iyiyim canımm geleneksel çay-simit olayını tamamladıımm.. Kahvaltı anlayışım yıllardır bööleee.. Ay canınızı istetmedim işnş. Ama kolay bulunucak bişey en azından..
Benim canım bu sabah açma yemek istedi...Simit midemi bulandırıyor canım.
13 kiloSen kaç kilo aldın canım??
Gözünaydın cnm herşeyin yolunda olmasına sevindim NST' ye de alışmış oldun işte 8.aydan sonra 15 günde bir hft bir gireceğiz ona
Oh ne güzel düşük çıkmış senin, benimde en çok korktuğum benim ilkinde yüksek çıkmıştı sonra 100 lük yaptırmıştık allahtan o düşük çıkmıştı
Üzülme cnm bende çok kilo aldım veririz inş.doğumdan sonra 7 kilo aldım ama hftdır çok aburcubur yiyorum :-((
Günaydın herkeseeeeee
Gözünaydın cnm herşeyin yolunda olmasına sevindim NST' ye de alışmış oldun işte 8.aydan sonra 15 günde bir hft bir gireceğiz ona
Oh ne güzel düşük çıkmış senin, benimde en çok korktuğum benim ilkinde yüksek çıkmıştı sonra 100 lük yaptırmıştık allahtan o düşük çıkmıştı
Üzülme cnm bende çok kilo aldım veririz inş.doğumdan sonra 7 kilo aldım ama hftdır çok aburcubur yiyorum :-((
Günaydın herkeseeeeee
hoşgeldin canım..günaydın arkadaşlar
uzun zamandır sadece sizi takip etmekle yetiniyorum.bu gün yazayım dedim.bi kere çay dediniz simit dediniz canımı çektirdiniz nerden bulayım ben şimdi simidi:))
şu sancı olayı benim iki gündür huzurumu kaçırdı.sabah saat 6 larda acayip bir sancı ve karnımda gerilme ile uyanıyorum.hele dün ölüyorum zannettim.çok dehşet bi sancıydı karnıma baktım bi taraf çökmüş öbür taraf şaha kalkmış :)) çok korktum aşırı sancıdan eşime tutundum azıcık yürüdük evde sonra yattım tekrar.gündüz de sancı oluyo ama çok önemsemiyorum.şu an yine sancım var
bugün tetanoz aşımı olmaya gidicem 23t4 deyim.haftaya da ayrıntılıya gidicem.aslında ben istemiyodum ama doktor ısrarla istedi.yaptırmaya karar verdim.ayrıntılı da öyle alt muayene filan yok demi.ben pek bilmiyorum.
bu arada çocuğuma daha bir iğne bile almadım.ilk çocuk bide tuhafmıyım neyim:)) annem bi kaç örgü yaptı.onun haricinde bişeyi yok daha garibimin:))
sev-reycim nst ne canım?
13 kilo
canım ben vermesini ya da görüntümü değil de bebeği düşünüyorum....
gerçi tek şişman anne ben değilim..inşşallah sağlıkla gelirler
efsung, büyük ihtimal ayakta çok duruyorsun veyada kendini çok yoruyorsun çünkü benimde çok yorduğumda oluyor. hele bir kere temizlik yaparken karnım öyle bir kasıldıki ayakta duramadım tüm gecede uyuyamadım. korkudan sonraki gün doktora koştum. doktor ayakta çok durma, iş yaparkende dinleyerek yap dedi.
evet evet bende baktım netten alper mumcu dan alıntıdıranneler su anı kasılmalar ıcın braxton hicks dıye bakın netten
bende de 2 turlu oluyor karnimda sertlesme,
1. karnim davul derisi gibi geriliyor bazen, o da genelde sirkette oluyor, sanirim isyerinin yemeklerini siskinlik ve gaz yapiyor ondan.
2. bazen bebegim icerden ellerini ya da ayaklarini dayayip olanca gucuyle ittiriyor sanki; icerden disari dogru bir baski oluyor; hatta distan da gozle goruluyor; karnimin o tarafi sisiyor boyle disari dogru diger tarafi bos kaliyor; esime gosteriyorum bak bebegimiz burda su an diye, o da goruyor, sonra bebeknormal sekline gelince o kasilma da geciyor
boyle biseyler mi sizdekiler de.
ben de yarin izinliyim arkadaslar, doktor kontrolum + 2.doz asim var.
gunaydinn
herzaman_seninle cnm ayrintilin iyi gecmesine sevindim;
daha sonra yasadiklarin uzucu olmus tabi ama sonucta bisey cikmamis sukur
benimde ayrintilida doktor rahmimde bolme (septum ) oldugunu, bebegin ters durdugunu, erken dogum riski yapabilecegini soyledi.
ama rahim agzini olctu ve rahim agz boyutum iyi, bu riski bertaraf ediyor simdilik dedi,
o yuzden takmiyorum cnm.
Allah'in izniyle biseycik olmazz
kids_go seker cikmamis sende de , gozunaydin
kilo kontrolu zorlasmaya basladi cnm artik yaa haftalar ilerledikce, diy mi?
turkiye ye gelisine az kaldi, hadi bakalimm
geçmiş olsun canım..sorunsuz geçecek günlerimiz hiç merak etmeyin..
gyno ferro sanol kan ilacı her sabah aç karnına içyorum..eleviti akşam alıyordum doktorum
gündüze dön daha iyi olur dedi..doktoruna bir sor istersen..
şeker yüklemesi iyi geçen arkadaşım sana da çok sevindim.
bir de kızlar hiç mi yemek yemiyosunuz 3 kilo 5 kilo alıyosunuz :26:
ben çok kilo aldımama üzmüyorum kendimi..önce pisikolojik olarak hazır olmalıyım.
herşey iyi olacak herşey iyi olacak :81:
günaydın kızlaaar :)))
bügün boş günüm kalktıkm bu saate kadar mayıştım kahvaltıya bil eüşendim yani şimdi tost yiyorum :)
evet evet bende baktım netten alper mumcu dan alıntıdır
Karın ağrısı hamilelik süresince hemen her dönemde karşılaşılabilecek bir yakınmadır. Özellikle gebeliğin erken dönemlerinde pekçok kadın karın ağrısından yakınır.
Erken dönemlerde ortaya çıkan karın ağrısı adet gecikmesini takip eden ilk birkaç gün içinde bile ortaya çıkabilir. Çoğu kadın bunu adet olacakmışım ancak olamıyormuşum şeklinde tarif eder.
Gebelikte görülen karın ağrısı ve rahatsızlığın en önemli nedenlerinden birisi rahimi yerinde tutan bağların gerilmesidir. Rahim büyüdükçe onu yerinde tutan ve çevreleyen zarlarda gerilmeye neden olur. Bu gerilme kişi tarafından ağrı şeklinde algılanır. Bu tür ağrılar bıçak saplanır tarzda şeklinde tanımlanır. Gerilme ağrıları her dönemde görülebileceği gibi en sık 12-20. haftakar arasında saptanır. Tek tarafta ya da her iki yanda görülebilir. Ani bir hareket ya da gerinme ile ortaya çıkabilir. Bu ağrıların herhangi bir klinik önemi yoktur.
Öte yandan kabızlık ve mide yanması da zaman zaman karın ağrısına neden olabilir. Hamileliğin ileri dönemlerinde büyüyen rahimin yarattığı bası nedeni ile kaburgaların alt kısımlarınd ada ağrılar hatta acı hissedilebilir. Yine ileri dönemlerde braxton hicks kasılmaları olarak adlandırılan rahim kasılmaları da ağrıya ya da karında rahatsızlığa neden olabilir. Bebeğin sürekli bir noktaya vurması da o bölgede hassasiyete yol açabilir.
Büyümüş olan uterus zaman zaman çevre dokulara ve sinirlere bası yaparak ağrıya yol açabilir. Kasıklarda ve bacaklarda karıncalanma iğnelenme şeklinde his değişiklikleri fark edilebilir.
Bunlar gebelik sırasında normalde görülebilecek ve herhangi bir önemi olmayan ağrılardır. Ancak karın ağrısı çok değişik nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir ve hem bebeğin hem de annenin sağlığını tehdit eden bir durum olabilir.
Örneğin belirli aralıklarla gelip giden ve karının alt kısmında şiddetli kramplar şeklinde hissedilen ağrılar düşüğün ya da erken doğumun belirtisi olabilir. Yine çok erken dönemde karın ağrısı dış gebeliğin bir belirtisi olabilir. Son dönemlerde ise plasentanın erken ayrılması, ya da preeklampsi belirtisi olabilir.
Bunlar dışında gebelik ile ilgisi olmayan nedenler de karın ağrısına yol açabilir. Apandisit, böbrek taşı, idra yolu enfeksiyonu, dejenere olan miyomlar, hatta mide delinmesi bile karın ağrısı şikayeti ile kendini belli eder. Bu nedenle her ne tür olursa olsun karın ağrısı şikayetiniz ortaya çıktığında mutlaka doktorunuzla irtibata geçmeli ve onun görüşünü almalısınız.
canım benim bi tanıdıktada vardı oğlu olacaktı normal doğum istiyordu 38. yada 39 haftayadı tam hatırlamıyorum bebek ters dönmemişti hala öndan sezeryanla doğum yaptı dr bebek dönse bile hangi rahim kanalına girecek gibi bişiler söylemişti neyse işte demem oki onun hamilelikte ki yaşamı dışında hiç bişeyi etkilemiyordu canım merak etme sen bişey olma hep kontrol altındayız zaten :))
kızlar ben mi bi acayibim ya 1 kg aldım toplam
anladım canım..bana da aslında diyetisyen tavsiye etti ama ben oralı olmadımcanım ben gebeliğin başından beri diyetteyim oyüzden az aldım..
Selam güsel anneler ve melekleri,
Kontrolleri ve şeker yüklemeleri sorunsuz geçen arkadaşlar gözünüz aydın, inşallah hep böyle güselll haberler alırız.
Cerenimo canım doktorun bişey demediyse, bebiş içinde bir sıkıntı yoksa çok kafana takma, biraz fazla olmuş ama yapacak bişey yok, mutlu mesut yola devam .
redmask ohhh afiyet olsun olsa da yesek mi ne :)) ama yanında peynir olsa çok daha iyi olur. Umarım sen de yiyorsundur peynirini.
rehnuma14 merhaba canım bu sancı olayı sende biraz fazla gibi oluyor, doktoruna bir danış istersen, bebişe kıyafetler alınır daha çok yaktin var sıkma canını, ne alınacağını kafanda tasarladıktan sonra birkaç güne bakar iş.
taptazehamile nasıl ya 1 kilo mu??? senin için çok güsel, bebekte normal ağırlığındaysa hiç sorun değil :)))
merhaba kızlar
bende inşallah ağustos 2011 annesiyim ilk günden beri sizi takip ediyorum
üye olmadığım için yorum yapmak kısmet olmadı
21 hafta 1 günlük hamileyim
tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?