2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Maksat ceplerimiz boşalsın.Bencede aynı cihazla baktı ve normalden 10dakika fazkla sürdü.Zaten moralimi bozdu bakasım bile gelmedi

jfk da ayrıntılıya da aynı cihazla mı bakılıyo???

Bana aynı cihazla bakıldı tatlım.

Oyyyy kıyamam iyi olsun mutlu olsun.Meliscim içinde melek var ondan etkilendin sen

Milis oku da bak..

Huzurlu hamilelik zeki bebek
İngiliz bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre, hamilelikte stres, doğacak bebeğin zekasını olumsuz etkiliyor.

Londra’daki Imperial College uzmanlarınca yapılan ve sonuçları Clinical Endocrinology dergisinde yayımlanan araştırma, hamilenin yaşadığı stresin, gebeliğin 17. haftasından itibaren bebeği olumsuz etkilediğini gösterdi.

Yapılan deneylerde, hamilelikte yoğun stres yaşayan kadınların çocuklarının IQ’sunun, ortalamanın yüzde 10 altında kaldığı gözlendi.
Anne karnında strese maruz kalan çocuklarda ayrıca davranış bozuklukları tespit edildi.

Bilim adamları, annenin yaşadığı stresin hangi mekanizma ile çocuğun zeka ve davranış gelişimini etkilediğini ise henüz tespit edemedi.

siz aile hekiminize gidiyormusunuz ?

Aile Hekimlii

Allahim aile hekimim,kabus gibiler.Zirt pirt ariyip tansiyon soruyorlar.Zorla izin aldim,eve ziyarete geldiler.Simdi tetenoz icin arayip duruyorlar,telefonumu acmiyorum.Bu nedir yaa?12 haftalikken gittim,bebegin hareketi var mi dedi!Bende IQ testimi yapiyorsunuz dedim,gulustuk..Aile hekimi kadin doktoru degilse ne anlar gebelikten,sadece bayansa ve cocukluysa...Ben kendime gore cok gereksiz buldum.Bebek doguncada pesimi birakmazlar ...

Meloşum çok yorma yavru kuşum kendini..
Az kaldı azzz,alacağız kucaklarımıza inşallah

şimdi sizlerle dinleniyorum esracım
ben bu aralar iyice melankoliye bağlandım...her şeye ağlıyorum...yaklaştıkça sabırsızlanıyorum galiba.

anaaaaaaammmmmmmm yandım ozaman ben benim 3 ayım resmen stresle geçti helak oldu valla çocuk

hele bi doğsun işte ozaman peşindeler asıl bebeğin aşıları için.Ama çok sıkıcı bu kadar aramak

BEBEĞİNİZİN ZEKİ OLMASI İÇİN

Zekayı sadece genetik unsurlara bağlamamak gerekir. Kalıtımla birlikte gelen genetik unsurların yanısıra; hamilelik döneminde bebeğe müzik dinletmek, yeteri kadar kilo almak, düzenli beslenmek ve spor yapmak gibi bebeğin gelişimini de etkileyen bir çok unsur vardır. Bebek bu pek çok unsurun tesiri sonucunda dünyaya belli bir potansiyelle gelir.

Hamilelik döneminde bebek için iyi bir başlangıç yapmak ve bütün dönem boyunca onların ruhsal ve zihinsel gelişimi için şunlar yapılabilir:

Bebeği Kabullenin
Anne ilk aydan itibaren bebeği kabullenmeli, anneliğe hazırlanmalı, onu fark etmeli ve sevmelidir.

Çok Fazla Kilo Almayın
Alınan kilo miktarı bebeğin ağırlığını, dolayısıyla da beynin büyüklüğünü ve zekâsını etkilediğinden,
doktorlar vücut ağırlığının % 20’si kadar kilo alınmasının yeterli olduğunu söylemektedirler.

Dikkatli Beslenin
Hamilelikte beslenme zekâ gelişimindeki en önemli unsurdur. Özellikle sinirsel gelişimde önemli bir rol oynadığından annelerin düzenli ve çeşitli yiyecek gruplarından beslenmeleri gerekmektedir.

Hareket Edin
Hamilelik sırasında düzenli egzersiz yaparak vücuttaki oksijen akışı hızlandırılmalıdır.

Tiroide Dikkat
Yorgunluk, konsantrasyon güçlüğü, saç dökülmesi ve üşüme gibi şikâyetler varsa tiroit bezi kontrolü yapılmalıdır.

Dişleri Kontolden Geçirin
Hamilelik döneminde diş rahatsızlığı geçiren anneler prematüre ya da düşük kilolu bebek dünyaya getirme riski taşıdıklarından ve prematüre doğan bebeklerde öğrenme ve gelişim safhalarında güçlük çektiğinden arada bir diş hekimine gidilmelidir.

Demir Alın
Demir alımı bebeğin entellektüel potansiyelini artırdığından ve hamilelik döneminde yeterli demir alımı asla gıdalarla sağlanamadığından her gün demir içeren tabletlerden içilmesi gerekmektedir.

Mutlu Olun
Bebeğin algıları henüz doğmadan önce başar ve dolayısıyla kendini iyi hisseden bir annenin karnındaki bebekte mutlu olur.

Bebeği Emzirin
Anne sütünün içeriği sabit değildir ve bebeğin yaşına en uygun olan özellikleri içerir. Prematüre bebeğin annesinin sütü prematüre bebeğe, 1 aylık bebeğin anne sütü 1 aylık bebeğe, 3 aylık bebeğin anne sütü 3 aylık bebeğe uygundur. Dolayısıyla, bebekliğinde emzirilen çocukların zekâ seviyeleri hazır mamayla beslenenlere göre daha fazladır.

Depresyondan Uzak Durun
Çocukların özellikle dil gelişiminde ve öğrenme kabiliyetinde zayıflık görüldüğünden, hamilelikte olduğu kadar doğumdan sonra da depresyondan uzak durmak gerekmektedir.

İletişim Kurun
Yapılan araştırmalar bebeğin ana dilini anne rahminde öğrendiğini ve anne sesini çok çabuk algıladığını göstermektedir. 2. aydan sonra bebekle konuşmak ve ona dokunmak iletişim kurmanın başlangıcıdır. 4. ayla birlikte ona bir birey gibi davranılmalıdır.

Müzik Dinletin
Bebeği anne karnında eğitmenin yollarının başında müzik dinletmek gelir ve doğru müzik seçildiğinde daha çabuk geliştikleri bilinmektedir.

Yok anacım ben okudukça sayfalar bereketleniyor yaw, yetişemiyorum

Cevap vermek istediklerime alıntılama yaptım yaptım daha baktım 30 sayfa var okumam gereken pes ettim :92:

Doğumgünelri olmuş , doktordan çok aprlak haberler alamyanlar olmuş ( ama hepsi boş çıkacak) , hastalananalr olmuş.... 2,5 güne ne çok şey olmuş yahu.

Ben cmt öğlen 12:00 de çıktım işten. Doğru dayımlara gittim ( hala İstanbul'dayım) Cmt pazar full yattım. Dün yine kırgınlığım vardı işe gelmedim. 3 gün yattım yani :2:

Cmt günü tartıldım 65 le hamile kalmıştım 73 olmuşum:26:Yuh diyorum başkada bişi diyemiyorum

Son düzenleme:

canım tabiki göreceksin kucağında.çok karamsar gördüm seni. randevun yakın ya ondan böyle düşünüyorsun yarın gör minik oğlunu hiçbirşeyin kalmaz

Bebeğinizin Zeki Olması İçin Nasıl Davranmalıyız?

Dr Nilüfer Toprakçı sıralıyor:

Yenidoğan bebeğinizle göz teması kurun, gözlerinin açık olduğu o değerli anları kaçırmayın

Bebekle konuşun, ona bir şeyler anlatın

Bebeğinizi emzirin Anne sütünün yararları yanında, beslenme seansları bebekle göz göze gelme, konuşma, şarkı söyleme fırsatı yaratacaktır

Bazı mimikler yapın, yüzünüzü komik şekillere sokun 1-2 günlük yenidoğan bebekler bile yüz hareketlerini taklit edebilirler

Aynada kendisini görmesini sağlayın

Onu gıdıklayın, gülmesini sağlayın

Birlikte yürüyüşlere çıkın Etrafta gördüklerinizi, duyduklarınızı ona anlatın Onu markete, alışverişe, parka götürün

Ona şarkılar söyleyin Bu, sizin uydurduğunuz bir şarkı da olabilir

Ona müzik dinletin Bazı çalışmalarda, müzik ritmlerini öğrenmenin ileride matematik öğrenmeyi kolaylaştırıldığı gösterilmiş

Bir şey yapmadan önce, ona ne yapacağınızı söyleyin ( Şimdi ışığı kapatıyorum…gibi ) Böylece, neden-sonuç ilişkisi kurmaya başlayacaktır

Ona kitap okuyun, resimleri gösterin, her şeyin adını söyleyin

Değişik dokulu kumaşları, giysileri ellemesini sağlayın, onları cildine değdirin

Yiyecekleri ellemesine, kendini beslemeye çalışmasına izin verin

Hareketlenip emeklemeye başladığında, yerde yastıklar, oyuncaklarla engelli bir parkur oluşturun

Ona masal anlatın

Televizyonu kapatın

Banyo sırasında, plastik kaplara su doldurup boşaltmasına, suyla oynamasına izin verin.

Gülen bebekler için 5 öneri…

1. Bebeğinizle birlikte oyun oynamak onun için en büyük mutluluktur. Onunla içinizden geldiği gibi oyun oynayabilirsiniz. Bu hem sizi hem de onu son derece mutlu eder. Onu günlük yaşamınızın içine katabilir birlikte alışverişe çıkabilir pusetiyle gezdirebilirsiniz. Sizin rahat ve sakin olmanız bebeğinize de yansır. Yumuşak parlak renkli oyuncaklar onların mutlu olmalarını sağlar.

2. Banyo saatleri bebekler için rahatlatıcı ve eğlenceli olabilir. Ancak bazı bebekler banyodan korktukları için sorun çıkarabilir. Oysa uzmanlar bunun anneden kaynaklanabileceği görüşünde. Anne bebeğini yıkamaktan korkuyor olabilir sinirli hali bebeğe yansıyabilir. Olaya sakin yaklaşırsanız hem bebeğiniz hem de siz banyo saatlerinden keyif alabilirsiniz.

3. Uyku bebeğin beslenmekten sonra ikinci önemli ihtiyacıdır. Uykusu gelen bir bebek huzursuzluğuyla bunu belli eder. Yorulup uykusu gelen bebeğinizi hemen uyutmaya çalışmak en iyisidir. Büyüdükçe yanına sevdiği bir oyuncağını alıp yatmaktan hoşlanan bebeğiniz oyuncağını alıp yanınıza geldiyse uyumak istiyor olabilir. Mesajı doğru alırsanız onu mutlu edersiniz.

4. Anneler bebeklerinin sevdikleri yiyecekleri bilirler. Zaten bebekler sevdikleri gıdaları kabul edip sevmediklerini reddeder. Yemek konusunda onu zorlamaz onunla işbirliği yaparsanız yemek saatleri “mutlu saatler” e dönüşür.

5. Bebeğiniz ilk aylardan itibaren sizin ilginize muhtaçtır. Birlikte geçirdiğiniz dakikalarda ona söyleyeceğiniz sevgi dolu cümlelere cevap veremese bile bu diyalog onu mutlu eder. Onunla konuşurken ara verip size kendince cevap vermesini bekleyin. Bir bakışla bir gülücükle mutlaka size cevap verecektir

Hep böyle güzel heyecanlar için ağlayalım canım benim
ay inşallah esracım.kucağımda gördüğüm anda akşama kadar ağlarım herhal...(her nedense sabah doğum yapacağım hissi oluştu bende)
canım tabiki göreceksin kucağında.çok karamsar gördüm seni. randevun yakın ya ondan böyle düşünüyorsun yarın gör minik oğlunu hiçbirşeyin kalmaz

karamsar değilim özgem ya sabırsızlanıyorum...zaman su gibi akıp geçse...canım oğluma kavuşsam...
bu arada babamız isim konusunda totem yapıyormuş akşam öğrendim.doğduğunda kucağımıza aldığımzda isim koyacakmışız...

Ve artık kaçma zamanı geldi kızlar,eşim gelir birazdan
Kendinize çok iyi bakın
tabii minnaklara da

benim kıjım şimdiden mozart ve vivaldiyi abileri sanıyor olabilir
geçen tetenoz aşısı olmaya gittim ve felaket iğne korkum vardır karnımda bir sancı bir tekme kareteci mübarek benim kıj stresimi hissetti zavallım..

amaaaan boşver canım, aynı oranda kilo almısııııııız. ben de 65ten 73 olduum. ama evdeki tartıya gore 70'im, doktora göre 73. olsuuuun boşveeeeer.

Şimdi buna yorum yapsam olmayacak , yapmasam olmayacak.

Aman be , zaten yanlış anlaşılıyorum hep , ben üstüme düşeni yapayım.

Arkadaşlar bebeğinizin normal zekada olmasını dileyin , ve bunun için uğraşın derim ben.

Oğlum 8 yaşında ve ileri zeka

Herşeyin azı veya fazlası zarar inanın.

Oğlumdaki bu durumu 1 yaşında iken çevremizdekiler farketti.

Önceleri biz yok canım normal derken , yaşıtları ile bir araya geldikçe farkı anlamaya başladık. Doktorumuz ile olup bitenleri paylaşınca ( çok farklı oyunlar oynuyordu , 8 aylıkken salyası akarak puzzle yapıyordu) oda gözlemleri neticesinde İstanbul veya ankara gibi bir ilede yaşamamız gerektiğini söyledi.

Oğlumuz 3 yaşına geldiğinde artık çok mutsuz bir bebekti.

Hiçbirşeyden zevk almıyordu. Yaşıtlarında tamamiyle ayrı bambaşka bişi olmuştu. Örnek parka götürdüğümüzde bugün oldun kaydırağa binmez salıncakta sallamaz diger çocuklar gibi koşturup oynamaz. Oturur bir köşeye börtü böcekle uğraşır. Değişik taşlar toplar. falan filan

İlerleyen günelrde belki ( yanlış anlaşılmazsam) yasaşığımız çok ciddi sorunları ( uyum problemi) dile getirmeye çalışrım belki.

Ama bu bebeğimin normal olması için hergün dua ediyorum Allah'a...

Son düzenleme:
evvveeeettt saat 15:00 de ankara yolcusuyuz kuşumla amniyosentez raporumuzu almaya gidiyoz babamızda yolda akşam ankara buluşma nktamız veee en güzel haber babamız izinli ankaradan amasyaya bizle birlikte döncek 1 hafta beraberiz cumartesi de doktor amcaya gitcez hem sonuç göstercez hem dee 4 boyutluya girecez

nerde peki istanbulda mı ? doktorun....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…