canım sen örersinde kötümü olur
ya yüzünü gördük bana benziyor falan yazmış kızlar baya ayrıntılı ultrason demek ki diye umuyordum nette dr. dalında iyiyse kendi ultrasonuyla bakabiliyor diyor ama niye ozaman normalde 70liraya girdiğimiz cihaza 200lira istiyor bebeğimiz için katlanıyoruz sağlıklı olsunda yeter valla konu ben olsam kaldırırrım hastaneyi ayağa ama o zaman başka dr.a gitmek lazım değiştirmekte istemiyorum :26:
jfk da ayrıntılıya da aynı cihazla mı bakılıyo???
ya ben orkana acıorummmyuh bana gece muahbbetini gündüz yaptım neyse sustum sustumm heps enin yüzündennnn:78:
damla iyi cnm aklı hep sende utku beye gitmicek baka dr a gidecek tabi çokta mutlu kocişi ile çok slmı var herkese rahatsız etcem sürekli arıycam demiştim ama acıdımmm bu hamilelik melek yaptı beni meleekk
öldüm lan gülmekten ahahahha
kuzucumm hoşgeldinnn çookk özledim meloşum ben seniii yaaaaabuarada bende atkı öreyim dedim tek becerebildiğim şey oda bir yüncü bulursam alıcam bebe yünü ya da direk babaannesinemi satsam bu işi o beceriklidir
Meloşum çok yorma yavru kuşum kendini..
Az kaldı azzz,alacağız kucaklarımıza inşallah
Milis oku da bak..
Huzurlu hamilelik zeki bebek
İngiliz bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre, hamilelikte stres, doğacak bebeğin zekasını olumsuz etkiliyor.
Londra’daki Imperial College uzmanlarınca yapılan ve sonuçları Clinical Endocrinology dergisinde yayımlanan araştırma, hamilenin yaşadığı stresin, gebeliğin 17. haftasından itibaren bebeği olumsuz etkilediğini gösterdi.
Yapılan deneylerde, hamilelikte yoğun stres yaşayan kadınların çocuklarının IQ’sunun, ortalamanın yüzde 10 altında kaldığı gözlendi.
Anne karnında strese maruz kalan çocuklarda ayrıca davranış bozuklukları tespit edildi.
Bilim adamları, annenin yaşadığı stresin hangi mekanizma ile çocuğun zeka ve davranış gelişimini etkilediğini ise henüz tespit edemedi.
Allahim aile hekimim,kabus gibiler.Zirt pirt ariyip tansiyon soruyorlar.Zorla izin aldim,eve ziyarete geldiler.Simdi tetenoz icin arayip duruyorlar,telefonumu acmiyorum.Bu nedir yaa?12 haftalikken gittim,bebegin hareketi var mi dedi!Bende IQ testimi yapiyorsunuz dedim,gulustuk..Aile hekimi kadin doktoru degilse ne anlar gebelikten,sadece bayansa ve cocukluysa...Ben kendime gore cok gereksiz buldum.Bebek doguncada pesimi birakmazlar ...
şimdi sizlerle dinleniyorum esracım
ben bu aralar iyice melankoliye bağlandım...her şeye ağlıyorum...yaklaştıkça sabırsızlanıyorum galiba.
ben de seni hepinizi özledim...aklım burda ama işlerim yoğun melis...akşamda kuzene gittim giremedim...olsun atkı da örsen olur benim annem normalde örüyor neler örmüş gördüm...sadece benden bir şey olsun dedim o yüzden başladım...yoksam akşamdan akşama ne kadar örücem...4 ayda bitiririm herhal...
damlacım ne kadar mutludur...
yarın olsa melisim ya minik oğlumu görsem...
sabah yukarlardaydı benim oğlum o kadar sevindim ki...aallahım kucağımda görebilecekmiyim acaba..
ay inşallah esracım.kucağımda gördüğüm anda akşama kadar ağlarım herhal...(her nedense sabah doğum yapacağım hissi oluştu bende)Hep böyle güzel heyecanlar için ağlayalım canım benim
canım tabiki göreceksin kucağında.çok karamsar gördüm seni. randevun yakın ya ondan böyle düşünüyorsun yarın gör minik oğlunu hiçbirşeyin kalmaz
Yok anacım ben okudukça sayfalar bereketleniyor yaw, yetişemiyorum
Cevap vermek istediklerime alıntılama yaptım yaptım daha baktım 30 sayfa var okumam gereken pes ettim :92:
Doğumgünelri olmuş , doktordan çok aprlak haberler alamyanlar olmuş ( ama hepsi boş çıkacak) , hastalananalr olmuş.... 2,5 güne ne çok şey olmuş yahu.
Ben cmt öğlen 12:00 de çıktım işten. Doğru dayımlara gittim ( hala İstanbul'dayım) Cmt pazar full yattım. Dün yine kırgınlığım vardı işe gelmedim. 3 gün yattım yani :2:
Cmt günü tartıldım 65 le hamile kalmıştım 73 olmuşum:26:Yuh diyorum başkada bişi diyemiyorum
Bebeğinizin Zeki Olması İçin Nasıl Davranmalıyız?
Dr Nilüfer Toprakçı sıralıyor:
Yenidoğan bebeğinizle göz teması kurun, gözlerinin açık olduğu o değerli anları kaçırmayın
Bebekle konuşun, ona bir şeyler anlatın
Bebeğinizi emzirin Anne sütünün yararları yanında, beslenme seansları bebekle göz göze gelme, konuşma, şarkı söyleme fırsatı yaratacaktır
Bazı mimikler yapın, yüzünüzü komik şekillere sokun 1-2 günlük yenidoğan bebekler bile yüz hareketlerini taklit edebilirler
Aynada kendisini görmesini sağlayın
Onu gıdıklayın, gülmesini sağlayın
Birlikte yürüyüşlere çıkın Etrafta gördüklerinizi, duyduklarınızı ona anlatın Onu markete, alışverişe, parka götürün
Ona şarkılar söyleyin Bu, sizin uydurduğunuz bir şarkı da olabilir
Ona müzik dinletin Bazı çalışmalarda, müzik ritmlerini öğrenmenin ileride matematik öğrenmeyi kolaylaştırıldığı gösterilmiş
Bir şey yapmadan önce, ona ne yapacağınızı söyleyin ( Şimdi ışığı kapatıyorum…gibi ) Böylece, neden-sonuç ilişkisi kurmaya başlayacaktır
Ona kitap okuyun, resimleri gösterin, her şeyin adını söyleyin
Değişik dokulu kumaşları, giysileri ellemesini sağlayın, onları cildine değdirin
Yiyecekleri ellemesine, kendini beslemeye çalışmasına izin verin
Hareketlenip emeklemeye başladığında, yerde yastıklar, oyuncaklarla engelli bir parkur oluşturun
Ona masal anlatın
Televizyonu kapatın
Banyo sırasında, plastik kaplara su doldurup boşaltmasına, suyla oynamasına izin verin.
Allahim aile hekimim,kabus gibiler.Zirt pirt ariyip tansiyon soruyorlar.Zorla izin aldim,eve ziyarete geldiler.Simdi tetenoz icin arayip duruyorlar,telefonumu acmiyorum.Bu nedir yaa?12 haftalikken gittim,bebegin hareketi var mi dedi!Bende IQ testimi yapiyorsunuz dedim,gulustuk..Aile hekimi kadin doktoru degilse ne anlar gebelikten,sadece bayansa ve cocukluysa...Ben kendime gore cok gereksiz buldum.Bebek doguncada pesimi birakmazlar ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?