ayy kizlar dün e bebekte quinny buzz gördüm sinirlerim bozuldu nedense asabiyim bu aralar:)) güzel gözüküyordu çok ben de hep böle oluyor. biseye karar verip beğenip aliorum sora baska seye saldiriorum. ama benimki daha güsel dimi kizlar( bisi sölein içim rahatlasin hihi.
bu arada bende olmaz olmaz diodum kendime nazar değdirdim. bende kasinti oldu vajinamda. böle hani antibiyotik kullanimindan mantar olurya onun gibi diycem ama o kadar siddetli değil. yani kasinti sadece tuvaletimi yaptiğimda yikayip kurulayinca oluyor. bide böle tel tel beyaz bisiler geliyor( sizde olan varmi hiç?
merhaba arkadaslar,
h.sonu yazdiklarinizi hic okuyamadim,
islerim epey yogun
kizlar bşsey sorucam size;
benden doktorum 3lu test istemedi,
2lim iyi cikmisti
sadece AFP mom bakariz dedi
h.sonu test sonucumu aldik, deger 2,89- risk bulunmaktadir yaziyor.
sonucu esim almisti, cok korkmus hemen doktorun yanina gitmis, yerinde yokmus tlf acmis,
doktor , 16.haftada bir kanama gecirdigim icin degerin yuksek cikmis olabilecegini ; daha yuksek cikan hastalarinin da oldugunu, korkulacak bisey olmadigini soylemis.
esim sonucu getirince icim rahat etmedi , ben de aradim doktoru.
korkma dedi, kanama gecirmenden kaynaklaniyor,
zten az bir fark var o da anlamli degil dedi;
ayrintiliya gittiginde gecmiste kanama gecirdigini belirtirsin deedi.
yine de icim de az da olsa huzursuzluk var;
insallah ayrintilim iyi gecer kizlar yaaa;
simdi de benim icin dua edin noolurrr
--boyle bisey yasayan var mi, afp degerleriniz kacti ??
efsung
cnm bebisine alisveris yapmissin, hayirli olsun
mothercare den aldim, netten alsam yari fiyatina gelecekt demissin ya; netten satisi var mi ki mothercare'in cnm
ben de bu cuma ayin 15'i ya, %50 ind. oluyormus, gitmeyi dusunuyordum,
su afp testi canimi sikti vazgecer gibi oldum
sizce gideyim yine de diy mi??
Canım önemli değil, gebelikte genel tarama testlerinin içinde istiyor genelde doktorlar, sende de istemiştir belki. İlk doktor kontrolünde senden bazı testler istememiş miydi doktorun?? kan ve idrar tahlilleri. Yaptırdıysan sonuçlar da hala duruyorsa TSH diye geçiyor, bir bak istersen.
Belki normal sınırlarda çıkmıştır da doktorun hiç birşey dememiştir haliyle.
Yoksa da sabah aç karna git aile hekiminde iste. Öyle bir zamanı yok yani. ben ayda bir aile hekimime gidip yaptırıyorum, kontrol altında tutmak için (buna göre ilaç dozunu ayarlıyorlar çünkü)
canim tsh testini normalde hamileligin basinda bakiyolar zaten herhalde sende de bakmislardir normalse doktor bise dememistir bu konuda benim hamileligimden önce daha vardi hipotiroid
yani az calisiyodu belki 2 senedir ilac kullaniyorum hatta bi ara cok düsüktü doktor dedi hamile kalman bile zor olur bu degerlerle gerci denedigimizde melegimize cok cabuk kavustuk cok sükür ki...
suan da ilac kullanmaya devam ediyorum her ay kan tahliliyle bakiliyo ilac yeterli mi diye ama sende simdiye kadar böyle bisey olmadiysa bi sorun oldugunu düsünmüyorum canim ama istersen bi kan tahlili yaptir gidip kollarimiz delik desik oldu ama napalimm
Git tabi canım, için rahat olsun. Ben de cuma günü gideceğim. internetteki fiyatlar türkiyeye göre daha uygun ama sadece ingiltere içi gönderim yapıyorlar
canım hiçç kafanı takma ayrrıntılın çok güsel geççekkkkk... testlere takıla takıla bugünümüzü unuttuk.. gidelim tabi ayın 15'inde toplayalım bişeyler.. ben gelecek aydan yüklenmeyi düşünüyorumm ama ...
sagolun kizlarr
icimi rahatlattiniz gercekten.
cuma gidersem bir iki tulum pijama falan bakicam ben.
hastane cikisini taktim idilden alicam
kızlar şimdi buldumm testii.yapılmış ama lü testin yapıldığı gün yapılmış..ve arada kaynamışş.değer ise tsh 0,22 yazıyor.dr değerlendirmedi çünkü görmedi..nasıl acaba beni şimdi yine b,i telaş sardı..amna sadece bu var tsh başka bişiye bakılmamışşş..
kızlar şimdi buldumm testii.yapılmış ama lü testin yapıldığı gün yapılmış..ve arada kaynamışş.değer ise tsh 0,22 yazıyor.dr değerlendirmedi çünkü görmedi..nasıl acaba beni şimdi yine b,i telaş sardı..amna sadece bu var tsh başka bişiye bakılmamışşş..
dün bizde baktık arabalara..hep sizin yüzünüzden araba araba dediniz merak saldınız bana..güya ben doğum sonrası düşünüyordum.burdaki mağazalarda pek çeşit yok siz int.beğenin getirtelim dediler hep.beğendikten sonra bende getirtirim internettenakşam int baktık eşimle.senin jane çok güzel bence..eşimde beğendi ama bize 1600 bile çok gelicek malesef..zaten şu amnio testi yüzünden dr a 1700 tl bayıldık haliyle bu bizi azıcık açtı.ben doğum soınrası izne ayrılıcam için kredi kartlarımızı sıfırlıyoruz yoksa tek maaşla mümkün olmayacak..bu ay odasını alıcaz inş..gerçi eşim çok beğendiysen alırız dedi ama bilmiyorum napıcamm..başka arabaları araştırıyorum şimdilik..
bu a rada başka şeyde gözün kalmasın senin araba çok güzell, üstelik rengi ve çiceği çok hoşşş :)) ben mağazalarda hep pembeye bakıyorum eşim kolumdan tuutup mavilere doğru sürüklüyorr
canim ya senin alidigin araba süperrr bence bakma baska arabalara sen :) dedigin gibi bisey hic yasamadim bugüne kadar istersen bi idrar tahlili yaptir dicem amaaa biktik bu tahlillerden testlerdennn :)
ben hamileliğimin 6. haftasında bununla ilgili çok yazmıştım benim hiç sorun yokken tsh 6.5 çıktı hamilelikte 1-2.5v arası idealmiş hemen ilaca başlandı 2 hafta sonra normale dönmüştü ama tüm hamilelikte kullanılacak denildi ve böyle bir sorunum hiç yokken çıktı diğer t3 t4 hepsinormal hem de çok şükür sık sık bakılıyor hep normal. ama çok önemli düşük sebebi bebeğin zekasını etkiliyor çok çok önemli kızlarCanım bende en başta yapılan bir sürü test var ya, onda yapmışlardı. Canım bebişin TSH hormonunu direk senden aldığı için eğer yetersizlik fln varsa, ilaç kullanman gerekir. İlaç diyorum ama sentetik TSH hormonu, prospektüste hamilelikte güvenle kullanılabilir yazıyor zaten. Aldığımız demir takviyesi gibi bir şey bu da. Bende sınırda çıkmıştı mesea ama; endokrinoloji uzmanı hamilelikte TSH değerinin 2 ve altında olmasını istiyoruz demişti ve ilaç yazdı, internetten de araştırdım, hamilelikte TSH hormonu-tiroid diye bakabilirsin. Bence en kısa zamanda yaptır, önemli çünkü. Sağlık ocağında aile hekimine yaptırabiliyorsun.
sen yine dikkat et canım...şeker yüklemen nezaman?
Benim tahlilde referans değerler 0.4-4 yazıyor. Ama canım şimdi internetten sorsana endokrinoloji uzmanına doktor sitesi.com - Doktor, Doktorlar, Diş hekimi, Dr, Uzman, Sağlık, Doğum, Gebelik, Kadın Hastalıkları, İlaç, Tedavi, Cerrahi
Hamileyim ve yapılan TSH sonucumun değeri 0,22 ne yapmam gerekir desen, cevap veriyorlar gerçekten. Uzmana görünmeniz gerekir, ilaca başlamanız gerekir gibi....
canim bendeki kagitlarda tsh normal degerleri 0,25-2,50 yaziyo
doktor bana 2,50 üzerinde oldugunda az calistigini 0,25 altinda oldugunda da cok calistigini söylemisti hamieligimden önce benim bi ara 6,25 lerdeydi ama hamile kaldiktan sonra 0,38 e kadar düstü doktor ilacimin dozunu azaltti herhalde seninki de hamilelikten dolayi cok az düsük cikmis olabilir hic telaslanma canim sen git bi o sonuclarinla birlikte yeni test yaptir ilac gerekirse onlar verirler zaten bebege de bi zarari yok bu ilaclarin gönülünü ferah tut
ben hamileliğimin 6. haftasında bununla ilgili çok yazmıştım benim hiç sorun yokken tsh 6.5 çıktı hamilelikte 1-2.5v arası idealmiş hemen ilaca başlandı 2 hafta sonra normale dönmüştü ama tüm hamilelikte kullanılacak denildi ve böyle bir sorunum hiç yokken çıktı diğer t3 t4 hepsinormal hem de çok şükür sık sık bakılıyor hep normal. ama çok önemli düşük sebebi bebeğin zekasını etkiliyor çok çok önemli kızlar
canım biraz düşük benim de yükselmişti bence önemse bunu
HAY aLLAH YAA ANLAMADIM Kİ ŞİMDİ EN 0,25 M OLMASI LAZIMMIŞ BU DEĞERİN A LTIDA..ÇOK ÇALIŞIYO DEMİŞSİNİZ.İNT DE ZEKA GERİLİĞİ FALAN DİYORR...AYY Bİ D E BU ÇIKTI.DR U A RADIM GELİNCE BAKALIM DEDİ SİZİR OLDUM.DİYCEĞİ ŞEY NORMAL YADA DEĞİLL...HAYRET BİŞİ BUNLAR YAAA...
HAY aLLAH YAA ANLAMADIM Kİ ŞİMDİ EN 0,25 M OLMASI LAZIMMIŞ BU DEĞERİN A LTIDA..ÇOK ÇALIŞIYO DEMİŞSİNİZ.İNT DE ZEKA GERİLİĞİ FALAN DİYORR...AYY Bİ D E BU ÇIKTI.DR U A RADIM GELİNCE BAKALIM DEDİ SİZİR OLDUM.DİYCEĞİ ŞEY NORMAL YADA DEĞİLL...HAYRET BİŞİ BUNLAR YAAA...
kizlar ben bu aksamüstü dogum yapmayi düsündügüm hastaneye gidicem bilgilendirme aksami icin randevu almistik nedense heyecan yaptim simdi sanki gidince dogurucakmisim gibi :)))
sansima da hastanenin bashekimi türk bi kadinmis bi de türk ebe varmis.
neyse aksam yazarim gelince ben kactim simdilik
kizlar her tarafim ağriyor valla. bugün eminönüne gittim bosu bosuna havuzlu han kapaliymis pazar haberiniz olsun. sora e bebeğe gittim nuk emzik aldim hem kauçuk hem silikon. sora bebisime bi ayakkabi aldim çok güsellll. birde kürk hihiihD ama tabi gerçek değil gereçeğine karsiyiz D alexandrosda katie holmesun kizi gibi olucak herseyimiz glomour diye çok güldü hehe bu arada babamla büyük kavga ettik yollamiyo beni. alexandrosda ben cuma günü gelip seni aliyorum vermezse vermesin diyor ben napicam bilmiyorum ((
bu a rda diğer dr umu ardaım biraz düşük gibi dedi.dahiliyeye randevu al dedi.15:3 a randevu aldım.15 dk kaya çıkarım.anca olur... offf offf bi durmak yok bana yaa...(
mayısın 4 yda 5ine gel dedi işte dikkat edicem artık koca göbekli oldum
bu arada temmuz annelerine bi göz attım çok güzel listeler felan yapmışlar kaç kilo ile hamile kalındığı..bebek isimleri..bebek için anne için gerekli fazla olmayacak eşyalar..güzel çok beğendim ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?