2011 Ekim Anneleri

günaydın kızlar,

herkese hayırlı cumalar herşey gönlünüzce olsun inşallah.

kış geldi bizim hastalıklar yine başladı. burak grip olmuş öksürüyor aynı zamanda burnuda akıyor . gece saat 12 de beraber yatağa girdik tam dalmışız bir öksürük tuttu yavrucağı uykusunun arasında takır takır öksürüyor. bende kaldırayımda şurup vereyim dedim yarı uykulu kalktı tabi yatağın içinde o arada meğer gıcıkta yapmış benim elimde şrup ve kaşık birden öksürükle beraber balgam geldi herhalde ağzına ve kusmaya başladı kaşıktaki şurup falan hepsi yatağımıza üstümüz başımız yatak heryer kusmuk.allahtan yatağın altında alez varda yatağa geçmeidi şurup lekesi. şurubuda kıpkırmızı alez kıpkırmızı olmuş.haydı gece gece bütün nevresimler çıktı,yenileri takıldı üst baş değişti bir posta çamaşır atıldı makinaya tekrar 1:30 gibi tekrar yattık.4 de kalktım çamaşırları astım bayağı yorucu bir geceydi. neyse ama o kusmadan sonra bir daha öksürmedi şurubu tekrar verdim tabi.

bizden havadisler şimdilik bu kadar kızlar

Allah tüm bebelere sağlık sıhhat versin inşallah.:nazar:

şimdi sağlık ocanınmla görüştümm kızamık aşısıyla ilgili bi yazı gelmedi gelmeden yapmayız dedi çocuk felciyle ilgilide sadece suriyeye yakın olan yerlerde yapılıyoo dedii şuanluk istanbulda söz konusu değil dedii ama olma olasılığı varr 10 gün sonra tekrar ara dediiii yada gel dedi işteee ama dedim arkadaşlarla görümcmn çocuğu yaptırmışş bilmiyoruz dedii zaten ne biliyoki manyaakkkkk köy yeri gibi sağlık ocağı menenjit aşısını sormuştum öle bi aşı varmıymış demişti banaa bende gitmiş bu karıyı arıyom tööbee yaaaaaa zaten canım darrrrrrr kıdımm

valla risk olmasın riske atmayalımm demiş çapanın doktoruu yapmış görmckin cocunaa şimdi doğanlara zaten hem dokuz hem bir yaşında yapılıyomuş bizimkine sadece bir yaş ne bilim zararı yok yapılıyosa yaptırırım ben sağlık ocanı arıyciim birazdann

bende arayayım saat 10 gibi zeynep. gerçi bizim hemşiremiz çok ilgili öyle birşey olsa kesin beni arar haber verirdi ama yinede tetbiri elden bırakmayalım biz.

bende aradım şimdi kızlar,

çocuk felçi ile ilgili bir yazı gelmiş sağlık ocaklarına ama bu sadece sınırdaki 5 ili kapsıyormuş oradaki çocuklara vuruyorlarmış birde eğer bölgenizde suruyeliler var ise parta bahçede yatan kalkan onların çocuklarına vurun koruma amaçlı diye yazıyormuş.

kızamık aşısı içinse zaten 1 yaşında vurulan aşının koruması devam ediyor yeni aşı yapmaya gerek yok,ayrıca fazla aşıda kızamık mikrobu veriliyor buda zararlı çocukta bazı sakatlıklara bile yol açabiliyor dedi. vurdurmayın sakın dedi.
burağın aşıları ile ilgili şu anda herhangi bir sorun yok herşeyi tatmamladık biz dedi. zaten bir değişiklik falan olursa ben sizi haberdar ederim diyede ekledi. diyorum ya çok ilgili bir hemşire birşey olsa muhakkak arar haber verirdi. neyse yinede içimiz rahat etsin

günaydın kızlar,

kış geldi bizim hastalıklar yine başladı. burak grip olmuş öksürüyor aynı zamanda burnuda akıyor . gece saat 12 de beraber yatağa girdik tam dalmışız bir öksürük tuttu yavrucağı uykusunun arasında takır takır öksürüyor. bende kaldırayımda şurup vereyim dedim yarı uykulu kalktı tabi yatağın içinde o arada meğer gıcıkta yapmış benim elimde şrup ve kaşık birden öksürükle beraber balgam geldi herhalde ağzına ve kusmaya başladı kaşıktaki şurup falan hepsi yatağımıza üstümüz başımız yatak heryer kusmuk.allahtan yatağın altında alez varda yatağa geçmeidi şurup lekesi. şurubuda kıpkırmızı alez kıpkırmızı olmuş.haydı gece gece bütün nevresimler çıktı,yenileri takıldı üst baş değişti bir posta çamaşır atıldı makinaya tekrar 1:30 gibi tekrar yattık.4 de kalktım çamaşırları astım bayağı yorucu bir geceydi. neyse ama o kusmadan sonra bir daha öksürmedi şurubu tekrar verdim tabi.

ayy çok geçmiş olsun yaaaaaaaaa şu kışı sırf bebeler yüzünden sevmiyorummmmmm onlar hasta olunca herşey altüst oluyoo :KK43:(((((((

günaydın kızlar,

çok geçmiş olsun ve dilerim hemen toparlar ve çabucak geçer,

temennin için de aminnn diyorum:nazar::nazar:

Benden de herkese hayırlı cumalar :KK16:

kartopum aynı konuştuğumuzdan beri nane mollayım bende ufaklıkta ayın ev karantina :KK14:

daha bunun aralığı var ocağı var şubatı varrrrrr martı var :SSSSSSSSS:44::44::44::44::44::44::44:

zefey, kış modu seni iyice sarmadan kov gitsin,
istersen bir kafeye git ve kendine sıcak bir şey
söylerken etrafındaki insanları incele, onları seyret
belki kendini iyi hissedersin,
çevrendekilerinin hareketlerini izlemek, mimiklerini
yorumlamak, onları incelemek belki sana iyi gelebilir,

bu arada sevozy, melofer, arcemek, kartopu, aydeba
sizler nasılsınız?
elif, mert, cemre, burak, bade çocuklarımız nasıllar?
dilerim sağlıklı ve özgüveni yüksek bir şekilde büyümeye
devam ediyorlardır,

bugün cuma, kartopu neredesin?

selam kıslarrr, idare edıoz..kış geldi, yemek sorunu,uyku sorunu,hep aynı:) inatlaşmalar vs.Rabbım can sağlığı versın...

daha bunun aralığı var ocağı var şubatı varrrrrr martı var :SSSSSSSSS:44::44::44::44::44::44::44:

her kış aynı seyleri yazıoz,,gecen sene cemre ile elif hiç belini doğrultamadı,inşallah bu sene Rabbım korur..Zefey in dediği arısütlü surubu aldık bakalım hasta olmaz bagısıklığı güçlenir inşaalah nediyim:2: ben dün çok fenaydın grip gibi bugun dpğruldum nasıl bi iş bilmıom bu...

Selam kızlar.. Bizde de nezle var. Tam da Mert'e menenjit aşısı vuruldu o gece nezle oldu yavrum. Bi de sıpa alıyo burnunu benim kıyafetlerime koltuklara duvarlara falan sürüyo.. pisss.. Kartopu dejavu olmuşuz senle, dünden önceki akşam hamsi yemiştik yemekte, Mert'te de nezle belirtileri vardı. Neyse uyuttum oğlanı ben de yattım çocuk öksürmeye başladı, su içireyim diye yatağından aldım hala öğüre öğüre öksürüyor tükrükler çıkartıyor, sonra bir öğürdü bir hışımla pijamamı uzattım kusmuğun altına. Yoksa yatağa kussa gece yarısı onu değiştircem diye uğraşcam.. Ay hamsi de nasıl kokuyor, pijamayı çıkarıncaya kadar ben de kusacaktım nerdeyse.. Dün daha da fenaydı ama kusmadı Allah'tan, gece boyu ölsürdü Sekrol şurup verdim. Hamsi yağlı balık olduğu için çocukları kusturuyormuş... burdaki arkadaşlar da yaşamış.

herkese selamlar,hastalara geçmiş olsun
bizde iyi gittik ama çok geçmeden yine fire verdik
burnu çok tıkalı,
deniz suyu damlatıyorum,
illadin sprey sıkıyorum ama hiçbiri işe yaramıyor.
çok rahatsız oluyor napsam bilemedim:KK50::KK50::KK50:

Günaydınlar,

güzel bir hafta geçmesi dileğiyle yazıma başlarken,
küçüklerin gözlerinden, büyüklerin ellerinden öperim:KK1::KK1:

hastalarımıza acil şifalar diliyorum,
güzel günler görmeyi, mutlu anlar yaşamayı,
karamsarlıklara düşmemeyi diliyorum

gunaydın guzel haftalar hepimize

cok gecmıs olsun hepimize ya dökülmüş bebelerimiz,,başladık kıs geldi ya:KK43:

günaydın kızlarrrrrrrrrr çok geçmiş olsun efeninde burnu akmıyodu tıkıanmış gibydii illadin le açtım bende sonra düzeldii arada hapşırdı gecede ballı süt yapıp verdimmm hemen önlesin diye bakalım bugün nolcak ayyn ilerlemez inşallahh

anamların evei çok sıcakk bizim evv ona oranlaa sıcak değil o kadar değil normalde sıcak da herlde o dengesizlikten etkilendi efe kuşum yoksa hiç dışarı çıkarmadım market hariciiii kuşumuuuuuuuu ilerlemeden keser inşallah hem arısütü hemde ballı süt :SSSSSSSS
bu arada ayyy efede bi çene başladı kızlar sus diyozz susmuyo konuştuğuda çok ablaşılmıyokendine efe diycek yaa bi onu seçebiliyorum :)))) anna gal = anne gel gabuk gal= çabuk gel :)))))))) adii adiiiiiiii= hadii :))))))):KK1::KK1::KK1::KK1: hangi aksaanla konuştuğunu anlşamadım yahuuuuuu

kızlar birdee dün nolduuuuuu yaa gülemmi ağlayammı şaşırdımm gözlerim dışarı düştü:nazar::nazar::nazar::nazar:
efe uyandıı bi anda uyanır uyanmaz tepeme geldii annaa dedii mucuk yaptı uzaktan öpücük attı yani normalde yapmaz böle bişey dedim heralde yanlışlık oldu ahahah sonra öpücük verim addiiii kaaakkk dedi neyse odasına gittik oyun oynadık akşam buna makarnaa yedirmeye çalışıyodumm bi kaşığı yedii ikinci kaşığı verdimm onuda yedi sandım üçüncüyü vermeyee yeltenmişşkenenn püüüüüff diye bi püskürttüü suratımaa hiç yememiş olduğu gibii halı ben makarna olduk bi anda dona kaldım püskürtütr püskürtmezde bana öpücük atıyoo anne kızmamı oluyo bu şimdii şoka girdimm:KK53::KK53::KK53::KK53: bilmiş böcekkkkkkkkkk yaaaa artık öpücüğü rüşvet gibi veriyo beyefendiiiiii

bu arada aşurede yaptım korktuğum gibi değilmiş yaa çok kolaymış ama malzemelerini doğramak vee birde başında durup sürekli karıştırmak yıldırrdı benii bacılarrrrr huu amaa varyaa ölee özlemişimkiii dün 5 kase yedimm bugün göbeim pırtladııııııı:KK56::KK56::KK56::KK56:

X