2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bu arada senerd canım baş dönmesi demişsin aklıma vertigo geldi..
ben vertigo rahatsızlığı geçirdim.
şiddetli baş dönmesi ve miğde bulantısı yapıyor..kulak sıvısı dengesizliği hastalığı..
doktora bir görün..erteleme derim..
illa vertigo olacak diye bişi yok ama ben yaşadığım için durumu söylüyorum.
ama hamilelikde bi sürü şey olabiliyor tabi
geçmiş olsun tez zamanda sağlığına kavuşursun inşallah

arkadaşlar kafam çok karışık.benim SAT 30 ekim.doktora ilk gittiğimde sata göre 8 haftalıktı.doktor geç döllenme olmuş daha 7 haftalık dedi.SAT`ı 7 kasım olarak belirledi.neyse o tarihe göre 24t3 te iken dün ayrıntılı ultrasona girdim.ayrıntılıyı farklı bi doktor çekiyomuş.neyse muayene sırasında çocugun 23 haftalık olduğunu söyledi.bende durumu anlattım.ama doktorun yanlış hesaplamış diyo.burda 23 haftalık görünüyo dedi.

doktoruma çıktım o da doğuma girmiş geri geldim.ben şimdi hangisine inanayım.sinir oldum dünden beri.

rehnuma baya karışıkmış yaf,doktorların ultrason cihazları farklı mı ölçüm alıyor yani şimdi..ee senin sata göre ayrıntılı ultrason alan doktorunki 2 hafta fark ediyo..bence her zaman gittiğin doktorun dediğine inan..sonraki gittiğinde doktora da söylersin,ayrıntılıda 1 hafta daha geri çıktı diye..takma kafana canım,doğana kadar bile değişiyo bu haftalar..doğuma yakın da önde gitmeye başlıyor..

kızlar odalarınız çok güzel.. bebişleriniz sağlıkla büyüsünler inşalah odalarında..

bu büyüyen yataklarla ilgili benimde kafam çok karışıktı, bu parmaklıkları olsun hareketlendikleri zaman düşme ihtimalleri filan ama sonuçta bizde bi oda hazırlancak olmuşken de oda olsun. 2 tane boş oda var. biri ütü odası olarak kullanyordum biride misafir odasıydı misafir odasında ki yatak çıkartılacak inşallah. dolap desen zaten şart ki olan dolaplar bana bile yetmiyor :26:

kizlar,

ben tum giysileri 0-3 ay aliyorum bebegime,
hic newborn almadim, (hastane cikisi haric)

simdi aklima takildi, ya bebegim kucuk dogarsa diye
acaba bikac da newborn mu alsak yahuu ??

Hele şu stickerlar, halı ve avizede koydun mu al sana şahane bir oda, benim ilkinde çok hevesim vardı çileğin sevimli ayılı odası, şimdikine de beşik alayım sonradan odasını yaparım diyorum
bence de ayy insan heyecanlanıyo zamn geçsin de biraz odalarımızı hazırlayıp beğeniye sunalım..

biz de eren yusuf koyucaz inşallahhh. canım raflık duvar kalmıyo eşyadan gibi ama çok hoş fikir.. sonlara doğru düzenleyeyim odayı foto çekip fikir danışıcamm size..

canım bu durumda senin bildiğin sata göre 2-3 hafta küçük mü denmiş oluyo.. iyice doktoruna zor bence geç döllenme+ bi hafta geriden gelme çokk normal ama iyice yorumlat bence doktoruna için rahat etsin.

senerdcimm çok geçmiş olsun canımm

ben de son kontrolum de 21+5 tim.
ultrason fotografinda eve gelince farkettim 20+2 yaziyor

ama doktorum hicbisey demedi, demek ki onemli bi fark degil

o yuzden sen de takma kafana cnm

bi sonraki kontrolde one de gecebilir, belli olmuyor

ben sadece camlar ve 2 balkona 40 veriyordum, 8:30 gibi gelip 12:30 da gidiyor seninki süpermiş inşallah bende öyle birini bulurum.

benim eşim de temizlikçiyi duyunca, gerek yok yardım ederim diyor. yapmaya kalkınca da yok yağmur yağacak yok soğuk olacak erteleyip duruyor. Zaten o yaparken ben daha çok yoruluyorum, şunu getir bunu getir. hafta sonu biraz yapayım dedim, fazla kaptırmışım kendimi saat 7 olmuştu bittiğinde, acısı sonradan çıkıyor 2 gün belim ağrıdı artık eskisi gibi olmuyor

Kızlar oda takımlarını aldınız mı??

Annem yanımıza almak için beşik süsledi. bende büyüyen beşikle 3 kapılı gardrop beğendim ama 2000 tutuyor, eşim şimdilik koçtaş veya tekzenden alalım diyor dolabı, orada 200 civarı yanına da park yatak alın demiş k.valideler
ilk çocuk olunca özeniyorum bende.. hem koçtaştaki dolaplar büro dolabı gibi sevimsiz birşey, sonra ne yapıcam ben onu. Güzelce birşey almayacaksak hiç almayalım sonra alırız dedim. şimdilik beklemedeyiz bakalım ne ben birşey söylüyorum ne eşim:) bakalım ne olacak

my little sun shine büyüyen beşiği neden önermiyorlarmış uzmanlar, hiç duymamıştım..???[/QUOTE]

Evet ebatları büyük olanlar var 80X180 onlar bana da mantıklı gelmişti , neden önerilmiyor acaba ?

kizlar,

canım bence 7-8 aylarda belli olur bebişimizin kilosu aşağı yukarı kaç olucak. ben 7.aya doğru 0-3 alıp 8 den sonra duruma göre newborn ya da büyük dğucak gibiyse 3-6 aylıklardan da almayı düşünüyorum. arkadaşımın bebişi 4 kilo dodu sonradan da her ay alması gerekenden biraz fazlaca kilo aldı 0-3 ay aldıklarından bazılarını bile giydirememişler bırak new bornu

canım senle herşeyimiz aynı benimde 30 ekimdi sonra dr geç döllenme dedi benimde 7 kasım diye geciyor her yerde
bide gelişim sırasında +-2 önemli bi fark değil senin gebeliğinde 30 ekimi hiç karıştırma bence bu haftalarda hiç bişey net olmuyor coğu bebek ilerde gidiyor yada 1-2 hfta geride asıl 38. haftadan sonra netleşir kafana takma yinede daha benim dr detaylıya gittiğimde ne ilerde nede geride hiç bişey söylemediler çünkü söyleyince anne farklı duygular yaşıyor irdelemeye kafası karışmaya başlıyor tekrar ediyorum bebişin sağlıklıysa 1iler de 2 geride çok da mühim değil yani :))iyi bakın kendinize :)))

kızlar şeker yüklemesi konusunda merak ediyodunuzya 50 lik yükleme yapılacaksa aç tok fark etmez ama yemegin hemen üstüne olmasın diyolar 75 lik yada 100 lük yükleme yapılacaksa açlık isteniyor bilginiz olsun ben sabah gidecektim ama çok yorgun uyandım istek yoktu akşama atıldaki kontrolden sonra yaptırıcam bide benim kafama bişey takıldı bende zaten insülin direnci var drumda bunu biliyo niye 50lik istedi 100 lük istemesi gerekti bence şimdi aklıma geldide my little sunshine ne dersin canım?
kızlar dün netten bakarken cicikom da çok güzel pijama gecelikler var bi bakın derim Pijama, Spor Giyim, Hamile Giyim, Gecelik, Elbise, Sabahlık, Şortlu Takım | Bohçacı burda hep uzun kollu var mail attım yeni sezonu ne zaman eklersiniz diye bakalım ben çok beğendim burdan alabilirim neyyyyse biz kaçtık geç kalıcaz yoksa :)))

Son düzenleme:
kızlar daha önce konuşmuşsunuzdur belki ama bebişlerin isimlerine karar verdiniz mi?

ben Ömer'in yanına bi isim daha istiyorum ama yakışan bulamadım..sizce Ömer'in yanına nasıl isimler olabilir??

Asaf çok yakışıyor bence Ömer Asaf ya da Ömer Faruk olabilir.

kizlar,

cnm ben noolur noolmaz ne aldıysam biraz dağılımlı aldım: newborn ve 0-3 aylık olmak üzere... bi de ben tüm giyimlerini mothercare'den aldım, forumdaki tecrübeli 2010 ağustos annelerinin yazmış olduğu yorumlardan mothercare'in kalıplarının dier markalara göre büyük olduğunu okumuştum açıkçası biraz da ona güvendim... bişey daha varr :)) aldıklarımı kime göstersem bunlar biras büyük deilmi diolar :)) zaten newbornlar 4,5 kg ya kadar giydirilebilio ... ben de önceleri endişelenmiştim ama şimdi çok takılmıorum ... bence sen noolur noolmaz bi kaç parça newborn al derim :))

Bende bugün şeker yüklemesi yaptırdım;doktorum sabah aç gel dedi önce açlık kan şekerini ölçtüler 92 çıktı. Sonra 50'lik glikoz aldım ki tadı felaketti içine limon falan kattırmadılar neredeyse kusacaktım. 1 saat oturup bekledim 150 çıktı. 1 saat daha bekledim tekrar 90 çıktı. Hemogramda da kanım biraz düşük çıktı bakalım akşam doktorumuza gösterince ne diyecek sonuçlar için

cnm bu şeker olayıyla ilgili gelişmelerini paylaşırsan çok sevinirim... biliosun benim de 154 çıkmıştı ama sayenizde artık o kadar endişelenmiorum, yrn da dahiliyeyle randevum var görüşcez bakalım tahlilleri göstercez, ona göre bi yol izlicek dr. heralde... ben yinede pozitif düşünmeye çalışıorum, ama biras canım sıkılmadı deil... neyse düşündükçe kafama takılıo yinee offffffff :))

50 grlık yükleme de neden 3. kan alımı yaptılar ?? ben de sadece 2 kere yapmışlardı sonucum 154 çıkınca dr yüksek olduğunu söledi... (140'ın üzeri yüksekmiş) beni bunu çözmek için başka bi dr.a yönlendirdi dahiliyeye... bakalım sana ne dicekler, paylaşırsan sevinirim cnm...

haklisin son aylarda duruma gore biraz daha alisveris yapariz artik.
bebek kucuk gibiyse newborn aliriz biraz, buyuk dogacak gibiyse de 3-6 aylara gecis yapariz.
mantikli

ben de cogunluk mothercare aldim ve dedigin gibi kaliplari byuk; benimkilere de bakanlar buyuk degil mi bunlar dediler.
bir tek citcitli bodylere ablam tam ideal dedi.

bu ayin 15inde yine bi kolacan edicem zaten mothercarei. o zaman goz atarim yeni cicilere...

bu arada ebru maternityden kargom sirketin muhaberatina teslim edilmis, mail geldi.
heran gelebilir cok heyecanliyimm

ne bileyim yaa çocuk büyüyeceğine gittikçe küçülüyo güler misin ağlar mısın durumu yani.bilmiyorum bi tek bende mi var ama gün sayıyorum resmen.günler geçtikçe mutlu oluyourm.sonra hadii başa dön.resmen hayal kırıklığı
gerçi allaha şükür sağlık konusunda hiçbişeyi yok dedi.600 gr.olmuş.23 haftalık duruma göre uyumlu gidiyo dedi. ama niye 23!!!!!!.
bide şeker yüklemesi sağlık ocaklarında yapılıo mu.hastanem bana uzak sağlık ocağı yakın baya.gecen tetanoz aşısı olmaya gittim.bunu sormayı unuttum.

Doktorumuz öyle istedi laborantta en sağlıklı sonucun bu 2 saatlik sistem olduğunu söyledi. İnternetten biraz araştırdım şimdi 1 saat ve 2 saat sonra ölçümler yapılıyormuş. Sonuç kağıdıma şeker sonuçlarım referans değerilerinin altında ama bakalım doktor ne diyecek

kizlar,

Canım sorma bende de aynı sorun var. Kimisi yeni doğan alma diyor, 0-3 en uygun diyor. Kimisi 3-6 al diyor.
Bende gittim 0-3 ve 3-6 aldım herşeyi.

Bir tek hastane çıkışı yenidoğan. Eğer bebiş minik doğarsa hemen çarşıdan alırız bişeyler. Hastane çıkışıda yeter zaten bikaç gün...

cnm senin 150 benim 154 ... sonuç kağıdında da referans değerlerin altında diosun ... benim de yrn başka dr.la randevum var... ayyy ben acaba biraz fazlacamı panik yaptım acaba benim dr.um korkuttu biras beni galiba ya da ben pimpirikliyim offf .... seninki ne dicek çok merak ediorumm... ama forumdaki bazı şeker problemi arkadaşlarımız değerlerin abartılcak kadar yüksek olmadığını sölediler zaten konulan kesin bi teşhis de yok henüz... hadi bakalım yrn ola hayrola :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…