• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

hehehe...pek istekli olacağını sanmıyorum ;)
karnımız acıktı bizim...izninizle...geliris sonra :)

ee tabi siz çalışıyorsunuz. tek günde istemeyebilir canım kitaplardan oku sen. bu arada bitirdinmi dier kitabı. ben onu geçtim benim diğer aldığımıda bitirdim gibi.

aynen kesinlikle ben internetteki bütün listelere baktım. bitanesi işe yaramaz. her ince ayrıntıyı yazmışlar belkide hiçbizaman kullanmayacağın şeyleri. burda bisürü annenin görüşü. 8 sayfa okudum hala okuyorum ne kadar faydalı bi topik açmışlar. norlar aldım. okuduklarımın hepsinin olumlu dediği şeyler var bunları direk araştırmadan bile alıcam. bisürü anne hepsi kesinlikle önermiş.

park yatak
unibaby pamuk+su ıslak mendil(bende bunu arıyordum zaten çünkü kesinlikle kimse ıslak mendil önermiyor)
biberon dr brown ve cam kesinlikle, nuk da iyi diyorlar ama ben dr brown alıcam.
deterjan roxy diye bitkisel bişey varmış hepsi onu öneriyor.
braun un kulaktan ateşölçerini öneriyorlar.

şimdilik notlarım bu. gözlerim bozuldu ama daha okuyacağım yazarım gene.

canım sepet tarzı minik yataklar çok güzel ama en fazla 6-7 ay kullanıyo diyolar..sonrası için yazık yani...verilen paraya yazaık genelde çokta pahalı..

evet canım..zaten alınması gereken birsürü şey var baksana...

evet sorma çok şey var. bide ben korkuorum onlardanda yaa. park yatak die bişi varmış ben daha hiç görmedim ama eski annelerin aldıkları şeyleri okudum hepsi bundan almışlar. işte beşiği karyolası olanlar bile sonradan bunu almışlar. çok tavsiye edilio. ben bi onlara bakıcam.

ben park yatakları bi türlü sevemedim..eşimde mobilye olsun diyor..mobilya alıcam ben..

ben kanguru alacağım vallaha...taşıyamam öyle bebiş arabası...babamız da hevesli....zaten halası verdi bize bebek arabası ve ana kucağı...biz de bi kanguru alacağız:)

kanguruyla anakucağı aynı şey değil mi? ben anakucağını kanguru niyetiyle yazmıştım...dur ben bi araştırayım a nakucağı neymiş , kanguru mutlaka olması lazım , hatta benim eşim çok özeniyuor onlara , ondan alınması lazım..onu hemen ekliyim o zmaan..:34:

aynen kesinlikle ben internetteki bütün listelere baktım. bitanesi işe yaramaz. her ince ayrıntıyı yazmışlar belkide hiçbizaman kullanmayacağın şeyleri. burda bisürü annenin görüşü. 8 sayfa okudum hala okuyorum ne kadar faydalı bi topik açmışlar. norlar aldım. okuduklarımın hepsinin olumlu dediği şeyler var bunları direk araştırmadan bile alıcam. bisürü anne hepsi kesinlikle önermiş.

park yatak
unibaby pamuk+su ıslak mendil(bende bunu arıyordum zaten çünkü kesinlikle kimse ıslak mendil önermiyor)
biberon dr brown ve cam kesinlikle, nuk da iyi diyorlar ama ben dr brown alıcam.
deterjan roxy diye bitkisel bişey varmış hepsi onu öneriyor.
braun un kulaktan ateşölçerini öneriyorlar.

şimdilik notlarım bu. gözlerim bozuldu ama daha okuyacağım yazarım gene.

ayy bi bakimm hemen oraya ben :)) az önce gezmeden geldik , bücürük e baktım..çok çirkin şeyler vardı beğenmedim..:63: hastane çıkışları hele razalettii yaa.. :(( olmazsa onu internetten alırım artık..

kızlşar anakucağına baktım tamam onu anladım ben şaşırmışım ,, peki ama puset ne..ben anakucağını puset olarak yazmıştıkm.ama google da girince pusette bebek arabaları görünüyor.ben en iyisi puseti sileyim oraya kanguru yazayım...

1. GİYİM İHTİYAÇLARIMIZ
1. Hastane çıkışı
2.Yenidoğan bezi

3.Bady ( uzun ve kısa kollu )

0-3 ay 3 uzun kollu - 3 kısa kollu

3-6 ay 3 uzun kollu - 3 kısa kollu

6-9 ay 3 uzun kollu - 3 kısa kollu

4.Tulum
0-3 ay 3 tane
3-6 ay 6 tane
6-9 ay 6 tane

5.Pijama

0-3 ay 2 tane
3-6 ay 3 tane
6-9 ay 4 tane

6. önlük 4- 5 tane
7. çorap patik her boy 3 çift
8.eldiven
9.mendil
10.şapka
11.yelek
12.hırka
13.mont ya da astronot

kızlar ben giyim eşyaları için bunlaroı planladım.sizce nasıl az mı yeterli mi ? diğer ihtiyaçlarınıda bölüm bölüm yayınlıycam listeye göre alışveriş yapayım..büyük küçük olmasın..bir d e bizim bebeklerin 1. ayı yazlık , 2-3-4 . ayları sonbaharlık ve 5-6-7-8-9. ayları kışlık kıyafet almamız gerekiyor.ben ona göre alışveriş yapayım diyorum.bide kışlıkları şimdilik bulabileceğiz ama 1 aya kalmaz artık.o yüzden pekte geç kalmak istemiyorum a ma işte şu test sonuçları...

BEBEK BAKIM VE TEMİZLİK İHTİYAÇLARI

1. Yalancı emzik ve emzik kutusu ( 2 ayrı marka hangisini severse)
2.dişlik
3.tırnak makası
4.tarak ve fırça
5.bakım çantası
6.ilaç kaşığı
7.kulaktan ölçme termometre
8.burun aspiratörü
9.göbek bağı bandı
10.ıslak mendil
11.temizleme havluları
12.ağız bezleri
13.alt değiştirme örtüsü
14.steril pamuk toplar
15.gazlı bez
16.bebek deterjanı ve sabunu

17.kulak çubuğu

3. BANYO İÇİN

1. Bebek küveti ve filesi
2.banyo süngeri (organik)
3.bornoz
4.bebe şampuanı , sabunu ve losyonu
5.pişik kremi

4. BESLENME ARAÇLARI

1.Biberon ( cam ve plastik en az 2 marka )
2.Biberon emzikleri
3.emzirme minderi
5.mama tabağı ve kaşığı
6.mama sandalyesi
7.aptamil mama ( ne olur nolmaz çocuk aç kalmasın , inş gerek kalmaz ama :))

5. SEYEHAT İHTİYAÇLARI

1.Kanguru
2.Oto koltuğu
3.Ana kucağı
4.Bebek çantası
5.bebek arabası

6.MOBİLYA VE ODA İHTİYAÇLARI

1.Karyola yani beşik işte
2.yatak
3.yastık
4.gardırop
5.şifonyer
6.yorgan ve nevresim takımı
7.cibinlik
8.dönence
9.oda temometresi
10.battaniye
11.pike
12.halı
13.gece lambası

ANNE İHTİYAÇLARI

1. Hijyenik kadın pedi
2.Göğüs pedi
3..Emzirme sütyenleri
4.Loğusa külodu
5.Göğüs pompa seti
6.Meme ucu kremi
7.önden açılan pijama ve gecelik
8.terlik
9.çorap
10.atlet
11.hırka ya da yelek ( yazın doğuracaz ama loğusayız üşütmemek lazım)
12.toka-tarak
13.diş macunu diş fırçası
14.kağıt havlu
15.normal havlu
16.ruj-rimel-allık
17.eşofman altı - tişört ( hastaneden pijamayla çıkmak istemem heralde :))
18.fotoğraf makinesi -kamera
[/B]

...

değiştirdim..:))

evet canım liste benim de içime çok sindi..kızlarda gelince bakarlar fikri olan söyler ekleriz , çıkarırız diyemiyorum çünkü hakikaten luzümsuz bişi yok listede..en azından alacaklarımız belli oldu , gereksiz harcama yapılmaz.almayı hedeflediğimiz şeyleride markasını , fiatını dediğin gibi herkese danışır en kullnışlı olanını bulup alırız.

ne çok şey varmış dimii..battık valla biz öğretmen maaşıyla :)) biz zaten bu ay sadece amnio testi için 1400 tl ödedik.sonucum iyi gelsinde hiç önemli değil...

inş canım senin dediğin gibi tertemiz gelecek sonucum bende buna inanmak ve öyle olmasını istiyorum...

inşallah, iyi sonuç çıkar, hiç bir sorunu olmaz. şu an ne kadar tedirğin olduğunu düşünemiyorum bile

evet canım çok iyi olur.dediğin gibi yapalım..
burası pahalı ve pek çeşitte yok artık eskişehir e falan d a gideriz biz..
aslında ben ayrıca kendi odamıza şu hasır gibi minik bebek yatakları var ya onlardan a lmayı çok istiyoru a ma alamam sanırım..baksana listeye ne çok şey var hangisine para yetiricez...neys e sağlık olsun da olduğu kadar olur bunlar da...

açıkça söylemek gerekirse liste benim çok hoşuma gitti, özellikle kıyafet listesi. hele aylara ve mevsimlere bölmen çok iyi oldu. zaten şu an oturup senin listeni kendime yazıyorum:) eşyaları da almaya başlayınca ortaya baya eksikler olacak gibi. bide aklıma bir şey geldi ama listede var mı yok mu bilmiyorum, çocuk telsizi, o da bana kullanışlı gibi geldi

kızlşar anakucağına baktım tamam onu anladım ben şaşırmışım ,, peki ama puset ne..ben anakucağını puset olarak yazmıştıkm.ama google da girince pusette bebek arabaları görünüyor.ben en iyisi puseti sileyim oraya kanguru yazayım...

aman hepsinin isimleri karışıyor..benimde kafam karışıyor :9: canım buarada sen ne öğretmeniydin?

açıkça söylemek gerekirse liste benim çok hoşuma gitti, özellikle kıyafet listesi. hele aylara ve mevsimlere bölmen çok iyi oldu. zaten şu an oturup senin listeni kendime yazıyorum:) eşyaları da almaya başlayınca ortaya baya eksikler olacak gibi. bide aklıma bir şey geldi ama listede var mı yok mu bilmiyorum, çocuk telsizi, o da bana kullanışlı gibi geldi

sağol canım...listeyi yazma tek tek worde kopyala oradan yazdır canım.yazıcın varsa..uğraşma..çocuk telsizi koymadım gerek yok bana çünkü zaten aynı oda da kalıcam onunla..büyüyünce de zaten odsaına geçse bile sesini duyarım.ben gereksiz diye yazmadım ama bilmiyorum , size göre kullanışlı olursa onu eklersiniz...

ya şu eyesnazın bulduğu topik süper.ben çıktı aldım kendi listemi , yanlarına kurşun kalemle önerilen markaları not alıyorum..mesela göğüs pedinde nuk iyiymiş :)) iyi oldu burası..sizde benim gibi yaparsanız hem derli toplu olur , hemd e ne alıcamızı biliriz :))

Valla almak için sabırsızlanıyorum ama yeminliyim 7 aydan önce bişey almamaya....İçim gidiyo listelere...Biraz büyüsünlerde alırız inşallah...

Bu arada hareketleri hissediyo musunuz?? Ben sanki başlamıştım ama bugün gene bişey yok..

ee tabi siz çalışıyorsunuz. tek günde istemeyebilir canım kitaplardan oku sen. bu arada bitirdinmi dier kitabı. ben onu geçtim benim diğer aldığımıda bitirdim gibi.

benim de o kitap bitti gibi...günceldeyim...ay geçtikçe okuyorum artık...
bebek sonrası kitabına başlayacağım bi yandan...sonra okumak için geç kalmiyim istiyorum...
bu arada verdiğiniz listeler gerçekten faydalı olacak kızlar...sağolun :66:

haaa saatler de alınıyor bugün unutmayın ...
özellikle eyeszay randevuna dikkat et ihihihi ;) mucuk...

Son düzenleme:
Valla almak için sabırsızlanıyorum ama yeminliyim 7 aydan önce bişey almamaya....İçim gidiyo listelere...Biraz büyüsünlerde alırız inşallah...

Bu arada hareketleri hissediyo musunuz?? Ben sanki başlamıştım ama bugün gene bişey yok..

ben de alamdığım içöin sadec planlıyorum :)) inş zevkle alırız canım bunları...

Back
X