2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

slm bende dun hamıle oldugumu ogrendım cok mutluyum ılk bebegımı 1 aylıkken dusuk sonucu kaybettım sımdı sızın gıbı akıntım ve kasık agrım var hafıf hafıf bu normal olsa gerek cunku ılk bebegımı tam anlamıyla anlamamıstım ınsallah saglılklı bır bebegım olur...sanırım ekımde yada eylul bebegı olacak :) ALLAHım nasıp etsın ınsallah..

bende ilk bebeğimi ağustos ayında kaybettim gerçi tam olarak bebek değil kimyasal gebelikti.

allah yavrunu bağışlasın kucağına almayıda nasip eder inşallah canım

slm bende dun hamıle oldugumu ogrendım cok mutluyum ılk bebegımı 1 aylıkken dusuk sonucu kaybettım sımdı sızın gıbı akıntım ve kasık agrım var hafıf hafıf bu normal olsa gerek cunku ılk bebegımı tam anlamıyla anlamamıstım ınsallah saglılklı bır bebegım olur...sanırım ekımde yada eylul bebegı olacak :) ALLAHım nasıp etsın ınsallah..

tebrik ederim bu sefer bebişi annesini bırakmaz görürsün. eylüle yetişir bence:))

hayırlısı olsun arkadaşım, korkma , allah yardımcın olsun. bende 8 haftalık hamileyim, 1 aydır düşükten korunmak için ilaç kullanıyorum, riskim var rahimdeki perdeden dolayı.. doktorum bana ani hareketler yapma, kendini fazla yorma, çiğ etle haşırneşir olma dedi. dediklerine uyuyorum, gerisinide allaha bıraktım..
sende önlemini al, gerisi allaha emanet artık :)
ne kadarlık hamilesin ?
benim kısmetse doğumum 11 eylülde..tam sıcaklarda olucaz :PP

bende ilk bebeğimi ağustos ayında kaybettim gerçi tam olarak bebek değil kimyasal gebelikti.

allah yavrunu bağışlasın kucağına almayıda nasip eder inşallah canım

tsk ederim amin cummlemıze ınsallah bende ılk gebelıgımı agustosta ogrenmıstım 29 eylulde kaybettım cok korkuyordum tekrar hamıle kalamamakdan rabbım yıne verdı herseyın hayırlısı herkese rabbim saglıklı hayırlı evlatlar nasıp etsın..

hayırlısı olsun arkadaşım, korkma , allah yardımcın olsun. bende 8 haftalık hamileyim, 1 aydır düşükten korunmak için ilaç kullanıyorum, riskim var rahimdeki perdeden dolayı.. doktorum bana ani hareketler yapma, kendini fazla yorma, çiğ etle haşırneşir olma dedi. dediklerine uyuyorum, gerisinide allaha bıraktım..
sende önlemini al, gerisi allaha emanet artık :)
ne kadarlık hamilesin ?
benim kısmetse doğumum 11 eylülde..tam sıcaklarda olucaz :PP

canım ben daha dun ogrendım ınternette son adet tarıhıme gore hesapladıgımda 5 haaftalık cıkıyor tabı ultarasondada oyle cıkıyormus doktora daha gıtmedım cunku ılk hamılelıgımde adetım 15 gun gecmıstı ve oyle test yapıp gıtmıstım doktor cok erken gelmıssın demıstı sımdı adetım 1 gun gectı yaptım pozııtıf cıktı bence doktora gıtmek ıcın cok erken ama ılk dusugum oldugu ıcın aslında gıtmem gerekıyor bende korkumdan gıtmek ıstemıyorum cunku vajınal ultrosonla bakıcak dıye :1:

canım ben daha dun ogrendım ınternette son adet tarıhıme gore hesapladıgımda 5 haaftalık cıkıyor tabı ultarasondada oyle cıkıyormus doktora daha gıtmedım cunku ılk hamılelıgımde adetım 15 gun gecmıstı ve oyle test yapıp gıtmıstım doktor cok erken gelmıssın demıstı sımdı adetım 1 gun gectı yaptım pozııtıf cıktı bence doktora gıtmek ıcın cok erken ama ılk dusugum oldugu ıcın aslında gıtmem gerekıyor bende korkumdan gıtmek ıstemıyorum cunku vajınal ultrosonla bakıcak dıye :1:

öncelikle hayırlı olsun inşallah sağlıklı bi şekilde alırsınız kucağınıza ama vajinal baktırmak zorunda diilsiniz karından ultrasonla görülemiyorsa bile kan tahliliyle de ne kadarlık olduğunu anlayabiliyo dr.lar korkmayın hiç..Çok gerekmedikçe ilk 3 ay vajinal muayene yaptırılmamalı zaten..

öncelikle hayırlı olsun inşallah sağlıklı bi şekilde alırsınız kucağınıza ama vajinal baktırmak zorunda diilsiniz karından ultrasonla görülemiyorsa bile kan tahliliyle de ne kadarlık olduğunu anlayabiliyo dr.lar korkmayın hiç..Çok gerekmedikçe ilk 3 ay vajinal muayene yaptırılmamalı zaten..

tsk ederım aslında bende gerekmedıkce vajınal muayeneye karsıyım cunku arastırmalarıma gore avrupada kesınlıkle 3 aylık doneme kadarkı gebelıklerde vajınal ultrason yasakmıs ben ılk hamılelıgımde doktora gıttıgımde vajınal muayene yapmadan anlayamam dedı hatta baaktırmadım dıye tavır yaptı cok uzulmustum doktorumu hemen degıstırdım tabı dusuk rıskı olunca bu defa baktırmak zorunda kaldım benım suan rabbımden tek dılegım ıyı bır hamılelık gecırmek ve bebegıme sag salım kavusmak :16:

hayırlı uğurlu olsun.bende düşükler yaptığım için erken gelmemi söylemişti doktorum.vajinadan bakıyor .hiç bir zararı olmadığını söyledi keseyi alttan daha net görülüyormuş.gebeliğin gidişatı için önemli demişti.doktorumu aradım geleyim mi erken mi diye sormuştum .adetin 1 gün geçsin gel dedi.kesyi görür görmez iyne tedavisi ve progesterona başladım.çok şükür şimdilik yi gidiyoruz.erken tedavi yarıyor.kızımdada gittim sonuç aldım.inşallah bu güzel tutunur annesi sana:))

tsk ederım aslında bende gerekmedıkce vajınal muayeneye karsıyım cunku arastırmalarıma gore avrupada kesınlıkle 3 aylık doneme kadarkı gebelıklerde vajınal ultrason yasakmıs ben ılk hamılelıgımde doktora gıttıgımde vajınal muayene yapmadan anlayamam dedı hatta baaktırmadım dıye tavır yaptı cok uzulmustum doktorumu hemen degıstırdım tabı dusuk rıskı olunca bu defa baktırmak zorunda kaldım benım suan rabbımden tek dılegım ıyı bır hamılelık gecırmek ve bebegıme sag salım kavusmak :16:

ben düşük tedavisi için çok doktora gitiim .doktorlarım hepsi bana sık dşük yapanların vaj.inal ultrasona girmeleri gerek dedi.buna dayanarak söylüyorum.yoksa sağlıklı gebelikte gerçekten gerk olmuyormuş.

hayırlı uğurlu olsun.bende düşükler yaptığım için erken gelmemi söylemişti doktorum.vajinadan bakıyor .hiç bir zararı olmadığını söyledi keseyi alttan daha net görülüyormuş.gebeliğin gidişatı için önemli demişti.doktorumu aradım geleyim mi erken mi diye sormuştum .adetin 1 gün geçsin gel dedi.kesyi görür görmez iyne tedavisi ve progesterona başladım.çok şükür şimdilik yi gidiyoruz.erken tedavi yarıyor.kızımdada gittim sonuç aldım.inşallah bu güzel tutunur annesi sana:))

tsk ederım canım banada progeston hapı vermıstı ılk dusugumde ama ıse yaramadı ıgnelerde verdıler ıse yaramadı hepsı rabbımın elınde dogacak olunca eskıler neler yapıyormus dusmuyormus tabı yınede vıccdan azabı cekmek ıstemem o yuzden gıtmelıyım ama bıraz daha beklemekde fayda var hıc olmazsa 1 hafta dimi...

selam kizlar:3:
uzun suredir ugramiyordum sanirim birikenleri okumakla bas edemeyecegim:37:

bence vajinal ultrasondan korkmayin elbette kimse diger turlu muayene varken bunu tercih etmez ama gerekli oldugunda da korkmamak lazim doktorlar gerekli olmadikca bu yolu tercih etmiyorlar zaten

zaten bebisler saglikli ise ve Rabbim omur verecekse hicbirsey olmaz...

süheylacım sen kendi durumunu daha iyi bilirsin tabi asıl olan o değil mi bir hafta on gün geçtikten sonra gidilir .ama ben gibi sorunlular malesef öyle değil :(( kızımda hastane hayatı yaşadım resmen.Allah burdaki arkadaşlara hayırlı, sağlıklı, sorunsuz rahat hamilelikler versin inşallah.yanı sıra da bana :75:

arkadaşlar merhaba, cuma günü kesemizi ne yazık ki göremedik. doktor ilk gittiğimde yaptırdığım kan testlerine baktı, aynı hastaneden olmadığı için benim için yanıltıcı bunlar ama kan değerlerin düşük dedi.orda bi hesap yaptı, keseni pazartesi görebiliriz dedi ama yine de bi bakalım seninde için rahat etsin dedi. neyse baktı alttan kese yok dediği gibi... zaten öncesinde de açıklamasını yaptığından çok üzülmedim. pzt tekrar gelirsin öyle bakarız dedi. ama bir de burdan kan değerlerine bakalım dedi. gittim kan verdim. 7 de beni ara dedi, sonuçlarını bildireyim. 7 de aradım geçen hafta 146 olan kan değeri anca 200 küsüre yükselmiş.. kan değerlerin oldukça düşük, bu çok iyi değil maalesef dedi vee dünya başıma yıkıldı sanki orda.. olduğum yere yığılıverektim. pazartesi gel tekrar bi bakalım dedi, hem değerlere hem keseye.. ama sanırım miniğim tutunamıyo kızlar, kötü düşünmek istemiyorum ama değerlerim oldukça yavaş ve az yükseliyo, doktorda hiç beğenmedi. kendimi o kadar alıştırdımki ona, bişi olursa diye çok korkuyorum, çıktığımdan beri ağlıyorum, içim çok acıyoooo.nolurr dualarınızı eksik etmeyin, bebeğimin dualarınıza çok ihtiyacı var. kendimi çok kötü hissediyorum, Allahım nolur onu almasın benden

Canım değerlerin az yükseliyor buradaki bir arkadaş yazmıştı inşallah değildir ama dış gebelik olabilir ve de düşük hapı olan progestonu kullanma doktoruna sormadan çünki kanamayı engellermiş bir arkadaşın tüpleri patlamış dış gebelik olduğu halde ilaç kanamayı kestiği için dış gebelik oldunu da anlayamamış Allah korusun.Doktorum bana da aynı şeyi söyledi ama vajinal ultrasondan bakarsan yada renkli ultrason çektirirsen bana daha iyi anlaşılır gibi geliyor canım bence başka bir doktora daha gözük canım.İnşallah hayırlı haberlerini alırız ama dikkat et.

slm kızlar nasılsınız bakalım bugün:66:

miğde bulantısı olan arkadaşlar bunu engellemek mümkün lütfen kuru siyah üzüm yiyin çok faydasını göreceksiniz hem kan yapar hem demir hem enerji verir uyuklamazsınız hemd ebulantınız kesilir benden söylemesi:3:

Evet canım ya buyumus dokto nasıl farketmedin diyor ama ben adet oldum mide bulantılarımda yeni basladı yani farkedilecek hiç bir durum olmadı.Yrdımcım yok canım maddi durumumuzda oyle cok iç acıcı değil bir tek bu dusunduruyor zaten beni bir şekilde buyurler ama onemli olan onların gelecekleri ama yapacakpek bir sey yok sanırım artık .Rabbim isteyen herkesede nasip etsin inşallah
Sağlıkla kucagına al canım güzel bebişini

Canım ya çok günah sakın böyle bişey yapma.Rabbim rızkını da gönderecektir emin ol.

Ya arkadaşlarım mide bulantısından ölüyorum ne olur bulatıya iyi gelecek ama doğal yiyeceklerden bildikleriniz varsa paylaşırmısınız? Kötüyüm çok :25:

kelin ilacı olsa...valla ben de denedim çubuk kraker, leblebi hiç bi işe yaramadı. dün bozo yazmıştı bim de satılan zencefilli şekerler diye aldım ama unuttum yemeyi bugün denicem bakalım

Ya arkadaşlarım mide bulantısından ölüyorum ne olur bulatıya iyi gelecek ama doğal yiyeceklerden bildikleriniz varsa paylaşırmısınız? Kötüyüm çok :25:

canım ben yazdım okudunmu siyah kuru üzüm alcaksın mümkünse büyüklerinden seç emin ol faydasını göreceksin ve lütfen çekirdeğiyle beraber ye

Canım değerlerin az yükseliyor buradaki bir arkadaş yazmıştı inşallah değildir ama dış gebelik olabilir ve de düşük hapı olan progestonu kullanma doktoruna sormadan çünki kanamayı engellermiş bir arkadaşın tüpleri patlamış dış gebelik olduğu halde ilaç kanamayı kestiği için dış gebelik oldunu da anlayamamış Allah korusun.Doktorum bana da aynı şeyi söyledi ama vajinal ultrasondan bakarsan yada renkli ultrason çektirirsen bana daha iyi anlaşılır gibi geliyor canım bence başka bir doktora daha gözük canım.İnşallah hayırlı haberlerini alırız ama dikkat et.

canım merhaba,
progestanı ilk gittiğim doktorum vermişti. ilk kanda pozitif çıkınca rahim kalınlığın ince, progestana başla demişti o nedenle başladım. dün gittiğim başka bir dr ise progestanı bırak dedi. normal gebelik değil, dış yada kimyasal dedi, hanigisi o zaman dedim, bilmiyorum dio... doppler ultrason diye birşey varmış duydunuz mu bilmiyorum. başka bir doktora danıştım dopplerle bakıldımı dedi, yok dedim. o zaman karar veremez dedi ne olduğuna. o doppler dedikleri dış gebelik mi, kimyasal gebelik mi yada geç döllenmemi hepsini gösterirmiş. yarın randevu alabilirsem oraya gidicem bakalım. dün gittiğim adam düşürmeyi bekle dedi, ama dış gebelikse benim için çok zararlı değilmi, bekleyerek olmaz...

Back