz bekle istersen, ben hemen gitmiştim bir haftadan fazla bekledim, beklemekte sıkıyor insanı..ilk bende istememiştim vajinal ultrasonu ama doktorum bana en güzel görme şeklinin bu olduğunu ve korkmamam gerektiğini söyledi, ona güvendim ve muayenelerimi 3 seferdir o şekilde oluyorum.. öncelik bebişim onu rahat görmem lazım :)

canım merhaba,
progestanı ilk gittiğim doktorum vermişti. ilk kanda pozitif çıkınca rahim kalınlığın ince, progestana başla demişti o nedenle başladım. dün gittiğim başka bir dr ise progestanı bırak dedi. normal gebelik değil, dış yada kimyasal dedi, hanigisi o zaman dedim, bilmiyorum dio... doppler ultrason diye birşey varmış duydunuz mu bilmiyorum. başka bir doktora danıştım dopplerle bakıldımı dedi, yok dedim. o zaman karar veremez dedi ne olduğuna. o doppler dedikleri dış gebelik mi, kimyasal gebelik mi yada geç döllenmemi hepsini gösterirmiş. yarın randevu alabilirsem oraya gidicem bakalım. dün gittiğim adam düşürmeyi bekle dedi, ama dış gebelikse benim için çok zararlı değilmi, bekleyerek olmaz...

geçmiş olsun, bir an önce iyi bir doktora gitmeye bak, bazen fikir uyuşmazlığı olabiliyor doktorlarda onların yanılma payının cezasını sen çekme.. allah yardımcın olsun..

geçmiş olsun, bir an önce iyi bir doktora gitmeye bak, bazen fikir uyuşmazlığı olabiliyor doktorlarda onların yanılma payının cezasını sen çekme.. allah yardımcın olsun..

yarına randevu aldım canım, doppler ultrason ile bakacaklar bakalım. hayırlısı, ne olduğunu öğreneceğiz... dış gebelik mi, kimyasal gebelikmi? bu arada siz geç döllenmeden bahsetmişsiniz. kan değerleri onda da normal mi yükseliyor, yoksa az da yükseldiği olur mu? siz bahsedince acaba dedim olabilir mi bende de:26: çünkü kan değerim hiç düşmedi daha, az az yükseliyor...

ya çıldıracam ya hala kalp atışını göremiyorum diyor.küçük diyor.vajinal bakalım görürüz diyor ben anlamadım hiç bir şey.vajinal yaptırmadım ruhsal bunalımdayım .kızlar ne olur yardım edin napim ben

yarına randevu aldım canım, doppler ultrason ile bakacaklar bakalım. hayırlısı, ne olduğunu öğreneceğiz... dış gebelik mi, kimyasal gebelikmi? bu arada siz geç döllenmeden bahsetmişsiniz. kan değerleri onda da normal mi yükseliyor, yoksa az da yükseldiği olur mu? siz bahsedince acaba dedim olabilir mi bende de:26: çünkü kan değerim hiç düşmedi daha, az az yükseliyor...

ben kan testi yaptırmadım, direk vajinal ultrasonla bakıldı..doktorum kan testine gerek olmadığını söyledi, o yüzdende değerler ne durumda bilemiyorum ..

normal regl tarihim 28 kasımdı ama doktorum embriyonun gelişimine göre 5 aralık duruyor dedi.. benim için 28 kasım gitti yeni bir tarih geldi, bunun nedenide yumurtamın geç çatlaması..

ya çıldıracam ya hala kalp atışını göremiyorum diyor.küçük diyor.vajinal bakalım görürüz diyor ben anlamadım hiç bir şey.vajinal yaptırmadım ruhsal bunalımdayım .kızlar ne olur yardım edin napim ben

arkadaşım üzülme hem neden vajinal istemiyorsun bende görememiştim dr çok küçük bakmamız gerekiyor Allah korusun dış gebelik boş gebelik olabilir geç müdaha olmasın dedi bende yaptırdım hiç bişiyde olmadı 3 4 ucundan bakıorlar hissetmiyorsun bile

bence vajinal baktır arkadaşım, doktor üstten bakındı durdu olmadı, vajinal baktı tak tak herşeyi rahat rahat gördü, diğer yöntem için mesanenin baya dolu olması lazım görünmeyebiliyor, vajinal muayenede öyle bir durum yokki.. küçükse kalp atışını duyamamış olabilir. ben 8 haftalık hamileyim 7.haftada dinletti bize kalp atışlarını..
hiç ruhsal bunalıma girecek birsey yok canım, bunları herkes yaşıyor..

ben kan testi yaptırmadım, direk vajinal ultrasonla bakıldı..doktorum kan testine gerek olmadığını söyledi, o yüzdende değerler ne durumda bilemiyorum ..

normal regl tarihim 28 kasımdı ama doktorum embriyonun gelişimine göre 5 aralık duruyor dedi.. benim için 28 kasım gitti yeni bir tarih geldi, bunun nedenide yumurtamın geç çatlaması..

evet kızlar geç oldugu kadar erkend e olabilir mesela benim şuan 9 haftalık olmam gerekiyor ama dr 10 hafta diyor herşey son adet dönemi deil yani sadece baz alınıyor hepsi bu

arkadaşım üzülme hem neden vajinal istemiyorsun bende görememiştim dr çok küçük bakmamız gerekiyor Allah korusun dış gebelik boş gebelik olabilir geç müdaha olmasın dedi bende yaptırdım hiç bişiyde olmadı 3 4 ucundan bakıorlar hissetmiyorsun bile

vajinal istemiyorum korkuyorum hamileyken vajinal muayneye karşıyım.sizce normal mi bu durum

bence vajinal baktır arkadaşım, doktor üstten bakındı durdu olmadı, vajinal baktı tak tak herşeyi rahat rahat gördü, diğer yöntem için mesanenin baya dolu olması lazım görünmeyebiliyor, vajinal muayenede öyle bir durum yokki.. küçükse kalp atışını duyamamış olabilir. ben 8 haftalık hamileyim 7.haftada dinletti bize kalp atışlarını..
hiç ruhsal bunalıma girecek birsey yok canım, bunları herkes yaşıyor..

ama 8.haftadayız 7+2 bi gariplik yok mu

vajinal istemiyorum korkuyorum hamileyken vajinal muayneye karşıyım.sizce normal mi bu durum

canım arkadaşım yapma nolur karşısın ama neden karşısın? bunun hiç bir açıklaması yokki ben 3 ayrı dr a gittim 3ayrı dr da hiçbir sakıncası olmadıgını hatta daha rahat teşhis kondugunu söyledi ablamlda aynı sekilde ilk muayene vajinal oldu oda doğurmak üzere:nazar:özeellikle erkek doktorlar çok kivbarlar bakmıorlar bile emin ol

benim SAT 21 Aralık canım. 17 Ocakta adet olmam gereken regl tarihimdi. ama bizde kese görünmüyo maalesef. doktor düşürmeyi bekle dedi :(
o nedenle yarın başka doktora daha gidicez bakalım. keşke bir mucize olsada geç çatlama olmuş olsa bende de :26:
adetin kaç gün gecikince doktora gittin canım? hemen keseyi gördüler mi?

canım arkadaşım yapma nolur karşısın ama neden karşısın? bunun hiç bir açıklaması yokki ben 3 ayrı dr a gittim 3ayrı dr da hiçbir sakıncası olmadıgını hatta daha rahat teşhis kondugunu söyledi ablamlda aynı sekilde ilk muayene vajinal oldu oda doğurmak üzere:nazar:özeellikle erkek doktorlar çok kivbarlar bakmıorlar bile emin ol

bilmiyorum başka dr gidecem bebek var içinde diyor neden göremiyor gelişimi normal dedi.anlamıyorum hiç bir şey canım ya.

benim SAT 21 Aralık canım. 17 Ocakta adet olmam gereken regl tarihimdi. ama bizde kese görünmüyo maalesef. doktor düşürmeyi bekle dedi :(
o nedenle yarın başka doktora daha gidicez bakalım. keşke bir mucize olsada geç çatlama olmuş olsa bende de :26:
adetin kaç gün gecikince doktora gittin canım? hemen keseyi gördüler mi?

canım nerden baktı sana keseyi görmek için?alttanmı yoksa karındanmı

ama 8.haftadayız 7+2 bi gariplik yok mu

iyi bir doktora güveneceksin, bu işle başka türlü mücadele edemezsin..doktorundan emin olacaksın öncelikle..
sen vajinal muayeneye karşı olabilirsin ama bebeğin için eğer bir sakınca yok diyorlarsa sende muayene olmayarak böyle bekleme süreni uzatırsın.. 5 dakika sürmüyor, ölçülerini rahat rahat alıyorlar, kalbini dinliyorsun herşey güzel güzel işliyor, zaten doktorun gözü ekranda bakmıyorlar bile..
belki bebişinde bendeki gibi bir durum oluştu, regl ye göre ölçtünüz ama yumurta geç döllendi..

bilmiyorum başka dr gidecem bebek var içinde diyor neden göremiyor gelişimi normal dedi.anlamıyorum hiç bir şey canım ya.

bak ben sana bir öneride bulunim bence güsel bir hastaneye git düzgün bir kadın doğum dr undan randevu al sonra sakin sakin vajinal muayene yaptır göreceksin hiç bişiy yyok ben yaparken eşim yanımdaydı düşün :) bu stres sana hiç iyi deil lütfen bunu yapma ben 6 haftadayken çok stresliydim aile sorunları yüzünden 6 gün kanamam oldu lütfen sakin ol

Back