2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

bencede kafana takma arkadasım,ınsan ömrunde boytuna hamıle kalıp bebek dunyaya getırmıyor..oyle olsa bıle bır erkegın bunu anlamasını beklemek ımkansız.. benım esımle ılk bebegım olmasına ragmen esım battık battık dıye soylenıyor sıze yemın ederım daha bebegım ıcın bır tek corap dahı almıs degılız,kızkardesımın kızının kuculenlerını aldım getrdım ankaradan ...bebegım sonucta eskılerle buyuyecek,cunku yenı evlıyız ve borclarımız var...hadı sen patronun dedıklerını kafana takıyon benım kı esım ınsanın oyle bır gücüne gıdıyor kı..hele daha 1 gram para vermemısken cocuk ıcın.:2:

anlamıyorsunuz adam haklı o koyuyo bana...
bu ay 2000 tl ödeme var ortada 1700-1800 tl para var.. ben işten çıkınca durum daha da vahim bir hal alacak..

4 senedir, eşim o kadar borcun harcın içinde bilgisayar dedi aldık , internet dedi bağlattık, araba dedi şahin mahin 12 ay taksitle aldık, (her ay 350 si ona gidiyo zaten). eşim ne istediyse, hatta hayatımdak, herkes az çok ne istediyse elde edebiliyo..
ama ben hiç bişey istiyemiyorum.. eşim daha erken ne üzülüyorsun diyo(arsız), ona kalsa hiç bişey almıycaz kızıma.

Bende bahtsız bedevilik var arkadaşlar.. bana özel bir durum... ortada olmayan parayla, ortada olan borçla boşuna heveslenip hüsrana uğruyorum her seferinde.
biz bu yaşta boşuna ağartmadık bu saçları.. :9::9:

cnm hayatın ne getireceği hiç belli olmaz bebekler kısmetiyle gelir derler karamsar olma benim moralimi düzeltmek için yaptığım bişey var sanada tavsiye ederim. böyle zamanlarda kendimden daha kötü durumda olan insanları düşünürüm o zaman hiçbişeye heveslenmiyorum halime binlerce kez şükrediyorum sende dene:34:

az önce aşağıda geçen başlıklarda gözüm bir başlığa takıldı mayıs-haziran ayında hamile kalmayı planlayanlar gibi bir başlıktı sonra düşündümki her bebek odası,kıyafeti,patiği gördüğünde içinden bir parça kopup giden bizim taşıdığımız mucizeyi taşımak için herşeyini verebilecek olan insanlar var,Allah içimizde bu mucizeyi yarattıysa gerisini de o düşünmüştür,biz plan yaparız,hayaller kurarız Allah bize yukardan gülermiş,yap kulum planını,gör bak neler olacak dercesine....

ÇAĞIN TOPRAK için 4000 e az kaldı....

elmacım randevusu saat kaçta...süpriz olsun..ÇAĞIN TOPRAK sağlıklı biliyorum ama elmacım için neşe olsun.
yaaa canım ben kacrdım neydı bu 4000
:62::62::62::62::62:çağın topraakkk :62::64::64::64:
bende dıyım barı bılmıyom ama elma ıcınnn cagın toprak ıcın...cagın toprak cagın toprakkkkk:64::64:
Kızlar çok moralim bozuldu, ağlamamk için zor duruyorum..
internette ucuz bebek odası satan bi site buldum o ara bizim yaşlı patron dolanıyordu gördü baktığımı.
Yok kızım bunlara ne gerek var, fuzuli masraf, zengin de değilsinki boşa para harcayasın..bizim zamanımızda bunlar yoktu................. vs. vs....
gitti dağıldım..
adam haklı para yok pul yok senin neyine bebek odası takımı..
benim hiç bişeye heveslenmeye hakkım yok.

Bekarken doğru dürüst param olmazdı, maaşımı eve verirdim,Hiç istediklerimi alamadım.
evlenmeden önce eşime kıyamadığım için herşeyin ucuzunu aldım, aldığım hiçbişeyi içime sinerek almadım. evlendim. onların borçları, beyaz eşya borçları, düğün kredisi borcu derken 4 senem hiç bişeye heveslenmeden geçti.
oturma odası yok.
ayakkabılık yok
banyo dolabı yok
doğuma özel hastahaneye istiyorum olmıyacak gibi (devlet hastahanesinden çok korkkuyorum son olaylardan sonra)
bebek odası olmasın ne olur.

Allah aşkına biri bana söylesin tam 10 senedir çalışıyorum,ben ne zaman bişeylere heveslenebilicem.
:43::43::43::43::43::43::43::43::43:

ya canım hayttt herkes nırseylerden mahrum fakat sen we bızler en buyukmucızeye sahıbız olacagız inş onun dısında gerısını salla uzulme lutfennnnn

az önce aşağıda geçen başlıklarda gözüm bir başlığa takıldı mayıs-haziran ayında hamile kalmayı planlayanlar gibi bir başlıktı sonra düşündümki her bebek odası,kıyafeti,patiği gördüğünde içinden bir parça kopup giden bizim taşıdığımız mucizeyi taşımak için herşeyini verebilecek olan insanlar var,Allah içimizde bu mucizeyi yarattıysa gerisini de o düşünmüştür,biz plan yaparız,hayaller kurarız Allah bize yukardan gülermiş,yap kulum planını,gör bak neler olacak dercesine....

Evet canım, benim de çok eskiden üye oldugum bi topik vardı, taaaaa aylülde mi ekimde mi ne başlamıştık biz ne zaman hammile kalcaz diye konuşmaya, Allaha çok şükür bana ve bazı arkadaşlarıma verdi ama hala bekleyenler var. Gülaycım bebegini kucagina alcagin gunu dusun nolur. emzirdigini, opup kokladiginii, tatlı heyecanları düşün.

amaaannn gülay dert ettiğin şeye bak benim ailemin durumu oldukça iyiydi evlenene kadar hep yedim kazandıklarımı + babamın parasını evlendik eşim gemi makina mühendisi krizde tersaneler kapandı işsiz kaldı o günden beride hep geçici işlerde çalışıyor anlıyacağın tek maaşla ev geçindirmeye çalışıyoruz ama oğlum konusunda çok şükür ne istediysem oluyor bir şekilde yüce rabbim yardımcı oluyor yeterki evin içinde huzur olsun aşk olsun

anlamıyorsunuz adam haklı o koyuyo bana...
bu ay 2000 tl ödeme var ortada 1700-1800 tl para var.. ben işten çıkınca durum daha da vahim bir hal alacak..

4 senedir, eşim o kadar borcun harcın içinde bilgisayar dedi aldık , internet dedi bağlattık, araba dedi şahin mahin 12 ay taksitle aldık, (her ay 350 si ona gidiyo zaten). eşim ne istediyse, hatta hayatımdak, herkes az çok ne istediyse elde edebiliyo..
ama ben hiç bişey istiyemiyorum.. eşim daha erken ne üzülüyorsun diyo(arsız), ona kalsa hiç bişey almıycaz kızıma.

Bende bahtsız bedevilik var arkadaşlar.. bana özel bir durum... ortada olmayan parayla, ortada olan borçla boşuna heveslenip hüsrana uğruyorum her seferinde.
biz bu yaşta boşuna ağartmadık bu saçları.. :9::9:

canım herkesin hayatı çok iii değil

ben 19 yaşındayken babam vefat etti....ben ünideydim.biz iki kardeşiz.kardeşimde ankarayı kazanmıştı..babam ölünce annem emekli maaşı bağlandı..annem bizi o emekli maaşıyla okuttu allahtan evimiz vardı.ben okulu bitirir bitirmez çalışmaya başladım.memurluk sınavı için hiç çalışmadım.çünkü kardeşim okuyordu ve para lazımdı..annem evi geçindirdi ben kardeşimi okuttum..hiç birikmişim olmadı...ama kötü durumda değildik.allahımıa bin şükür babam evi bırakmasaydı çok zor durumlarda olurduk belki de...yılmaz kredi çekerek eşyaları aldı...yatak odamızı annecim aldı.ilk 1 sene borç ödedik.ve kirada oturduk ve hala kirada oturuyoruz.ilk kez bu sene ev almaya karar verdik..ve allahın izniyle bebeğimiz doğduktan sonra evimizi alıcaz...her şey düzelecek canım kimse bugünlere hop diye gelmedi çekilecek tabiki...allah sağlık versin her şey olur.

ben 17 yaşımdan beri çalışıyorum 32 oldum koca bir ömrü çalışarak geçirdim bende bekarken eve verirdim çünkü babam çok erken vefat etti........ tek çalışan ben düşünün artık

ama nasıl oldu bilmiyorum daha bekarken ev aldım allah yardım ediyor kızlar, 5 sene borcunu ödedim çok şükür rabbim utandırmadı beni...

ben hep şunu söylerim kurban olduğum rabbim zaten herkes için bir hayat hazırlamış biz sadece içinde gerekenleri yapıyoruz ne daha ilerisi nede gerisi var....

o yüzden Gülay ım herkes şanslı değil bazıları çok zor kazanır bazıları da çok kolay... ama allah herşeyi görüyor biliyor

allah babana ve diğer bütün canım arkadaşlarımın vefat eden yakınlarına rahmet etsin..

ayrıca gelin kızımı üzme bakımmm onun herşeyi var herşeyden çok seven ailesi (birde Rüzgarı) var :71:

siz olmasanız çok zor geçecek bugünler varya :43::43::43:
şırıl şırıl göz yaşı dökülüyo valla çok duygulandım yazdıklarınız sayesinde...hepinizi çok seviyorum..
:70::70::70::70::70::70::70::70::70::29::29::29::29::29::29::29:

(bu şırıltı illa olcak gün içinde üstten, alttan tutamıyorum bi şekilde çıkıyo, acaba öbürününde duygusallıkla alakası var mı? ) :9::9::9::9::9::9:

cok guzel anlatmıssın canım benımm bızler hayattakı en buyuk mucızeye sahıp olma yolunda ılerlıyoruz we bu mucızeyı bıze weren elbet onun rızkınıda werecektr lutfennnnnnnn kımse bunlarla canını sıkıpta uzmesın mınıklerını olurmuu

allah babana ve diğer bütün canım arkadaşlarımın vefat eden yakınlarına rahmet etsin..

şırıl şırıl göz yaşı dökülüyo valla çok duygulandım yazdıklarınız sayesinde...hepinizi çok seviyorum..

(bu şırıltı illa olcak gün içinde üstten, alttan tutamıyorum bi şekilde çıkıyo, acaba öbürününde duygusallıkla alakası var mı? ) :9::9::9::9::9::9:

:1::1::1::1::1:işte bu gülayyyy yaaaaaaaaaaaa sana gulmeler yakısr canımm sıkma canını

bi yanlışlık yoktur yaa zaten nisanın sonundayız 1 haftada doktor attıysa ondan o tarihe gelmiştir. ayrıca o zamanda benim doğum günüm :1:

ilginçtir benimde doğumum doğumgünüme rast gelebiliyor ultrason çıktılarına baklıyorum bazen ya benim doğumgünümden bir gün önce yada bir hafta sonrası tarih olarak yazıyor yani oğlumla aynı gün doğma ihtimalimiz yüksek sezeryan olursa bu ihtimal dahada yükseliyor düşünsenize çocuğununzla aynı gün doğuyorsunuz bu iyi birşeymi değilmi bilemedim...arada kaynayıp giden ben olurum büyük ihtimalle.....

biz de seni çok seviyoruuuuz, sayende bizim de üstten üstten baya bi aktı canım şırıltılar, mahvettin beni burda. yüregim senin yanına uctu uctu geldi.

Son düzenleme:
ben kaçr çişe gideceğim, ortalığı toparlayacağım falanlar filanlar öperim herkesi

hee akşam nü göbüş ve Rüzgar ın cicilerini eklemeyi düşünüyorum uyumaz isem

kızlar hepiniz ne kadar duygusal şeylerden bahsetmişsiniz çok hüüznlendim:58:

gerçekden bebeğimin kaderi güzel olsun şansı bahtı açık sağlıklı olsun bişiyi olmasın varsın biz 3 kız kardeş büyüdük ne odamız ne belli yatagımız vardı gündüzleri çekyatta oturur akşam oldumu yataklarımız olurdu herşeyimiz kısıtlıydı ama huzurluyduk sokaklarda oynadık yeri geldi kavga ettik ama çocuktuk ve çocuklugumuzu yaşadık Alahıma bin şükr. durumuz iyi ama bende bebeğime oda almıcam gerek yok zamanı gelince olur beşik neyine yetmiyor herşeyi olsun istemiyorum ben yeteri olsun fazlası değil ki annesi babası gibi kıymetini bilsin elindekilerinin...

Back