Arkadaşlar, sıcaklardan mı bilmiyorum ama ben Mert'e hiç bişey yediremiyorum. Hep sıvı şeyler tüketmek istiyor. Çorbaların sadece suyundan verirsem içiyor tanelerini tükürüyor. Eskiden makarna severdi ona da dönüp bakmıyor şimdi. Siz neler yapıyorsunuz? HAftasonu resmen zayıflıyor çocuk, hafta içi bakıcı gene zar zor bişeyler yediriyor. Geçen hafta MErt'ten üç ay büyük bir çocuğun doğum günündeydik, Maşallah çocuk nerdeyse 5-6 cm uzun bizimkinden. 3 ayda o kadar fark eder mi, yoksa bizimki az yemekten uzamıyor mu?
Maşallah Maşallah! Baya öndeymiş yoksa bizimkiler mi tembel.. Daha cümle kurmuyor benimki, işaret diliyle anlaşıyoruz. "Ihh ııhhh".. Ama çok tatlı yaa.. Geçen gün kapı de diyorum "babı" dedi.. Ayy bayıldım o babı diyince.. Sonra ısrar ettim bi daha de diye.. "taak" diyor, kapının çıkardığı sesi söylüyor. Akşam eve gidince gündüz yaşadığı olayları anlatmaya çalışıyor bana... Allah'ım annelik bu herhalde, her haline bayılıyorum..
Günaydın... Ohh ne güzel oğluşunla uyumuşsun.. Bizim rutine bindi artık, her sabah 6'da bizim yatağa alıyorum bi daha yatağına koymuyorum. Genelde aramıza alıyorum düşmesin diye, kenar kısma koyunca da kolumun üstüne yatırıyorum... İzlemeye doyamıyor insan uyurken...
ya ben lazımlık aldım ama lazımlığı koltuk niyetine kullanıyor altını soyundurup otuırtamıyoruz korkup ağlıyo nedense klozete takılanlardan alim diyorum ama bizimki büyük tuvaletini yapınca hiç rahatsız olmuyo bide güvercine falan kuşa gakkak diyemiyor kaka diyo babam öle öğretmiş kuş görünce kaka diyo şimdi bende o büyük çişini yapınca aa kaka yapmışsın oğlum bunun adı kaka diyince gökyüzünü gösteriyo yani devreler karışıyo oğlumdaaaaa yerim onuun herbiyeriniii şu anda beze talim ama alıştırma k,ilodu falan aldım onu bağlayıpda küçüğünü yapınca rahatsız oluyo yaptıktan sonra gel,ip sıkıp gösteriyo benmde değiştiriyorum bakalım ne zaman haber vericek bi yerde okumuştum gece bezini çok ıslatıyosa birde gün içersinde kaka yaptığında rahatsız olomuyosa çocuğunuzz hazır değil diyo burda bi arkadaş oğlu üç buçuk yaşında daha yeni söylemiş annes,ide üstüne gitmemiş üzerine gittikçe daha çok kaçıyodu koltuk arkasına sinip yapıodu diyo şimdi kendiliğinden söylüyomuş maşallahhhhhhh
10 ağustos'da kısmetse yoldayız,
herşey dahil ama butik otel tarzında bizimki,
denize sıfır ve kum sahil olmasını istedim,
çok az çakılı var ama dilerim güzel bir tatil geçiririz,
Öncelikle bana cevap veren bütün arkadaslara teşekkürler ben evlenmeden once sac boyama bır sürü konular ıcın hep kadınlar kulubüne bakar bılgı alırdım bı ara üye olmuştum ama şifre herseyi unuttum sonra gecen hafta Hollywood dıyeti için tekrar üye oldum açıkcası çok sevıyorum buradaki arkadaşlığı yasım 23 başka bebişim yok
Evet isviçre ye gelin geldım esim Iraklı ben şırnaklıyım ama Arapça bılıyorum ve karışık konuşuyoruz evde eskimde turkce bılıyo eş dost ta karışık mesela eltimde Türk öyle bı aileyız işte..
Bi yandan zayıflamak istiyorum trampoolin ve Hollywood dıyetı ile bi yandan dil öğrenmeye Ağustos'un 12 sinde Türkiye yolcusuyuz oğluşumla tam bır ay ordayız bu arada lise mezunuyum şu an ev hanımıyım evlendıgımden beri
Ay bu cocukların hepsımı aynı acaba ya benım kı de sabah uyanır uyanmaz bazen 5 te 6 da bazen de 9 da dırek benım yatağıma çıkıp yanımda yatıyo ama en sevdıgım seyı ben kalkmazsam yanımdan ayrılmıyo gerektirse kendı kendını konuşur oynar yatakta ben kalkarsam o zaman çıkar yataktan bunu daha 7 aylıkken yanımda yatardı uyanır yüzüme bakar eğer uyuyorsam tekrar basını yastığa koyar yatardı ben uyanana kadar tabı bende görüp uyuyo numarası yapardım fırsat bulmusken kaynananın çok hosuna gıtmıştı
Alıştırma kilodu tam olarak ne yapıyo benım bebıs kaka yapınca rahatsız oluyo bı ayağını gevsetıyo ııı dıyo yanı zamanı gelmıs galıba istiyorum. Öğretmeye de usenıyorum sanki ama bugünden itibaren başlıyorum öğretmeye kesın
ooooo hanımlar ne muhabbet ne muhabbet
Bade'nin de iştahı çok azaldı . hiçbirşey yediremiyorum . iştah şurubu aldım onu bile içiremiyorum ve çok üzülüyorum .halbuki doktorlar yemezse yemesin zorlamayın diyorlar ama anne yüreği işte sinirlenip kızıp yine yedirmeye çalışırız biz.
valla biz de de 2 yaş sendromu başladı galiba . herşeye kendim demeye başladı . yürüyoruz mesela bebek arabasını boş olarak sürerken kendim kendim diye yırtınaarak o sürmeye çalışıyor. yemeğini de kendi yemeğe çalışıyor döke saça. hep kendim diyor .
dilimiz çok gelişti bayağı konuşup sohbet ediyoruz neredeyse . her sorduğuma cevap verebiliyor.
doğumgünü hazırlıklarına başlayalım az kaldı .
kızlar size bir soru sormuştum ama cevap vermediniz
günaydınlar,
güzel ve aydın bir istanbul sabahından
kucak dolusu sevgiler,
bu saatte zefey sen varsın başka da kimse yok
günaydın, nasılsın bacım,
ben kendimi iyi hissediyorum
dün kızımla oynayıp durdum, kokladım, kucakladım
ve ondan özür diledim, canım benim çok tatlı,
nur_90 hoşgeldin aramıza,
aydeba, bizim cemre'de her şeyi söylemeye çalışıyor,
maşallah kuzuma, yeni bir şey öğrenmesin hemen kapıyor,
pazar günü arabasında gidiyoruz, adamın biri buyrun dedi,
cemre ardından buyrun, buyrun demeye başladı
bu arada ne sormuştun?
kızıma şimdiden tatile gidiyoruz, denize gireceğiz, yüzeceğiz,
sana şapka alalım, gözlük alalım diye alıştırmaya başladım,
melofer, memeyi bıraktıktan sonra cemre'nin kendi halinde
uykuya dalması zor oluyor, yavrum uykum geldi diyor,
uzanıyor sağa yaslanıyor, sola yaslanıyor, kalkıyor, dolaşıyor,
uykum geldi diyor, sağa sola yerleştirmeye çalışıyor kendini,
dün yine aynısını yaptı ben yatıyor numarası yaptım olmadı
20-30 sürdü, bazen pusetine yatmaya çalışıyor, bazen yerde
halı üzerine, sonuçta pusette sallarken uyumuşuz, babası alıp
götürdü yatağına, ben de 30 dk yatmışımdır, gece yarısını geçe
yatağa girdim
günaydınlar,
güzel ve aydın bir istanbul sabahından
kucak dolusu sevgiler,
bu saatte zefey sen varsın başka da kimse yok
günaydın, nasılsın bacım,
ben kendimi iyi hissediyorum
dün kızımla oynayıp durdum, kokladım, kucakladım
ve ondan özür diledim, canım benim çok tatlı,
nur_90 hoşgeldin aramıza,
aydeba, bizim cemre'de her şeyi söylemeye çalışıyor,
maşallah kuzuma, yeni bir şey öğrenmesin hemen kapıyor,
pazar günü arabasında gidiyoruz, adamın biri buyrun dedi,
cemre ardından buyrun, buyrun demeye başladı
bu arada ne sormuştun?
kızıma şimdiden tatile gidiyoruz, denize gireceğiz, yüzeceğiz,
sana şapka alalım, gözlük alalım diye alıştırmaya başladım,
melofer, memeyi bıraktıktan sonra cemre'nin kendi halinde
uykuya dalması zor oluyor, yavrum uykum geldi diyor,
uzanıyor sağa yaslanıyor, sola yaslanıyor, kalkıyor, dolaşıyor,
uykum geldi diyor, sağa sola yerleştirmeye çalışıyor kendini,
dün yine aynısını yaptı ben yatıyor numarası yaptım olmadı
20-30 sürdü, bazen pusetine yatmaya çalışıyor, bazen yerde
halı üzerine, sonuçta pusette sallarken uyumuşuz, babası alıp
götürdü yatağına, ben de 30 dk yatmışımdır, gece yarısını geçe
yatağa girdim
meloşşşşş
arkadaşın doğum günü menüsü nasıldı böle poça kek pasta salata tarzımıydı yoksa değişik bişiler yapmışlarmıydı ilgin ç gelen bişi oldumuuuuu
konuşan çocuklar arasında cemre, bade var gibi geliyor bana,
erkek çocuklarından hangisi daha konuşkan hatırlayamadım,
kartopu; burak konuşabiliyor mu?
çukota, dün 5 tane küçük tadelle yedi bana mısın demedi,
her şey çukota, ki ben pek sevmem, şimdi kahve yanında bile
yemiyorum, benim hakkımı kızım yesin diye ama artık yesin demeden
kendi yiyor, 2 parça kızıma, 1 parça babasına,
ikinci çocuk için dr kontrollerime başladım ama ufak tefek problemler
çıktı, bir dahaki ay tekrardan işlemleri yapacağım, eğer problem olmazsa
sonrasında bakacağız artık
gece cemre seslendi, su verdim ve beşiğinin yanındaki yatakta uzanmaya
başladık, bir kaç dakika geçmedi uzaktan davul sesi geldi, içimden şimdi
uyanacak derken bizim sokakta çaldı, cemre uykulu hal arasında çalıyor dedi,
sonrasında kalktı doğruldu dinliyor ama gözleri açık tutmaya çalışsada gözleri de
bedeni de devrildi canımın, sonra yata kalmışız, sıcaklardan yatamıyor canım ya,
atlet, don giydirip yatırıyorum
konuşan çocuklar arasında cemre, bade var gibi geliyor bana,
erkek çocuklarından hangisi daha konuşkan hatırlayamadım,
kartopu; burak konuşabiliyor mu?
çukota, dün 5 tane küçük tadelle yedi bana mısın demedi,
her şey çukota, ki ben pek sevmem, şimdi kahve yanında bile
yemiyorum, benim hakkımı kızım yesin diye ama artık yesin demeden
kendi yiyor, 2 parça kızıma, 1 parça babasına,
ikinci çocuk için dr kontrollerime başladım ama ufak tefek problemler
çıktı, bir dahaki ay tekrardan işlemleri yapacağım, eğer problem olmazsa
sonrasında bakacağız artık
gece cemre seslendi, su verdim ve beşiğinin yanındaki yatakta uzanmaya
başladık, bir kaç dakika geçmedi uzaktan davul sesi geldi, içimden şimdi
uyanacak derken bizim sokakta çaldı, cemre uykulu hal arasında çalıyor dedi,
sonrasında kalktı doğruldu dinliyor ama gözleri açık tutmaya çalışsada gözleri de
bedeni de devrildi canımın, sonra yata kalmışız, sıcaklardan yatamıyor canım ya,
atlet, don giydirip yatırıyorum
Şimdiden iyi tatiller, iyi eğlenmeler size...
Dün babamız olmayınca tüm akşam sarmaş dolaştık MErt'le... Nasıl öpüyor şapur şupur... Gölgesiyle oyunlar oynuyor, onu yakalamaya çalışıyor, şen kahkahalar atıyor, canım oğlum içime sokasım geliyor. Dün ben bi türlü uyutamadım, son bir haftadır her akşam dışarı çıktığımızdan çocuk arabada uyumaya alıştı, dün saat 11 olmuş atta gidelim diyor. 12 civarı zar zor uyutabildik. Bi ben kaldım emziren, hadi bakalım Allah bana da bi güç versin de kolayca atlatalım o dönemi...
İftardan sonra gitmiştik.. Hamuruişi ağırlıklı yapmış, herkes tok olunca pek yenmedi. Salata falan yapsa daha çok yenirdi. İki çeşit börek vardı, galeta unlu poğaça ve tuzlu simit kurabiye vardı. Bir başka arkadaşım, kısır, yoğurtlu patates havuç salatası üç katlı, fırında kabak mücver, haşhaşlı poğaça minik minik (hani ben yapmıştımya), börek, poğaça yapmıştı. Onun menüsü daha çok yendi.
burak sizinkiler gibi değil tabiki konuşması. pek cümle falan kurmuyor. ama maşallah artık hoşuna giden şeyleri tekrarlamaya başladı. mesela çorba ,yoğurt,bal,araba ,zeytin falan diyebiliyor. dün avize demeyi öğrettim abize diyor. birde zeytinyağı koyuyorduk yemeğe baktım zeytini bidiği için onuda yarım yamalak tekrarladı.ama hala sıcağa ve soğuğa cıs diyor mesela. yemeğin genel adı mama.
her akşam yatmadan aptamil içiriyorum ona. dün gece hadi yatalım oğlum diyorum bana dönmüş mama mama ??? diyor. yani süt içmeyecekmiyiz diye soruyor. yavrum ya Alla hepsini nazarlardan saklasın inşallah 41 X